БСП, ДПС и ”Атака” преодоляха ветото по Закона за МВР

Народното събрание отхвърли ветото на президента Росен Плевнелиев върху текстове от Закона за МВР.

Обратно в новината

Коментари - БСП, ДПС и ”Атака” преодоляха ветото по Закона за МВР | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Атанас Мерджанов опонира: "Току-що казахте, че съм част от организираната престъпност, но вие сте осъден на първа инстанция. ОСЪДЕНИ НА ПЪРВА ИНСТАНЦИЯ МЕРДЖАНОВ ДОЛНИ Е И ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ КИБИЦИТЕ В ПАРЛАМЕНТА ОТ ДПС И КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ ОСЪДЕНИ ЕФЕКТИВНО СА: Волен Сидеров Атака- осъден за клеветa, Николай Бареков- осъден за клеветa, Цветелин Кънчев- Евророма (Коалиция за България)- осъден в началото на 2000 г. на 6 г. затвор по 6 обвинения, сред които за изнудване и телесни повреди, помилван през 2005 от вицепрезидента от БСП- Ангел Марин, Митхат Табаков ДПС, Гюнай Сафер ДПС, Фидел Беев ДПС, Валери Цветанов ДПС, Емил Тодоров ДПС, Крум Крумов ДПС, Гюнай Сефер ДПС, Митхат Табаков ДПС, Бейсим Басри ДПС! ПОДСЪДИМИ ПО НЯКОЛКО ДЕЛА СА: Сергей Станишев БСП, Емилия Масларова БСП, Людмил Стойков, Марио Николов- спонсорaи на БСП, Тома Томов-депутат от Коалиция за България в миналия парламент, Александър Паунов- комунистически лидер, Коалиция за България, Щерьо Щерев ДПС, Раиф Мустафа ДПС, Волен Сидеров "Атака", Христо Бисеров ДПС, Петър Симеонов ДПС, Ердинч Хаджиев ДПС, Пламен Ганев ДПС, Николай Цонев НДСВ

Не е чудно, че 10% от депутатите са престъпници. По статистика в България се извършват годишно 17 престъпления на 1000 човека или по 1.7 престъпление на 100. За парламента това ще прави средно по 4 престъпления за година. изхождайки от 250 народни представители. Значи за 25 години нашите избранници би трябвало по статистика да са извършили поне 100 доказани престъпления. На практика обаче излиза, че има замо 26 човека които са осъдени или в процедура на осъждане за по едно престъпление. Безнаказоността на народните представители би трябвало да ги стимулира към извършване на повече престъпления а и достъпа им до определена информация и съответните им връзки би трябвало да имат същото влияние. Така че цифрата 100 престъпления за 25 години е очевидно силно занижена. Но даже и в този случай излиза, че ние оставяме 3/4 от престъпленията на депутатите без наказания и без следтствие.

Това е един РЕПРЕСИВЕН ЗАКОН, който беше замаскиран като закон увеличаващ възнагражденията на полицаите. А те от какво ни пазят всъщност? От престъпниците и нелегалните имигранти, или от това случайно да не се бутнем в народното събрание?

Как от какво пазят парламента от нас.нали господин Цонев каза,че ние гражданите му нарушаваме правата не можел да работи спокойно и да върви спокойно. Затова по-високи заплати за полицията, работно време 48 от 24 часа възможни. Какъвто парламента такъв и закона,като му видиш председателя и зам.председателя какво да очакваш.

Преодоляха , ама не за дълго!

бсп, дпс и атака са минало.

Лично мое мнение е , че докато наистина не се "деполитизират"- ПОЛИЦИЯ И СЪД .... , АКО ЩЕ И 10 000 евро , да им направят заплатите СЕ ТАЯ Е ! И ще се аргументирам - ЗАЩО ! Полицията - е част от политически зависимото звена на МВР !!! Каквото каже "министъра"- ТОВА Е !! а АКО МНОГО ЗНАЕ НЯКОЙ ПОЛИЦАЙ-МОЖЕ ДА ПОЛУЧИ НАКАЗАНИЯ , ГЛОБИ ..ДОРИ УВОЛНЕНИЕ .. така ли е...??? Какво - като има голяма заплата ????? КЪДЕ Е СПАСЕНИЕТО ? АМИ - В НОВИ ЗАКОНИ !!!!!! НА ИЗБОРИТЕ /местните/ - освен , че трябва хората от града или селото - да си изберат МЕСТНИЯ градоНАЧАЛНИК , трябва - ДА СИ ИЗБЕРАТ И МЕСТНИЯ ПОЛИЦЕЙСКИ НАЧАЛНИК И СЪЩО -И МЕСТНИЯ ЧЕСТЕН "НАЧАЛНИК" НА СЪДА - ТОЕСТ- ГЛАВЕН СЪДИЯ-НА МЕСТНИЯ РАЙОНЕН СЪД.. И ТИЯ "ТРИМЦАТА"- ДА НЯМАТ НИКАКВА ЗАВИСИМОСТ ИЛИ ПОДЧИНЕНИЕ НА НИКОЙ ПОЛИТИК- БИЛО ТО МИНИСТЪР , ПРЕЗИДЕНТ ..ИЛИ БОГ... ДА СА ВЕРНИ И ПОДЧИНЕНИ- ЕДИНСТВЕНО НА "РАБОТОДАТЕЛЯ СИ"- НА СВОЯ ИЗБИРАТЕЛ.. Е ТЕ ТОГАВА- ЩЕ СЕ НАПЪЛНЯТ ЗАТВОРИТЕ СЪС ИСТИНСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ... И ЩЕ ИМА РЕД.. СПОКОЙСТВИЕ.. А ДОТОГАВА.. ДА СИ ФИЛОСОФСТВАМЕ .НА НИКОГО НЕ ПРЕЧИМ ..КЕРВАНА СИ ВЪРВИ....

Простете, Колега - слабоватичък ми е алеманския.... ---> към Народното Събрание !!! (Himmeldergott !)

Специално за Волен трябва да се учреди награда "златен ибрик" (лай-ян ибрик).....

Няма справедливост, няма... Всички с награди, само за дедото един голям местански...

Много се страхувате от г-н Сидеров, защото е различен политик и ви казва много неудобни истини, но и да дрънкате и да си мълчите все тая, ще се наложи да се съобразявате с него!

простак

Бая работа се очертава на следващите, от разчистването на назначенията на тая клика, през оправянето на законите, които сега си приемат, до вкарването им в затвора...

Две-три седмици. Максимум.

А , аз пък си мисля, че "следващи"- докато не потекат реки от кръв- НЯМА ДА ИМА ! ВСИЧКИ В ПАРЛАМЕНТА СА ЕДНА СТОКА. ОТ ТЯХ ИЛИ САМО ПРОБЛЕМИ , ЛЪЖИ И КРАДЕНЕ ..-ИЛИ..- НИЩО !!!!!!!!!

следващите ще бъдат пак същите, защото народа или поне по-голямата част от него е умен и няма да допусне да го управлява един провалил се пожарникар, охранител и смотан премиер.

Честито на тези, които са гласували за Бойко, защото е голям патриот и, защото преди се правеше, че бойкотира ДПС.

Браво на АТАКА, успяха да убедят и продажните си колеги от БСП и ДПС в правилния избор, само на Бойко не му се отпускат пари за полицията.

Браво на червения башибозук, и на ибриците от Юруш браво.

Когато България беше процъфтяваща държава-народна република я управляваха комунистите. Тука беше рая на земята, а сега сме нейния пъкъл, защото през 4 години всеки се упражнява на гърба на народа.

"Когато България беше процъфтяваща държава-народна република я управляваха комунистите." Ми то и сега България се управлява от децата на комунистите бе :)

В знак на протест, че ветото на плюнката било отхвърлено, цацка цецева утре сутринта щяла да си обръсне... главата.... Дано след туй да не я покажат по телевизията, че имам слабо сърце, което не държи на внезапни срещи от третия вид (с чудовища, де)...

Българ(к)и ! ---> към Народното Събрание !!!

ЕТО КАК- КАТО СМЕ ЗАЕДНО НИЕ СМЕ СИЛА БЕ

Браво лумпени!

Ти май нещо завиждаш, че не можа и ти като нас да се наредиш на хранилката ли? Ех, мъко моя герберастка...

тези които имат политическа власт или пари дърпат конците на съдебната власт, полиция и прокуратура, а тези от горе посочените власти /независими и де политизирани/ се заиграват с които имат власт и с икономическите босове,на това в цивилизования свят му се казва МАФИЯ , а обикновеният ЧОВЕК т.н. /гасоподавател/ да го духа това е действителността в България

Коя е тази тройна коалиция, че не разбрах? И кои закони и правила не спазват, че пак не разбрах?

ами чети, гледай телевизия и може да разбереш.но всички знаем, че в болшевишка кратуна информацията трудно прониква, а ако случайно проникнат един два бита се чувстват много самотни.

Другари! Моля да се съсредоточите в спектакъла на Парламента! В противен случай може да ви хрумне да се замислите за какво говори Василев, какво му репликира Пеевски, защо и двамате още не са в ареста след всичко казано!

Имам питане - Дали циркаджилъците между Делянчо и Василев, с помощта на Цацата са за отвличане на внимание от Парламента, или простотиите в парламента са за да не слушаме словата на млад преуспял бизнесмен и нетолкова млад, но също преуспял банкер?

Лейке - запитай се защо по времето на герб и пеевски и цветанчо василев бяха честни бизнесмени, на които им се позволи да закупят Булгартабак, БТК и ИПК Родина ! Някак си бяха много близки спонсори на милиционерите и затова заслужиха тези подаръци ! А сега като са преяли с власт и пари е безмислено да коментираме дали ще им се случи нещо ! Само че твоят идол борисов тогава ходеше на концерти на преслава и играеше тенис - беше по-важно !

ти да мълчиш!

Браво! Това че са преодоляли ветото на чохльо плевела е чодесно! Но всичко друго са излишни и вредни приказки :(

ЧОДЕСНО е че гласувате 15 на 15

Абе точно гербераст да говори за образование - че мутрата борисов нито може да пише и чете грамотно, не успя да научи и един чужд език бе льохман ! Чалгаджия да те учи на култура ха ха - марш на бунището на историята ...

Не се притеснявам от бившия министър на културата,а от културата на бившия министър

Бандитите приеха омразния закон за МВР - доказа се че БСП, ДПС и Атака са ноалиция.

Естествено,никой не иска коалиция с тъпи гербери

Кога ще е разпускането на този анахронизъм!

ТОВА ще доведе до това, че първата работа на следващото правителство е да коригират тези конюнктурно приети в последния момент закони! Така че това показва истинската същност на управляващите!

Аз винаги ще управлявам, Котарака и съсела да влизат под масата при фикуса и да се разберат кой ще ми е мандаЛоносител.

Тогава Рашидов попита дали може да си говорят за чорапогащи. - Как да не може, нали за това е този парламент?! - Така приятели, неолибералната пета колона тотално разсипва последните отломки от демократичния политически ред.

БОЙ ПОСЛЕДЕН Е ТОЗИ

Аз лично смятам, че с нови избори ще се постигне единствено затвърждаване на властта на БСП, ДПС и "България" без цензура". Гледаме един и същи цирк 25 години и не можем да схванем смисъла. Тъпи ли сме не знам... Но тези мафиотски похвати сме ги гледали дори по филмите. А по въпроса, че който и да ни управлява ще сме все зле, няма две мнения - без ресурси - човешки и материални, без влагане на мозък и добра воля, нищо няма да стане. На този етап всичко е машинации и манипулации. Трябва да се търсят други варианти за управление на държавата. Досегашния е не само изчерпан, но и пагубен за България.

Да, на мястото на тия е по-вероятно да се намърдат други. От същата порода. Това е тъжното. Защото такива хора не се учат от чуждите уроци. И за жалост сме обречени да гледаме същия този панаир, ако приемем грешната теза, че протестът не е довел до нищо и е по-добре да оцеляваме поединично. Да, той не успя напълно, но нима някой вярваше, че това затлачено блато ще стане бистър и пъргав ручей просто ей така? Не. Бъдете добри. И не почвайте ядене, което накрая ще ви напълни тумбаците с кокали.

Не трябва да се допускат положения при, които да се затвърди или повтори досегашното положение. За това може да се използва успешно Полския модел - създаване на кръгла маса от хора, които имат добри идеи и могат да ги прилагат, хора които не притежават власт и запазване на Народното събрание, но не в сегашния му вид, а като орган, които утвърждава взетите решения от "Кръглата маса".

ГЕРБ ще победи на предсрочните парламентарни избори в България, а Сергей Станишев ще се бори за мястото на еврокомисар. Това прогнозира германският политолог Йохана Даймел пред Дойче веле. Германският политолог смята, че Станишев в момента се опитва да участва в разпределението на ключовите европейски позиции. Точно сега, а не през есента се договарят персоналните решения и Станишев би искал да бъде номиниран за еврокомисар, подчертава Даймел. По отношение на шансовете на основните политически партии в България германският анализатор прогнозира победа на ГЕРБ. Според нея, управляващата БСП в най-добрия случай ще постигне резултата си от европейските избори. Тя е на мнение, че Борисов ще трябва да формира коалиционно правителство или с "България без цензура" на Николай Бареков, или с Движението за права и свободи, което - според преценките на Даймел - Борисов предпочитал.

И ква ще стане ???

Възможно е да станем свидетели на люта битка между лидерите на ГЕРБ и ББЦ БСП мисли само за едно: как да оцелее, Борисов е склонен на безпринципни договорки, а Бареков е "най-новият проект на олигархията" - това казва в интервю за Дойче Веле германският разследващ журналист Юрген Рот. "Като имаме предвид каква е актуалната политическа ситуация, предсрочните избори ще са от полза най-вече за новия проект на българската олигархия - Николай Бареков и неговата партия. Бареков печели от гнева на избирателите, а много от тях се хващат на популистките му обещания. Политическите "мишелови" (не само в България) винаги са успявали да придърпат към себе си голяма част от онези избиратели, които са разочаровани от управлението. Възможно е да станем свидетели на ожесточена битка между популистите на Бареков и ГЕРБ на Бойко Борисов, като съвсем не е изключено да се стигне до коалиция като сегашната с ДПС. А това би било още едно доказателство за безскрупулността на политическите лидери в България"

Аз ще гласувам за БСП! Нещо против?

15 на 15

ПО ТЕКСТА СЕ ВИЖДА,ЧЕ НЕ СИ ПРОСТ ЧОВЕК,Н О ОБЪРНИ ВНИМАНИЕ НА ПРАВОПИСА.НЕ ДОПУСКАЙ ГРЕШКИТЕ НА ГОЛЯМ БРОЙ ОТ ЖУРНА ЛИСТИТЕ.НЕ СЕ ПИШЕ"внимавайте за КОЙ ще гласувате",а " внимавайте заКОГО ще гласувате"

Че досега герб не е побеждавал на парламентарни избори - защо сега ще го направи ? Надеждата на милиционерите е реститутките да гласуват за реаниматорите, защото бсп-дпс-ббц ще имат повече гласове от герб и рб заедно !

Дойче Веле е една антибългарска и манипулативна медия, новините за България са микс от много лъжа смесена с известно количество истина, така се получава демагогия и манипулативна боза.

В централния офис на гроб в малкото НДК са открили щанд със самурайски мечове - дават ги на всички герберасти срещу символичната сума от 5 лв, за да може да си направят ритуално харакири, защото и този път след изборите са ги е*али (справка - местанчо). Пък и ветото на кукличката на конци на закона за МВР-то не можа да мине, абе мъка безутешна... Самурайският меч за фидоска, по обясними причини, е специална поръчка и изработка от Япония, а за редовите герберасти и техните прости привърженици тиквата-буда е отпуснал средства само за "мейд ин чайна"... Пред централата на гроб в момента има два екипа, готови да мият улиците наоколо от изпуснатите от герберастчетата отходни вещества...

Тъпо!!!Точка!

Като препик*н гербераст! Запетая!

Две от 3-те партии трябва да изчезват ,...ПО ИЗБОР. Най-вече ---АТАКА и ДПС.

Ха на бас, че и Атака и ДПС ще си останат такива каквито се били- понякога полезни, понякога вредни. Но и двете в Парламента.

ДА АМА АТАКА ПОСЛЕ НА ЧИЙ ЩЕ СЕ НАДУПЕ?

Депутатите на Атака са умни хора с добри идеи, те отстояват позициите си, а това е смело и последователно.

Като чета постингите се убеждавам че всеки народ си заслужава управляващите.

ЛЮБОВНАТА ПРЪЧКА НА ДОГАН,ПАК ПРАВИ ЧУДЕСА! ЧЕСТИТО!

На тоз червей Сидеров да неса му обещали амнистия бе ;-)

Я, Веждичката искал да си говори за чорапогащи!? Те с Божо, на чаша уиски това ли обсъждат? Абе как нема поне един що годе нормален сред герберугите? И как може Цвъки, който е осъден на първа инстанция за своеволия в МВР да се изказва въобще по въпроса?

да се изкаже тогава Бисеров и след него Станишев с колко пари на месец живеят и какво са работили друго освен да крадат

Не е задължително да си гербер, ако критикуваш бсп

Дори и капка мозък не треба!

И обратното. Ако ако не харесваш Бойко НЕ означава непременно че си комунист !

До един са за затвора! Били се крили зад огражденията, а защо се крият, нима ги е страх от народната любов? Крият се защото са виновни, защото ако паднат в ръцете на ограбения от тях народ, нищо добро няма да им се случи. Крият се защото са мишки, долни, подли, крадливи и лъжливи мишки. А лудите, които подкрепят поредната гавра с народа си ги заслужават, заслужават си бедността, мизерията, лъжите, кражбите, отхвърлянето ... Яд ме е на идиотите които подкрепят това правителство във всичките му форми, не че предишното беше по - читаво, но тия са направо ... толкова са нагли, толкова не им пука, толкова очеизвадно лъжат, че само пълен, завършен идиот или много добре платен глупак могат да стоят зад тях!

И отново се чу вой кански и разкъсващо жален и уплашен на примати от банкянския бостан... Че шебеците безмозъчно-герберастки бяха започнали да осъзнават, че е дошъл Видовден и денят на Страшния съд и те ще трябва да си платят за всички злини които сториха на народа български!

Простак!!!

се хвалиш, че имаш визитна картичка на банкянското човекоподобно и я цитираш непрестанно?

Повече от година Атака ни обясняваше как била против правителството, как не били в коалиция с БСП и ДПС, но днес е видно обратното.

Само дето гласуваха против днешното правителство!

Я ,я пак против какво гласува днес , че нещо не разбрах?

Братлета, по повод на вазелина за любимия ни цвъцко изцвъкания... Понеже в голямата си част членувате в гроб или сте негови симпатизанти, требе да ви обяснявам още веднъж и то бааавно, за да схванете... Не пробутвайте моля ви се крем за след бръснене Нивеа - в софийския цвъцко изцвъкания не го бръснат за нищо... Да припомня - вазелин си требе - едно такова кремообразно мазно вещество - лъщи на слънце и на светлина... Айде със здраве и чакам...

....си го описъл.Явно често тиб се е налагало да го ползваш,по време на визитите ти при Доганя

винаги сме готови да помогнем на по-неумните от нас братя герберасти, да....

Ти ли си табуретчице моя ? виж как добре съм те научил за вазелина

Благодаря, любими, никога няма да забравя какво направи за мен!

Той обикновено е циганин, който очаква да му се плати, за да гласува. Разбира се, предпочита да му се плати в пари, но понеже е широко скроена волна душа, приема плащане и в натура да не му търсят сметки за ток, да не го гонят за кражба на кабели, капаци на шахти и бронзови бюстове на възрожденци. Кебапчетата изострят политическото му чувство, а майчинските надбавки изчерпват представата му за социална политика. Не разбира, че парите, които е получил в деня на изборите, ще му бъдат отнети от победителя под една или друга форма до обяд на деня след изборите. Той обикновено не знае за кого и за какво гласува, а и не му дреме.

Коментарите по темата бих ги нарекъл битката между титаните, пардон троловете. Я идете в едно провинциално градче или изчезващо село, където хората едва съществуват. За да се убедите, че тая раздувана тема за МВР ще ви я поставят на последно место по важност. Ега си балона, ега си чудото. Защо не смятам, че полицайте са най бедстващата част от населението, та чак такова голяма внимание на закона за тях. Или това е поредният повод за чесане на езиците на 240 депутата. Интересно колко ли ни струва това надприказване и заяждане, на което сме свидетели всеки ден.

....не квичте,защото вие в устата догановия

Квичете герберасти,това е бъдещето ви,квичене и тичкане при америка,после пак квичене

А, Вие ще си изпълните мандата докрай, за да разберем без пари как се управлява! Идвате на "работа" като шейхове! Държавата е в колабс!Как смятате да квичите??? Какво хубаво направихте, закони, които ви облагодетелстват!!!

Ами не виждам какво се чудите. Сега управляващите, още от началото на годината, подготват почвата за работа в опозиция. Заложиха маса бъдещи плащания без покритие, настаниха техни хора на ключови позиции, подкрепиха всичко с измислени закони. Същевременно тотално скапаха всичко постигнато за последните няколко години и крадоха като невидели, като за последно. Естествено, Бойко ще се опита да си върне нещата по места. Само че, които и да дойдат от тук нататък, ги чака тежко управление, много проблеми в чисто финансов аспект и МНОГО непопулярни мерки. А една голяма част от времето ще отиде отново за преструктуриране и прекрояване на закони. Надявам се само, Бойко наистина да го мисли това, което каза за реваншизма и да набута поне половината от тези разбойници на топло. И да се е научил да цени властта, след като изкара година и половина в опозиция.

Тези МНОГО непопулярни мерки,ще изядат главата на следващите,които и да са те, и другата година пак ще ходим на избори.Народът няма да търпи високи сметки за ток и глад.Това трябва да е ясно на всеки,особено на Борисов,защото по негово време беше най-голямата мизерия. Колкото до вкарването...Борисов не е никой и нищо не зависи от него, затова кой ще вкара на топло и кой не.За добро или лошо има съд за тази работа.

От утре 2 000 лв минимална заплата и 1 500 лв минимална пенсия! А ,това,че ГЕРБ ще ги плаща,ни е все тая,важното е да се изтеглят милиарди,част от който да откраднем,а другите пари ще вложим за вдигането на заплатите изкуствено,без икономиката да може да поеме натиска!

Съобразявам се с мнението на админите, но искам да напомня, че ако някой ходи къркан на работа, аз не съм виновен, че го дават по телевизията. Ясен ли бях?

...НА КОМУНИЗМА Г.Димитров П.Младенов Н.Добрев М.Миков Х.Монов

Чакайте малко сега,аз ли не съм вред или някои други.Не излязоха ли миналата седмица от синдиката на мвр с остро писмо към Плевнелиев,че не са съгласни с ветото?Ако не греша значи полицаите искат този закон.Тогава какъв е проблема?

не полицаите, а послушният на министъра синдикат го иска