Кове се закон за борба с фалшивите новини

Текстовете от проектозакона срещу фалшивите новини трябва да бъдат представени наесен, когато е началото на новия парламентарен сезон.

Обратно в новината

Коментари - Кове се закон за борба с фалшивите новини | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕ ЗНАЯ ДАЛИ ЩЕ ИЗКОВАТ ЗАКОН ЗА ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ, НО ПО ТОЧНО МОЖЕ ДА ИЗКОВАТ ЗАКОН И ВРЪЩАНЕ НА дс/Сан Марко от Италия

А ДИР-а,ще го закриват ли?!

ЩЕ ЗАКРИЯТ ВЕСНИЦИТЕ НА СОРОСОИДИТЕ ,ПЪРВИ ЩЕ Е КАПИТАЛ

може да бъде подадена по сто различни начина, зависи къде е запетайката, какво е извадено извън контекста, кое е нарочно не вспоменато. При това новината ще бъде уж истинската, ама с главата надолу.

"България е на 109-о място по свобода на медиите от общо 180 страни в тазгодишната класация..." Продължаваме напред, в случая надолу. После излизат някакви телевизийки и вестници и ни обясняват колко са свободни и независими. хахахаха Давай, Тикво you can do it !!!

Неолибералите са новите фашисти. С такъв закон ще е сигурно, че ще четем само правилните новини и вярните гледни точни. Министерство на истината ще правите ли ?

единственото нещо което все още не ви е забранено е да говорите свободно! малко по малко тази свобода бива ограничена! За какво ние тогава тази ДЕМОКРАЦИЯ? Та тя е по-зле и от соца !

Всеки път, когато някой заговори за "фалшивите новини" в ума ми изниква въпросът за "забранените новини". Къде е границата? Кога една новина бива обявена за фалшива? И кога една неудобна (и следователно забранена) новина става фалшива? И кой решава? Безпристрастните медии? Медиите са изградени от хора, а хората са пристрастни. Следователно няма безпристрастни медии. Остава да разберем какви са пристрастията и какво ги определя. Гледната точка? Едва ли. В България съществува понятието "медиен комфорт". Това е напрактика услуга, която се заплаща. Ако си закупиш услугата всяка новина, която се приеме, че е неудобна за теб става забранена. Просто тишина. Неофициално, разбира се. Вземете за пример интервютата на Цветан Василев. Те фалшива новина ли бяха? Или забранена? И кой реши? И сега остава въпросът как да повярваме на медии, които предоставят подобна услуга? И как да им повярваме, когато кажат, че даден новина е фалшива? Или че е истина?

Сериозно, закон за фалшиви новини, ха-ха-ха!!!

На новговор това означава "цензура". На път сме да загубим единствената придобивка от т. нар. демокрация у нас - относителната свобода на словото.

Грамотен и поне малко мислещ човек спокойно може да отсее истинските и фалшивите новини. А закон срещу глупостта не помага. По-скоро трябва закон срещу предизборните лъжи и обещания. Не си ли изпълни обещанията в точния обещан срок, политикът да бъде отстранен от властта. Ако прочетете някъде, че парламентът го е гласувал това, да знаете, че е фалшива новина.

Голяма лъжа е, че с приемането на закон може да се се реши някакъв проблем. Какво като има закон, като никой не го спазва и никой не го контролира/налага?

"1984" на Оруел на живо!!! Следва 451 градуса по Фаренхайт с публично изгаряне на "неправилните" книги!!!!

Ако приемат такъв закон, дир-а трябва да го закрият ;))

Ми то най-напред да вземат повечето ТВ и радиа да се затворят тогава! Регистър хаха! Ми драги то и сега ако поискаш инфо има няколко международни организации които дават данни кой държи адресите и хостването. А ако е овшорка ко праим? Партия от далавераджии, а народа е толкова прост че просто нямам думи как да го нарека............

Ние виждаме,че тези,които уж ще борят фалшивите новини ги пускат.

Като се приеме този закон / а той ще се приеме в НС бъдете сигурни в това /преди да си пишете първия коментар отправете поздрави на дежурните момчета от всички служби наши и други /сещайте се кои,/ които ще се "грижат" за "комфорта" ни на писане.То не че сега не го правят но малко полулегално а тогава ще си е легално...:)) !!! През комунизЪма имаше някои като вдигне слушалката на терефона да звънне някъде /нямаше още мобилни телефони/първо поздравяваше милиционерите и тогова говореше :)) !!! Но тогова нямаше още GSM и не знаеха поне кой къде отива , а сега знаят и по колко пъти пръцкате на ден сигурно с тези "технологии" електоронни ха ха !!!

Реално най-силните власти - първата, финансовата, банките, демек и втората, "медиите" са в частни ръце и те вече определят останалите фейк "власти" политическата, съдебната, президента. Според частните интереси на чорбаджиите, а не според обществените интереси.

Направо едно Министерство на истината - то да казва кое е истина кое "фейк".

Току що излезе статия на един американски физик с доказателства, че американците никога не са стъпвали на Луната. Според неговите доказателства е невъзможно живо същество да издържи на радиацията извън земната атмосфера, гравитация и магнитно поле. Всичко било фейк, скалъпен и разигран в Холивуд и Аризона. Всички проби от лунната почва са изчезнали - били откраднати.

Стара манджа."Полетът на Кеприкорн едно" (1978). Гледайте го, ако го намерите. Имаше и някакво интервю със Стенли Кубрик, в което той (уж?) признава, че е заснел кацането на Луната.

Или по-добре заглавието за да си я намерим.

И какво се оказа? При социализма имаше държавна собственост, на всички по равно, но малко, и цензура. При "демокрацията" имаме частна собственост, на някои много на други малко, и цензура. И кое е по-добре?!

цензура, имаше и доста за да живее човек, по равно ее чак пък! Не беше гладен, бос и умиращ!

Apollony

Покрай фалшивите и НЕУДОБНИТЕ.... В един цирк играем.

А виждате ли как го вкарват закоинопроекта/ да не пиша закона за цензурата/ не чрез управляващите а чрез Воля !!?? И вие си мисллите че този законопроект че бъде отвърлен в НС ли, НЕ няма такива са нарежданията на големите началници на Баце отвън / ха да докажат че не е така /А за обратното няма вариант в който нещо да не са им заповядали от ЦК на ЕК и нашите да им са се опънали както Вишеградците, НЯМА такъв вариант нашите козируват и изпълняват !!!!

Сус бе серсеми! Заповедите на ЦРУ не се коментират!

Закон се пише, създава, обмисля, подготвя, гласува, приема, но не се КОВЕ ! Просто няма как! Баща ви е заковал нещо /май/. Време е да изчистим Авгиевите обори във Факултета по журналистика /май/.

Свобода на словото ли ха ха нЪл това беше едно от либералните "ценности" ? Да де, но когато им пишеш много истина ги боли а те така НЕ а обичат ! Че то и сега има български номинарски парцали , опс обърках се сайтчета с уж свободни форуми, които или не те допускат въобще, или ще ти отрежат коментара или той ше се изпари до половин час !!! РедУктора им е ЦЕНЗУРА и той определя кое и как, а ако той си прави своеволия и е зависим от някого и от нещо М / а то май независими няма / ?

СВИНЯТА ,ГОВОРИ ЗА ЧИСТОТАТА,ИМА ЛИ ПО ФАЛШИВА НОВИНА ОТ МАРЕШКИ?

Малък пример- Всички новини на западните медии относно КНДР са фалшивки.

Цели се борба срещу истината.Че има фалшиви новини има факт е но целта и цензура.Не са успяли само в интернет да наложат наморник сега ще се мъчат стъпка по стъпка да го правят.Кой и как щи определя кое е истина и кое фалшива новина и по какъв критерий ?

Кой ще определи дали дадена новина е фалшива?Не е ясно-ами това нещо много прилича на цензура. Не стига че новините по основните телевизии и БНР се цензурират ,а сега и интернет ще се цензурира!

Дали да не напомним , че БАШ ФАЛШИВАТА новина , тази от която тръгна всичко , беше химическото оръжие на Саддам Хюсеин ! Каквото естествено нямаше ... Война със стотици хиляди жертви обаче ИМАШЕ ! А фалшивите телевизионни анимации на 11 Септември ??? Тях помните ли ги ??? Заедно с още по-фалшивите 2 самолета , които някакси уцелиха и събориха цели ТРИ небостъргача ! Да ! Не два А ТРИ !!! ТРетият се казва Сграда номер седем , за която вече е почти ТАБУ да се говори ! Да не говорим , че БиБиСи съобщи за нейното рухване ЦЕЛИ 20 минути , преди то фактически да се състои !!! Разобличете първо авторите на ТЕЗИ фалшификати , пък после си приемайте фалшивите закончета ...

ТО И СЕГА СИ Я ИМА ЦЕНЗУРАТА ... КОГА ДИР БГ ЩЕ ПУСНЕ НОВИКНА КАТО : .. NYT и IISS сензационно: Украйна е помогнала на Ким Чен Ун да създаде ракетите, които заплашват САЩ! Американски експерти обвиниха украински специалисти в помагачество при създаването на севернокорейските балистични ракети. За сътрудничеството със специалистите от Северна Корея стана известно от доклад на Международния институт за стратегически изследвания (IISS) и разузнавателни служби, съобщава New York Times. Очевидният прогрес на Пхенян в създаването на балистични ракети с различна дължина на полета мнозина експерти отдавна свързват с привличането на украински специалисти, взели със себе си чертежи и техническа документация още от съветските балистични ракети, чиято разработка е била водена от КБ Южное. .. Лидерът на Батковщина Юлия Тимошенко реагира на разпространената от The New York Times, че Северна Корея се е сдобила на черния пазар с украински двигатели, необходими за създаването на балистични ракети. Според нея, ако тази информация се потвърди, то Незалежната е заплашена от санкции от страна на Запада. Ако тази информация се потвърди, то на Украйна може да ѝ бъдат наложени санкции, а това означава, че страната ще остане без каквато и да е помощ от страна на цивилизования свят. Това е катастрофа за нашата страна, написа Тимошенок в профила си във Фейсбук

потвърждавам! когат искаш да си подлога и слуга - секи един момент може да си избършат задните части с теб. Например, Китай помогнал на Ким за МБР. Обаче, ако офицялно го кажат това - начи враг и война за който не са готови. и опааааааааааааааа, къде ни е изтривалката украйна да помете и попие тоз наш боклук. я, като матросов на амбразирата. че и без тва укрите не са симпатични. ше ги отвеем най-безжалосно.

"варналията" в действие... хахааааа ще задави кокошките със смях

Абе тия да не вземат да забранят парламентарният контрол, дето всеки петък би трябвало да го има. Така ще им се освободи още един ден за ваканцуване, а пък там масово новините са FAKE.

болка на политиците не са фалшивите новини, а фалшивите медии. които ги хвалят, а пък всички значт, че медиите им са фалшиви, както и политиците, които им плащат. Това, че никой вече не вярва на основните телевизии (даже и за прогнозата за времето) е голям политически проблем и тъпаци.., пардон политиците търсят накакво решение с принуда да изкарат лайняните телевизиики гледаеми, че да могат да лъготат най-нагло, както са ментосвали и досега.

А Закон за борба с Фалшивите Закони, КОГА?

Когато се махнат фалшивите политици, ама надали...

Останаха ми малко трески от Пинокио, ще ги бодна в градината, дано се прихванат, С Пинокио се получи ;-)

Самите тези които коват този закон сами ще паднат под ударите му, както стана със закона за НСО! Сани виждате изпростяването, алчността и страха на престъпниците облечени във власт до какви мероприятия са достигнали. Всичко това се прави от страх! И това е добре за нас войните на истината! А ако не ми вярвате скоро ще ви пусна малко матрял от истини!

Борисов, като спи в клетка на фарадайз си мисли, че е електронно защитен! Но електронната защита не е за селяни! Както казах скоро очаквайте в публичното пространство чрез Бивол интересен матрял за селянчето-престъпник! И ви уверявам, че няма нищо Fake в това...

Щом се кове закон за фалшивите новини-това значили,че ще забранят на Батко да се хвали

Марешки май се слага на Боко за да му отпаднат обвиненията от прокуратурата!

Ал

Значи хората ще правят whois масив. Ми то това си го има откак има интернет. Пример "whois dir.bg": DOMAIN NAME: dir.bg requested on: 04/05/1998 00:00:00 EEST processed from: 04/05/1998 00:00:00 EEST activated on: 08/05/1998 00:00:00 EEST expires at: 08/05/2022 00:00:00 EEST registration status: Registered REGISTRANT: DIR.BG AD 7 Danail Dechev str., BG-1704 Sofia SOFIA, 1704 BULGARIA ADMINISTRATIVE CONTACT: Vladimir Jeglov emaildir.bg DIR.BG AD ul. Danail Dechev 7 SOFIA, 1407 BULGARIA tel: +359 2 9622019 fax: +359 2 9623578 NIC handle: VJ64878

Целта на фалшивата новина е да определи колко души харесвайки я имат сходен начин на мислене. Познайте кой ползва тази статистика и кой всъщност ги публикува....

кой?

Марешки са му дали задача да определи какво е лъжлива новина. Като докара нещата до това, че тя е нещо. което се отличава от боковите глупости, ше му снемата и обвиненията за заплахи, хулиганство и т.н.

ФЕЙК ЛИ Е НОВИНАТА: в аптеки "Магарешки" всички работници са на изряден трудов договор и се осигуряват на брутната им заплата. И да ти припомня един предизборен лозунг "Имаме ВОЛЯ".. Дет са реализира в ЯЛОВ Е! МАМИ...

изтекла от тоалетното казанче изпод една магнолия: " Тя, затова е техническа помощ за медиите. Тя не е за кравари или овчари, или за прокурори. Правят се конкурси и те се печелят. И те много дорбе знаят как ги печелят, защото се разбират помежду си." Ама сега за таз техническа помощ медиите ша са надцакват с фейкове за "успешното" му трето УЖ управление.. Ако междувременно не си подаде пак остаФФката предсрочно..

Не ми пука за сайтовете. Чудя се на зомбито, което безрезервно вярва на "новинарски сайт", чийто домейн е регистриран на имейл адрес в google mail, или в оутлоок.ком. Е, няма толкова тъпи парчета.

Плати ли си дълговете попитах, или чакаш аз да ти ги плащам?

Аз незная за новините, но скоро ще гледате екшън в 3D, как престъпници-политици си отиват от този свят!

ханчо, как ще публикуват вашите новини тогава, ако фалшивите са забранени? или хамерикански може?

Да кажеш в прав текст, че ни управляват престъпници, убийци и крадци това фалшива новина ли е?! Питам за един банкянски прЕател!

номадин, пърдон ДУПЕТАТ в ПП ГРОБ, ли е фейка.. Щото преди това цяла книга за една ОПГ написа.. Ама сега ОПГ-то било управляващата коалиция..

Не е новина.

Борисов 1: Новоемитиран външен дълг, сиреч ДЯНКОФФФ - 4 798 038 500 лв.; Борисов 2: Новоемитиран външен дълг, или "по-добрия" ГОРАНОФФФФ - 13 299 644 000 лв. / 6.8 млрд. евро.. ОБЩО ЗА ПЕТ И ПОЛОВИНА ГОДИНИ ГРОБ: 18 097 825 000 лв. / 9. 253 270 989 млрд. евро.

Кога ще се създаде регистър на измамниците по време на избори, които обещават, а после забравят? Фалшиви, а има ли истински новини?