Захариева пред ТАСС: За дружбата, общата история, скандала с изложбата на 9 IX, обвиненията в шпионаж

България е заинтересувана от конструктивно сътрудничество с Русия, заяви българският външен министър в интервю за руската агенция преди да замине на посещение в Москва

Обратно в новината

Коментари - Захариева пред ТАСС: За дружбата, общата история, скандала с изложбата на 9 IX, обвиненията в шпионаж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едно нещо ме шокира на въпросната руска изложба - България обявява война на Германия на 8.09. в 12 часа по обяд, по това време съветските войски вече са минали границата ни. Тоест какво излиза? Навлезли са във вражеска територия, а не както ни лъгаха и продължават да ни лъжат през цялото време, че сме се били отказали от Германия много преди това? Колко много камъчета, които обръщат колата има...

Какво щастие е за страната ни е, че президента плевнелиев остави в наследство такъва талантлив ученик като нашият пръв дипломат. Екатерина Захариева е достоен продължител на неговото дело.

Човека Петров ти е съкратил Изказването, аз ще го перефвазирам: "След Плевню - Патка".

Патка.

И кое от казаното от нея не е вярно? Или няма значение - плюене да пада.

я да не обиждаш животното.

Не разбирам, защо ще ходи в Русия, русофилите в България са шпиони, руснаците не са воювали срещу Хитлер, не са освободили Европа от нацизма, не са влезли в Берлин, не са предизвикали капитулацията на Германия, нищо че точно този ден е Ден на Европа и най-важното Русия е враг и основна заплаха за България. И при всичко това трябвало да ни дават евтин газ, щото не знам какво си.

та на теб ли трябва да се кланят за "добрните на червената армия" или на Путин..ха.ха "Български студент изнасилен в Санкт Петербург"- за теб ли се отнася и се чувстваш щастлив от снощи..ха.ха

Щерка, ти май завиждаш на българския студент

не радвам се за русофилите какви здрави връзки и братска любов кипи..ха.ха.ха

Ами тя си го каза 140 години дипломатически отношения и поради нефелността на българските властващи тя се води на този пост и за това.. Иначе 5 пари не дават руснаците за приказките и дето хем я боли хем я сърби..

Те си накупиха разни дупки по морето , които бяха построени от други алкаши и практически файда няма във финансов аспект от тези така наречени туристи. Като си отидад в ушанкия идват други техни приятели или познати и им се настаняват в комнатите. Ако бяха богати у нас ли щяха да си купят гарсониерките??? Аз например на бг черноморието не съм бил от 2008 и нямам никакво намерение да стъпя там на курорт до края на дните си! Скоро говорих с руснак, който буквално ми каза следното: в два града на русия може да се живее. Москва и питер, в остальние люди проживают!

Аз пък живея на брега на морето и ако отида веднъж през лятото на плажа е постижение. Не оценяваме това което имаме

Значи вместо бутилка уиски Кинг Киро руснаците купуват гарсониерки... па после защо Захараиева се натиска за такива туристи

Тук въпросът е че цялото строителство е руско и печалбата дори от него е руска и също е за алкашите...за такива като теб бедняци остава бутилката кинг киро. Иди да видиш поморие, разказвали са ми, че от гадните руснаци немож се размина! Пак казвам пътувам навсякъде, на черно море мога да ида само ако ме натоварят на кола на сила!

Няма да й бъде лесно на външната министърка след глупавата декларация по повод на изложбата за 9-ти септември. Да се мъчиш по някакви неясни политически съображения да изопачиш историческата действителност, предполага не само липса на усет за външна политика, но и твърде висока доза съмнителна самонадеяност, от която са възможни всякакви негативни последици. Но както е известно руснаците са широко скроени хора и най-вероятно няма да задават неудобни въпроси на гостенката.

"общата политика на Европейския съюз и НАТО"... Казусите със Западните Балкани и кюрдите доказаха че такива просто няма, то и затова нашето правителство вместо с политика се занимава с еквилибристика. От друга страна Захариева отиде да прочете една лекция в Румънският парламент и... тамошното правителство падна;)

"Демокрацията" в България има много "герои". Най-колоритните сред тях са Бацето и Роско Плевелиев. Бацето е типичен бай Ганю - чел е само една книга, знае само една дума на чужд език - "конграчулейшън" и се мисли за богоизбраник, който оправя целия свят. Роско е човече, което срещу пари е готово да пълзи и целува атрибути. Той не говори, а чете от мазно листче, подадено му от американското посолство, а преди да отговори търси с очички суфлиращи американци, за да не обърка нещо. Захариева обаче надминава и двамата. Тя притежава и неподготвеността на Борисов, и лакейството на Плевелиев. Мозъкът й (спорно е дали го има) е програмиран така, че и робот може да й завиди. При нея няма грешка - каквото кажат от Вашингтон, това е!!! Крайно време е тази безгрешна калинка да бъде наградена от американския конгрес. А България - ами, нея кучета я яли!

По- глупав външен министър България не е имала.

щерев омръзна ми да ти пиша минуси

ами пиши ми (+ )..ха.ха.ха

И азбуката им дадохме и книги и попове да ги покръсти Кнез Владимир. После стаха по-набожни от папата. Аре у лево...

Захариева отива в Москва да се извинява за глупостите, които изговори ... Сигурно ще удари и на молби, да и простят

Глупости, разбира ти главата от външна политика.

сега разбирам защо русофилите обичат руснаците повече от всичко...Двама изнасилиха български студент в Санкт Петербург Те са нападнали момчето, след което го завлекли в изоставени сгради и го малтретирали....такава любов има винаги при братската дружба..ха.ха не случайно Брежнев целуваше тато в устата..

Научете от българската история че Русия ни е освободила от турско робство и създава Санстефанска България, а западните държави на Берлинския конгрес разпокъсват Санстефанска България която обхваща територии населени с българи и признати със фермана на турския султан за създаване на Българската екзархия в Цариград.

създаде и македонската нация и съветските граждани които служеха не на България а на КГБ..ограбваха всичко и от всички..

Щерев, главата ти е пълна с вата.

Все си мислех че това е направено от Ванче Михайлов, то и затова Цар Борис го осъжда на смърт.

Най-големите неприятели и врагове на българите са американците. Захариева е техен служител

Добре, че я има Русия, силна и здрава държава, с влияние в света. Това е спасително за България

Всеки истински българин мрази Русия и всичко руско, защото всичките злини, които ни сполетяха идват от там !!! Вече сме в ЕС и НАТО, където ни е мястото, като цивилизован европейски народ, който се отскубна от лапите на пияните азиатски вампири от Колхозия !!!

Прав си всички злини идват от Русия.Не може да манипулираш.Както за една бригада мързелива всички злини идват от началника им.

Научете от българската история че Русия ни е освободила от турско робство и създава Санстефанска България, а западните държави на Берлинския конгрес разпокъсват Санстефанска България която обхваща територии населени с българи и признати със фермана на турския султан за създаване на Българската екзархия в Цариград.

Точно преди местните избори да изпратиш в Москва външен министър с подобни послания/ въпроси/ обяснения си е глупотевина откъдето и да го погледнеш. Каква е целта ? Тази жена не може и Графа да пресече без придружител, камо ли да разговаря за толкова важни теми. Пълна излагация и падение. Предполагам че руснаците ще я посрещнат подобаващо - сладолед, чаша шампанско и кой откъдето си е. Истинските българи родолюбци ще се обърнат в гробовете си от срам.

че ти би се справил по-добре от нея, така ли? А можеш ли да вържеш поне едно изречение на руски език? И какво образование имаш, какво си постигнал в живота (Захариева е станала поне зам.министър председател и външен министър)...Аман от самовлюбени глупаци, които всичко могат и знаят, но само пред колпютъра, който не може да им зашие един през врата, та да разберат колко са тъпи...

от твоя коментар. Работил съм с руснаци на базата на взаимно уважение. Разбирали сме се. Колкото до това лице което днес ни представлява, нямам думи на уважение, освен на оправдание в нейна полза, че е просто един изпълнител на чужди желания и мисли.

Ние, българите, сме на страната на Русия - братска и дружествена страна

българофобите можете да го духате както винаги. Майната ви !

Умишлено изложбата беше съботирана да не се видят снимки и факти които биха навредили на курса и политиката водена от Отворено общество разни НПО та и правителство,за да водят в заблуждение и манипулации народа.Например снимки на полски журналисти предоставени на Русия с предаването на празната капсула на Аполон на американците паднала в Средиземно море което ги изтъква в лъжа че са били на луната.И ред други интересни неща.

Тая ми падна в очите !!! Кви славяни, кви пет лева ?!?!? От Раша освен лошо, друго не сме видели. Стига с тая комунестическа пропаганда от Тошово време !!! Разширяването на отношенията с Раша, значи сами да се бутаме в кръвожадната и уста, която ни е ръфала с векове !!!

НЕЕ НОРМАЛНО НЯКОЙ ДА СЕ ИЗКАЗВА ОТ ИМЕТО НА ВСИЧКИ НЕ СМЕ ИДИОТИ

Злобна и елементарна блондинка. Много говори, а не казва нищо. Това добре го може, само че къде отиде злъчта и явната омраза към Русия?

Може би е Цукерман?

от как идват тези отвратителни руснаци по нашето черноморие аз и всеки умен и уважаващ себе си човек бяга по гръцките курорти където няма руски алкохолици и руски проститутки.. руската паплач отблъсна богатите и културни туристи.

Щерев здрасти, как си човече ?

То и Българи не искат да ходят на нашето черноморие ,тя отишла след като отврати руснаците с на Тапетаджията провокациите да ги моли да идват.Нито румънци вече няма да дойдат след като от тях тръгна чумата по свинете сега чакайте няколко милиона араби жадни за цигари Престиж.

По големи ПРОСТОТИИ НЕ БЯХ ЧЕЛ?.?? ТОВА Е РЕЧ НА НЕКОЙ ОТ БАВНОТО ИЛИ КАК???

Та ти можеш и да четеш ли???

Трудно ми е да се поставя на мястото на Захариева. Да се опитваш да замазваш очевидни факти с безсмислени словосъчетания си е направо мъка. Те затова казват, че политиците много говорят, но нищо не казват. Истината е че ние сме от другата страна на бариерата и в Русия това се знае като факт. Министърката не вярвам да си е повярвала, че със сложни словесни еквилибристики ще убеди руската страна колко сме близки и взаимно обвързани. Истина е че руснаците също имат интереси тук и това е единственото, което задържа отношенията ни на поносимо ниво въпреки вийнствените действия на коалиционните ни партньори от Запада. В исторически план нищо не е забравено и никой не е забравен така, че да не се опитваме да притъпяваме чувствителността на нациите с празнословия, а да се погрижим за отглеждането на политици дето да знаят какво е национален интерес. Иначе както и сега ще се влачим по корем пред по- силните само и само да бъдат благосклонни да ни простят малоумието както стана с Южен поток, Белене и Бургас -Александрополис. А обща история имаме и тя не е еднозначно оцветена в приятелски факти- това всеки що-годе информиран човек в България го знае. И вината за това не е само в едната страна за сведение на политическите инвалиди.

Бибитково недоразумение.

измекярите в чужбина и тая сволач на територията са подлоги на руснаците

А дано башибозука да ни емне и за 24 часа да е в София и да видим дали вашите еврогейци и кравари дали ще си мръднат пръста... А и руснака този път да ни покаже среден пръст и с пулно право при това!!!

Тези с минусите да ходят да бъдат изселени в Турция!!!

и то доста по-тъп и от оригиналите. Кого плашиш бе недоразумение ? Ходи си на село и си гледай кравите, защото кравар си само ти в този сайт !

Тази да се благодари, че въобще руснаците я пускат в държавата си и говорят с нея.

Сетила се Мара. !!

Началниците и от чужбина ,не са ли и забранили такива своеволия?

Правителството, конструирано и поддържано от верния слуга на Кремъл - Доган, ще изпълнява нарежданията и спуснатите от сараите задачи, за което продажниците там ще си получат бонусите.

С Кремъл е свързана само изтрещялата ти русофобия

Искам в другата статия да похваля Фандъкова за Графа а не мога, коментарите забранени.

Може ли да чуя Икспертното мнение на шломката за турската карта или директно да си прочета комюникето от козяк :))))

Лисиче, вече всеки може да пише каквото си поиска по интернет- не вярвай 100% , а забележи кога беше публикувано- след пристигането на баба Яга от зад океана.

Де бре, моме, съпри се! Няма нужда да говориш неща, които не разбираш! Аман от калинки, ефенди!

Дружбата не е ли по взимно съгласие?А когато на времето чехи,унгарци се опитаха да не дружат с русия-не съветски съюз,по простата причина че такова нещо като съветски съюз няма-бяха смазани с танкове.Виж окупатора не е по взаимно съгласие.Някой си води някаква война с някой друг,минава през твоята територия,настанява се в страната ти и ти казва че те е "освободил".А след това ти налага своите интереси.И ако се опиташ да се опъваш като чехите и маджарите-идват танковИтИ...хаха.Е тва е "дружба" и "освобождение" според ОКУПАТОРИТЕ.А иначе термина "съветски съюз" е плод на един болен мозък на един наследствен сифилистик-улянов."Съветски съюз" той нарича съветска русия плюс окупираните от нея съседни държави-украйна,прибалтика,средно азиатските и ...

Кафа от вашите глупости- соросоидни. И сега англичаните се опитват да не дружат- както ти казваш с ЕУ-ЕС, ама въц- парите им са толкова важни, че ги въртят като чеверме. Но нали трябва да обяснявате, че Русия, танкове и нам ко си. Жалки сте.

За простотията няма граници. След 1989г. няма дружба, а само интереси. Това е демокрацията и взаимните търговски интереси. У нас стана правило да няма нормални и мислещи ми министри, а само поставени на различни постове дежурни говорителки. Дано дедите ни ни простят за това падение на държавните интереси.

Браво! Добре казано! Достоен министър с премерени слова и професионализъм. На първо място защита на Българския национален интерес.

Един призрак броди из Европа, призракът на комунизма.Срещу него са се съюзили папата и царят, Метерних и Гизо, френските радикали и германските полицаи" Това е казано във връзка с автономия на част от България по договора от Систова-05 Август 1791 г. По това време Петър Велики е отнел вече правото да имат патриарх, самият той е главата на руската православна църква. За разлика от САЩ, които са предвидили този Конгрес от 05 Август 1791 г. успешно вмъквайки в договорните клаузи между Австрия и Турция автономията на малка част от България, за да предоставят в бъдеще не само частично възраждане но и пълноправна национална идентичност.Жалкото от цялата тази история е, че ни учеха какво пише в Манифеста на Комунистите от 1848 г., но никак не ни поясняваха какво по-точно се е имало предвид.Думата комунизъм е изопачената дума на оригинала. Оригиналът е едно военно понятие, нещо като парола, която е осигурявала свободния вход в Рим и в град Novae. Състои се от славянската дума CUM и латинската приставка - onis. Cum-onis е паролата за пред часовите. Проектът в Устава на комунистите е само увертюра към голям социален експеримент, за да се провери на практика как ще тръгне държавно-монополистическия капитализъм.

Това недоразумение в повечето случаи не трябва да си отваря устата. Но когато трябва да каже нещо, например когато Турция има териториални претенции към България, Недоразумението или мълчи или хлипа. Става смело само когато американците го насъскат срещу Русия. Или когато иска да снима Макрон.

Не знам защо толкова омраза. Изявлението е балансирано и адекватно. Ако се замести и с един от вашите коментари, България ще изчезне от картата на Европа.

коментарите по долу на антибългарските, руски тролове, залужават обстойно разследване. не разбирам защо ДАНС не си върши работата. има си затвори за такива предатели на Родината.

Някой се изпърдя ли?

Един призрак броди из Европа, призракът на комунизма.Срещу него са се съюзили папата и царят, Метерних и Гизо, френските радикалри и германските полицаи" Това е казано във връзка с автономия на част от България по договора от Систова-05 Август 1791 г. По това време Петър Велики е отнел вече правото да имат патриарх, самият той е главата на руската православна църква. За разлика от САЩ, които са предвидили този Конгес от 05 Август 1791 г. успешно вмъквайки в договорните клаузи между Австрия и Турция автономията на малка част от България, за да предпоставят в бъдеще не само частично възраждане но и пълноправна национална идентичност.Жалкото от цялата тази история е, че ни учеха какво пише в Манифеста на Къмунистите от 1848 г., но никак не ни поясняваха какво по-точно се е имало предвид.Думата комунизъм е изопачената дума на оригинала.Оригинелът е едно военно понятие, нещо като парола, която е осигурявала свободния вход в Рим и в град Novae. Състои се от славянската дума CUM и латинската приставка -onis.Cum-onis е паролата за пред часовите. Проектът в Устава на комунистите е само увертюра кам голям социален експеримент, за да се провери на практика как ще тгръгне държавно-монополистическия капитализъм.

Толкова много думи без никакъв смисъл могат само в ГЕРБ.

Разбира се на руските тролове не им харесва - на тях би им харесало следното - сльишу товарищ ..... сразу ...немедленно и как руснаците ако не са няма да сме живи и следователно вечно наведени до земята... ако те сменят курса и ние може да критикуваме иначе - нет ..... айде леко си отивайте към ония свят колхозници или вокзал -Сибир

От десетилетия Лужков е изкупил на безценица устието на Камчия. Днес там са вили на руски международни престъпници и частни пионерски лагери. Там българин не може да премине.

Така се започва. А на финала - референдум за присъединяване към рэфия.

Стига сте тролили... Там почиват и българи.

"Там почиват И българи." И не те ли смущава това изречение, дрогарьо?! Защото мен - да! Нормално щеше да бъде, ако "там почиваха И руснаци". Не е ли така?

В друга държава щеше да е чистачка в министерството.

Ма ти направо си я повишила- дори за чистачка не става тази.

как е готова и майка си да продаде ,за да я оставят на власт и се сещам за мунчото-Плювналиев