Пълна забрана на каруците в София от есента?

Промени в организацията на движението в София залагат пълна забрана на каруците по улиците.

Обратно в новината

Коментари - Пълна забрана на каруците в София от есента? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не виждам причина да бъдат санкционирани бедни хора,изкарващи храната си с помощта на конски впряг.Защо не се вземат крути мерки срещу главните замърсители в гетото София-собственици на кучета,от които нищожен процент почистват изпражненията на своите любимци.

Не мисля, че чак толкова много пречат на хората; може да пречат на шофьорите, ама като нещо му пречи на тъпия шофьор, да пътува с метрото. Много хора се препитават с тези каруци, по-добре ли ще е да ги превърнем в безделници? Да не говорим колко е смешно ориенталци като българите да налагат европейски правила на циганите, а същите българи да си разрешават примерно да разхождат из планините туристи с коне, което не се позволява никъде в Европа.

Да, ако живееш на улица, по която не минават каруци може и да не пречат. Но ако си на улица, като Вишовград, например, на която от двете страни са паркирани коли, заради близката спирка на метрото? Ние, пешеходците, можем да се движим само по все още останалия асфалт, замърсен от конски фъшкии. Как мислиш се разминаваме с каруците и преминаващите коли?

Донълд Дък и другите-да прави сте с изложеното,но не обръщате внимание на главното-къде е причината за състоянието на този етнос- 26 годишната безхаберна политика на държавата и политиците ни, а се концентрирате върху следствията- които наистина са ни известни на всички,но въпреки това продължаваме да гледаме на политиците ни като към звезди неопетнени! С всичкото написано съм съгласен и правокирайки съжденията ви,бих бил доволен и ако помислите как да премахнеме причината за тези социални недъзи и да вразумиме политиците ни да са по-земни и отговорни! Иначе сме силни в поставянето на определения и обидни квалификации,виждайки с лупа чужите недостатъци, а свойте (на държавата ни) пренебрегвайки вече 26 години!

А дано, ама надали! Не вярвам да забранят тези чудесни, чисти и благоуханни превозни средства само заради някакви правила на движението...

Пълни лъжи! След като коне щяха да отнесат детето ми на детска площадка в "Люлин", мен самата- на доста натоварено шосе, и редовно предизвикват опасни ситуации за ПТП, сигнализирах общината няколко пъти (вкл. и със снимки) за опасните коне. Отговорът (в резюме): Дойдохме, видяхме, глобихме заради отпадъци, но СО няма правомощия да конфискува конете, колкото и да са опасни. С какви конфискации ни замазвате очите, тогава?

Те са забранени бе некадърници, каква есен сънувате.

Това го слушам от както развалената тиква пое властта преди години, той все маха каруците, но незнайно защо стават все повече и повече.

Пълна забрана на каруците в София от есента? Абе, ами индианците как ще пътуват.

Ще продължат да ползват безплатно /гр/адския транспорт, а на нас ще ни вдигнат още билетчето, че да си покриват загубите от тях! Контролите пак ще се правят на ударени и ще се дървят на тези, които са си перфорирали прескъпото билетче на криво!

и ся ко да правя с тоя Гоуф дето го дрънкам по улиците?

Това вярва ли го някой? Отгоре от време на време хвърлят по някой кьорфишек, уж нещо правят и хоп минава време-НИЩО. Пълни глупости. Ама как ще махнат каруците, та да си изпуснат електората, на който му правят си нон-стоп.

daaaaaaaaaaaaaaa

Този съветник от Движение 21 се прави на интересен с такова предложение! Дали той и другите в СОС си дават сметка за това,че бяха затворени стотици производства в София и страната,бяха премахнати строителни войски и не на последно място повечето пунктове за вторични суровини са изнесени в периферията на града и ако иска някой гражданин да си изхвърли хладилника или печката или каквото и да е, как ще го транспортира до тези пунктове?Каруцарите спомагат за почистването,защото колите на "Титан" не го правят редовно и качествено! Циганите са част от обществото ни и ние сме ги довели до това състояние-висока раждаемост,висока безработица, ниска посещаемост в училищата, липса на казарма,скъпи книги и културни мероприятия и т.н. и какво да го правиме този етнос? Политиците го използуват само за избори! Не съм фен на този етнос,но държавата не си е на мястото, а такива представители на Движние 21 да мислят по-комплексно и отговорно, а не популистки да предлагат дейности на СОС! Има къде по-важни и неотложни въпроси в общината,да не се коцентрират върху най-лесните и маловажните. Изпратени са там да решават наболелите въпроси, а не да имитират дейност! Аман от псевдо политици и имитатори и поради тях сме на това дередже!Трябва да спреме разрушаването на държавата и дебилизацията на нацията ни!Трябват ни мислещи и отговорни политици и повече работа за националните ни интереси!

Толкова глупости на куп не бях чел от сума време. 1-во Образованието /начално и средно в България е безплатно/ и ако един представител на този етнос има желание да се образова, хората са достатъчно толерантни, че да помогнат. Не е като да не е правено вече! 2-ро Има си фирми, където се обаждаш и съвсем безплатно идват и извозват с бусове всичко от стара техника до матраци и т.н. Да не говорим, че стават и все повече тези, които ги изкупуват. Къде ли /има интернет, търсиш и намираш, интернет не е само за писане на тъпи постове/. 3то Високата безработица е за всички, а процентното изражение за този етнос е по-високо, защото пак се връщаме на точка първа - на никой не му трябват необразовани хора, чиито "културни особености" включват да "берат джилезу". 4то Каруците са опасни за движението, движат се по пътното платно, паркират се на тротоари, управляващите каруци нямат и понятие от Закон за движение по пътищата и Правилник към него, което в градска среда ги прави изключително опасни. 5то След набезите по кофите на подобни индивиди, остават разхвърляни множество боклуци, изкарват отпадъци дори и от специалните контейнери за разделно събиране. Почваш ли да стопляш колко ти е лишено от смисъл мнението, да не казвам друго?

ние сме ги довели до това състояние-висока раждаемост"? , Ами лично аз нямам вина, не бих тръгнал да размножавам циганки - гнуснав съм B-)

Пропуснах "високата раждаемост" /благодаря на колегата, че ме подсети/! Въпросната висока раждаемост си е чист бизнес. Докато не се спрат плащанията от второ дете нагоре, това ще продължава. Една многодетна представителка на този етнос, с 4-5 деца примерно, докарва един доста приличен доход само от детски и помощи, съответно не се налага да работи или да се образова, че да си намери работа. Не броим доходите от "бране на джилезу", просия или други дейности откровено незаконни или на ръба на закона /пример просията/. Имаш ли да кажеш още нещо по въпроса защитнико на този тъй привилегирован етнос, притежаващ единствено права, но не задължения и отговорности?

Софиянин-интересен ник! Само това е достатъчно!

А талигите с номера СА и СВ кога???

А защо само в София...?г-жо Министър (Бъчварова), вече ви писах (няколко пъти), в провинцията с ,,неидентифицирани,, превозни средства (конски впрягове) всекидневно се извършват ПРЕСТЪПЛЕНИЯ (кражба на имущество, незаконна сеч и други), всекидневно се извършват нарушения на движението и реда. Непълнолетни (малолетни) роми сами ,,управляват,, тези превозни средства и застрашават живота на жителите (децата ни). Конете не са регистрирани НИКЪДЕ, (къде е ветиринарният контрол) дори и да бъдат заловени на местоперстъплението няма как да се докаже чия собственост са. Самоче Вие СПИТЕ (в буквалният смисъл), леко се събуждате по време на безкрайните Ви ТВ изяви изпълнени с банални клишета от ,,сорта,, ние работим.....Задавам Ви въпрос (за поредне път), какво работите (направили сте) по темата...?

Верно си луд ако си мислиш, че тук задаваш въпроси на министрите.

Напълно ЗА съм, то тва в София по пътищата някакви каруци, все едно си на село...че то и това да беше най-малкият проблем - някаква циганска реч, псувни, в някои случаи и мазни,цигански кючеци...да си ходят в гетата!

Ураааааа, най-сетне, дано приемат забраната

Абсолютно ЗА!

Столицата на България и на вместо файтони - каруци! ПАСТ!

Кво, супер..в град някви миризливи каруци по пътищата..не мерси.. От друга страна, съм наясно, че не само това е проблемът на града, така че не тръгвайте да нападате..

П.п - Темата за града е доста обширна, но новината е конкретно за каруците, така че няма да намесвам други конкретни проблеми..

Текаруците в града пречат най-малко, някое задръстване да създадат и толкова, па и са по-малко от колоездачите, особенно онези облечени в прилепнали клинчете летящи по булевардите. По-опасни са напътя, там без светлини, при двойно по-високи скорости, нацелваш едно такова и си отиваш....

Ще потънем в боклуци ! Не спирайте естественото прочистване ма града ! Какво Ви пречат каруците ?

Какво ми пречат ли? Ами например това, че се движат по главни улици и ти се тътриш зад тях, а някой се опитват да ги изпреварят и стават предпоставки за инциденти. Например, че в малките квартални улички като влезе каруца няма откъде да минеш, например факта, че си минават през зелените площи около блоковете и изобщо не им пука има ли цветя, млади дръвчета и т.н. Например, че в парка е спряла каруца с коне и цигани с коси си косят трева без да им пука за нищо. Например, че конете им серат навсякъде по пътя, но те не си го прибират и не им се налагат глоби както на кучкарите. И най-вече, че няма друга столица в Европа където смрадливи коне и разпадащи се каруци се движат свободно. А дали сме за Европа с такова мислене като твоето? Твърдо ЗА да се премахнат каруците от градовете.

stan_posta@

Глоба на кучкар в София !?! Това на някоя друга планета ли е станало ?

Трябва да минат президентските избори,защото иначе Мутрагеньо ще изтърве ромските гласове!

По ми е интересно кога ще забранят колите? Такова спокойствие и тишина ще настане. Ех меечтиии...

иди в гората, иди в САХАРА

В метрото не може да се чуе шопска реч. Само ми млякат "туй", "онуй", "ми че то". А и селтаците миришат на село. В повечето случай на мандра. Защо не се къпете, бе?

СЛУЖБАТА КЪПАН СОФИЯНЕЦ ОЩЕ НЕ СЪМ ВИЖДАЛА !!! ИЛИ ДОБРА ДОМАКИНЯ-СОФИЯНКА !!! ВСИЧКИ СА"БУТНИ КОЛИБИ"!!! ЗВУЧИШ ДОСТА РЕТРОГРАДНО,А ИСКАШ СИГУРНО ВИЗА ЗА САЩ ?! ТАМ КАК ЩЕ ТИ ВИКАТ-СОФИЯНЕЦ ЛИ ?!

Да, вярно. Тиъ селяци не говорът като нас. Ние софиянци пишеме и говориме правилно и книжовно. И селяните дето идват постоянно - някво мякане имат. Не е като нас - да мекат - правимЕ, ходимЕ, пушимЕ, бЕгаме.

оф да ви и вас в гражданите.... засегнатите граждани от селяните са само тези които не могат да са конкурентни на селяните....

И като дойдат при имен в месарницата, все казват: "От уй мясо ша ми резнете ли!" Писма ми да обяснявам, че от уй месо нямам!

МЕСАР-ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ?! АМИ НЕ ИМ ПРОДАВАЙ,ЧАКАЙ ДА УМРЕШ ОТ ГЛАД!!! ДЕ ГИДИ ДЕБЕЛАТА ТОЯГА,САМО НА СОФИЯНЦИ ЩЕ МИ СТАНЕТЕ!!! ЩО ХОДИТЕ ПО МОРЕТО И ПО ПЛАНИНИТЕ,ПЛУЙТЕ СИ ТУКА!!!

Селяните да взимат каруците и конете си и да заминават по родните им места, че ми омръзна от селянията им. На каруците да си натоварят и бурканите с паприкаш, няма аз да чистя след тях.

Не само с каруците, ами и с автомобилите, че в района на Стрелбище не може да се паркира от коли със "селски"номера.

Позор, това е крещящо нарушаване правата на ромите в в България, незабавно хелзинкския комитет трябва да сезира международния съд в Страсбург, за тези расистки изстъпления, противоречащи на евроатлантическите ценности! На всяка спряна каруца да се подарява по един нов пикап Тойота, плюс безплатна карта за петгодишно зареждане от "Петрол" ,тези разходи да се предвидят в бюджета за четвъртото тримесечие на 2016г.

Не забравяй и безплатна винетка.

Не може по-висше гръбначно да вирее при по-низко стоящо в еволюционно развитие същество. Затова конете трябва да се конфискуват/изземат от циганите. Природозащитници, конезащитниците няма ли да се надигнат в защита на застрашените коне??

Какъв невероятен успех за БГ демокрацията ! Говори се на глас, че в столицата на гордата членка на НАТУ и ЕС може евентуално да направят това което Тодор Живков направи през ... ...19ш8 г. Може би ама на дали ще ограничат правата на сиганите обикалящи опикани и осрани да крадат с вмирисани подвижни помийни ями и обилно разпространяващи конски фекалии по застроени чрез евру-проджекти софийски булеварди. Очаквам във всяка каруца да се вози правозащитник от протесна мрежа и хелизинския комитет !

Годината е 1968.

Най-големите еколози в София са циганите, които събират пластмаса с каруци.

Аре по-кротко с ограничаването на безграничните права на тумангес, щото кой ще ви избира президент наесен.

Абсолютно незаконно и дискриминационно. Има си закон за движението по пътищата, водачите на пътните превозни средства с животинска тяга имат абсолютно същите права и задължения, както водачите на моторни превозни средства. Законът за движението по пътищата е мъдър и демократичен закон. Да, има каруци, които замърсяват, но нима няма водачи на МПС, които си изхвърлят пепелниците на пътя ? Нима няма малолетни и без книжки, които ги карат ? Най-най-голяма тъпотия или умишлена провокация за съзадаване на междуетническо напрежение. Колко хора ще останат без поминък ? И как ще живее циганинът без кон ? Този, дето го е предложил трябва да го съдят: Чл. 162. (1) (Изм. - ДВ, бр. 27 от 2009 г., бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) Който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност, се наказва с лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание А иначе в центъра и сега е забранено за каруци. Но да го забраниш в Западен парк, във Факултета, Филиповци (квартал на София). Грозна сцена !

ИЗКАРВАТ ПРЕХРАНАТА В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ МУРГАВИТЕ,КАТО ОЧЕВИДНО НЯМА КАРУЦИ ПО УЛИЦИТЕ ?! ДА ИДАТ НА СЕЛО И ДА РАБОТЯТ ЗЕМЯТА ! ТИ ДА НЕ СИ ОТ БХК ?!

stan_posta@

Не, не съм от БХК. И ги считам за антибългарска организация. Но точно такива като споменатия "съветник" играят с тях. Първо едните създават конфликт, после другите го разгарят. Включват се и СМИ-тата на петата колона, то други няма. И ето ти конфликт. В това време западните корпорации жестоко експлоатират българския народ.

Напълно си прав. Кажи сега за незаконните къщи?! Кажи какво ще стане ако си напра'иш к'вото и да било в двора, не на общинска поляна, като римляните, а в двора и съседа ти се оплаче? м?!

stan_posta@

Незаконните къщи са си незаконни къщи. Няма закон, който да ги разрешава. Но каруците са си напълно законни. Има ли светлоотразител и престилка за коня на никого не пречат. Има хиляди НПО-та, да им раздадат по 3, по 4 светлоотразителя и един полицай да ги върне 2-3 пъти, докато си сложат престилките. И да си карат колкото искат !

не може да живее без кон - отива в някое село. Градовете не са за каруци и осиращи пътищата коне. Да проверят и колко от тези каруцари живеят в законни жилища, плащат данъци, ток, вода. или в София всички са законни? Не съм чул общината да разрушава незаконни "къщи". Забраната за каруци е само частично решение.

Проблемът е че те ползват каруците да крадат боклук. Едно е каруца пълна със сено, друго е мангал разхвърлящ кофите боклук пред дома ти да търси желязо!

Забрана има,но никой не я спазва и още по-лошо никой не санкционира циганите с каруците...нали ще им се нарушат правата на тази измет.

забраната я отмениха почти веднага *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Е време беше нещо по въпроса да се направи

А дано, ама надали!

jingiby

А сига сичкуту сиганин в Сфия, какво ша прави?

ББ като кмет, нали ги забрани, но НПО-тата проплакаха и беше отменена от съда, май. Или са НПО-тата са заети с нерадикализирани елементи нахлуващи от Афганистан, Сирия и Ирак и нямат време за местните орки?!

Ша ва давъм на Хелзинкито дъ знайти! И ша ми ранити кубилкътъ дуде и живъ!

:Д така е в София има най много каруци повече и от най голямото село в България, та ще е добре поне леко да ги разредят....

Поредната ШУМОТЕВИЦА на Подпухалото Тесто дето кълчи кълки у САШ. Колкото забрани ТЪМНИТЕ СТЪКЛА и ЕКОРТИТЕ, толкова и каруците

Извинявам се, ЧАСТНИТЕ КОРТЕЖИ

А за селяните кога ще се въведе забрана?

и аз това питам, кога ще въведат софийското жителство отново, незабавно!

А за родените в София кога ще се въведе задължителен данък върху наемите, които събират от студентите? И глоба за всяка 30 годишна таратайка, която стои паркирана до тротоара от 10 години?

наемодател съм в София, плащам 10 % данък върху парите, които взимав всеки месец, на три месеца подавам дан. декларации, наемателите ми се смеят, че го правя, но селяните са си такива, простички и гадни, ако не плащаш ще те натопят, ако плащаш се правят на интересни, май и ти си от тях!!!!!!!!

murena

а що плащате без договор и поощрявате укриването на данъци? В подобно престъпление участват И двете страни, ама щото. Нали.

ИМАТЕ ЛИ ВЪОБЩЕ ПРЕДСТАВА,ЧЕ СТЕ ПО-НЕЩАСТНИ И БЕДНИ ОТ ВСЕКИ СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИ СЕЛЯНИН ?! ПО-БЕДНО И ЖАЛКО НЕЩО ОТ СОФИЙСКИ ПЕНСИОНЕР/БЕЗРАБОТЕН НЯМА !!! А,ДА ! И ПО-МЪРЛЯВИ ЖИЛИЩА ОТ "СОФИЙСКИТЕ" СЪЩО !!!

Какво ще правят шопите без каруци?

каквото правят провинциалистите без външната си тоалетна

"НА ЗАПАД ОТ МОРЕТО, ВСИЧКО Е ПРОВИНЦИЯ" !!!

Необяснимо е как след толкова години членство в ЕС чак сега забраняваме каруците? В коя читава евро държава има каруци по пътищата и кой го позволява това нещо? Пътищата са направени за автомобили с необходимите документи а каруцата няма нищо и при птп се оправяш сам. Необходимо е да се забранят изцяло а не само за столичани , ние в по малките градове също не искаме каруци.

Има бе, във Виена е пълно, па и на други места сигурно, файтони им викат!

Искам да видя как полицай конфискува коня на "рома",защото,със сигурност, те ще са се запознали с новите наредби на Столична община,които редовно следят, а и още по-стриктно спазват.

Не вярвам! То и сега има знаци навсякъде.

Само в България може да се види знакът по пътищата, сигнализиращ за каруци.

В Румъния също, и там е същата каруцарщина!

В България забрана не означава нищо. Поредната хартишка в кръглата папка. Така че, спокойно, никой да не се притеснява, нищо няма да наруши идилията в кочината.

А за автомобилите по велоалеите глоби ще има ли? Особено тия добили публична известност, като оня от вчера?

Мен вече ме е страх повече от пешеходците, които са буквално като зомбита . Но това е дълга тема;)

Не така ве .. Сега е кво да правя с кон?

Все пак това е нарушение на правата на хората. Помислете си че утре може да забранят и колите над 15 години.

След което да забранят и обувките по стари от една година.

Dimi

За забраната на колите над 15 години е достатъчно на Годишния технически преглед реално да мерят вредните емисии... всичките трошляци над 15 години са с изкормени катализатори и бълват като за световно, а новия катализатор струва колкото колата...

Както се казва- дано, дано ама на дали!!! Но някак си не ми се вярва да гласуват срещу избиратели те си, а най- вече и да го прилагат!!!

Питай ме защо държа две кучета! И интересно,лаят само когато минават цигани! Явно ги надушват отдалеч... Миналата година излизам вечерта да ги храня,ама към 23.30... Джавкат. Слушам,по улицата нещо минава. Коня бос,да не вдига шум,и в каруцата 10-15 парчета,едни прави,едни седнали,тихи като мумии.а знаем колко пищящи и врещящи са... Тия са на акция викам си и кръвта в главата ми се качи. Тичам горе,имам пушчица въздушна,скачам обратно,а тевече са се отдалечили на 50на метра.Оттам се изправям у доматите и коня по гъза отдалеч с една лека сачмичка,да не го бия добичето пляааас! Оттам той дръж!Старт! Дръпна отведнъж! Те се развикаха,някои наскачаха... Следващия ляв завой го пропуснаха-отпрашиха направо... Дигна се прах,накрая на улицата нещо изтрещя... Викам тия се набиха на комшията у джипа. Улучих ги в"двигателя"направо ги взривих. Започнаха комшийте да палят лампи тук-там,че се дигна шум...После всичко затихна...