Гръцка телевизия пусна новини на помашки

Гръцка телевизия от Ксанти разбуни духовете в Родопите, след като пусна новини на помацки (помашки - бел. ред.).

Обратно в новината

Коментари - Гръцка телевизия пусна новини на помашки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На гърците им приседна българската земя и народ поробени след първата световна. Ксанти, Гюмюрджина, Деде-Агач(Александропулис) - все в загубената по английско давление Западна Тракия. Това е успех за българската кауза. Радвайте се българи - християни и мюсулмани. Битката за България не е загубена. Борете се. Има и учебници на помашки - още по добре. Само егейска македония няма да си върнем ние и Македония - там гърците си свършиха работата, ама пък дано поживеем та да видим.

Ние,помаците,казваме на хляба-хляб,на майката-мамо,на водата-вода,на земята-земя,на огъня-огън,на слънцето-слонце,единствено на Бога-аллах и т.н.Знаем две-три дузини турски думи,които са знайни и за всички в България.Това,че има помаци в Гърция,Турция,Македония и Албания-какво значи?Каквото значи,че има македонци в България,Гърция,Сърбия иАлбания!И македонците и помаците са българи,говорещи български диалекти,колкото и да се напъват да ни обособят!Да живее България и да просперира на яд на всички комшии!

Основателно помаците в България срещат трудности в приобщаването към основното население, защото са на 100% от арийската раса и нямат нищо общо с тюркския произход на българите и турците.Като по прогресивна са предпочели исляма и правилно далеч от наркотици, алкохол, разврат, спин, педофилия, хомосексуализъм, корупция и т.н.

Я да видим как външната политика на България ще защити националните ни интереси и потъпкване права на на българите в околните страни. Но едва ли ще има отклик от управляващата ни партия, ръководеща външната ни политика. Като корпоративна бизнес партия тя до сега е доказала, че се интересува само от "бизнеса на дюнерджийството" във външната си политика, т.е за своя джоб. Същата е и така наречената "опозиция" в НС- от една кожа и една майка родени.

С нищо не може да помогне това некадърно правителство и крадливата опозиция.Време е да създадем задгранично правителство както са правили през турско в Букурещ, Браила, имаме си тук достатъчно кадри хъшове в анадола.

не дранкай глупости, същите сте и вие, само се чудите как да захапите кокала :)

Сега очакваме да обявят трънски, бански, шопски и не знам си още какъв език. Нямахме ли една институция, наречена БАН, където години наред потъват огромни средства, която да излезе с единно становище по въпроса за историческите корени на България, етносите, наречията, диалектите и т.н. Да организира международни форуми, семинари и др. подобни и да спомогне международната общност да разбере истината. Външното министерство няма ли какво да каже за тази явна провокация? Как не се намери вече толкова време едно правителство, което да изготви национална доктрина и да каже ясно кои сме, какви сме, откъде идваме и къде отиваме. Какви са целите и задачите пред българската държава и как смятаме да ги постигнем. Идват някакви си през 4 години и почват да си копаят според техните си виждания, после идват другите и зариват изкопаното, започват да копаят в друга посока, после идват следващите и така до безкрай. И после се чудим защо сме зле, защо нямаме самочувствие, защо всеки си разиграва коня в България както си му е угодно. Ами да върнем политиците във втори клас за да си прочетат баснята за орела, рака и щуката.

За най-голямо съжаление трябва да си иде това вредно, предателско, родоотстъпническо и престъпно правителство, за да дойдат истински българи във властта и да милеят за България, за нашето историческо, културно и прородно наследство. Защото с ББ, който трепери от Йошко на чело на държавата интересите на България няма да можем никак да защитим. Поне природата да не унищожаваха, а те изсякоха поголовно горите да ги изнасят в Гърция и Турция. Земите пък си ги разпределиха като "ловни полета" за 30-40 г. напред и ги раздадоха на олигарсите. Тия ще унищожават България докато не им се прекърши врата. Защото докато те разграбват и дерибействат, населението на българите скоро ще се стопи под самитарния минимум и другите етноси ще завладеят земята, за която дедите ни са си проливали кръвта и са си давали живота!! Няма по-верен индикатор за качеството и смисъла на едно управление от намаляването, или увеличаването на населението. България се топи като лански сняг и това показва колко вредни са всички, които ни управляват през последните десетилетия. Те загробват в момента България и българите - ще им позволим ли да ни убият окончателно?! Ще им позволим ли да лишат потомците ни от своята Родина и от правото си да имат своя собствена държава и Отечество!?

Самочувствието трябва да е не от миналото, а от настояюето. Гърците признаха, че не могат да се преборят с т.нар. до скоро славянизирани елини та ги наричат сега помаци - и учебници и телевизия им правят - това е успех за България и българщината. Леко трябва да се пипа - какви доктрини и министерства искаш - конфронтацията вече отдели зап. тракия от България.

За подлата политика на асимилация от Турция,Гърция и Албания към българското население прочетете "Поверителен рапорт 54 на Сребрен Поппетров,инспектор по църковно и училищно дело до МВРИ" от 14.8.1930 г.-в нета.

Никой няма право да обижда помаците с тъпотии от рода на това че насилствено са били потурчени или ислямизирани.Те по свое желание приемат исляма като по нова и жизнена религия.Още в древни времена те са предусмотрели истината че след време християнството ще доведе до пороци като наркомания, алкохолизъм, проституция, спин, свещенници педофили и т.н.

Боже, Боже, слез и си прибери вересиите!

Насилствено може би някъде, доброволно другаде. Така е - правото на живот е от бога дадено. Помаците са наистина силни хора. И избора са си направили - а българите християни се лутат.

Не бъдете такива ахмаци! Какъв ви е проблема? Има помашки, софийски, плевенски, бургаски и какви ли не още диалекти. Такива говорители имали гърците, такива пуснали. Още повече, щом предаването е за района на какъв диалект искате да бъде? Едно време пътувах из тая част на България и в едно от селата едва разбрах какво ми говорят. Какво да се направи, един език ама с разни диалекти.

Ееее,тая попара сме е яли вече с "Македония"?

Сега сериозно "те са наша по_изстрадала плът и КРЪВ"и са "ПОМЪЧЕНИ а не помаци"

Я нашите да пуснат новини на византийски.

Разделяй и владей. / Косово не е далече /. Странно на какъв език ще пишат и по специално какви букви... арабски,латински или... /

Не съм съгласен. Никакво Косово няма да стане в Родопите, защото хората там нямат никакво намерение да се отцепват, защото те са българи и скоро 100% всичко там ще бъде християнско.

В крайна сметка това е акт против единството на българската нация и нашия език. На дело Гърция, независимо от проблемите с Република Македония относно названието на държавата, полага основите на нов вид македонизъм, който отново е антибългарски - по подобие на скопския, но този път по посока на Родопите. Ето как работи срещу нас една държава, която ни е съюзник по НАТО ! Абе, кьопоолар от "демократичната" българска политическа класа, гърците питаха ли ви за това свое решение ? Дали гръцкият министър на външните работи е питал в Брюксел ? А вас предупредиха ли ви за гръцкото решение от Съвета на Европа или от централата на НАТО ? А вие, оти мразите българите, що милеят за българското и националната сигурност, що че правите с'а ? Най-добре е да изпратите по дяволите всички български дипломати и държавни служители, които се занимават с въпросите на националната сигурност !

и аз съзм на лов за ПОГРАДЦКИ и ПОМАЦКИ наслука на всицки!

Може би си прав донякъде относно хуните, защото те са завличали в ордата си десетки племена. Някои от тях изобщо не са моголоиди. И точно там има въпросителни без отговор. От 150 до 350 година от н.е. историята в китайските източници се къса и поради това има въпросителни. Как така Атила от рода Дуло, който не е монголоид, а с арийски черти е вожд на хуните??? А после нашите българи от племената утигури /и котригури/ се явяват негови потомци. Кубрат и Аспарух са преки потомци на Атила... и т.н. мнооооого широка тема, за хиляди страници.

Траки е прякор, даден от враговете на БЪЛГАРИТЕ. Целта е да се прекъсне Българската ни родова памет. Незнаейки древното си и славно минало, Българите нямаме опора против гръцките домогвания и преиначавания на нашата история, обичаи, религия, богове и т. н. Нямаме опора и против експанзията на разни мними доброжелатели, които ни натириха да търсим великите си предци в дън- горите тилилейски, пардон алтайски. Българщината ни е атакувана непрекъснато и от всякъде. Само един прост пример: Българският песенен фолклор е под ръководството на евреин, акад. Кауфман. Този могъщ извор, българската народна песен, целенасочено се отравя и затлачва. На нас денонощно ни се натрапва, чалга, поп, рок, метъл и разбира се некъдърно обработен фолклор с малки изключения. "ПРОСТ НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА"- народна поговорка. Гърците са лукава пасмина и за да налапаме "тракийската въдичка", са сложили доста примамки. Разбира се, като всеки престъпник и те оставят УЛИКИ, едва забележими. Много от тях са трудно доказуеми, като откраднатия епос за "Троянската война", където във фалшивата допълнителна Х песен от "Илияда" ни се натрапва, че по това време имало и траки. Същевременно "Веда Словена" е обявена за фалшификат с единствения обективен аргумент, че при проверката 20години по-късно, не били намерени на посочените места, съответните народни певци. Нашите родни гъркомани, пишат за траките каквото им наредят, но ето какво пише в Гръцко-БЪЛГАРСКИТЕ речници: трак-уплах, стес,страшилищe, колики трака-трошачка;сблъсък,парзитизъм,прося,изпросвам тракадорос- просяк, курварин

помаците сме българи изповядващи исляма. с нищо не сме по различни от останалите българи в страната. усмихнат ден

Помаците са българи, които връщат християнските си корени. Първо в по-големите градове в Родопите, после и в по-малките и в селата.

евала, най-сетне някои да го каже открито. шапка ви свалям че не се турчеете както някои други. няма нищо лошо в това да имаш различна религия (аз сам атеист но смятам че всеки има право да вярва в каквото пожелае сам), лошо е когато се използва религята за разделяне на хората особенно пък да се причисляват кам една или друга нация заради религиозни различия - както за съжаление се възприема у нас и то не само от обществото а и от някои мюсюлмани. мюсюлманин не означава турчин, все едно да кажеш аз сам евреин щото съм христянин. българите са си българи, между тях има вярващи в различни религии.

Дедо попе, кажи още един път "евала" и ще ти направя сюнет. Засрами се малко, бе. Хората си показват българското самосъзнание, ти ми евала-ркаш. Уж си българин. Смени си речника, че умирам от срам с такива българи.

Още повече, че този език, който тук се наричат "помашки", всъщност си е един родопски диалект, който се говори и от българите християни, и от българите мюсулмани в родопите. Това си е една старинна форма на български (славянски) език, който поради затворения допреди години по чисто географски и инфраструктурни причини характер на региона се е запазил в почти автентичен вид - с падежи и др. особености. Но това си е езика и на българите-християни от региона и е смешно да се прави някакво разделение.

Изповядвайте каквото си искате , само не наричайте българите-християни ГЯУРИ!

:))..гяур ще рече човек,коъто вярва в друго/като религия/например-не е някои от теб или твоите..аз лично не бих се засегнал въобще ако някоъ ме нарече гяур..защото погледнато от моя страна-този също ще е такав спрямо мен например..

Навремето имах гадже помакиня,много страстнаа....Огъъън !

Ние всеки ден слушаме по кабеларките "новини" от пожарникаря и от Цецо ДС-то на просташки език. По-добре помашки, отколкото просташки!

Доста съм запознат с темата. Помаците са си чисти българи, потурчени по време на турското робство. В някои райони на Родопите вече 80% от населението връща християнската си вяра. Въпрос на време е и останалата част да го направи. Това е нормалния ход на времето и рано или късно Родопите пак ще са 100% християнски. Така е било, така ще бъде. Неизбежно е. Така както е и неизбежно демократизирането на арабския свят. Виждате, вчера беше Тунис, днес Египет. Нормалния ход на времето никой не може да го промени.

И гр.Адрианопол/Одрин/е български-града на Калоян.

Пичове, тия новини вървят вече една година, че може би и повече. Това е регионална телевизия за областите на Ксанти и Гюмюрджина, които са населени предимно с помаци. През последните 15 години тези хора са силно спонсорирани от Турция и почват да се мислят за турци (особено младежите). Така, че това е може би по-малкото зло. Вие какво предпочитате тези хора да се мислят за турци или за помаци със собствен "помацки" език. А какъв е произхода на помаците и доста спорен въпрос, както между другото и за произхода на самите българи. Така че нека оставим тези спорове на специалистите.

Родопчанин,така ли те учат в джамията?

Не е имало насилствено ислямизиране, не е имало никакво робство, просто османските тюрки идват да обединят разпадналата се на видинско царство, търновско царство, добруджа и т.н. братски български тюркски народ с цел да го предпазят от околните агресивни племена и съхранят в аналите на историята и успяват както се вижда.

Ти нормален ли си? Плащат ли ти да пишеш глупости? Скучно ли ти е? Не знам...

...! Не само че е имало насилствено ислямизиране на българите, както и насилствена турцизация, но и целенасочена и последователна политика за асимилация на населението! И за какво обединение ми говориш - под знамето на полумесеца ли?! И не на послефно място - българите НЕ СА тюрки!

Ама спокойно, страите чугунени глави си отивате, а тези новите историци малко по-малко си доказват истината, която е била изопачена от много "уж" доброжелатели. Ама "поради що се срамуваш да се наричаш болгарин" не значи нищо нали ? Тя истината рано или късно ще блесне.

Интересно какво е толкова лошо че гърците са проговорили български. Да говорят, че като им съкратят още няколко пъти заплатите на половина и ще идват да работят у нас.

то пак в балгаря е чудо нали.идват да работят у нас.хехехехеххе ,че в бг плащат много добре и има работа за всеки .глупашка история.

лошото е точно в това, че не са проговорили български, а "помацки" - по същата схема на югозапад има една квази-държавица, в която също не говорят български, а "македонски"...

Кой ще се вържи на тая простотия. "Помак" е обидното ГРЪЦКО название на ислямизираните българи. Идва от "ПОМАС", дума която използват за второ качество зехтин Вискомерните гърци не си гледат дефицита ами решили пак да се правят на националисти.

Е това пък е някоя нова авангардна теория,сега пък помас идвало от зехтин.! То не бе от ,,помагачи,,,,от ,,помъчени ,, ... Аз пък ви казвам ,че помак идва от влашката дума ,,Пом" -дърво ,т.е всичките са дървени тъпи кратуни ! Всички тези изследвания ги е правил навремето шуренейкото на дядо ми ,който пък е баджанак на девера на зълва ми ,от към рода на баба ми Гина историчката !Пукнете се от завист ,мискини !

за всеки специалист е ясно че "помацкия" си е български език. То не бяха теории за арабски произход , за !!!украински произход!! за ирански произход!!! Гърците гледат да ги претопят отдавна и първата стъпка е да ги оставят без грам българско самосъзнание. Да, ама стотици песни и легенди за български воеводи от Драма и Ксанти. Хората не са идиоти,

На RODOPI, 08:44 Пич, ти си профан /непосветен/. Тюрките/тюркутите не са арийци. Арийци са ираноезичните народи и тяхни разклонения. Тюрките в основата си са са монголи, обитаващи Алтай и Северен Памир, монголските степи и пустини. Произлезли са от рода на Ашин, гравитиращо около хуните племе. Според легендата то е било унищожено до крак от китайците векове преди Христа. Само бащата на тоя момък останал жив с отрязани крайници, отгледан от вълчица. От общуването им се пръкнали 10 деца и т.н.... Арийци са прабългарите, прародина около Памир и долината на Тарим. Въпросът се изследва активно от новото поколение историци в България и интересуващи се от темата. Помаците, са в основата си помохамеданчини българи, славяни. Помак идва от помохамеданчен, насила ислямизиран в 16-17 век в Родопите. Поради затворената общност в планината се е запазила голяма част от битовата лексика на старите българи, както се вижда думи със славянски корени. А цялата игра на гърците сега е да дебългаризират това население, особено активно вече при отварянето на границите. Това е последният им напън, но то ще излезе едно здраво насиране и диярия с много пръдня. Но нека, сега само това им липсва на цялата им уйдурма, да се изложат пред света и по тоя въпрос. Всъщност те се борят с турците, кой да ги асимилира по-бързо и засега превесът е на турската страна, която действа с Корана и моллите. А България от 10-20 години никой сериозно не работи за тая българска кауза, да защитят българщината в помашкия регион, т.е. Родопите и южно от тях до Бяло море. Питайте Бойко и Цецо, Младенов, тия изобщо ясно ли им е под шапката, за коя Мария става въпрос?!

Аз яд виждам само в ДАНС щото няма да са разбитаеми СРС тата. То с това криптиране по "помашки" само помаците си го разбират!

"Помаците" са си чисти българи. По-чисти от повечето от останалите. Това е отдавна доказано и се оспорва само от "неформални" турски и гръцки организации, едните искат да ги обявят за турци (макар че турски там не се е говорил никога) а другите за помаци (макар че прекрасно се знае българския им произход.), защото цяла Северна Гърция се преобладава от това население. Вината на България е че за толкова години няма официална линия на защита на идентичността на българите, изповядващи исляма. А е толкова лесно - те са българи, изповядващи ислям!

E, какво, вместо да се радвате, че най-накрая в Гърция са пуснали новини на български родопски диалект за нашите сънародници там вие разделяли били ;)

Сложете го това "помашки" в кавички бре! И вие ли подемате "хитрите" гръцки ходове? Те защото я цъфнаха и вързаха, та се загрижиха и за помаците! Ако не им бяха дали великите сили от България, още щяха да кукуват на два острова, половината от единия турски! Сега им се прищяло още!

Хак ви е! В НРС се работеше много активно по въпроса. Обаче Бриго Аспарухов ги уволни. А БСП ни опозори със Закона за досиетата и ги нарече ченгета. Няма разузнаване по гръцка линия, защото не било демократично. Нека сега гърците си разиграват коня. И намерете балъци-нови ченгета, които ще дадат сърцето си за националната кауза на България. Щом патриотите в НРС са мръсни ченгета, както каза мутрата Борисов, оправяйте се сами с гръцките националисти.

Прав си К 1

Браво! Браво! Щом в Гърция може, значи и в България ще може. Помаците в Гърция са по малко на брой от колкото помаците в България. И да не чувам врели не кипели че това ми били българи и не знам си какви. Помаците са отделен етнос!

Ние помаците не сме турци, нито пък българи, защото тези етноси имат тюркски произход.Във всички енциклопедии е потвърдено. Единствените арийци на Балканите сме ние помаците, защото сме дисциплинирани, честни трудолюбиви, умни, а не като окръжаващата ни измет.Отдавна трябваше да има тв канали на нашия роден помацки език.

Пич, ти си профан /непосветен/. Тюрките/тюркутите не са арийци. Арийци са ираноезичните народи и тяхни разклонения. Тюрките в основата си са са монголи, обитаващи Алтай и Северен Памир, монголските степи и пустини. Произлезли са от рода на Ашин, гравитиращо около хуните племе. Според легендата то е било унищожено до крак от китайците векове преди Христа. Само бащата на тоя момък останал жив с отрязани крайници, отгледан от вълчица. От общуването им се пръкнали 10 деца и т.н.... Арийци са прабългарите, прародина около Памир и долината на Тарим. Въпросът се изследва активно от новото поколение историци в България и интересуващи се от темата. Помаците, са в основата си помохамеданчини българи, славяни. Помак идва от помохамеданчен, насила ислямизиран в 16-17 век в Родопите. Поради затворената общност в планината се е запазила голяма част от битовата лексика на старите българи, както се вижда думи със славянски корени. А цялата игра на гърците сега е да дебългаризират това население, особено активно вече при отварянето на границите. Това е последният им напън, но то ще излезе едно здраво насиране и диярия с много пръдня. Но нека, сега само това им липсва на цялата им уйдурма, да се изложат пред света и по тоя въпрос.

Ти специалнио си турчин, един от кохортана на ДПС, които многи искат да увеличат робите си, наречени електорат Както много добре се знае "помаците" говорят български. С диалект, койото се говори и от християни и от мюсулмани в Родопите. Никъде не е записан отделен етнос, освен в главите на гръцки и турски пишманнационалисти.

Как да говорим чист български език когато по телевизия,радио и т.н. депутати.журналисти и други употребяват измислената дума ДЕБАТ, КОЯТО НЯМА ЕДИНСТВЕНО ЧИСЛО. Имаме си наша дума - разисквания- , но за да сме в крак с управляващите папагалите грачат ДЕБАТ, ДЕБАТ, ДЕБАТ. А някой от тях дали няма да измисли единствено число на сл.думи: очила -- ОЧИЛО гащи - ГАЩ...

Преди повече от 10 години бившият директор-парашутист на НРС Димо Гяуров, сега син депутат, уволни служителите си, които даваха информация по темата. Защо ли? - нека досетливите се замислят на кого служи.

Който си махка ракетите и армията му е 1/3 от футболен стадион, какво друго може да очаква?

Да ги пуснат тези новини по националната им телевизия. Тогава искам да им гледам реакциите.

Кога ли пък в южните Родопи и Южна Тракия, или около Солун, са говорили на "помацки"?! Пълни глупости, това е някакъв нов език, като македонския ... дето го измислиха навремето в Ленинградския университет по заръка на Сталин, за да ни мътят водата в отношенията със съседите на Балканите! Кой ли го слуша този език, след като никой не го говори?! Чудят се вече гърците какво да си съчинят ... Що не пуснат и на турски - там имат и доста потомци на турци, макар че тях ги елиминираха и много им се иска да ги забравят...

Бойков диалект - официален български език!!!