Ген. Никола Колев ”донасял” на САЩ?

Бившият началник на Генералния щаб Никола Колев и настоящ шеф на кабинета на президента е предоставял информация на американците в началото на 2003 г.

Обратно в новината

Коментари - Ген. Никола Колев ”донасял” на САЩ? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един идиот забраняваше на сарафовци да протестират срещу шума от американските самолети отиващи да бомбардират Ирак.Не беше ли същото име?

Момчета, хубаво е да се знае, че "Прощаването на Славянката" е написан от Агапкин през 1912 и е посветен на българските жени. И до днес в Тамбов стои оригиналната партитура и отгоре лично Агапкин е написал - Не спартанки, а славянки. Не съзли , а цветя носеха и нямаше страх, че мъжете им отиват да умрат. По-добре да се гордеем, че най-известния военен марш е посветен на България и българските жени.

Е добре де, нали мухобойко каза, че Уикилийкс било жълта преса.... защо сега се захващат за това? Или когато е против тях е жълто, когато им е в изгода - не е?

Писал, брисал, давал доклади насам и натам, ама мен ме интересува повече, защо няма никакви мерки по отношение на огромните кражби и злоупотреби за милиарди в армията? Все пак той, а не аз беше началник на ГЩ доколкото си спомням, а след това и съветник на президента - главнокомандващ десетина години. Той ли не знае за далаверите на Свинята например, и защо Свинята беше сложил за главен мениджър на МО един 100-процентов мошеник, крадец, изнудвач и мафиот като Август Мичев? Как спи спокойно този човек, след като много добре знае какви са кражбите и кои са крадците? А пък какво да кажа за президента? И после се чудим защо в държавата е пълен хаос, няма едно нещо, което да е наред, защо няма армия, МВР, съдебна система, защо има само злоупотреби, кражби, престъпност, мафия. Ами с такива управляващи какво друго може да се очаква?

А какъв е неговия принос за гаврата и изгонването десетки способни офицери от армията ?

Да не би НАТО да стои над българските закони? Това, че ни шпионират, само още въднъж показва, че имаме подчинена роля в НАТО

Момент ! По това време бяхме вече член на НАТО ; Тогава ?!

А кой ни е питал, дали искаме да сме в НАТО?

Наистина имате благодарноста ми, в случай че не ме замесвате в дискусията за първоначалноста между яйцето и кокошката . /// А иначе -- наистина не са ми попадали под ръка резултатите от проучванията на Инициативния Комитет по кандидатурата на България .

Прочетох грамата (тя е в две части). Реално, в нея се говори, че Н.Колев е дал секретен доклад на министъра на отбраната Н.Свинаров и вископоставени лица в МО. Не се казва, че американците разполагат с него, а само с част от информацията в него. За сметка на това, ген. Бойко Борисов направо е казал на зместник-ръководителя на мисията (DСМ) т.е. на американския заместник-посланик за развитието на скандалите и какво точно е посъветвал премиера Сакскобургготски. Това е - Бойко е е тичал да "пее" в американското посолство, а в статиите обвиняват Н.Колев за това... Смешен и тъжен опит за манипулация.

стига с тая америка бе, кой им давал информация и каква, много ми дреме! да не са ни съдник случайно или пък да зависим от тях, че да ме интересува тяхното мнение! писна ми от разни чужди посланици и политици да ни критикуват и да си дават въшливото мнение, а ние да го приемаме като меродавно! да си гледат в паничката, че май се осраха и те с икономическата си нестабилност, крими и други злодеяния в световен мащаб!

е,тоъ просто се нагагхда.там,по етагхите на власта е пално с безграбначни като него.едва ли стхе намерите честен офицер да кагхе добра дума за него,а и много бивши военни и полицаи,сега станали #преуспели#манипулирани политици ибизнесмени.а те вземат решеня за гхивота ни *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

яза па да пита мза бившия началник щам на пожарната на кого едонасял??? що не казват ....или Боку нещу там туй унуй...))))

Бабе, по-добре питай за какво е донасял агент Гоце - за него е ясно че е доносник. За агент Сава - Доган се знае. Той е станал доносник на ДС в ранна юношеска възраст - за да го приемат във ВУЗ - толкова тъп е бил че му е било ясно че няма никакъв шанс - даже и Педагогика в Шумен. Бедна ви е фантазията какви ги е вършил. Доносник Гоце, въпреки че е бил партиен апаратчик, също е докладвал за колеги и приятели. И за награда - научен сътрудник в Инстиотут по история на БКП. Така че тези доносници да кажат защо са работили за ДС, защо са крили че са донасяли на ДС, и дали един доносник на ДС - Доган, не помага на друг доносник на ДС - агент Гоце, да сатне президент само по една причина . Защото и двамата са агенти на ДС, а това е политически проект на ДС.

Гоце работи за България, за разлика от продажници като ген. Колев и такива като тебе, това че Гоце е защитавал българските интереси тебе изглежда не те устройва виждам ,че ти го набиват отзад новите ти приятели, а ти си мислиш ,че ти наливат мозък. Не е мозък, чеп е но ти си знаеш!!!

За кого работи Бойко, след като го държат с документи за тъмното му минало и един бивш посланик е казал, че може да се обработи в правилната посока?

Може би военна прокуратура и т.н. Върховен главнокомадващ - доносник Гоце е добре да се сезират по повод на друга срамна сцена. изпращат фрегатата "Дръзки", един кораб от състава на НАТО с руски военен марш. Да, така е - изпращаха го с "Прощание славянки" - един прекрасен руски военен марш. Но руски, не български, не натовски. Може би в родните военноморски сили има традиция да се ползват атрибути на армията ан СССР и Русия, още повече че всички висши кадри са звършили академия в СССР. Но моля ви се - от доста години сме членове на НАТО. И е крайно време доносниците на ДС и агенти на Рисия в дипломатическия корпус да бъдат махнати, а военните маршове на Русия - забравени.

Ами поне попрочети заглавието на марша, па бил той и руски!!! Или може би предпочиташ нещо по-натовско и по-съюзническо в тая област, като например "Прощание ОСМАНЛИЙКИ"??? СКРИЙ СЕ БЕ ГАЩНИК СКОПЕН!!!

Кво става бе сега пак ли Русия ви е виновна ааааа! Или от дбелите си русофобски здници неможете да стоите на едно място !

ма то голям американолизец си бре "кгб" *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

даъте го по сериозно.колев е една дребна оцеляваща душица,преклонена пред силня на деня,мачкаща всичко под него.за него никоъ офицер няма да ви кагхе добра дума.но колко безграбначни като него има в управлението на страната по всички етагхи и разполагат с гхивота ни *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бе, кво им стана на тия компартийци!?Уж десетилетия наред буйно се бореха с империализма, пък сега кво!?А, буйния левент в президентството Първанков, гъст приятел с описания генерал, знае ли нещичко и той по тия случаи!?

Голямо възмущение струи от писанията на червените кратунки. И то за нещо, дето не е нито сигурно, нито доказано по безспорен начин. Но дори да допуснем че е вярно можем да приложим интерпретацията че бългаски висш военен информира съюзник от НАТО. какво да кажем за самият агент Гоце - доносника на ДС? И десетки, стотици доносници на ДС и агенти на СССР. какво да кажем за оня симпатяга от Разузнавателно, дето го бяха спипали с чанта със секретни документи до руското посолство? Или за десетките възпитаници ан съветски военни училища и академии, които са си руски агенти. Или за Доган дето беше носил в турското посолство списък с българската гентура. И тия са турили за президент доносник на ДС - агент Гоце - руски шпионин. Айде стига!

Стига с тая Русия, бе човече, не виждаш ли, че сме се превърнали в американски полигон, а тебе само руснаци те гонят, болен мозък...

КГБ, "Прощаването на Славянката" е написан от Агапкин през 1912 г и е посветен на българските жени. Композиторът останал изумен, че жените изпращат мъжете си на войана с песни и цветя. Когато се връща в Тамбов, написва марша и го посвещава на българките. По-късно става марш на Бялото движение, а е реабилитиран през 1940 от Сталин. Така че няма лошо, най-известния военен марш в света да изпраща български военен кораб, при все че е създаден и посветен на Българските жени.

Леле, какви глупости, как може да се пишат и препечатват такива простотии, не е истина! Не ви ли е ясно, че генералът е написал доклад, който е бил за президента и върховните чинове в армията ни, а как е стигнал до посолството е отделен въпрос - всеки от адресатите може да го е дал ... Какъв предател, какви шпиони ви преследват, що за глупости?! А за какъв дявол намесвате руснаци в темата - та какви военни тайни имаме ние от тях - като преди десети цялото ни въоръжение идваше оттам - те по-добре знаеха какво и колко са ни дали?! Там се обучаваха офицерите, летците, които сега летят по целия свят, само не тук - след прихватизацията на Костофф ... И оттогава армията ни вече е по-скоро виртуална иконка, отколкото реална сила ... Ама си тракаме тука, да става лаф...

Аврорке, на всяко гърне все мерудия да си!!! Преди десети, че и малко след него цялото ни въоръжение ИЗОБЩО не идваше от руснаците! Не пиши дивотии ако обичаш! Имахме си собствен военно-промишлен комплекс, който си ни снабдяваше почти напълно армията, че и генерираше повече от 50% от приходите ни от експортни стоки! Само авиацията и ракетите внасяхме от там! Чувала ли си, че завода "Бета" в Червен бряг произвеждаше самоходните гаубици, т.нар. САУ "Гвоздика"? Лекото стрелково оръжие си ни беше на 100% наше производство и т.н., хайде да не разказвам цялата история на умишлено съсипаният ни военно-промишлен комплекс!

А освен авиацията и ракетите, и продукцията на "Оптикоелектрон", какво друго имаше някакво стратегически значение и можеше да представлява тайна за някого?! Може би обемите на продукцията, дето я изнасяхме за бунтовниците в Африка и Латинска Америка, или точния брой патрони и калашници от Карлово, Провадия, или количествата каптагон, които си вървяха по същите канали?! Направо бяхме уплашили света с нашия "военно-промишлен комплекс"! Но падаха сумички, наистина, и по първо, и по второ направление. Не ми разказвай цялата история, аз я знам, просто не е тема на тази статия.

Аврора, едно малко уточнение. Не след приватизацията на Костов, а след невероятното управление на Виденов. Макар че самият Виденов беше пионка, а всичко се движеше от партийните величия. Не се прави на ударена. Ако ме светнеш и защо по едно време в едни години имаше режим на тока, също ще ме зарадваш. Или и тогава вината е на Костов.

БАЯ ПЕЕНЕ Е ПАДАЛО, БИХ КАЗАЛ И ПРЕДИ И СЕГА. Гледайте им сеира на такива като на тоя висш и тъп "Овенен" дали ще направи някакво опровержение, все пак някакво поведение в своя защита...!

ПРОДАЖНО СЪСЛОВИЕ... Срам ме е, че такива хора обезценяват лицето на държавата си...

те си знаят и без това

в грешка си... дали ще донасяш на руснаци или американци е все едно. Това се брои за предателство. В исторически план последната война, която сме водили и двете страни бяха съюзници срещу България. И двете държави наскоро ни припомниха този факт - руснаците с "връщането" на архива, а американците с паметника на загиналите пилоти.

За това не се ли полага затвор? Или в тази държава няма вече закони?

Да не забравяме и скритите агенти и доносници работещи за правителството на Буркина Фасо.

Таен доклад ама хем скрит хем раздаден на висши военни и президента???пък и на САЩ????

Пишат си хората грами,знае се ,че това е самата истина,но ефект никакъв.

Браво на генерала. Корумпираните копелета от ДС мафията са за затвора.

Ха , добро утро! Ами евреина Соломон Паси(той още по Татово време снася на чичи Сам), ами Тихомир Безлов, Драгомир Драганов( професора де)... и кой ли не още с мотив да го заврем на руснаците, те американците са по- читави. Всъщност никой от тях не го е правил за идеята а за едните ПАРИ!

Да се публикуват досиетата на всички чужди агенти: пожарникаря, С.Паси, Н.Младенов, Калфин, Аню, Дянков, Цецо Пудела, Симеон2 и останалите!

...американският шпионин - най-честният шпионин.......глупак!!!

прав си америка вън от българия! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тузарю,явно имаш опит в агентурната дейност. Би ли споделил как са те шантажирали руснаците и с какво ти помогнаха американците за "услугите",които си им правил?

Глупаво е да се говори кой ни е истински приятел - американците или руснаците. Ти в кой си влюбен - в мечката или орела си е лично твой проблем. България трябва да се ръководи от СОБСТВЕНИТЕ си интереси, следователно алиансите трябва да са с тези, чиито интереси съвпадат най-много с нашите. А що се отнася до това дали са ни шантажирали руснаците, спомнете си жестокото предателство спрямо България в полза на Сърбия след Руско-турската война (водена за Проливите, а не за нас), а не е лошо да се позамисли човек за ролята им в периода от 9.IX.1944 до рухването на комунистическата империя (в онзи си вид, иначе тя си продължава в друг вид).

Нищо чудно. Та той цял живот е мислил за собствените си облаги и кариеризъм с цената на всичко. За съжа ление не е единствения такъв "генерал", който се е разпореждал със съдбата на обикновенните и честни офицери.

Когато държавата се управлява от некадърни аматьори, адвокати и лекари стават политици и влизат в парламента,държавата става разграден двор.Справка: историята на България последните 20г.

Честито!

Ква, стана тя генерал-доносник, рапотрджия-таен. Комунистическият морал на тоз агент ли го накара, да седне и да напише доноса???

Арест за националните предатели!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Наистина е национален предател!Тоя мръсник се слагаше на всички и го интересуваше само неговата кариера.Никога не е защитавал армията като началник на Генералния щаб.Сега се оказа и доносник.

А "донасянето" на Русия ? Или то е толкова мащабно,че не може да се отрази? Нали сме официалната "пета колона" на Русия в НАТО и ЕС ?

Ох леле пази Боже от такива като тебе русофобченца !

Ако можеш да си представиш колко малко се интересува Русия от България в момента, направо ще ти се дореве, ама добре, че нямаш толкова въображение! Някога, когато срещу доматени консерви, лекарства, козметиката на Арома и Ален Мак, вино и коняк - получавахме заводи, АЕЦ, нефт почти без пари /повечето го препродавахме на световни цени/, военна защита и обучение на специалисти в най-големите ВУЗ на Москва, Ленинград и Киев. Сега получаваме отрицателни доклади, бой през пръстите, затворени блокове на Козлодуй и мазната мегленка с нейните усукани евро-директиви ... След 3 март 1878 руски инженери са проучвали природните богатства у нас и са строили мини и пътища, руски лекари са спасили Северна Б-я от ендемични болести, които са обезлюдявали цели села, основали са първите общински болници, били са първите лекари в тях, по-късно - стотици от армията на Врангел са дошли и са вдигнали културата и образованието на някакво ниво... Какво знаеш от историята на България и Русия, та си седнал да пишеш шизофренични глупости?!