Взрив срина 9 eтажа от блок в Русия (снимки+видео)

Девет етажа от блок в руския град Ижевск рухнаха след мощен взрив, съобщиха очевидци в руските социални мрежи.

Обратно в новината

Коментари - Взрив срина 9 eтажа от блок в Русия (снимки+видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За съжаление тзи инциденти в стари цгради не са новина и във Франция.

Национален проблем ,не е лесно цял живот да ги учат,че са най-великите а после да се окаже, че са доста изостанали.Това най-ясно личи от курса на рублата.

в строителството са стихийни,неграмотни и със слаба трудова дисциплина,работят но не мислят,най-редовно повечето от тях сутрин на работното си място,още не се изтрезнели от вечерта.Бил съм на работа в Москва ,та ги знам много добре.Нищо чудно,това да е техническа грешка при изпълнението на инсталацията или от немърлива потдръжка.

Вчера гледах в тубата как се правят водородни клетки и утопление на водород. Може някой да е пробвал да се утоплява така. Излиза супер евтино, но е и много опасно.

За Утопление ще да е било точно. Неграмотен си!

80% от българите са русофили и скърбят, че дори и радикални атентатори не са нужни за да плевърнат крепостниците на путлер в жертви.

Mного жалко , май свикнахме прекалено с такива новини, а това е лошо. Руснаците са майстори по масовите жертви, там грижата за човека не е приоритет.

бог да прости загиналите, но това не е взрив от газова инсталаця, а си е наи обикновен взрив. когато грамне газ всички разбират, пганят е много, няма кои веднага да спре газта и тя си гори дори след спирането и за известно време. просто някои е копаел гроб другимо и се е взривил, а заедно сас себе си и саседитр.

всяка газова инсталация има клапани за ниско и високо налягане,отделно други защити. При изтичане на газ клапанът за ниско налягане трябва да затвори. Някой неграмотник е правил ремонт и това е ефекта. 30 години работих с промишлени газови инсталации....нямам инциденти.

вход,другото не е мръднало. :(((има много защити против изтичане на газ,някой пак не си е свършил работата.

бъдем по-точни дурако устойчиви реактори.

Всяка лоша новина от рашата е елексир за моите уши. След всички гадории, които са причинили на България, това е естествено усещане за "братския народ". Нещо като възмездие от провидението.

Шило

От 80-те % си, нали?

Тъпанар, да не харесваш имперската политика на Путин е едно, да се радваш на нещастието на обикновените руснаци е съвсем друго! Ти не си злобар! Идиот си!

Чета коментарите и не разбирам. Що за идиот трябва да си, та да се радваш на човешкото нещастие! Ето ви го доказателството! Сто процента е прав професор Иво Христов за тия 80%!

Бай Иване - и прав си... И не си прав! Да се радваш на човешко нещастие не е нито морално, нито редно. Но не е дебилизъм... Дебилите, бай Иване се смеят, ако им покажеш пръст. А ако почнеш да им белиш яйце, направо подскачат от радост. Вашият електорат, бай Иване подскача, но не знае, че първо яйцето не е от кокошка, а е шоколадово и второ, че само обелките са за електората. Шоколадът и играчката вътре си е за партийния елит на БСП. А те всички са милионери, бай Иване. Нищо, че УЖ интересите на бедните защитават...

Голяма трагедия. Дай боже да се размине без жертви. С уредбите и съоръженията на газ шега не бива. Те са рискови. В Русия стават такива инциденти просто защото са много разпространени в бита. В цялата трагедия има и нещо хубаво. На първият етаж е имало детска градина, която днес не е работела. Не е имало деца. Слава тебе господи!

На злоборите не им ли идва на акъл,че там има пострадали хора и че в Ижевск вече е доста студено. Не им ли идва на акъл,че това може да им се случи и на тях. А проблемът със сградата е типичен за сградите строени през седемдесетте навсякъде по света. Не отдавна подобна катастрофа се случи в Англия където картината беше същата.

и комуналките са си руско отколешно творение. Панелките са евтини, а в комуналките всеки всекиго следи и докладва където трябва...

..с интелекта на "гордия европеец" се е опитал да си налее в туба газ от газопреносната мрежа...

Какъв празник за протестна мрежа...

Картината ми напомня с нещо КУЛИТЕ-БЛИЗНАЦИ - и те се сринаха от горе до долу, изцяло. И двете! А уж супер технология на строителство ...

Съжалявам за трагедията.. Руснаците са мъжествен народ - ще се справят - както винаги.

Толкова мощен газ нема, ще да са 2 торби по 50 килограмма "Гексоген"! Много позната картинка!

Взривове от неправилно боравене с газ има по целия свят. Трябва да се внимава, ама внимават 20% от населението. Останалите 80% ...

Наричаш 80% от руснаците дебили?

Имаш нещо против ли, или се растрои от факта, че не споменах изрично задокеанските говеда?

Шило

Някой май се е опитал да се свърже по втория начин към газопреносната мрежа...

крали са газ в туби.

Шило

Може, не знам.

Шило

Ама се замислих, макар, че са на природен газ, а у нас масово е пропан-бутан, та се замислих, колко ли често, потребителите сменят бутилките? И колко ли често ги проверяват? Обичайно, много години се ползва бутилка, стои на студ, пек, дъжд, никой не мисли за умората на метала. И накрая- апартамента го няма.

Баш пък газ? Пак вицове! Който не е чел кнегата на Проханов "Господин Гексоген", за взривовете в Москва преди да изберат Путин за Президинт и преди той да почне касапницата в Чечня, само той може да повярва!

Да бе газ. Това Ижевск е като нашия Казанлък. Всеки трети работи в оръжейните заводи и краде взривни вещества на поразия.

За кво да се краде след като ФСБ си разполага с колкото си иска! Спомнете си случая в Рязань, където местни хора излониха агентите на ФСБ, заложили в мазето на един блок няколко чувала с ХЕКСОГЕН! Чичко Гугъл е голям гадняр, помни и си записва всичко!

Е заради такива красиви картинки изритах газови бутилки и всичко, що работи на газ от къщи.Силно се надявам и съседите да са го направили, че гръмне ли, отнасят го и нищо неподозиращите комшии.Чудя се, ще ли да доживеем времето, когато да бъде забранена употребата на газови бутилки за бита в гъсто населени райони, блокове и кооперации?Кой си е в самостоятелна къща да си кара както знае.Ако е решил да си гърми, негов проблем и избор си е.

Комунягите напълниха България с панелки по руски образец. Комунягите построиха руска атомна централа. Дано не гръмне всичко някой ден. Щото руското много гърми.

Шило

АЕЦ "Фукушима", също ли е руска?

Тя не страда от тези проблеми които са на руските централи . Там дойде приливна вълна над девет метра висока . Защитните стени са били проектирани за до осем метра . Никой не е допускал такава природна стихия . Тя е причината . А при руската са били - техниката и технологията . Правили са си тренировка за проверка и за зла участ са допуснали грешка . Техниката не е имала необходимите защити при човешка намеса .

Някога по немските новини всеки втори ден имаше за взривила се къща от газ - абсолятно методично. После на различни познати в 3 блока в Берлин им махаха газовите инсталации. Тук тепърва се газифицират. Вървим с десетилетия назад.

Съветския взрив от газова бутилка - най-големия взрив !

Бъди в крак с времето - руският взрив е най-големият взрив, хахаха

комунягите се самоунищожават...

Първо. Така падат панелки. Гледайте и помнете! Второ: Когато средствата за обезопасяване на битовата газова инсталация са руски такива взривове ще стават често. Защо не гърмят в Германия, Австрия, Холандия?

Шило

Не гърмят ли?

Трябва да им се признае на руснаците, че разбират от взривове. Ако вземат сами да гръмнат и Кремъл ... цена няма да имат.

Пак някои са пили бояришник и антифриз.

Скоро и нашите санирани панелки ще почувстват ефекта на доминото.... поне хората ще са затрупани на топло...

По-скоро да не са подпалими изолациите, като с лондонският блок дето изгоря. Ако е обикновен стиропор, могат просто да пламнат. Газа си е опасно нещо, но тук много го подценяват и е модерно, а на запад го махнат от блоковете.

Това не е новина. Нещо обичайно е. Диваци си играят с огън...Онзи ден драснах, че гърмят през два-три дена, докато съветофилите обясняваха каква благодат е да живее в Расия. Били газифицирани, раиш ли?

Дайте статия за 3.8 млрд.долара в офшорщи и фондове на ББ. Започва в 2011 г. със 100 млн.

А твоят Путин колко има в офшорки?

Ко? Тука пише за взривове и Русия, какъв ББ, какви 5 лева в офшорки? На вас, червените доносници, само мангизи и офшорки са ви в главите

ей затова мразя газта бум.... всеки един момент

ти да знаеш пък електричеството какви ги върши! а автомобилният транспорт е още по опасен и от електричеството!почвай и тях да мразиш! веднага!!

В България същите тези 80% дебили са собственици на 100% от панелния хилищен фонд

Вероятно на партера е имало банкомат.

по скоро инсталация за самагон.

Бог да прости обикновените хорица.

С газа вкъщи става топло и уютно. Ако все още има "вкъщи".

Тези панелки са със страшно здрава конструкция. Смятайте - строени у нас от цигани и турци, с лошокачествени материали, но въпреки това още един не е паднал.

Турците са добри зидари и дюлгери. Работят здраво, не се скатават, стараят се, нищо не ми откраднаха. За разлика от българите. Моята къща я строиха български турци. нямам никакви забележки. Що се изказваш толкова пренебрежително? За инфо - българин съм. Говорим за трудолюбие и майсторлък.

Човек, защо се мъчиш да отговаряш на недоклатената... Способна е и на доста по-плиткоумни изказвания след поредния блоуджоб или римджоб...

Абей, "момиче", сопри се малко! :)) Имаш учудващата способност винаги да изпляскаш нещо което е най-невЕрното в случая. 1. Така наречените от теб "панелки" или иначе казано блокове по системата ЕПЖС, те уверявам, че са построени с едни от най-качествените материали за времето си. За всяка една панела се поставяше зелен и червен печат - за достигната якост на бетона и за проверена геометрия на панелата/елемента. Отделно армировката за панелата преди да се положи във формата и да се излее бетона се проверява от ОТК на пистата на която се работи. След като се издаде сертификат за елемента той излизаше от завода и се транспортираше за монтаж. 2. Циганин заварчик видЕла ли си!? На монтажа работеха само паспортизирани заварчици, а не такива които са правили някъде скелета за лози или огради на кравеферми. 3. Понеже не достигаше работна ръка, след завършване на монтажа, голямата част от блоковете се даваха на строителни войски за да ги довършат. И там се получаваше мазалото с настилки и тапети. Там работеха вече циганите и това е видно във всеки панелен блок. 4. Виж част от санираните блокове (панелни и санирани както трябва) и ми кажи с какво са по-лоши от останалото строителство. Да не говорим, че имат перфектното разпределение. 5. Нещо което ще учуди не само теб но и 99% от форума е, че себестойността на 1 кв.м. ЕПЖС е с 40% по висока от монолитното строителство. За това и никой не ги работи днес. Те изиграха своята роля за времето си. Ако не бяха те някои още щяха да пасат кравите на село.

Браво за мнението, напълно го споделям. Панелен блок с 6 входа се е правел с общ фундамент, нещо, което съвременен строител не прави, защото иска РЕСУРС. И така е като голям кораб, а не като повечето от сегашните - изливат вход по вход и ако друсне или има подводни води, всеки вход е със собствено мнение и наклон. Не би те разбрал само някой недо..н професор, смятащ себе си за част от ония 20% "висша" класа и извън панелното строителство и технологичните му преимущества. Бог да даде смирение и покой на всяка душа.

Статия за Русия! Нападайте тролове, плюйте на воля за пари!

Ъъъъ... а за без пари може ли? Или вечи ий забранено? Питам само, де... Оти се коркате?

Тука един иска за без пари! Мозе, мозе! Чицко мозе.

Нормално е да започнат излиянията на идиотите във форума.

Една газова бутилка срина цяла панелка?! Това руската газова мощ:)

Руснаците откогато имат централно газифициране в жилищата си, още не си бил роден.

3евзек

И блоковете им гърмят от преди да се родя.

Хубавото комунистическо творение - ПАНЕЛКАТА.

Газова експлозия е в състояние да събори почти всяка сграда.

Не казвам нищо за експлозията. Аз се радвам на панелката на снимката. Мила родна картинка!

Бойко Борисов е виновен.

тоя на клипа говореше по телефона с някой негов познат на има Бляд. Непрекъснато го назоваваше по име

те половината русские тъй се казват. останалите се казват стерва!

тука сме на 'копелле' и 'педал'. ти от кои си?

Айде, историята с чувалите захар отново се повтаря!! Путин кого иска да напада сега?

В Лондон блокът кат изгоря преди половин година кой искаха да нападат?

В Англия преди време се срина по подобен начин част от висок блок.