Сирийските ВВС прелетяха над Хасака напук на САЩ

Сирийските ВВС прелетяха над град Хасака въпреки предупрежденията на САЩ да не напада града.

Обратно в новината

Коментари - Сирийските ВВС прелетяха над Хасака напук на САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сука Блет

и за каква правна самозащита говорят сащнатите щото те реално са окупатори а пък легалното правителство се бори срещо агресорите. Най-много да им пратят нуколко сирийско-руски бика да оплодят краварските им задници

Този материал е част от усилието да се раздухат противоречията между кюрдите и сирийската армия пред вид последните успехи на последната срещу ИДИЛ, мила политика на американците, Катар и Турция. Виждам, че дир.бг също се присъединява, браво, браво знаете откъде идват паричките!

Хасака ще бъде поредният град включен в новосъздаващата се с подкрепата на САЩ кюрдска държава.Заради това подскачат там , а и срещу Ердоган.Учете кюрдски език, инвестициите от света отиват в Ербил,прави се нов Дубай,това е положението!

при тези различни позиции на кюрдите, едва ли ще се стигне до държава. Виждаме, че кюрдите в Ирак имат други интереси. Кюрдите в Сирия получиха автономия, не трябва да искат това което не е тяхно. А в Турция ги избиват поголовно и САЩ мълчат. Да им еба правата на човека

САЩ вече НИКОЙ не ги ебава в Близкия Изток!!!!

руснаците всекидневно ги ебават и в прекия и в преносния смисъл

Законна самоотбрана на чужда територия, и то против армията на тази страна, подчинена на единственото легитимно правителство? Ама в Щатитв минават ли такива смешки? Сега ми е ясно защо американците са вечно усмихнати! Ми то голям майтап там, бе! Политическите клоуни се надпреварват да ги веселят!

Щатите са усмихнати защото имат зад гърба си долара и контролират целият свят с могъщата си икономика и армия!

Сложи си други очила, за да видиш истината. Долара отдавна е фалирал и само война може да го съживи или унищожи. Долара е еврейска валута от Британската банка, преименувана по-късно на Федерален резерв, еврейска собственост. Нещо и с икономиката, не са в ред, така че, господин Ким няма много да ги бави, ако се опитват за негова сметка да съживят нещо в САЩ.

САЩ пречат на на сирийските ВВС да летят над Сирия. Защо се получава това САЩ помагат на ИДИЛ? САЩ помагат на кюрдите да направят собствена държава? САЩ борците за свобада на народите?

Бият се срещу ИДИЛ, но същевременно си оспорват правото кой да води бащина дружина и затова няма успехи, дори и с подкрепата на съответната велика сила.

Та по чия "покана" са цъфнали на Сирийска територия американските съветници?

Сирия ще стане втори Афганистан за руснаците.

Няма да стане, щото Сирия не е Авганистан и двете държави са пълна противоположност.

То щото А-Ф-ганистан е гордост за Шатите - голЕм успех!

Пак си се объркал, не за руснаците, а за американците!

И да се пенете, пука им на САЩ какво мислите. Ще продължат да си нареждат кой къде да лети та и по зле ще става. Няма да може да пр.дне никой без тяхно разрешение, та било то и в къщи. Но не навсякъде. Представяте ли си янките да се опитат да наредят на китайските или руските ВВС къде точно да летят в собствените им страни. Ха!

Те да гледат да не им пръдне някой C-400 в ауспуха, че ще стане весело!

Който признае правото на автономия на Кюрдите в Сирия, то трябва да го признае и в Турция.

И с какво Американците са по различни от Руснаците? Който може да ми обясни, оти съм прос

Същите са и американците и руснаците!Само,че имат различни традиции и закони и по различен начин ги спазват законите и си живеят според традициите!Явно американските закони и традиции са по добри защото тяхната държава и тяхната пара са най силни! Ся ,доволен ли си като си по малко умен? (((-:

Че вече по света, никой не ги бръсне за сливи:) Никой не ходи при Тропикал Мънки-Обонго..А всички се редят на опашка в приамната на Владимир Путин:)

НАЙ-СЪЩЕСТВЕНАТА разлика - американците са свикнали да се оправят сами. Руснаците могат да съществуват само в диктатура под камшика на бащицата. Свободата за тях е най-голямото проклятие и наказание.

Хората в САЩ се оправят сами докато им стигнат патроните. След това беж да ги няма. Ако не е силовия апарат който вътре действа в Федерацията им до сега САЩ щяха да са само американски щати. Та и там има бащици.

Мразя САЩ те са лоши

простичко и елементарно ..ха.ха "мислене" на ватенка

Ма много си тъп за трол бе момче с женско име

Неразбираем е телешкият възторг на русофилските грантаджийчета? :) Самолети на Асад били прелетяли над град Хасака... Е, и? Защо да не прелитат? Никой не им е забранявал, още по-малко пък американците, както някои тук се опитват да представят нещата. Предупреждението на американците е да не се атакуват от въздуха сили на техните съюзници, кюрдите. Нима някой си мисли, че сирийските таралясници са проблем за какво да е ПВО?

проблем са, да! Нещо против? Или ще дадеш статистика от тази война?

ма много си тъп за трол бе момче

само така,те са си в територията,а САЩ поддържат терористите отдавна

Кефи ме, как някакви технически неграмотни глупаци..Се възхищават и тръбят как Ф-22 бил нещо велико, защото бил стелт! Няма как, трябва да имр азбия илюзията на тези олигофрени! Да стелта, може да е нещо велико..За някоя страна от третия свят, Папуа Нова Гвинея, Конго, Африка, Азия или бог знае къде..Където разполагат с радари от 2 рата световна война!!!Но стелта е едно нищо, когато се изправи срещу държави разполагащи с модерни радари и отлично ПВО!! Повечето евродебил, не знаят и аккво преставлява стелта!! А стелта е - способност на материалите, да поглъщат или намаляват отразените радиовълни...Един ключов момент!!!! ДА НАМАЛЯВАТ!!! ДА НАМАЛЯВАТ, А НЕ ДА ПОГЛЪЩАТ НА 100%!!! Това значи, че един стелт самолет вместо да бъде засечен на ч00 километра, ще бъде засечен примерно на 60-70 километра....Но тука пак всичко зависи от самолета, ъгъла, РАДАРА, материалите които са използвани и т.н..Доста глупендери не знаят, че чехословаците са имали радар, който засича стелта още в началото на 80 години!! Псивния радар тамара, с който е разполагал и СССР!!! Също малко глупаци знаят..Че руските изтребители, и системи за ПВО разполагат освен със радар..И С ТОПЛОПЕЛЕНГАТОРИ- ТОПЛИННИ СЕНЗОРИ, КОИТО ЧУДЕСНО ЗАСИЧАТ СТЕЛТОВЕТЕ НА 40-50 КИЛОМЕТРА!! Също, малко глупаци знаят..Че да може един Ф-22 да се бие..радара му трябва д а бъде включен, за да може бордовия комплекс да прихване целта..И да изстреля ракетата....Което веднага и го издава, неговата позиция, височина, тип самолет и т.н..... Така че, стелта.......е добър, но само за папуасите от Африка или Афганистан!! Където дори хората нямат радари!!! Но не и за страни, разполагащи с С-300, С-350, С-400 или новите С-500!!!

Бря! Да поглъща отразените радиовълни! Сигурно ги и рециклира?! Аман от спецове!

F117 го доказа в Сърбия! Изобщо радиовълните не могат да се рециклират! Особено самолети от серията F ..... Доказано! .... от ГЕРБ!

Виждам, че си сведущ. А знаеш ли обхвата на самолетните радари? Например но МиГ 29 и F 16? Щото да не стане така, че при една въздушна битка преди солдата да е разбрал, че някъде лети вражески самолет, да му се наложи спешно да напусне?

Солдата ОТДАВНА ЩЕ Е СВАЛИ Ф-16.....ЗАЩОТО СУ-30 и СУ-35 СА ТЕЖКИ ИЗТРЕБИТЕЛИ... С ПО ГОЛЯМ ОБСЕГ, БОМБЕН ТОВАР, МАНЕВРЕНОСТ, ДВА ДВИГАТЕЛЯ...И НАЙ-ВАЖНОТО.>РДАДАРИ С ТРИ ДО ЧЕТРИ ПЪТИ ПО ГОЛЯМ ОБСЕГ НА ЗАСИЧАНЕ..И С ПО ДАЛЕКОБОЙНИ И МАНЕВРЕНИ РАКЕТИ..ЧЕТИ МОМЧЕ< ЧЕТИ:) АЗ СЕ ИНТЕРЕСУВАМ ОТ ТЕЗИ НЕЩА, А ТИ?!

ПИЧ ДАЛЕЧЕ СИ ОТ ИСТИНАТА . МИГ-29 ВЕЧЕ РАЗПОЛАГА С РАДАР С ФАЗИРАНА АНТЕННА РЕШЕТКА /АКО ТОВА ВЪОБЩЕ ТИ ГОВОРИ НЕЩО/ .... ЗА СВЕДЕНИЕ МАРИХУАНЦИТЕ ОЩЕ НЯМАТ ТАКЪВ НА ВЪОРЪЖЕНИЕ .

Статистиката на конфликтите където се изправят руски(съветски) самолети и F-ки са много стотици свалени МиГ-ве и Су-ки на няколко. F-а!Да си спомним как израелците унищожиха 78 сирийски самолета над долината Бекаа без загуба?! А за това,че радарът на Су-то бил по добър от на, ,Раптора'' силно се съмнявам.За F-35 се пише, че има пет топлинни сензора които могат да ,,усетят"изстрелване на ракета от 1200 километра!И още нещо!Според американската доктрина тези самолети са конструирани за бой зад хоризонта!Или преди още да го види или засече, ,непобедимото"Су-35 ще бъде поразено!Ами за шлемовете разработени за тези самолети които едва ли ще видим на Су-та и ПАК-ФА ако изобщо бъде някога реализиран този проект?

Абе жестоки капацитети сте.Само дето дори и Австралия отказа поръчката си за F35 (поинтересувайте се защо сами), а сякаш имаше и афера за сериозно източване на пентагона относно проекта F35,който по всички параметри(скорост,обсег,авионика,боен товар и т.н) отстъпва дори на СУ35,т.е.си остава суперскъп самолет от поколение 4+.Вие си гонете хоризонта с F35 , който дори не е минал тестовете напълно , а руснаците приемат на въоръжение първите бройки Т50 ПАК-ФА догодина.Пето поколение определено е на руска страна.Чакаме шесто поколение , където се очаква доста по-добро от американска страна.

Не сравнявай самолети пилотирани от араби, китайци или корейци....С занижени характеристики..По добре разкажи за Корея..Където руските пилоти изтребители свалят 3-4 пъти повече американски самолети..Не случайно, първите асове, с НАЙ-МНОГО ПОБЕДИ, в тази война са съветски!! А във Виетнам, виетнамчетата правеха лудите крави сами да си говорят!! Затова и лудите крави загубиха там НАД 10 000 САМОЛЕТА И ВЪРТОЛЕТА!!!! ДЕСЕТ ХИЛЯДИ!! И ОЩЕ 3000 ТЕХНИТЕ ПРОТЕЖЕТА ОТ ЮЖЕН ВИЕТНАМ!!!! ТОВА ПОБИРА ЛИ ВИ ГО МОЗЪКА, А?!

По-долу писах че рекорда за най- далечна свалена цел с ракета въздух въздух го държи МИГ31 през 1994 година. Не занм някой раптор да го е подобрил. Постижението е 304 километра. В момента рашките тестват ракета която бие на 400. Същите ракети се носят и то новите Су от 30 нагоре включително

Стелта заедно с висококачетсвения радар на самолета и електрониката, дават огромно тактическо предимство пред самолет четвърто поколение. Обърни вминание на използването на стелт хеликоптери при обезвреждането на Бин Ладен, на практика за 10мин времето за реакция на пакистанците цялата операция на спец. частите беше приключена - това е огромното тактическо предимство на стелта, тук няма съмнение че са ги засекли на радарите. Американците са измисли самолета и чиповете(компютрите), колкото и да се хвалят руснаците, не могат да ги бият. Обърни внимание че даже втория по резултатност пилот на русия през ВСВ Покришкин има свалени 60 немски самолета с америкински P-30 Аерокобра(по лендлиза)

че първият, за сметка на това, с руски самолет има победа и над реактивен немски Ме-262. В интерес на истината само.

Забравяш, малкия момет..Че един от тези стелт хеликоптери се размаза нещо..И после парчетата му ги разнасяха по цял Пакистан.... Стелта е предимство само срещу определен тип радари, с определена дължина на вълната.... Сваления Ф-117 доказа, че няма абсолютен стелт..А бе свален със съветска ракета от 60 години, С-125 Нева....Мислиш ли, че един Ф-22 има шанс срещу С-400? Ф-22 и то най-новите варианти, имат радар с обсег на действие от 200 км...А Су-35 и Су-30 с 400 километра...Руските ракети са с по голям обсег, отколкото американските..И това е факт!! МиГ-31 има най-далекобойни ракети! С Р-37 може да поразява цели на почти 300 километра!!! Така че..за какво изобщо говорим? Стелта върши работа срещу папуаси от Африка или Азия!!!

Ерих Хартман 352...Герхард Бакхорн 301.... Ама Покришкин участваше в Парада на победата...и Кожедуб.. Просто начина на водене на война е различен.

Като са имали такова технологично превъзходство, защо СССР и Варшавският договор загубиха войната?

Силите, поддържани от режима във Фашингтон, скоро ще сдадат позициите.

Фашингтон се пише с В. От много старание така може да объркаш и Москва.

ти някой от твоите да си чул така да го произнася? Кажи му Вашингтон и ще те изгледа като извънземен! То няма да е далеч от истината де ...

Пак ви казвам: - Ние Американците сме тъпи мухльовци.

Чета коментарите и си мисля, 99% от българите са болни, бедни, комплексирани, неграмотни мозъци.

И какво ти пука пък на теб?

Така се води хибридната война на ушанките.....в мазето на Врабча всеки ден усърдно на смени по няколко сополиви памперса храчат за копейки и имат и соц. норма...ако не направят определения брой храчки по х'американците няма копейки после а ти си мислиш,че много хора пишат тук.....че това си е сайта на ДС и те трябва да заслужат любовта на гномчето:))))

Според водещи икономисти от цял свят , Американската валута и съответно икономика е вече в интензивното. За да бъде спасен този пациент са необходими реформи и консервативна вътрешна и ограничена външна активност. Прогнозата е 80% летален изход за пациента. По тези причини лекуващите лекари начело със Сорос са предприели мерки по разпродажба на вещите на пациента и обръщането им в злато.

и всичките 'водещи икономисти'

са с руски имена и на щат в РТ.

едно време комунистите се мачеха да ни вталпят че американския капитализам е загниващ и скоро ще издаде багажа. вместо това - комунягите издадоха багажа....така че, не се притесняваи за америка а по-добре се опитваи да дадеш наи-доброто от себе си за да допринесеш за оцеляването на балгария.

Някакви си кравари, забраняват на сирийците да се борят срещу нашественика???? Това ми прилича на сръбско-българската война!!!! Австро-Унгария забранява на България да напредва към Белград!!!! В противен случай нашите ще бъдат спрени от австрийска войска!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАПАДНА СПРАВЕДЛИВОСТ!!!!!!!!!!:)

кюрдите са единствената сила която се бие на земята срещу идил от самото им създаване ал асад и руснаците бомбардират кюрдите нещата са явни

ама и аз да ти го кажа - Ти си малоумник! Къде забрави американците!? Те водят коалицията срещу ИД!!! Международна коалиция! Как не си забелязал, че те се бият от самото начало срещу ИД!?!?

Америка бомбандира целия свят както с бомби, така и с простотия. Това е известно и се учи още в първи клас. Целта на обучението на малките ученици е да развие у тях чувство за справедливост, патриотизъм и умения как да оцеляват когато срещнат олигофрен на улицата.

Абе, нещо не разбрах....Сега, след като лудите крави бъдат изритани, и то като мръсни псета от турската база Инджирлик... И подвият опашки някъде в Румъния.....То кога ще се нанасят там руснаците? Та базата да стане руска, на руските ВКС?

на куково лято.

АМЕРКИНАЦКИ ПУСКАЙТЕ РАПТОРА Ф-22 И РАЗМАЗВАЙТЕ ТЕЗИ ИЗРОДИ. БОЙ ПО КАСКИТЕ НА ЕРДОГАН, ПУТИН, ИДИЛ И АСАД.

Можем да ви спуснем само нови пелени господине. Колкото и да ви се иска, няма как да воюваме с целия свят. А, скоро ви спираме и парите.

консерви Ф-22...Та руснаците с С-400 да ги направят на скрап, след като ги свалят от небето като горящи тенекета...Отлична плячка за нашите вечно жадни роми!! Колко говедарско джилезо ще има да предадат на вторични суровини..Не е истина! Муахахахаахахахх

1. С-400 не е свалил още НИЩО; 2. Ф22 е направен от композитни материали.

Пий и срещу забравяне да пиеш! Хапчетата! Червеното и жълтото!

путлер ал асад кървавия идил изродите заедно срещу кюрдите и сащ коалициите са ясно очертани

Сладки цветни сънища! И не вземай повече от цветните хапченца, че ще дойдат и чудовищата!

Шило

Лоши момчета, бе! Сега съюзниците ни ще се разсърдят.

дкми

Нещо не разбрах: САЩ, краварите, забраняват на армията на Сирия да нанася удари срещу терористи, които са на територията на Сирия? Я пак?

УСА! УСА! УСА!

Правилно си разбрал. Каубоите, краварите, кравешките момчета от САЩ по някаква странна причина са решили да определят съдбата на всички по този свят. Поради тази причина с нарастваща честота или другояче казано все по-често, ще получават удари в тиквите и шутове в задниците. Някак много на сериозно се взеха, че си и повярваха даже!

При наличието С-400 , на краварите никой не им обръща внимание!!!!!!Изявлението им беше по-скоро за "авторитет"!!!!!

колко американски (или каквито и да е) самолета е свалил С400, хм?

Шило

А трябва ли? Като погледне човек, то до сблъсък не се е стигало. Само до дърдорене.

като усетят локатора на ПВО-то и не летят! Затова не дават и на сирийците да летят - яд ги е!

Главен лозунг в царство България е бил СМЪРТ НА АНГЛОАМЕРИКАНСКИТЕ УБИЙЦИ НА ДЕЦА И СТАРЦИ през 43-44 г докато Сталин не е забранил на педалите да бомбардират България

Като си помисля само колко българи са заточени в Диарбекир и Турски Кюрдистан...и ми става мило..?!

Ак колко глави на хамерикански и англииски пилоти са са се търкаляли по нашите земи знаеш ли. Демократично обезглавени от нашите законни правителства на багрянов и божилов. Общата цифра на изнасилините пилоти е около 354 ,обезглавените са над десет.

И като се събуди видя, че си отвит.

Е, в Близкият Изток еврейските въпроси отстъпват по важност пред Кюрдските проблеми!!! Май ще се прави Кюрдска държава, ама "великите сили" не могат да я "измътят"!!?

Той Кюрдският въпрос си е "най-ташаклийски " в Изтока Близък!

Що за заглавие,Хасака е в Сирия,не в САЩ.

Семантиката на слугинажа.

Ми, теее....БГ европутаците си мислят...Че целия свят е Краварника...Всичко започва с Краварника, и всичко свършва с Краварника..То нали, тая еврокенефска продажна сган, не се е родила в Бългрия..А в тая кочина- Краварника!!!!

Ак колко глави на хамерикански и англииски пилоти са са се търкаляли по нашите земи знаеш ли. Демократично обезглавени от нашите законни правителства на багрянов и божилов. Общата цифра на изнасилините пилоти е около 354 ,обезглавените са над десет.

които разсипаха България, трябва да се бият с камъни и да им се трошат кокалите на място!

Искаш да кажеш комунистите, а те са русофили. Давай нататък с умностите !

Намерете му адреса на тоя, бе! И го публикувайте откъде дращи - трябва да се прочисти Родината от такива кърлежи!

Бо Бо

В Сирия трябва да издигнат паметник на терориста с образа на Американски президент!

Направо..И отдолу да пише: Носител на Нобеловата награда за...МИР!!!!!!!

Що за дума в заглавието- напук.

Ко прайми ся

На зло бабушки уши отмарожу.ШИ РИЧЕ че напук на баба си ши си премръзна ушити-руска пословица

Народа е доволен от президента Първанов че подписа за членството ни в НАТО и благодарение на този стратегически ход Русия не може да на нападни както нападна Украйна

На коя дата Руската Федерация нападна Украйна ?

Да се четe : Сирия съществува напук на САЩ.

В Сирия вече воюва всеки срещу всеки. Кюрдите бяха съюзници на правителствените сили срещу ИДИЛ, но след започване на война по между им, края на войната се не види!

В Сирия хаос в Украйна напрежение, целия свят се раздели и изпокара. Всичко добро след Горбачов и студената война е загубено, това е тъжната истина.

Ако след разпада на ссср беше разпуснат и нато, света сега би бил доста по добро място.

Поредна статия, под която се потвърждават думите на тиквата за материяла. Не става за нищо. Всъщност тиквата напълно импонира на нивото на народа.

Бате, батее..Ти си олигофрен..Без да се засягаш..Викаш, щот сме окупирани от Русия...Идват туква некви луди крави, като Байдън, Кери Блъди Мери, Маккейн, Виктория еби Гейсъюа и т.н...И ни казват какво точно и как да правим!! Защото видите ли, в еврогейския БГ прост мозък..Ние сме окупирани от Русия..Но правиме, каквото ни каже Краварника...И Тропикал Мънки, от Фашингтон!! И то изцяло във вреда на Майка България!!! Ебаси руската окупация, ей!!!

приятел, най-добре ще направиш да си отидеш на село да окопаваш пшеницата.

Ръба си е ръб па ако ще и соросоид да е !!!!!Ти къде си видял пшеница да се окопава бе еврогеецо??????Такива говеда като теб окопаха народа ни!!

Как се окопава пшеница?

Тъпанар си майна, оти си не траеш!?