Съставът на ВСС е спорен момент в конституционните промени

Неразбирателството в конституционните промени се фокусира върху конструкцията на Висшия съдебен съвет, смята правосъдният министър Христо Иванов.

Обратно в новината

Коментари - Съставът на ВСС е спорен момент в конституционните промени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

никак не ми харесва министъра на правосъдието-считам, че е супер некомпетентен адвокат-обслужвал е интересите на Костов- когато беше във властта. много съм притеснен, че и сега обслужва само неговите интереси- а не гледа държавнически.Подложете го на тест за лоялност и профисионализъм- вижте кои са в действащата му адвокатска кантора. За мене Гл. прокурор-който е супер професионалист е прав -по отношение на промяната на подзаконовите актове- конституцията не ни е проблем.Въобще хора като М.Кунева-Първанова, този министър, министър Лукарски / адвокат/ - да не говорим за Ненчев и просветния министър-ще провалят всички идеи-заложени от това правителство. бойко е станал много мек и се съобразява с хора- които са срещу Б-Я

Ами направете тези длъжности избираеми както е в щатите, така че народа да реши кой е достоен. "Да, ама НЕ" както казваше Петко Бочарав, защото тогава в келявата система могат да проникнат и честни хора, а това управляващите не искат да стане. Прах в очите - това ще бъдат тези промени и пак правосъдието ще в е същите говна без всякакво извинение!

Фактически няма консенсус! Реформаторите настояват назначенията на съдиите да са само от съдии /колегията/, а почти всички останали от пленума /съдии и прокурори/. Или зависимостта на съдиите от прокурорите остава!

Аз съм за по-радиклана реформа. Съдебната система се аутсорсва на европейски съдии. Прокуратурата също. Бившите казарми се преустройват на затвори на самоиздръжка - затворниците ядат, само ако са изработили храната си. След 3 години постепенно започват да се вклювати български кадри, но само след внимателен подбор.

Евтина работа. Като не могат да критикуват промените, критикуват хората - министърът бил такъв, Боко онакъв. Дайте някакви по-смислени опорни точки. За тази конкретна работа (и за всяка друга) е важно какво ще се свърши, а не кой какъв бил и какво правел в спалнята си.

РБ в момента във властта е това, което беше ДПС по времето на премиерстването на Пламен Орешарски. Едно преяждащо с власт чудовище. И както ДПС, да именно ДПС, а не импотентните платени (ясно от кого и защо) протести, свалиха правителството на Орешарски, така РБ ще свалят настоящото. Ако разбира се преди това не го свали възмутеният народ.

Ами партиите затова се борят- да влезнат във властта, та даже и в трети ешалон. Това е политиката. Затова и ДПС плаче и се чуди как да се врътне и какъв золум да извърти, защото не е във властта. Но ... власт без пари не става, както и обратното - на парите им трябва и власт!

Колега, за всичко е виновен гнилият капитализъм и световният империализъм, во главе със САЩ!

Не отлагайте и не слушайте гоце сава иван местан все агенти,всичко е иэмислено по съдебната реформа както каэвате това е международна норма в ЕС,вэемете на ГЕРМАНИЯ ФРАНЦИЯ ИЛИ НАЙ ДОБРЕ НА АМЕРИКА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА,нищо не моажете да иэмислите повече,гласувайте и която партия не подкрепя съдебната реформа ,народа да ги энае,след което ако не достигат гласовете веднага на есен иэбори

Много ми е кеф, че МВестаня директно командва и насила сичкото политик. Раята дан се праве на управлеващи и да са съгласева. затва ста там, дупедатите....

... и на фона на всичко това, Раданчо в петък заминава за Кравария. Ама да не си помислите, че на отчет и инструктаж?

Абе защо да го пипат--това си е хубаво за тях--безвластие,грабежи,много безотговорни пари--защо да го променят комунистите???

Искат да въвеждат ИЗБОРНОСТ на съдиите, както и засилване ролята на инспектората... Ами при соца си беше така-съдиите се избираха ПРЯКО от народа с определен МАНДАТ.... Демокрацията реши те да се НАЗНАЧАВАТ и ги направи НЕСМЕНЯЕМИ.... Хайде сега да поправяме грешките и тази ПОПРАВКА да наричаме РЕФОРМА....

Ти откъде знаеш как беше при соца? Чел си или си свидетел? За какви съдии говориш при соца? В онези години Партията -майка (Политбюро и ЦК на БКП) раздаваше правосъдие, защото тя беше права дори когато съгреши! Съд имаше само за парлама ...

Колега, жалко ако действително си адвокат, пък си толкова дезинформиран (или си поредния гном). В САЩ всички висши магистрати се избират - и на тях ли им е останало от комунизма???

Гусин Цацаров ,не виждате ли ,че ВЕЧЕ се излагате ? Какво ''свършихте'',....до тук? ---КОНКРЕТНО!

Цацаров е пич ,ама не за Бг-НАРОД. Значи ,...не е никакъв пич.

ДПС искат свое тълкуване на Бг-КОНСТИТУЦИЯ ,и преработването и ,за свои цели. ДАЛИ БОЦИ ЩЕ ИМ ПОЗВОЛИ? Дълбоко се надявам ,че НЕ .НО Боци е способен на от стъпки ,ТАКА ЧЕ НЕ МУ ВЯРВАМ.... Продадохме България ,....ПРОСТО Я ПОДАРИХМЕ ,НА ---ДПС.

Господа, става опит за отстраняване от съдебната власт на някои особено негодни представители, т.е. агенти - изпълнители на соцмафията. И не на всички, а поне на особено негодните. Вижте кой е против. Партии ли? - Не. Соцмафията.

И министЕрЪ ,и Цацаров са за изгонване ,изобщо всички в Бг-СЪД.СИСТЕМА НЕ СА НА НИВО . Както каза и ОМБУДСМАНА /К.Пенчев/: ''ВСИКИ В СЪД.СИСТЕМА ТРЯБВА ДА НАПУСНАТ ,ОПОРОЧИХМЕ И МЛАДИТЕ КАДРИ''. По-точно от това, къде ?

Прокомунистите от всички партии са настръхнали като обречени петли с/у РБ ,предчустващи края на посрания си път!Само ужаса ,който изпитват от Реформаторите вече е успех з болшинството българи!

абе то останаха ли българи де вече не са навън:) пътят за европа не ни оправя - ние сме вече там ама сме най бедните - требва ни пътя на бг па било то и в европа разликата малка но съществена и тя е в пълен мажоритарен избор:)

а снахата на иван пръмов-кунева,не е ли прокомунистически настроена?

Само РБ са твърди за прилагането на европейските правила и закони,докато всички други партии шикалкавят,демаготват и се мъчат как да спънят прогреса на българите към цивилизована Европа!ГЕРБ трябва да са по-твърди и да не допущат компромиси с цървула Първанов,БСП и ДПС!

Мутра и Доган = Бостан

заплашва че ако не стане на тяхното можело да последва правителствена криза...аз не вярвам да хвърлят оставки щото може още 7-8 години да подшмъркват за власт. Иначе казано обаче 23 души да се налагат на всички...не виждам как ще стане.

Едно е ясно. Точно тази конфигурация на НС, пасмина от броени вождове и пасмина от калинки, не е в състояние да конщунства с Конституция на РБ. Виж този нереализиран адвокат и нескопосан соросоид Хр.Ив. за да ви станде ясно.

които и да погледнеш - все ще ти стане ясно

реформа - да, риформатори и прициденти - не

Имам въпрос към Съдебната Система и Главния Прокурор - Вярно ли е че Йордан Цонев е генерирал десетки милиони лева чрез Пропускателния Режим от 10 лева на кола до плажа Силистар ?

Никой няма да ти отговори,..просто далавера.

цонев не беше ли седесарче

Не. Нивата, през която се минава за плажа, е на тъста на Данчо Ментата, а не лично на г-н депутата. :) Той е чист като сълза. А кметът Арнаудов от БСП, дето 10 години не се сеща да отчужди едни 10 метра, по които да минават летовниците, е още по-чист.

Гоце в едно е прав, в България липсва експертиза за съдебната реформа, докато в Румъния НЕ ЛИПСВА! България заслужава да бъде отделена от Румъния, специално по този показател. Противното ще е несправедливо спрямо румънците. Съдиите бавели делата, били зависими, щом народът няма непоносимост към това, да духа супата, както казва Любо Пенев!

реформата да генерира устойчивост на промените устойчивост на променливостта и променливост на устойчивостта

valentor

ЛЕСНА СЪДЕБНА РЕФОРМА : Без да се изменя състава или подсъстава или структурата или каквото и да било статутарно , който иска да прави реформа, е достатэчно да направи просто нещо : да въведе СРОКОВЕ в които да се извършват съдебни действия / както от страните-така и от съдът /; които срокове ДА СА ФАТАЛНИ , вкл. за съдебните актове

Воглаве с Чехльо Тапета, напред към устойчивата устойчивост !

... и след красивата красота, дойде устойчивата промяна ... от жегата ще да е. Жегата се отразява зле дори на нормални, здрави хора.

Тодар Христов Живкоу може да е имал всякакви кусури, може да е изглеждал комично в дадени ситуации, но НИКОГА не е падал толкоз ниско като туй. Което всеки ден прави и изрича няколко простотии, за да се радва Шефа му - мутрата Боко.

Плевенлиев призова да сложат главпрокурор на Прокопиев, че огладня човечеца ей го- Мамин Свинчо и Буда Банкянски изпапаха цяла банка, а той горкия сал на едни грантове от посолството остана

Ябълката на раздора е ГНИЛА , Реаниматорите изгниха , 50хил избиратели имат и в момента командват 5милиона овце , печалба 16милиарда €+ лихви !!!!

с т.н. рИформа.

А БСП ще прогонят и останалите кадърни хора от България, само и само да направят кефа на чугуни като теб. Комуняги, осъзнайте се! Не погребвайте България!

Ще направят реформа,която естествено няма да работи,но ще се запишат като РЕФОРМАТОРИ. Още 25 години ще се оправдават с ДПС,БСП,Герб....взависимост кой в на власт,а през това време ние ще си ...цвъркаме и въртим в колелото-поне тези които са останали.Важното е да могат да крадат безнаказано.

Ако промените не минат, НОВИ ИЗБОРИ! Хората не са глупави и ще изберат необходимите хора!

Ясно показват, че всеки иска да властва над съдебната система. Иначе защо толкова препирни?

ГЕРБ, БСП, ДПС, АБВ, ПФ, Атака и ББЦ правят общо над двеста комуниста, кви реформи, ква демокрация????

Пич, ти ги броиш по партийните книжки, ама те са некъде около 237-8 са, двама не са със сигурност а третия още е сигурен и днеска беше отлъчен от ГЕРБ.

Кой каквото и да говори, знайте става дума за едни пари, засега става дума само за 16 млрд, ама с такъв ярък пример като Гърция перспективите са доста примамливи.

16 млрд това прави лихва около 1 млрд годишно или на 2 млн пенсионери и ученици по 500 евро на година или по 100- на лева на месец повече и това е само сега а трябва и да се връщат и какви са ползите - няколко избори спечелени в повече и по близко да агонията ами - това е станахме и ние демагози:)

Голяма лапаница е този ВСС! Голяма борба за да се наместят "риформаторски хора" в ВСС. Затова ще превят два, за да се оправдават един с друг. С това нито ще се ускори процеса, нто ще настане спарведливост , нито ще се води борба срещу престъността и корупцията.Тотална мимикрия!

пълен мажоритарен избор

България ке умре, БСПто и ДПСто не.

бяха за пряк избор на съдии и прокурори, ако мижеше да отзовава недостойните, ако можеше всеки гражданин да се обръща към конституционния съд, тогава и само тогава щяхме да си говорим за истинска конституционна реформа. В момента Боко тества ментета, имащи се за политически елит, дали са готови да изповядват култ към личността му. Брият се на дребно, ама при прост народ, какво друго им оства, освен да си играят на царе и царедворци-блюдолизци, и други неща лизали...

Сега ще се види коя партия е европейска и евроатлантическа, и кои са анадолски боклуци. Всяка партия си прави сметката и носи отговорността. Наглите турци да не си мислят, че ще се пазарят и че ще могат да изнудват останалите. Ако няма съдебна реформа по евроипейски стандарти, бойкото да подава оствака и пак на избори. А тези които не са съгласни да има съдебна система по европейски образец да му мислят.Чашата на търпение на българина прелива. Наглите турци и крадливите цигани трябва много добре да знаят, че ако не искат да живеят както е в анадола и в индия, трябва да оставят българите да управляват държавата по европейски, иначе много скоро и казаните за битови отпадъци ще останат празни.

У БГ ябълката на раздора винаги е била, кой че откъсне по-големо парче от съдраната риза на българина. Ей, тоя българин упорит бе, неще да я сваля и това си е.