Всички чакат "пълна ярост" срещу Израел. Но гневът е риск, който Иран не може да си позволи

Заканите за отмъщение срещу биха изправили Техеран пред стратегически последствия

Обратно в новината

Коментари - Всички чакат "пълна ярост" срещу Израел. Но гневът е риск, който Иран не може да си позволи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Иран е в патова ситуация. Т ябва да отмъсти но не може. Израел уби един от организаторите на Октомврийския терористичен акт. Още тогава евреите казаха, че такъв мащабен акт е дело на военен щаб на държава. Целта е била израелската ядрена централа. Но от камиларите толкова - хвърлиха се да убиват и изнасилват старици и момиченца. Израел извърши брилянтна операция: уби виновни за нападението през октомври без дори да се счупят стъклата на сградите на иранското и канадско посолства. Не да има невинни жертви. Без да е засечен самолет или ракета. Смятайте какви оръжия има Израел. Израел ясно предупреди: само 1 ракета или дрон изпратени от иранска територия и КРАЙ с иранската ядрена програма и шиитски комунизъм.

много си надъхан, може и да имат някакви оръжия ,но нямат хора , ако арабския свят се обедини , знаеш какво ще последва, но веднага гейчетата от холандия англия ,щатите и канада и австралия ще хукнат да помагат на чифутите....

Кога се е обединявал арабският свят? Там още се мразят и избиват шиити, сунити, защото не могат да се разберат, кой бил наследника на пророка Мохамед! Отделно доларите от петрола също играят много голяма роля.

Като отговор поне трябва да бъдат ликвидирани поне толкова евреи някъде по света, по възможност на държавни постове, те това заслужават

щом александър дугин прогнозира така, сигурно така ще стане.

Иран е държава от миналото. Днес такива клерикални държави са анахронизъм Намесата на аятоласите на всякъде по света е недопустима. В този смисъл Израел е мечът Божий срещу злото.

Евреите имат рядката дарба (още от времето на фараоните) да бъдат мразени навсякъде, където са пребивавали. Доколко и дали е случайно? Да, през ВСВ е имало геноцид срещу тях, факт е. Но, точно като изстрадал народ се очаква да са радетели за мир и разбирателство с останалия свят. Нищо подобно не се вижда последните над 70 г.

Американците мислеха руснаците за будали и ,но се оказа обратното

А те са си и будали, но мобилизираха цялата икономика за 2 години да работи за войната и сега имат предимство, за сметка на живот.

Аз не мога да разбера да взривиш посолство на чужда държава престъпление ли е ? Защо не беше осъдено от международната общност ? Ми да се започват взривяваниата по цял свят щом всичко е наред

Зад Израел разбира се, седят САЩ и Англия, но ако зад Иран застанат Русия и Китай - тогава ще стане интересно.

Не изпускаш ли и Северна Корея?

Русия, хахаха. Те с една Украйна не могат да се оправят за 3 години.

то само една украйна ако беше, отдавна да беше отписана, а НАТО и извън натото държави ги захранват с оръжия

Израел грубо наруши Виенската конвенция за неприкосновеност на посолствата. Както винаги, който е от дявола започва пръв.

Пълна паника в джафутарника. Види се, че са мобилизирали всичките им сервилни корпоративни медии да ни убеждават в неща, които не са така. Тероризмът на Изсраел няма да мине.

Е ще видим, очакваме с НЕТЪРПЕНИЕ!!! Може би така ще им унищожим нещата който отдавна трябваше да унищожат и Американците !!!! ;)

Ли мисли изкуственият интелект за евреите и палестинците

Сигурно се чуди как може уж интелигентни хора да се избиват заради фантастчни разкази писани преди повече от 1500 години.

Изкуствен интелект няма. Има текстови калкулатори и синтетични модели с контекстуален прозорец (токъни) и машин лърнинг алгоритми генерирани с процеси не с програмиране. Та тея неща са гарбидж ин, гарбидж аут. Квото им нахакаш като данни в тренирането такова ще ти върнат. После на изхода ги цензурираш за всеки случай и тва е. Факта, че за много неща това е достатъчно да ви разкара от работните места говори повече за вас от колкото за технологията.

Аятоласите стават единствено да плющят кремлянският малоумник!

и кога Мойсей ще ги преведе през морето "В началото на този месец консулството на Иран в Сирия бе унищожено с ракетен удар."

Ха ха ха!!!! Заради това нашите самолети там " шетат" без проблем!!!! Зад кулисите има договореност,но всичко е срещу при ирански или други терористични организации

Ха ха ха!!!! Заради това нашите самолети там " шетат" без проблем!!!! Зад кулисите има договореност,но всичко е срещу при ирански или други терористични организации

За съжаление, Израел показа, че иска глобален конфликт. Иран досега показваше, че няма намерение да се намесва, колкото и да е пропалестински и анти израилски настроен. Затова му удариха посолствата, с идеята, той да отговори, а САЩ да се намесят в полза на Израел.

Да бе.....удара беше с цел унищожаване на определен терорист!!! Иран ще загуби повече

Какво се газират иранците!?!? Те не са арабели!!

На всички е ясно защо не отвръщат на удара особено0 след изказването на дъртия оня ден че ФАЩ ще защити Израел с цената на всичко. Иранците са мъдър народ и знаят последствията. А Израел никога нямаше да е такъв какъвто е сега без подкрепата на ФАЩ, само онзи ден нови 18 милиарда помощ, много дълга тема и не сме ние тук хората да я нищим, но на целия свят е ясно за какво става дума.

Мъдър народ няма да се води от аятоласи , шматарок

А от кой ще се води ? От Буци и Шиши ли ? Или от Кокорчо ? Ти имаш ли си въобше представа за икономиката на Иран, за цените и начина на живот там ? Не намесвай религията само моля ти се , щото виж сега на какво дередже са Ирак и Либия без "религиозните" си водачи

Да, по-добре Буци и Шиши и Кокорчо. За разлика от теб имам но икономиката ( а тая на Иран не е няква за положителен пример ) не е всичко в тоя живот. Няма как да не се намсева религията когато става въпорс за държави като Иран , Катар или Саудитска арабия.

Икономиката на Иран ли - бензинджийница с чалми и шахеди!

Преди да разпространявате пропагандата на Дугин се замислете че той е един от виновните за този конфликт(в Украйна) и мног други преди това.

Статията е за Иран.

Иран какво точно очакваше да направят евреите след непредизвиканото нападение и изстъпленията на фанатиците му? Че Израел ще почне да брои убитите в отговор палестинци и да спре като стигне до бройката на убитите евреи? И защо Хамас се крият зад цивилни? Защо 75% от палестинците подкрепят Хамас? Защо вместо да си уредят живота с милиардите долари отпуснати за помощи те са строили тунели и са трупали оръжия? А и бройката от 30хил загинали е дадена от палестинците, 70% били жени и деца- някой да им вярва? Израел превъзхождат технологично и не отстъпват дори като брой бойни единици аскер и въоръжание на Иран

Къде ви намират такива идиоти само не знам.

Не давам повече от 6 седмици на Иран срещу Израел

Не се заблуждавай ...

Ирак води война с Иран в продължение на 8 години и не може да навлезе повече от стотина километра. Персите не са слаби, просто са страхливи.

1. Това е общият брой на мозъчни клетки на Дугин и Гогов. Дугин мечтае за гражданска война в САЩ до краят на годината, а Гогов разправя че Русия разчитала на Иран за дроновете Шахед - тези дронове Русия взе от Иран в началото защото са евтини и прости за направа, докато създаде поточни линии в Русия. След като това стана, не взимат ирански дронове. Това все едно САЩ да разчита на Мексиканското ВПК :-) Не е ли смешно, тъпо и нелепо. Израелците не са прости. Преценили са Иран и за това са си позволили да им ударят посолството в Сирия. Ако мислеха че ще им се отрази зле, нямало е да го направят! Персите ще пият една вода, ще кажат САЩ и Израел са Сатаната, и така до следващият път.

статия се разбира, че за ЕС никой не му пука

Явно все още има неразбрали че руските дронове се казват Геран, а не Шахид, имат няколко модификации включително реактивна и се правят в Русия, там където украинците се опитаха да взрият цеха в който се произвеждат но взровиха общежитие в близост. А ирнците не са казвали че ще нанасят удур по Изрел. а че ще си отмъстят мъдро. Тия глупости за печлалби от продажба на военни дронове по всета, явно не отчитат факта че Иран е под санкции и на тях пари не им трябват. Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.

Да бе, те корабите от Иран са носили фурми на руснаците, айде стига приказки от 1001 нощ, живеете в друг свят

Този свят си е.а майката! Високо технологично! Да идва на власт изкуствения интелект и да изчисти до дупка естествения, защото последният е е.ати интелекта!

Втори фронт на НАТО щяло да бъде във вреда на Русия?!

бля-бля-бля ...

Ако туй ако онуй. Едно е сигурно. Ако баба му на Дугин беше мъжка. Щеше да има дръжка.

Израел ги чака много отдавна Чакат само повод Да ги изпепелят

Надей се

нали им дадоха един куп поводи... ама на Израел не му стиска да тръгне срещу Иран, дори и в Ливан, иначе отдавана да се натресли при комшиите.

Щото не им стиска, затова им думнаха посолството, ха-ха-ха. Аре бегай да си пиеш хапчетата.

Значи думата легитимна?По кой закон бомбардират чиждо посолство?

Шилo

Пак ли ретранслирате на Дугин простотиите бе, руски подлоги!!!

А бе то всеки за Айнщайн приказва ама е факт че Гравитон има доказан 2017-та с откриването на Гравитационните вълни.Нещо Отричано от Айнщайн и е изтъквано в трудовете му.И какво е направил Айнщайн а ми едно нищо доказва фотоефекта а ми това не е забележително откритие.Е и какво от това в крайна сметка работел по трудовете на Максуел и Ричи а ми че по това време всички работят по тях.Еврейски въздухар и ако не беше първото ЕинСтеин щеше да си остане само второто.

ДжПиЕс заглушители за балистични ракети?! Ония дето летят като камък по балистична траектория ли... да не става дума за крилати ракети?! А иначе иранците колкото и да се "палят" рядко вършат глупости... така че тяхното отмъщение едва ли ще бъде извършено по начина на който се надява Нетаняху, апропо, сега е моментът руснаците да отрежат израелската авиация... нещо което трябваше да направят отдавна, като прекратят действието на създадения през 2015-а година координационен център между руските войски в Сирия и израелското ВВС. Цитат от Дир-а: " Септември 2015 Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че с президента Владимир Путин са се договорили за създаването на механизъм за координиране на действията на израелските и руските военни в Сирия, съобщи вестник „Едиот ахронот“... „Премиерът заяви пред израелските журналисти, че основната цел на срещата е създаването на механизъм за предотвратяване на липсата на разбиране между израелските и руските военни“, пише изданието. Малко преди това израелски медии съобщиха, че при Главния щаб на Военновъздушните сили на Израел е създаден координационен център за взаимодействие с групировката на руските ВВС в Сирия."

Ако Иран удари Голанските възвишения ще удари два заека - ще освободи сирийска територия и няма как да предизвика ответна реакция по международното право.

Няма нужда Иран да действа официално. Няколко терористи от ИДИЛ в израелско посолство. После ИДИЛ ще поеме официално отговорност и готово. Око за око.

идеята се състои в това че скрудж не е успял да разбие само турция и иран от противопоставилите и се страни

Пример за "правото на по-силния". Израел смее да убива иранци в посолството им в Йордания, но Иран не смее да отвърне. Говорете колкото искате за закони, право, демокрация и суверенитет. Който има повече оръжие и военни бази - той решава. Това е правото на по-силния.

Лъжец и манипулатор. Не е удряно посолство в Йордания бе лъжец прост.Това руските тролове сте най-долната измет на планетата.

Отговор ще има, в това няма съмнение. Но въпроса е че това няма да стане когато иска Израел. Израел иска да оправдае своята политика на масови убийства и затова предизвиква Иран и бомбандира Сирия. Всичко това израелците искат да прехвърлят като вина на други. Евреите със всички свои постъпки по отношение на арабите. Те могат загубят да загубят своята роля на "световни мъченици". Защото тяхната жестокост е огромна в момента. Те убиват милиони араби. Много се говори, че те са си организирали атентата срещу тях. Дали е така? Не знам, но тяхната жестокост по отношение на арабите отвращава.

аз лично ,съм силно впечатлен от лунните пейзажи в газа/положително/така трябва да се процедира с всички мюсулмански терористи.От 900м под земята кат нашата девин трябва да ги извадят и да ги пуснат за пубчлична консумация,като мравки да ги натъпчат.

Знае, че ще загуби изборите. За тва една война ще го бетонира. А ционистката мърша си вее коня твърде нагло. над 34 000 цивилни избиха изродите. Публично говорят за палестинците като за животни. Никва реакция от ООН. Целият световен ред явно трябва да се преразгледа тотално. За съжаление такива промени не се случват без световна война.

Извратените перси ха са посмяля, ха ще са ги посмляли. Израел може да има всякакви кусри, но персите си остават гнусни средноазиатски лицемери и извратеняци.

Не рива. Са като смучеш краварския що мъцаш? Нали това си пожела?

Холокоста е геноцид за холокоста? Къде сте натаняху 2222.....

Иран се подценява. Ще има опровержение на това схващане. САЩ и Израел разчитат на разединение в арабския свят и това им е грешката. Израел бил силен, бил голямата работа, Иран едва ли не е предварително обречен. Е, ще видим, че не е така.

англосаксонски уши стърчат отвсякъде. Всячески се стараят да предизвикат голяма война в Близкият изток. А за Израел ще кажа, че тия се преебаха брутално. За никакъв холокост не искам повече да слушам след това което те направиха в Газа. С каквито се събереш ( англосаксонците), такъв ставаш - убиец и крадец.

еее, те аятоласите се пробваха преди години! и им мина след дълго близане на рани! а в по ново време израел им срива переодично базите в сирия веднага щом ги построят! а в най ново време им бомбардира и констволството в сирия и уби десетина военни "съветници" ама иран си трае, щото ....бе щото знае какво ще му се случи!

кофтие, да си рассиянски аятолах! четете история, бе крепостни! и новини четете!

Искат Трета световна. Украйна успя да отклони желанието им. Да видим Израел.

"Силите на Иран и Израел не са равни. Техеран нито е технологично конкурентен на Тел Авив по отношение на бойните системи, нито може да разчита на директната военна подкрепа на мощен съюзник. Не съм убеден в това.

наистина е така?

Пак като с Украйната. Перемога. Проекция. Руснаците са в Червено море и Индийско море. Китайците също. Русия и Иран подписаха договор за взаимна сигурност. Американската армия въобще не е готова за такъв конфликт. Дотук Израел изтребва цивилини с американски бомби, тества ИИ терминатори и въпреки технологичното си превъзходство в наземната операция дават хиляди жертви. В момента се изнасят като бити п. Целта на ционистката мафия е Трета световна. Идеята е Америка да бъде вкарана във военен конфликт и от там принудително да се наложат всякакви ограничения за гражданите. Камерън днес ходи да агитира Тръмп за 60 те милиарда, коиото са директно за Вангард Груп, хидра корпорациията, която практически е зад дийп стейта и ЦРУ. Беше отсвирен. След това се опита да влияе на републиканският председател на Конгреса. И там дърво. Минават директно на следващата стъпка. Млатене и палене. Това е. Айзенхауер още ги предупреди, че военно промишленият конгрес ще затрие САЩ. Израел има ядрени оръжия. Но и други в региона имат. Йордания каза още в началото на геноцида, че ако Израел приложи тактическо ядрено оръжие, ще предостави на който трябва каквото трябва. Идеята, че Иран е слаб е тежко малоумие. Израелците си го търсят от много години и ще си го намерят. Години наред изкуствено създадената им държава с цел разделение на Близкият Изток и контрол сееше смърт. Идва видовден. И сметката за всичките престъпления на слугите им от САЩ. Това е. Носете си белите дрехи. Положението е на кантар както никога досега. Дори и през студената война от страната на САЩ имаше проява на разум. Сега е алчността на хипер корпорациите и обезумелите банкери. Докато не се обесят всички слуги в Давос и господарите им човечеството няма да има шанс да продължи към позитивно развитие. Целите са видими, оповестени в Давос отдавна. Принудително налагане на новият световен ред на дигитален концлагер, следене с ии, дигитални пари, социален рейтинг, карбонови/въглеродни данъци и яко сеч за гоите.

Искат Трета световна. Русия успя да отклони желанието им. Да видим Иран. Абсурдна работа. Нито армиите им са в час, нито военният им компекс произвежда бързо. Но екселските таблички на алчната паплач на елита винаги отчита печалба от палеж на война, след това се явява като спасител и налага новите модели. Прозрачна манипулация. За съжаление масата гои не са мръднали въпреки информационната ера. Както оня разправяше ЩЕ СЕ МРЕ. ЯКО ЩЕ СЕ МРЕ.

Защото не планират да се бият те, ей ти поляци, румънци, българи и балтийски тигри, даже джобни наполеоновци. Както казаха от Пентагона, трябва да се отпусне спешно помощ на Украйна, защото иначе ще изгубят няколкогодишната инвестиция. Ето толкова ги интересува и Украйна, и всички останали.