Снежна буря вилнее в Силистра, Кайнарджа бедства

Усложнява се обстановката в Североизточна България след новия сняг. В Силистра вилнее снежна буря, а община Кайнарджа обяви бедствено положение.

Обратно в новината

Коментари - Снежна буря вилнее в Силистра, Кайнарджа бедства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едно време на толкова сняг казвали на берекет/на имане/,а сега му казват бедствено положение,,,,

Държавата трябва да разбере, че не може да се прави бизнес с чистене на сняг и бюджет. Чистенето трябва да е държавна работа, за да може да се субсидира. Да ще е на минус съответното учреждение от към финанси, но няма друг начин. В София и вчера се шматкаха някакви снегорини, а сняг по улиците - НЯМА.

Бре, докъде ни докара демона Костов!!!

Днес защо не злобеете заради снежната буря в САЩ, ганьовци?

да видиш атланта с три праста сняг в бедствено положение!!! туземците не знаят какво е това бялото нещо!!! ал гор им обеща горещини , измислихме и парниковите емисии да си играем по борсите и да скубим народите, след малко и за да праднеш ще плащаш!!! иначе -свобода!!! добре че спряхме пушенето че спря затоплянето!!!пак и сме по здрави, така повече издаржаме на гомо-продуктите!!! по вапроса-снегат през зимата е здраве!!!да сте живи и здрави!!! да умират микробите и тези сащо св двата крака!!! ударете по едно червено -антигрипал и свинско да ги е яд и мюфтиите!!!

силистренец да те нагости с чига и да ти сипе отлежала кайсиева:)това е като да се качи шопша по линия 111 от люлин1 и да гледа пеизажа през стъклото:))))абе я циба бе:)

Бог забавя, но не забравя.

МАЛКО НАМАЛИ ЗЛОБАТА!!!! СПОМНЯМ СИ МОЕТО ДЕТСТВО В РАЗГРАД. БАЩА МИ НАПРАВИЛ ПРЕКРАСНИ НАДЕНИЦИ И ПРЪЖКИ/ ПО НАШИЯ КРАЙ ИМ ВИКАТ И ДЖУМЕРКИ/. В МАЗЕТО ИМА ЕДНО 300 ЛИТРОВО БУРЕ С ВИНО.... А НА УЛИЦАТА ПРЕКРАСНА ПЪРЗАЛКА , ДЕЦА , ШУМ И ГЛЪЧ. ГОДИНИТЕ БЯХА 1958 - 1966Г. СНЕГА БЕШЕ ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИН МЕТЪР.... И БЯХМЕ МНОГО ВЕСЕЛИ. С МАЙКА МИ ПЕЕХМЕ МНОГО ИЗВИСТНОТО ДЕТСКА ПЕСЕН : ТИХО СЕ СИПЕ ПЪРВИЯТ СНЯГ, ГАЛЕНО ЩИПЕ БУЗКИТЕ ПАК.... БЕШЕ ВРЕМЕ, КОГОТО ВСИЧКИ СЕ ОБЕДИНЯВАХМЕ , А НЕ СЕ РАЗДЕЛЯХМЕ. ЩАСТЛИВО ВРЕМЕ, ДРАГИ ...

:)))може и да сме набори. Така беше,тия хлапета не знаят нищо.Компа и това е.....дали си падал със ските,дали се връщаш ожулен с мокри замръзнали чорапи,все едно,ще го отнесеш от мама или баба:)))Но веднага беше преоблечен и на топло с чаша чай в ръка.

момчета, просълзихте ме.....

observer2

Бяха други години и други нрави и отношения между хората.

Помня го това време

Спомням си моето детство 93-94 година също беше така, но сега е някакъв ад!

Виновни са Станишев и червените. А господ е комунист.

най-мразя софийските селтици и полуграмотни шопи да плюят по Силистра,толкова красив град,който и досега го ограбват

Не мога да разбера каква е тази злоба и какви са тези обиди между софиянци и провинцията! Софиянец съм до 3-то коляно, но за повече от 20 години съм съм работил в почти всички по-големи градове в БГ и на всякъде съм създал страхотни приятелства, които поддържам и до момента !

РОСЕН

ти коляното от главата ли си го броиш,кой му пука какъв си?

observer2

Чукнах ти едно минусче, защото не можеш да прескочиш някои свои комплекси. България е малка и е много глупаво да се насаждат такива отношения София - Провинция /нарочно главно П/. Това се прави от хора с комплекси. Вместо да си оправим държавата - потърси в you - .... кмет Катунци и се наслаждавай на този човек. Колко истински неща казва.

РОСЕН

глупако аз съм софиянец,но не харесвам злобните новоизлюпени селтици софиянци които ако не са им селата на две магарета сламата не могат да разделят

РОСЕН

аз минуси няма да ти слагам,жена ти има грижата,бухахахахйа

В Силистра съм пил много хубава кайсиева ракия,правят и хубаво вино. Сега е време в цялата североизточна България да ринат сняг и да пият с хубави мезета и домашни туршии. Много върви и е сладко.Наздраве!

Обстановката в Силистра и областта наистина е много тежка. Всички детски градини и училища са затворени засега до 5 февруари. Всички пътища от и към Силистра са затворени. Селата са изолирани. И ако сутринта все пак можеше да се върви там, където са минали снегорините, след обилния снеговалеж с навявания, който продължава хората много трудно се прибират от работа. Днес натрупа отново към 30 см. сняг и се върви по стъпките в колона и е адски трудно. Ако не спре снегът и през нощта, утре много хора няма да отидат до работните си места.

А стига бе како,живея 60 км. западно от теб.И при мен е същата кочанка,ще се справим,не ни е за първи път. Важното е да не ти пука,на оня отгоре не може да му нареждаш:))) Имам един средноазиатец....сутрин когато отида да го храня виждам подвижна купчина сняг:)))

очаква се фирмите на дпс да са изчистили един милион километра на ден само в силистренско

Който има сърце и душа юнашка да повтаря: Взима се кана и се налива в нея вино и се оставя на стайна температура. В туй време се сваля от пирона някоя от прилежно наредените мръвки и се нарязва на тънки ивици.Обаждате се на Гошо и Майчето и сипвате по чаша. Пристигнат ли никаква спирка-направо на масата, че е лошо времето и някой може да изстине.

Мръвка от пирона забит в гипсокартона.

бръм-бръм. Вино да се лее, каната да скача! Мръвката към сача!

за свини сте,само за ядене мислите,грухтете си,плюскайте си,но не ни занимавайте с животинските си мераци,утрепки

Ако бяхме нормална държава нямаше да ми пука от снега даже щях да му се радвам.

Държавата ти пречи да се радваш?

Най-после да си приличаме в едно нещо с пустите американци, па макар и временно.

Българите мръзнат като кучета и умират от студ ,а така наречените " бежанци" на топло и с храна.Който ги довлече е за доживотен затвор.

що не станат и българите такива БЕЖАНЦИ, не знаеш ли че те вече напълниха няколко голями градове в Германия!

Кой довлече бежанците? Кой, кой, кой?

Ей киселяк, стига си развалял уюта! Като ти пречат бежанците иди пред някой от пансионите,вдигни един плакат и викай за гражданските си права.

А ти си ги вземи у вас и ти си ги гледай и храни,като те е толкова грижа.Страшно лицемерни сте ей...

Искам да попитам, какво се случва с пеликаните в резерват "Сребърна", които бяха подранили тази година? Природозащитниците погрижиха ли се да ги подслонят някъде на топло? Някой, ако знае нещо, да каже.

Вси пеликани са се подслонили в Народното събрание,ЧЕЗ,НЕК, банките на некои отговорни другари и топлофикациите.

Да си внесем скандинавци, да ни подготвят държавата за зимният период!ЛЕВАЦИ!

Мноого са им обратни наклонностите и политическата толерантност,освен това са и пределно депресирани и няма толкова реколта алкохол, за да живнат. Няма остане за нас.

Те тава е зима. Пръжки с винце му е майката.

Само намръщен въздържател може да ти пише минуси братко!

Червено-башибозушка буря вилнее вече 8 месеца и доунищожава България!

Тази буря вилнее от 44-та....корави ни са главите и издържат на всичко....до едно време.После става мазало.

кога е това после

Едно време имаше снегозадържащи прегради и дървесни пояси точно заради тези навявания,ама мангалите окрадоха панелите и изсякоха дъретата,а сега ревем като девица за ....

Спокойно и тази година има наслагани прегради, и са от материали които не стават за крадене, но зимата и ветровете са такива, че ако ги има в софия, софиянци ще ореват планетата че ги е изненадала зимата. Изчистени улици в Силистра и региона са тези по които е утъпкан снега а не по които няма и грам сняг, като при капризни софиянци

Гроздето е кисело,а селски?

Плюете и говорите иронично за софиянци,ама всички драпате да дойдете "НА София".Стойте си там в преспите и цъкайте дистанционното,търсейки поредната боза по телевизора.Щото то друго забавление в Силистра.......

еееее имате снежец, радвайте се, супер

Някои платени минусчета не могат да разберат че дълбокият сняг е благодат за България,особенно за Добруджа.

И кой пък ги плаща минусчетата против студа- -Бойко Борисов или Сорос???

не обръщай внимание,това са хейтърчета,на които всичко пречи,дори и да им стане оная работа ,пак ще е много зле

То луд не умалява че и моята работа:))) А кажете бе минуси,пичлемета смотани,защо не искате да вали сняг....от къде пиете вода,с какво се къпете/то при вас не е задъжително:)))/ какво ядете ......тъпанари.

Тоа па от чужбината дошъл до тука да ми казва кога да са радвам.