От непрестанния снеговалеж и бурния вятър на много места по пътищата постоянно се образуват преспи и навявания, а почистващата техника не успява да се справи със ситуацията в кратки срокове, съобщи БНР. Видимостта е силно намалена.

Бедственото положение в община Кайнарджа е обявено в 16 ч. днес, съобщи кметът на общината Любен Сивев. Всички пътища са затворени.

Не може да се пътува и по всички пътища в Силистренска област, съобщават от областния кризисен щаб. Заповедта е на областното пътно управление, съгласувана с Областната дирекция на МВР и областния управител.

Автобусните превозвачи спират работа до нормализиране на обстановката. Заради снегонавявания е затворен пътят Добрич - Силистра.

Пристанището във Варна остава затворено, както и пътят Варна-Добрич. Поради влошените метеорологични условия се въвежда ограничение на движението в местността "Баир баши" на Аксаковската панорама. Пътищата в Община Нови пазар са непроходими. По обед с тежка техника са прибирани учениците.

В община Карнобат са затворени пътищата за тежкотоварни автомобили заради усложнената обстановка и струпването на камиони на Ришкия и Айтоския проходи.

В Айтос почти цялата четвъртокласна пътна мрежа е непроходима, каза кметът Васил Едрев и призова да не се тръгва на път, предаде БГНЕС.

Снегонавяванията са много големи, има закъсали автомобили, които се вадят от преспите. Ток няма в село Мъглен. От утре се затварят училищата, ще работят единствено детските градини в Айтос.  По думите на кмета, възможно е да бъде обявено бедствено положение в Айтос и в Руен.

В Шуменско вали обилен сняг. Пътят за Русе е затворен за движение на товарни автомобили над 10 т, а по пътя Шумен-Карнобат е забранено движението на товарни автомобили с ремаркета, полуремаркета и без вериги.


Забранено е движението на ТИР-ове в Разградска област, а изцяло е спряно движението по пътя между разградското село Юпер и русенското Черешово.

В кърджалийското село Повет вчера е открит мъртъв 76-годишен мъж, съобщиха от МВР. Трупът е намерен около 11 часа на улица в селото. Улики за насилствена смърт не са открити. Тялото е транспортирано за аутопсия в кърджалийската болница, като вероятната причина за смъртта е измръзване.

През последните няколко дни трима мъже починаха от измръзване в Шуменско, Силистра и община Белослав.