17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама защо афганистанците не обичат САЩ и НАТО? Защо не харесват т.нар. западна демокрация и евроатлантически ценности? Същото и в Ирак. Досега американците загубиха там над 4400 души убити там! За ранените не говорим - те са над 30 000. Хм... "износът на демокрация" не върви нещо, а!

Малко му е .он не там.

САЩ по погрешка удариха няколко пъти войски на Афганистан, като граничен пункт. Един изкукал американски войник изби май 18 човека за удоволствие - част жени и деца. В САЩ не го осъдиха на смърт. Ако бе избил американци, сигурно присъдата щеше да е друга. Показателно, как хората от различните националности имат различна стойност за тях. Въобще "демократизираха" Афганистан.

Кому гуя държат там

Афганци,държавата си е ваша не си я давайте,срещу съветите удържахте и сега ще удържите.

Колко цивилен да е бил тоя американец... Те от ЦРУ нямат униформа...

А хруснаците са същото време 100000 хилки избити и никой незнае за ранени и изкукали бройката!

Броят им е 15000, не преувеличавай!

така се прават избори там.... гласуваш със 7.62 право мерене.......

Хаха удържали са срещу съветите уя ми. Афганистанците си бяха със съветите, а ралибаните си бяха наемници въоръжавани и платени от страните от залива и сащ през пакистан! Без външна намеса и пари и най вече стингъри афганистан щеше да говори руски и да се радва! Но краварите с цру размътиха водата и синаправиха прокси война, а сега им дават насила демокрация и кинти и те без да им помага ссср пак не могат да приключат! Най силната армия в света мухахахах

Забравяш да кажеш че тва беше прокси война на сащ срещу ссср! Малка подробност, но в момента никой не дава пари и оръжие нито военни лагери в пакистан на талибаните и нато пак не може да ги победи.. та не давай голи цифри нищо общо няма!

Само с един порядък, ако знае кво е тва де

Дааааа! Тази година реколтата на опиумния мак била много добра. Проблемът е, че след вкарването на нови, модерни технологии след американската окупация цената на хероина на световния пазар рязко се срина. Не е чудно част от нашите по-заможни лекенца от анфетки да минат на хероин.