Калфин: Без промени при пенсионирането на военни и полицаи

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин заяви в Ямбол, че няма да има промени при пенсионирането на военни и полицаи.

Обратно в новината

Коментари - Калфин: Без промени при пенсионирането на военни и полицаи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дето само се прозяват по улиците и дремят в глухите улици и се сапикясват само когато могат да вземат рушвет

С какво един полицай е по-заслужил от един съвестен и отговорен друг работещ, за да вземе при пенсиониране си точно 3.33 пъти повече обезщетения от него??? Умножено по малката заплата на обикновенния човек разликата нараства до 10 пъти!!!

Муахахаха. Паричкииии.

Дали има сфери от живота в БГ в които нещата са си както бяха до 89г.Ми да.Е точно тази е една от тях.Всички фуражки в БГ си бяха ,а и сега са си за да пазят "другарите" от "обикновените" хора.Виждате "безпомощноста и отчаянието" в очите на милиционерите, когато трябва да се намесват в критични ситуации-обстановка по пътищата,конфликтите с участие на мангали...Решителни са само когато охраняват парламента.Честно казано аз не разбирам какво е това "20 брутни заплати след пенсиониране" и едва ли някога ше го проумея,в смисъл да намеря и една разумна причина освен интереса на "другарите".Но не милсля че при нужда пенсионираните фуражки ще за се хвърлят да спасяват "другарите".

ЧЕ НЯМА ,АМИ НАЛИ ВИ ПАЗЯТ ЗАДНИЦИТЕ

Идат избори, нали? Ченгетата не се купуват с кебапчета и бира - там мизата е кеш и то за сметка на държавния бюджет! Да сте живи и здрави - в мутренска държава -мутренски политици!

Ето как ще се попълни бюджета на НОИ, нали? Това е пълно безобразие! Да увеличавате трудовия стаж и години за пенсия на 3-та група, а за дебелосерковците военни и полиция Не!

Браво момчета, вие победихте.

Тъй де... ще продължаваме да ги гушим до гроб... Щото им е малко това, дето си го изкарват странично...

Тъй де, те и без това за едната пенсия живеят и с нетърпение чакат да се пенсионират , че да си вземат 20-те заплати на куп и пенсията. И изпълнени с бодрост и ентусиазъм да продължат да се трудят осигурени и подплатени! Лошо няма - дай, Боже, всекиму! НО, другарю Калфин, нещо да кажеш по въпроса за КАЧЕСТВОТО на труда им?! Че обществото и гражданите, на които доблестните ни милиционери трябва да служат ( и да пазят), им дава само 8 % одобрение?! Това как ще промените?!

Калфин в качеството си на министър, ли е посетил Ямбол или като заместник на Гоце Хотелиера?

А на другите хора, защо няма 20 заплати, ние по-малко ли сме дали за тази държава?

И защо така, г-н Калфин? Останалите ще работим до смърт, държавните тунеядци не можете да накарате да си плащат сами осигуровките, искате да лишите инвалиди от пенсиите, а полицаите които пред очите на цяла България не си вършат работата ще получават безумни суми и ще се пенсионират живи...

Крайно време е да се премахнат тези привилегии !! Ама нали бранят властта, как ще се обърнат против ??

И защо няма да има промени...? За всички останали ,,направихме реформа,, (бие се в гърдите онзи тюмбел), а за полиция и военни - няма ,,,реформа,,

пълен хаос в държавата!!!

Нещастници. 20 заплати, че са яли и срали 30 год. Е как ще има пари тази държава.

Тъй като социалното напрежение се усеща вече навсякъде, и въпреки обясненията колко "розово" живеем при управлението на коалицията, във властта се усеща един страх от нови напрежения. И тъй като властта отдавна е разбрала, че народа е проста овца, единственото нещо, което може да ги уплаши (и евентуално да ги свали от власт), е бунт на полицаи и военни. Така с един "замах" тази опасност се ликвидира, и вече ще имат подкрепата им на изборите. А простата овца ще се пенсионира на 67 год. (ако е жива евентуално). Нека да им покажем, че народа на България не е "проста овца"

Страхотен коментар, поздравявам Ви!!!

Калфин с хранителни пакети ,политика не се прави.Отвори си слепите очи и виж как хората се пенсионират в ЕС.Отвори си очите и виж къде има такива привелигии за нищо не работещите дебили.Отвори си очите и виж кои са първите места които държим - по смъртност и престъпност.И последно в тези пакети сложи и малко цианкалии ,та да се свършва вече,това нашто живот ли е?

ти друго - комунистКО, Кой е Калфин - не беше ли в БСП - преименуваното БКП? Колкото и да се преименува - в АБВ и др.глупости си е комунист в червата.

Каква "трудова кариера" бе калфин ? Какво "работят" тия тумбаци,бе? И колко години? Наистина ще се наложи сами да си фласувате на "изборите". Естествено и не без помощта на вечният ви електорат - циганите ( БЪДЕЩЕТО на БЪЛГАРИЯ )

с тези комунисти - нямало комунизъм. Има у нас и в Русия. Другите бивши соц.страни се отърваха и тръгнаха напред - имаше лустрация. Проверете кои са полицаите - потоМци на бивши такива, или потомци на комуняги, които ги мързи да учат - иначе друм широк - стават банкери и меНИЖЕРИ. а НАЙ-ТЪПИТЕ И МЪРЗЕЛИВИ - ПОЛИЦАИ И ПОЛИТИЦИ.

Ало и на какво основание ще вземат по 20 заплати при пенсия, като ги гледам как "съвестно" си вършат работата се чудя за какво изобщо ги храним тия МЪРЗЕЛИВЦИ

Как е възможно това?Сега нека всички ние от трета категория не гласуваме за никой от тези малоумници.Нито на тези ,нито на другите избори.Те си имат електорат полицаи ,военни цигани и престъпници.Скоро няма да има кой да ви заработва и заплати и пенсии ,до там ще я докарате.Народа е болен ,а ще работи до смърт,за тези г...ве.

др.Калфин полицаите, които вземат възнаграждение над средното в страната не се осигуряват сами,както всички останали. Защо. Ама имало риск за живота им. Хайде холан!!! Проверете - не може да няма статистика на трудовите смъртни злополуки у нас. Колко са загиналите полицаи и колко други работещи. Може би 1 на сто. Нямам представа, вие кажете.И това,че повечето загинали са от "приятелски огън", от вопиюща НЕКОМПЕТЕНТНОСТ. Абе комунистическа наглост.

Спрете да повтаряте като папагали комунизъм та комунизъм. Тоя комунизъм разваля цялото смислено изказване. какво общо има с комунизма охранения калфин на служба в мутренско правителство на герб?

значи, за тези , на които не им достига възраст до една година , ще им намалявате пенсията ДО ЖИВОТ, макар да са работили по 42-43 години, а на полицаите 20 заплати и без плащане на осигуровки поне .Нас третата категория ни направихте абсолютни роби, роби до гроб , да не говорим за купищата безработни, щото икономиката е под всякаква критика

Значи пак се намери вратичка да се скатават вашите хора, а г-н Калфин?Това е подигравка с всички хора на България.Едни цял живот ще лежат и взимат облаги,а други цял живот ще работят и за тях никога нищо няма да има.

кво да си тговорим. Управляващите без полицията са нищо - жив зян. Родната полиция не пази нас, а тях.Азбучна истина.Затова и ще увеличат и възнагражденията им. Затова излизат "полицаите" на улицата, протестират, пият вода и пушат. А пропо - имат ли право на протест, стачки по закон. А България УМИРА - нали всички знаем това.

Да се осигуряват сами! Не стига , че нищо не правят а ведомствата са пълни с тях! Да се осигуряват както всички! Безобразие!

Имаме си най-антисициалния социален министър! Кажете, как да се обясни на такъв мозък, че хората вече не издържат на тая нагла демонстрация на неравнопоставеност и несправедливост?! Престъпноста цъфти, фуражките ги няма. Разследват с година елементарни престъпления...Впрочем , не ги разследват, чакат да мине установения срок, за да те информират, че издирвателните мероприятия са еървели денонощно, но въпреки това няма резултат. Отгоре на всичко с тестове като за малоумници, подбират най-големите малоумници да ни пазят живота. Тъпнар до тъпанар. Корумпирани, бездейни и безидейни! И за награда, че са такива, ще ги носим на гърба си, докато са живи! Калфин, вземай си куфара и накъдето ти видят очите! Вземи и хрантутниците със себе си! Тук на никой няма да липсват!

Естествено че няма да пуснат лесно кокала.... Това са най-големите хрантутници - полицаите. Никаква работа не вършат, а получават пари наготово

Дира скрий те го това подобие на човек.Не дразнете хората и без това никой не се интерисува от тях.Няма такава държава,няма такива управляващи които насила да затриват държавата си.

какво очаквате от комунист като Калфин. Защо се правите на изненадани - та нали знаете кои у нас са полицаите - комунисти, деца и внуци на бивши полицаи и други - НЯМА. Как да не защитават своите.

Стига плашил гаргите с тя комунисти бе. Комунизмът няма нищо общо тук. Има правителствена политика, защитаваща отново безнаказаността на политическата класа.

живея в "иделния център" на София и под клетва заявявам,че освен при протестите не съм внидяла ни жив ни мъртав полицаи. Веднъж видях нещо подобно на трима полицаи, но после прочетох на обозначителните знаци - "съдебна полиция". Има отохранителни фирми - СОТ и други.

Не си прав. Казват, че оня ден един легнал полицай се изправил и хукнал да бяга - видял, че се задава цецка цачева на колело

по съседски : близо до нас е арабската диаспора и е /беше пълно с мигранти. По този повод доста често обикалят полицаи с тевтерчета в ръка, с разни списъци и проверяват арабите. Не знам на какъв език :) Минава и жандармерия ... Така покрай емигрантите и нас ни обгрижват :) Само ще добавя, че нямаме никакъв проблем с мигрантите, никакъв! Повечето са момчета, които се обаждат някъде в Европа и чакат да им кажат кога да тръгнат ... има доста интелегентни между тях, с английски и френски език, с образование и родителите им са платили, за да ги изпратят в по-надежден свят! Доброто е, че циганите се изпариха от центъра :)

Това ли ти е пенсионната реформа бе г...но?Значи работещите трета категория ще работят до гроб за нищо не работещите полицаи и военни.И после иди гласувай.Солено ще ви излезе това имитиране на работа.

защо остават защото управляващите ви страх от полицията още малко ище направите на всеки гражданин на РБ по един полицай срамота а другете от 3 категория направете годините за пенсия 100 години.срам за управляващите

20 брутни заплати при пенсиониране-защо. и след това остават на сащата работа/ а уж било много тежко/ с години.каде в европа правят така. а младите чакат за тези работни места с години.

Само най-простите не са разбрали, че България УМИРА.Въпрос на време е.А поне половината полицаи получават заплата за ,,БОГ ДА ПРОСТИ",т. е. излишни са.....

Ако не искате и те да емигрират, не им давайте парите :-D

Към 31 декември 1934 г. населението в България е 6 077 939 души и има 6500 полицаи. 2015 г. населението е приблизително пак толкова но милиционерите са 65 000.

Калфин, съветска мутро, по-добра идиотщина не можахте ли да измислите с мутрите от герб

Някой да е видял полицай в квартала си ?Къде са щом не са при хората?Ами ,препущат с колите,изнудват ресторантьорите ...А жертвите по пътищата и обирите в кварталите се увеличават драстично.Тогава!?За какво получават заплати и изобщо кому е нужна такава полиция!?

Ти пък като не си видял полицаи не значи, че ги няма! Улиците гъмжат от полицаи, на 10 човека на улицата да знайш 9 са ченгета, обаче под прикритие ;) Полицията вършат много работа, много работят, обаче обществото си мисли, че бездействат защото всичко което направят го засекретяват. ;)

МИНДИЛ такъв , значи ОТРУДЕНИТЕ могат да работят до 65г. а "търтеите" НЕ замазва нещата 2 месеца.Но от "комунистически" копелета каква да очакваш .... но да се пенсионират 20 г. по - рано е НАГЛОСТ. абе що не изпълнявате ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДИРЕКТИВИ за раното пенсиониране ......

Като гущер се пека лениво. В халбата пред мен бълбука пиво. Пъпа си разчесвам мързеливо. Шапката и днес ми е накриво. Пуснал съм си музика любима. Фризерът е пълен бира има. Мога тъй да карам цяла зима, пък дори и цялата година.

В такъв случай да се намали драстично бройката от тези непотребни плевели. Цялата страна се разтърсва от престъпност, на повечето обекти има частни СОТ-ове, кому са нужни толкова много полицаи с по 20 заплати при ранното им пенсиониране? И без това нищо не правят само регистрират престъпления и водят статистики.

Не е вярно, полицията прие престъплението за свой дълг към държавата и се издига в Култ !

страх го е от военните и полицаите. Те и обикновените могат да те погнат,защото си насекомо