Ангел Найденов: Съкращаваме 2000 души от армията през 2014 г.

Министърът на отбраната Ангел Найденов съобщи, че около 2000 военни и цивилни служители от състава на въоръжените сили трябва да бъдат съкратени до края на 2014 г.

Обратно в новината

Коментари - Ангел Найденов: Съкращаваме 2000 души от армията през 2014 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И едновременно с това се водят ".......разговори за уточняване на детайлите по евентуална обучителна мисия на либийски военнослужещи в България. Това съобщи днес военният министър Ангел Найденов на пресконференция, организирана от Министерство на отбраната." Всички ли са луди в този кабинет? Или това е план за унищожаване на България и създаване на територия?

И едновременно с това се водят ".......разговори за уточняване на детайлите по евентуална обучителна мисия на либийски военнослужещи в България. Това съобщи днес военният министър Ангел Найденов на пресконференция, организирана от Министерство на отбраната." Всички ли са луди в този кабинет? Или това е план за унищожаване на България и създаване на територия?

Защо ли не оставите един батальон, та да си изпълним ангажиментите към НАТО за задгранични мисии. То като останат 20 000 каква работа могат да свършат. Дето с тях там и без тях. Не знам какво остана неунищожено?

Комай обещанието за разкриване на 250 000 работни места ще стане "закриване на 250 000 работни места" За последните 6 месеца 20 000 работни места са закрити. С тези темпове ще се справите, другари!

Така ли ще гарантирате сигурността ни г-н министър? Ограда на границата няма, армия няма, полицията е заета с охраната ви.....Остана да забиете бялото знаме и който иска да идва!!!!

Професионална армия-стига бе. В БГ професионални са крадците,изнудвачите и др. на кратко казано управляващите.Усещат,че ще станем турски вилает и армия не ни трябва,проблема ще е техен. На нас ни трябват народни сформирования като БНА,народен съд,рота палачи и БЪЛГАРИ.

a БСП-то щяхте да разкривате работни места уж ? ко стана батка ? - почваме да режем и то от армията. Ами парички за пенсиите им от къде взехте ? от заемчито ли ? как ще се изходи по въпроса сер гей чо ?

наиденов след втората заплаха от търця за тракя незабавна ръските сс20 с ядрени глави в булгаря *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз служих 2001-2002г. Тогава в парка охраняваха камиони, които периодично се бършеха от праха, но като вдигнеш капака...нямаха двигатели.Бях в поделение разузнаване към артилерията. Нито едно полево занятие, нито едни стрелби. Занятия и стрелби бяха само в учебният корпус.Двете съседни поделения бяха закрити и ние се топлихме с плоскости от мебели от закритите поделения. Щом ви действа успокоително оправдавайте се с ГЕРБ, но истината е че от 1990г. нищо не се прсви за модернизиране и усавършенстване на армията ни. От всички ГЕРБ са управлявали най-малко време, БСП най-много време.Питам тогава кой е най- виновен, кой имал и има най- безхаберно отношение към армията?

Изроди- прочетох плана на ГЕРБ от 2010г за съкращения същият който БСП/ДПС сега продължават. ДО НЕЗАПОЗНАТИТЕ малко поянения - ЩЕ СЕ СЪКРАЩАВАТ ЦЕЛИ ПОДЕЛЕНИЯ ОТ ПРОВИНЦИЯТА- цели бойни поделения и НИЩО ОТ ТЕЗИ НА БЮРАТА В СОФИЯ! А....а ЧЕСТИТО!

Грешка: не "поделения" а модерното сега име "Военни формирования" чудя се само дали след управлението на ГЕРБ да не ги нарека "ПАРАВОЕННИ ФОРМИРОВАНИЯ".

самият г-н найденов знае, че плановете за развитие на въоръжените сили не стават за нищо....дори го е казвал ....сега какво се оправдава с тях....да приемат нови! няма нищо лошо в съкращенията на администрацията, но да използват тези бройки за нещо смислено .....нали развиват батальонни групи (поредното недоразумение) ей ти два броя от тях....истината е че парите са малко ама това е в зависимост от приоритетите.....а какво правим с полицаите единствените на улицата са тези където се занимават с протестите и тези в храстите по националната пътна мрежа

80 000 ПОЛИЦАИ И 20 000 АРМИЯ ???? ПОЛИЦАИТЕ СА ПОВЕЧЕ ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА ПАЗЯТ ОЛИГАРСИТЕ И ДЕМОКРАТИЧНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ НА ЕВРЕЙ ЛУКАНОВ ОТ ВЪТРЕШНИ ВРАГОВЕ ...:))))))

щели да подобрят всичко даже и униформите вместо шапки фесове. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Майна много си грозен,ама това не е проблема.Проблемът е ,че и вие и ония сте все КРАДЦИ и дружно унищожихте армията.А можеше армията вас да унищожи и сега да не липсват 2 млн българи.Жалко,че не стана така!

Че тя армията ни има ли 2000 души че да ги съкратите??? Безумци.

Малко съкращения,др.Найденов,малко.През 1991 год.вашата партия изхвърли на улицата милиони,след като унищожи заводите,разпродаде ги и открадна парите.От тогава една кочина не сте построили.Всичките ви управления са пагубни за страната.Ние обедняваме,а вие ставате все по-богати.Това ви е социалната политика.

КАКВА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА ,ТА ТЕ ГЛЕДАТ ДА КРАДАТ И СЪСИПВАТ ВСИЧКО РАБОТЕЩО ,ВСИЧКО КОЕТО Е ПЕЧЕЛИВШО.ЦЕЛТА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА БСП ,ДПС и АТАКА ДА СЕ И-е МА--ТА НА НАРОДА.ТЕ ГО ПОСТИГНАХА С ТЕХНИТЕ ПЛАНОВЕ ЗА ПЛЯЧКОСВАНЕ-ОСТАВКА.

Найденов-Намеренов.

А преди 2009г. всичко беше супер.Смотаняци!

Другарю найденов, а с крадците и престъпниците двто назначихте какво ще правим. Дотука виждам действия на един популист, който замазва нещата и се е оставил съветниците да командват и дерибействат вместо него. И никох не може да ме убеди, че работата на лекето ЦОНКОВ ВАШСЪВЕТНИК ИЗИСКВА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА НОВ АВТОМОБИЛ ЗА 70 000 лв, който копелдака ползва като личен, а разходите за бенИн са за сметка на МО ЗА КАПАК СЪЩОТО СЪЩЕСТВО Е ДОВЕЛ И ДЕБИЛНА ЛЮБОВНИЦА С ПРЕТЕНЦИИ ОТ НЕКОЕ СЕЛО И СЪЩО ТАКА НАХАЛНА. АМА ТО Е КАПЙА В МОРЕО НАЙДЕНОВ. А ТОВАЗА ДВЕТЕ ДИРЕКЦИЙ КОИТО ТЕ ИЗЛЪГАХА ДА СЪЗДАДЕШ НЕ Е ЛИ И ТО ПОПУЛИЗЪМ. ДОСЕГА КАК СЕ РЕШАВАХА НЕЩАТА БЕЗ ТЯХ. И ЗА КАКВИ ОТБРАНИТЕЛНИ И МОБ. ЗАПАСИ МОЖЕ ДА ГОВОРИМ. И ЗА КАКВО УПРАВЛЕНИЕ НА ДРУЖЕСТВА СЪЩО, КОГАТО ВЕ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ВОДИТЕ КЪМ ФАЛИТ. КРАДЕМ ЗАЩОТО СМЕ КОМУНИСТИ.

А БЕ ГОСПОДА, ЩО НЕ СЪКРАТИТЕ ЦЯЛАТА АРМИЯ. ВИЕ КАКВО, МИСЛИТЕ, ЧЕ ТЕЯ ТЮФЛЕЦИ, КОИТО СЕГА НАРИЧАТЕ АРМИЯ ПРЕДСТАВЛЯВАТ НЕЩО ЛИ? ЛЪЖЕТЕ СЕ МНОГО И ЛЪЖЕТЕ НАРОДА. ПО ДОБРЕ ДАЙТЕ ПАРИТЕ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ОБРОЗОВАНИЕ! ПЪК И ОЩЕ ЕДИН МИНИСТЪР ПО МАЛКО!

ДА АМА И МИНИСТЕРСВОТО ДА ЗАКРИЯТ.ДА НЯМА ХРАНТУТЕНИЦИ НА БЮРА И В ПАРЛАМЕНТА.ТЕ ТАКА НИЩО НЕ ВЪРШАТ САМО КРАДАТ И ЗУЛУМИ ПРАВЯТ.

че те комунистите половин България съкратиха вие за 2000 военни сте се загрижили.Ама така е -ако бяха истински военни досега парламента да е празен .

ЖОРО,НАПЪЛНО СИ ПРАВ.ТРЯБВА Ангел Найденов ,Цветлин Йовчев и ТЪПИТЕ "СОЦИАЛИСТИ" ДА СИ ДАДАТ ОСТАВКАТА.ТО НЕ БЕ СЪКРАЩЕНИЯ В АРМИЯТА В МВР КЪДЕ ЛИ НЕ.САМО КРАЖБИ РАЗСИПИЯ И МИЗЕРИЯ. ЕМИГРАНТИ БОЛ-ТЕРОРИСТИ БОЛ ЧУЖД ЦИГАНОР КОЛКОТО ИСКАШ-ПОТЪРПЕВШИ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ.ОБЕЩАХА РАБОТНИ МЕСТА А ТО КАКВО СТАНА-ЗАКРИВАНЕ НА РАБОТНИ МЕСТА.НИКАКВА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА.ВСЕ ДРУГИТЕ ИМ ВИНОВНИ.ИЗЛЕЗТЕ И КАЖЕТЕ-ТОВА КРАДЕМ И СЕ МАХАМЕ ТИКВЕНИЦИ ТАКИВА-ОСТАВКА

ivo10

Това Ердоган ли го поръча? Долна, идиотска, терористична и антибългарска партия.

8901

А някой обещаваше 250000 работни места.До сега само чета за съкращения, а не за създаване на работни места.Експертите какво става?

Swebus

Амо то станаха ли 2000 души в армията? Да съкратят чиновниците и генералите! Имаме повече генерали отколкото редници в този 1/4 стадион "армия"

А територия от държавата няма ли да съкращаваме?

Ако го пише в плана, който са одобрили с Доган и Местан...

Ей сега ще съкратим и войската а като преведат милярда ще подпишем договора. Обещали сме само Тракия .Ние сме надупени със свалени гащи чакаме на Ердоган да му стане само

250 000 нови работни места...

Той само така си говори. Иначе кога е спазвал обещания? А може ли и да ги изпълни с компетенциите на тази партия. Обещания за старци с алцхаймер.

Вече като чета какво казал някой сегашен министър, направо ми се докендзва. Винаги едно и също - колко лоши били предишните и че колко добри са сега но не могат да преодолеят лошото наследство от преди

Който е заложил на България, като човек е сбъркал. Който е решил да й служи - два пъти! Това завещаваме на децата си, колкото и да са малко. Предатели и измекяри, остава ни само отмъщението!

Аз съм ЗА. Да избием всички предатели и крадци до крак. Нека да дадем пример на всеки друг, който реши да предава интересите на майка България!

Змей,преди 40 г.целунах българското знаме и казах "Заклех се".Аз съм мъж и от клетвата си не се отвръщам.И ти си менте,само за отмъщението си прав.

НАЙ-ДОБРЕ ДА СЪКРАТЯТ ЦЯЛАТА АРМИЯ.НЯМАМЕ НУЖДА ДТ ТЕЗИ ХРАНТУТНЯЦИ.ДА СЕ ПРЕМАХНЕ И РАННОТО ИМ ПЕНСИОНИРАНЕ.

Swebus

Като не искаме да си храним армията си, ще ни принудат да ханим аскера. Ердуган вече го каза

Аз пък предлагам всички момчета след набор 85 в казармата.....да възстановят поделенията в Грудово,Елхово,Звездец,Болярово и да разберат какъв са го яли бащите им....питайте как се казваше триъгълника....пиклювци.

Най-добре ще бъде Ангел Найденов да е първи с оставка и после да говори.

link

Съкращенията са според разписанията по години в приетата още през 2010-та от Народното събрание "Бяла книга" на МО. Това не е ново решение...

Спомням си, че министърът на отбраната при правителството на ГЕРБ, който беше професионален военен - също искаше да прави съкращения и преструктуиране в армията.Тогава социалистите обявиха, че са против.Сега - обратното! Реформите в армията са сложни и дори опасни действия. Особено - когато няма армия...

ни говориш? Та той е един от тези които преди това съсипаха армията. Нали преди да стане министър от ГЕРБ беше командуваш ЗРВ и ПВО на КСВ (от "деполитизираните" от БКП/БСП). След това стана началник управление "Кадри" в МО и тогава именно станаха най-големите поразии в армията.

От квотата на ДПС ли е тоя? 8-5-3, само че за Атака няма да има нищо - с пръст в г

Plamen

10 израелски танка могат да победят в директна битка 100 Т-72.Печелят технологично напредналите,а бройката е второстепенен фактор.

Тъпчев ,де са ти еврейските танкове ...... кое по -хубаво да имаш 10 еврейски танка или 1000 танка

Plamen

Тъпчев по-добре 100 съвременни танка от,колкото 1000 модел от преди 40 години,колкото и да са модернизирани.

Ти си много тъпо копеле:)))Бях танков мерач,само един залп и куполите на 10-те танка щяха да хвърчат....няма да ти кажа къде се прицелвах:))

Plamen

Тъпо копеле,виждал съм такива дето са силни на думи,как омекват и се смиряват,когато стане напечено и трябва да се действа.Хубаво,че си бил мерач,ама това е било отдавна.Сега нещата не са,като тогава.

Аз знам къде си се прицелвал(сещам се за поне три места)и признавам че си прав!! В Гърция навремето,единствените танкове от които треперехме бяха Т-72....... С малко инвистиции могат още да накарат някои да треперят.....

При една следваща война - не дай Боже - няма да има директни битки!

За сведение, никой не е открил неунищожима електроника и трябва да се очаква доста "приятелски огън" от 10000 метра.

"десет еврейски танка" (ташак) с двигатели "мерцедес" и останалите части кой знае от къде! по правилно би било да кажеш "един еврейски заем" и си роб до гроб, освен ако не резнеш канчето на робовладелеца!

това което е сигурно, е че десет "еврейски" танка ( танкове с двигатели мерцедес закупени от израел) ще бъдат по скъпи от сто Т-72 (модернизирани по съвременни стандарти) благодаря, стига сме ви пълнили гушите, научете се да изкарвате паритес труд а не само със банкови далавери! (престъпления)

но и ума ти е като на италианските перални Siltalk. Поправи си програматора, че нещо не си в час с реалностите.

Началникът на пловдивското военно поделение 32 900-68 бригада "Сили за специални операции", е бил открит мъртъв в дома си, съобщават от Министерството на отбраната. По първоначална информация, смъртта е настъпила вследствие на огнестрелна рана в главата. Най-вероятно става дума за самоубийство. Тялото на 35-годишния капитан Атанас Ангелов Ангелов, който е зам.-началник щаб на 2-ри батальон и началник на отделение Тактическо" в под. 32 990 в Пловдив, е било открито около 14 часа следобяд. За случая е сигнализирала неговата съпруга. Ангелов се прибрал в къщи по време на обедната почивка и се е застрелял най-вероятно с личното си оръжие. Според негови колеги от поделението, той не е посегнал на живота си заради лични или семейни проблеми. Капитан Ангелов е постъпил на служба в Българската армия на 16 август 1997 г. По случая се води разследване. Военна прокуратура-Пловдив е образувала досъдебно производство, потвърди за Дарик говорителят на прокуратурата ст. лейт. Ангел Узунов.

Този прилича на Берлускони. В смисъл боядисал си косата като него.

Мишоците от армията, ей педеруги, защо застреляхте капитан Атанас Ангелов. Нали така, нормално самоубийство , пистолетът от ъгъл по голям от 180 гр, от фронта и след това съвсем естествено паднал и САМ се разглобил. Нали така некъдърници , убийци долни!!

Българските военни не изпълниха своя патриотичен дълг - да спрат безобразията на продажните ни политици. Те дори се наредиха на хранилката до тях. Е, нормално е да бъдат постепенно затрити от тези пред които тупат куйрука.

Съкратете 2000, но от канцеларските плъхове на МО, че станаха повече от войската!!!

2000 нови охранители!?

Тоя с кривата кратуна на снимката излезнал като от портрета на бай Тошо не взема решения,кукла на конци е той!!

Нали Ангел Найденов обеща да вдигнат пределната възраст за пенсиониране на генерали, адмирали и полковници, познайте кой ще бъде съкратен?

трябва да се обеденят малкото останали военнослужещи и да се разходят до София .Време е да се изметат тия червени предатели които изцяло оголиха Б-я .Незная дали военен преврат ще свърши работа да се прочисти от ДС агентите но времето е подходящо да се въведе ред и сигурност в държавата.

Мая го командва тоя, с чехъла по главата.