Губим над 60% от водата

Загубите на вода в България са неприлично високи - средно 61,5% по мрежата, предупреди проф. Румен Арсов, председател на Българската асоциация по водите (БАВ).

Обратно в новината

Коментари - Губим над 60% от водата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тая лъжа за 60-80% загуби я слушаме вече повече от 15-20 години. Ще взема да й повярвам, но както казваше един колега от ВиК, по вада да я пускаме тая вода, пак няма да има толкова загуби...

Ами като не се справя софийска вода да продаде фирмата или просто парите които лапат по такси пренос-разнос да се инвестират по направление в краина сметка няма нищо вечно

До "розовото чорапче": Съдейки по коментара ти, или си служител/комисионер на ЧЕЗ, или си държавен търтей на хранилката на някои от т.нар. пазарни субекти с монополен привкус.

Течовете са нищо. КРАЖБИТЕ СА 50%. Незаконни свързвания и други. Затова отдавна трябваше да махнете тези водомери и да сложите на глава от населението данък както е със сметта.Нима тя не може да се измери. Данък на човек ,само в производствата-водомер. Тогава никого не можете да изтървете,защото няма как друг да му плаща водата.За поливащите също може да се измисли нещо.

Така е то, другарки и другари: покриваме загубите на ВиК дружествата, плащаме на ЕРП-та ток, който още не е произведен, за мобилните оператори не ми се говори, за горивата - очеваден монопол... Е, питам къде е държавата в тази схема - нали уж сме пазарна икономика, нали уж същата тази държава трябва да предпазва гражданите си от монополи и картели в условията на пазарната икономика, нали тя трябва да бъде регулатора между гражданите и пазарните субекти? Нашата държава не го прави - в най-добрия случай се държи така, все едно е "над тези неща", а в повечето случаи е в далаверата заедно с монополистите. Нямаме нужда от мутренска държава, господа и другари управляващи!

Имам чувството, че не си си платил/а сметките... "ПЛАТЕТЕ НЕЗАБАВНО" / така пише в сметките на повечето монополи/, че таксата за повторно включване към мрежата на ЧЕЗ е 80лв.

kgb777kgb

Защо СЕГА питаш къде е държавата , защо не пита когато продаваха ЕРП -та , БТК , когато Софиянски сключи концесията за Софийска вода ??? Тогава веехте байрачета на най-големия крадец - смешника от Мадр..... !!!

Е как така? Нали от Софийска вода постоянно тръбят за огромните инвестиции, които са направили и продължават да инвестират...

ЧЕЗ, ЕОН, ЕВН и те така.

Hаи-голямiят проблем през 21 век, според Oбединените Hароди ще бадe липсата на вода!! A ние губиле 60% от нея!!!!! глупаво. каде е даржавата, питам аз???

Ми то от 20г. няма държава! Може би до появата на "ликвидационните" съвети на СДС и да имаше.

Не бе бунак, нищо не се губи - просто много хора я крадат водата и не плащат, а вие си покривате загубите като вдигате цената на останалите.. А това за течовете го разправяй на баба си. Само виж дали някой циганин плаща за ток и вода!

Тези загуби така или иначе ги плащаме, те са си включени в цената ... Друг е въпроса, че ако ги нямаше водата би била 2 пъти по евтина.

Бъди сигурен, че ако нямаше загуби, водата щеше да е 2 пъти по-скъпа, защото щяха да се изплащат огромните инвестиции за намаляване на загубите!

Населението плаща загубите на ВиК като начисляват по няколко кубика служебно.....

Уважавам Вашите мнения и съм съгласна с тях.А знаете ли, че вече 24 часа пред блока ни тече обилно вода, наводнен е целия квартал и никой не го е грижа? А ние им плащаме безотговорността.

И как качеството на водата може да е хубаво след като тръбите са надупчени, корозирали, плесенясали?!

-В повечето Европейски страни-се отчита само преноса на вода тъй-като тя е дар от природата. -А тук в милата ни Родина, някой си позволява тя да се начислява на цени-сякаш те я произвеждат... -Ако Вие не се замислите-значи нещо е сбъркана схемата... -Едни хора са взели някой лев за да подпишат, след това дошли други, ама за тях кукиш и сега кво стана, а тея следващите и данък въздух ще въведат, само и само да се ЛАПА... Е не се ли наядохте за 20 години..!? -Хайде със здраве-идват избори, то резултата прадварително е ясен!? -Последните ще се задоволят само с рагу и кожа... -Аз няма да гласувам, щото нито гласът ми нито отчитането ще са са обективни... -P.S: -Имам един въпрос, като останете само 240 депутати в парламента, щото нас скоро няма да ни има. -Как ще си делите комисионните, като да нямате вече ни народ ни държава.!? -Ще умрете от скука бе, то и сега станахме за смях на цяла Европа-пък тогава-Честито на печелившите!?

kgb777kgb

И като се замислиш КАКВО ??? Там където живея си позволяват да начисляват по 1000 / хиляда/ до 5000 / пет хиляди / м3 на тримесечие ДОПЪЛНИТЕЛНО на общия водомер над отчета на индивидуалните водомери / всички имат водомери / ! И познай 90 % си плащат сметките и реват като линейки - аз не плащам - чакам да ме съдят ! Обаждаха ми се 4 пъти да ме плашат със съд - Аз ИСКАМ да ме съдят от Соф. вода мълчание , но сметките продължават да идват - това е България !!!

докато загубите са за сметка на потребителя! Защо въобще ми е водомер?!? Когато загубите са за сметка на доставчика и моята сметка е само върху количеството, което показва водомера, тогава ще си оправят мрежата и няма да има загуби.

Няма страшно, сметката ще я платят клиентите.....

ОТ ИЗКАЗВАНЕТО НА ТОЗИ АРСОВ СЕ НАЛАГА ИЗВОДА - ТРЯБВАТ ПАРИ И НОВИ ЦЕНИ НА ВОДАТА. Сигурното е , че това професорче е на хранилката на някоя от чуждите компании доставчици на вода. А КЪДЕ СА ИМ СТОТИЦИТЕ МИЛИОНИ ЕВРА ИНВЕСТИЦИИ НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ЧУЖДИ ИНВЕСТИТОРИ ??? Съществуват само на лист хартия , но ни се начисляват в сметките за вода. АКО ИЗНЕСЕНОТО ОТГОВАРЯ НА ИСТИНАТА СЛЕДВА ДА БЪДЕ ИЗВЪРШЕНА ПРОВЕРКА НА ИНВЕСТИЦИОННАТА ДЕЙНОСТ НА ТЕЗИ БАНДИТИ. Тези "инвеститори" не само, че трябва да се лишат от лицензи , но и да бъдат набутани в зандана. ТОВА НЯМА ДА ГО НАПРАВИ КОМПРАДОРСКОТО И ЗА НИЩО НЕСТАВАЩО ПРАВИТЕЛСТВО НА борисов.

БАРОВЦИТЕ КОГАТО СИ ПРАВЯТ КЪЩИТЕ С БАСЕЙНИ ОЩЕ ПРИ СТРОЕЖА СЕ СВЪРЗВАТ НЕЛЕГАЛНО С ВОДОПРОВОДА. И ЕСТЕСТВЕНО ЦИГАНИТЕ,КОИТО НЕ ПЛАЩАТ ВОДА И ТЕХНИТЕ СМЕТКИ СЕ РАЗХВЪРЛЯТ НА БЪЛГАРИТЕ!

Точно така. Истината е такава, и да не забравяме стотици фирмички и фирми които крадат вода..

Проф.Арсов откри Америка! Нима не е наясно с каква програма "Софийска вода" спечели концесията! Има ли някой държавен орган, или оглавяваната от него асоциация, да следи кой и колко краде от клиентите. Вместо да подменят старите етернитови тръби намаляват дебита на водата, за да не се пукат тръбите, и човек на 8-я етаж не може да си измие зъбите, камо ли да се изкъпе нормално. Така че г-н професора да не прави очевадни изводи, а да направи нещо за изгонването на Соф.вода поради неизпълнение на инвестиционната им програма!

Защо не се развали концесията с тези престъпници от Софийска вода след като "инвестират" в фиктивни подизпълнители и ни крадат парите? В договора има условие да се намалят загубите, а те ги увеличават! Ало - Кокинов и сие къде спите???

Никой не спи! Договорите за приватизация умишлено са сключени така. Не случайно и цената за концесията е не повече от 10% от реалната цена. Къде се губят разликите? Питайте политиците в последните 22 години.

Значи реално излиза, че плащаме средно 60% по-скъпа вода.

Някой беше казал, че Софийска вода купува кубик вода от язовирите за 3 стотинки. Ти го смятай в проценти колко е.