Коментари - Нито такса ”водомер”, нито ”електромер” | dnes.dir.bg
назад

Нито такса ”водомер”, нито ”електромер”

Тази година няма да има нито такса „водомер”, нито такса „електромер”, каза председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев.

Обратно в новината

Коментари - Нито такса ”водомер”, нито ”електромер” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С договор аз купувам вода или електричество с краен пункт на доставка - домът ми. За да промени цената доставчикът трябва да има моето съгласие. Едностранна промяна не е вписана в договора. Тогава комисията не нарушава ли търговското право в България. Водата е жизнено важна за живота ми - какво прави държавата за да ме защити и осигури.

Чух по радиото окончателните цени на водата. Направи ми впечатление разбивките на чиста, мръсна и т.н. Не успях да разбера само, защо хората от селата, където в повечето случаи нямат канализация ще заплащат за мръсна вода и пречистване? В желанието си да печелят монополистите отново се оляха, но ДКВР им позвои не само глупавите разбивки, а и да съобразят цените си според инфлацията! Ако може някой да ми каже кога пенсионерите и работниците ще получат осъвременени пенсии и заплати, за да са поне на няколко крачки след монополистите, ще му бъда благодарна?

Тоя винаги е бил смешник. А и дано като увеличат цената да му остане повечко вода да се обръсне. Проблемът е, че е и душевно нечилстоплътен. Чии интереси защитава? И той като предшесвеника си е неудачник. И съм забелязл, че каквото каже в медиите, все обратното се случва. Ами как иначе, мнополистите му кихат яко в сметката парички! Неудачник и кърлеж-кръвопиец!

се отлагат. А ние ще отговорим подобващо - без Герб и без измислени такси завинаги!

Е, не може така...! Поне такса лайномер да сложат, иначе излиза, че напразно сме се надали...

Колко трогателно! Когато е да се вдигат цените - тогава инфлацията е важен аргумент! А когато е да се вдигне минималната работна заплата поне с ръста на инфлацията, тогава отговорът е, че тя е несъществена и не може да стане! Бих написал, какво точно мисля за управляващите като цяло и за този от Комисията в частност, но ще ми спрат постинга за цинизми, сексуални закани, лични обиди и "мръсни" думи. И щяха да бъдет абсолютно прави!

А такса "капкомер", "годзиломер", "спиртомер" и "тъпунгеломер"? Жалко, толкова разчитахме на това.

Аз предлагам следното: 1.Такса тротоар 2.Такса плочка 3.Такса въздух-колкото е по-мръсен да се плаща повече. 4.Такса презерватив 5.Такса кантар - и така такса за каквото се сетите. За такъв народ такива такси!Колкото повече, толкова по-добре!

ДАВАЙ СРЕКМЕДЖИЕВ , В БЪЛГАРИЯ ИМА МНОГО ШАРАНИИИИИИИИИ......

Ама това са разходи на електрическата компания! Като им е скъпо да пращат инкасатори (на които плащат месечна заплата и си имат район, който обикалят без значение колко абоната са. Т.е. не се плаща "на абонат",за да има значение дали ползва или не ползва абоната

та като им е скъпо - да си инвестират в електронна система, която да регистрира автоматично потреблението. Защо трябва да плащам за печалбата на някой, дето не си прави сметката?

Някои няма ли да пусне жалба срещу това решение на ДКЕВР?

не жалби, а със сопите пред ДКРЕВ

Браво, Семерджиев! Дано успееш да озаптиш желанието за пари и насилие на електро и водо снабдителите! У нас не са идвали 4 месеца да отчитет ползването на вода и ток! Плащаме по прогнозни цени! Ако не успееш да озаптиш колегите си-ти да си жив! Няма начин да се озаптят крадци, вярвай ми!

Е, дето само си направих разчет на парите, включих и такса електромер, водомер и още нещо / в случай, че ме изненадат с други такси/.Сега какво ще си правя парите :)

За пореден път се прокарват някакви идеи, които нямат нищо общо с пазарната реалност! Водомера и електромера служат на доставчиците да отчитат предоставената услуга. Ако не отчитат - няма услуга. Водомера си го КУПУВАМ! (за електромера в момента не съм много сигурен). След като си купя нещо - за чий член да му плащам такса?!?! Или тази такса ще покрива неплатените сметки на братята мургавели и съответно "политиката" на партиите, които осъществяват съответната протекция тези хора да не бъдат санкционирани за безхаберие и престъпност?

така,така, кажи им го,колега! никой няма да бутне и дазакачи ромите - запартиите те са само електорат, който се опитват да купуват и използват във време на избори. нито ги е грижа истински за тях, нито ще си мръднат пръста да им развалят хатъра - щото...пак идват избори

Ей, очилатко нещастен, стига лига като дърт циганин. Тока никога не е поевтинявал, няма и сега да стане това. И вие от дкевр много добре го знаете.

Наистина не си познал-той си е кьорав .

А такса "кьорфишек" бе, Семерджиев?

Най-после една добра новина

ПИСНА МИ ОТ ПОПОЛИСТИ !

"възможно и въвеждане на такса "водомер", като целта била да се покрият загубите на фирмите от водомери с ниско потребление." . Какво значи загуби?! Водомера съм го платила, вода не ползвам, щото няма никой, за какви загуби на какви фирми трябва да плащам, че не ми е ясно?!

Такива тиквеници не трябва да се избират изобщо, но уви. Сега не трябва да им позволяваме да ни манипулират, а за таксите - та те си ги взимат. Какво значи "достъп до мрежата" или "пренос през мрежата",но и тази такса наложат ли я - е тогава ще се браним със всичко. Да знаят, че няма да сме безучастни.

ТАЗИ ЮДА ИСКАРИОТСКА, КОЯТО СЛУЖИ НА ИНТЕРЕСИТЕ НЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ГРАЖДАНИН , А НА ТЕЗИ БАНДИТСКИ ЧЕЖДИ ФИРМИ НАРЕКЛИ СЕ С ГРЪМКИТЕ ИМЕНА ИНВЕСТИТОРИ, ЩЕ СЕ НАЛОЖИ РАНО ИЛИ КЪСНО ДА ОБЯСНЯВА ЗОЩО Е ТАКАВА НЕПОНОСИМО ВИСОКА И ЦЕНАТА НА ТОКА И ЦЕНАТА НА ВОДАТА. ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА НИ ПОКАЖЕ И "ИНВЕСТИЦИИТЕ" , КОИТО КАЛКУЛИРАТ В ЦЕНАТА НА ТОКА И ВОДАТА ТЕЗИ "ИНВЕСТИТОРИ"!!!!! БЛАГОДАРЕНИЕ НА "ИНВЕСТИЦИИТЕ" ИМ ПЛАЩАМЕ ЧАСТЕН ВЪНШЕН ДЪЛГ ДОСТИГАЩ РАЗМЕРА ОТ 37 МИЛИАРДА ЕВРО !!!! ТОЗИ ОТ СНИМКАТА РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СЕ ТЪРСИ ЗА ДА ОТГОВАРЯ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИЗВЪРШЕНИ КЪМ НЕЩАСТНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД. ВЕРВАЙТЕ МИ

От тази паразитна структура като ДКЕВР няма нужда и трябва това зло да се махне. Вместо да защитава интересите на гражданите и Българите от концесинера "Софийска вода" и лапачите от ЧЕЗ, ЕОН и ЕВН, тя влиза открито в корупционните схеми, а комисията се издържа от нас, данъкоплатците. Вижте, кои са служителите -все кадри на Електродружестват и Сов Вода. Теле ще бранят нашите интересиБ! От умрял писмо. Те са национални предатели.

Да се маха и без това този геноцид го няма никъде!

ей брадатко до сега защищаваше монополистите а сега и управляващите- няма такса защото идват избори .Всичко замръзна освен кражбите им.

Е те за такива като тази очилата шушумига си трябва народен съд.

Не само тази и следващата година, а въобще такива такси не трябва да има. Достатъчно печелят монополистите от високите си цени. Покриваме им загубите по мрежите, несъбраните сметки от длъжници, че и за добра печалба им остава.

Ти гнусен долен помияр си там за да защитаваш правата на българите пред чуждите окупаторски лапачи, а не като ти кажат цена от 20.00 лв пак да я приемаш като най голямата п...ка в историята на ДЕКВР.Уж дойде за ново начало а то ,какво се оказа, че новото начало е по зле от старото що не сложите и такса вдишване на м.... ви в у...та.

този брадат козел, чиято заплата плащам аз с данъците си, определено не работи в мой интерес!

Докато има чужди енергоразпределителни дружества ТАКА ще е !

Да бе щото те българските ще са света вода ненапита. Докато не станем да ги изринем и да си кажем исканията, ще плащаме колкото ни наредят!