Влизането на България в Шенген – крехки надежди или ново отлагане?

Очакванията са в София да бъде създадено стабилно редовно правителството, за да бъдат поети дългосрочни ангажименти към общата сигурност на ЕС

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не виждам никакъв шанс за Шенген по простата причина че ни използват за буфер срещу Азия и Ориента. Ако влезем в Шенген, буфера изчезва и Европа остава на милоста на Турция да и пази границите. За разлика от Гърция и Румъния, които имат морски граници, ние имаме сухопътен достъп от Азия и влезат ли у нас, през Румъния и Унгария ще пътуват без проблем. През Гърция е по-трудно. Не дъм много убеден и за Еврото. Ако ни пуснат в Еврозоната, цените моментално ще скочат и държавата няма да може да компенсира пенсионери и бедни. Ще станем като Гърция задлъжняли на Европа. 10% данък доход ще скочи на 25-30%. Също така ще скочат и общинските данъци за имоти., смет...Дано провала на Шенген да провали и Еврото. Вместо бюрократична интеграция, да бяха направили нещо да се образова населението .

Имаме 200хиляди бляда с БГ паспорти и 300хил русороба, какъв Шенген за такава държава? Това са половин милион диверсанти и спящи клетки. Затова и Ф-16 няма да ги видим скоро, докато не изринем руските агресори

Това си е някаква тайна договорка в ЕС, една държава да гласува против и да пеема негативите, все едно само заради нея не сме влезли в Шенген. Според мене никоя нормална европейска държава не иска България да влиза в Шенген - ние сме разграден двор отвсякъде, а мигрантите ги транспортираме в страната организирано с автобису, скоро време и с влакове.

Имам идея: да направим мобилизация на ромите и да ги изпратим в тези страни. Като видят зор ще ни приемат. Ако продължават да се опъват след няколко години ще се поромчат и ще кандисат. Е шведките на обменни начала могат да ни ги пратят тук за тройки.

та нашите роми отдавна са там

Докато сме външна граница на ЕС Шенген няма да видим.Зщо да си пазят границата като балъците им я пазят безплатно! Пускай всичко да минава свободно към демократичните Австрия и Германия и си бъркай в носа!

"всички приходи и данъци на ЛУКОЙЛ от тяхната дейност да бъдат плащани у нас, а не както досега - в Холандия или Швейцария." Я Вижти що голандията ни на иска ф шенгена, сички пари за минавали на запад, а туркоробцити ги търсели от Русия. Гулюгулюту, фейсбуца, апълката кви данъци платиха ф БГ? НУЛА Туркоробцити разбраа ли безаналоговия член 5ти на ОТАН де са скри след кат Путин запука натуту ф Полца?

Ще видите Шенген през аналния ми отвор. Опитайте се поне да надникнете.

Къв Шенген, бе? Тълпи цигани обикалят цялата държава като разграден двор. Смешна история.

За украинците ли говориш?

Няма Шенген, няма НАТО! Рашките спонсор на тероризма.. Швеция е и майка и баща за всички терористи ! Да си менкаме ветото с Ердо, пък да видим ...

За американофилите сме червей.... Не сме нужни на съюзо.... Идеално ако остане така и парите от Кауфланда отидат у германистан да платят 5000 евро пенсия на немеца.....

- 33 ГОДИНИ КОНЯ СЪБОРИХТЕ ЛИ ГО ? НЕ ! ИМАТ ЛИ ВСИЧКИ ЦЕНТРАЛНИ ГЛАВНИ УЛИЦИ В СОФИЯ, БЛЯДСКИ ИМЕНА ? ДА ! - ОЩЕ ПЪРВИТЕ СЕДМИЦИ - ПРАТИХТЕ СИ С-300 ЗА БОРБА С БЛЯДОВЕТЕ ? НЕ ! - ТИКВАТА ИЗМАМИ ЛИ ЕВРОПА С "ТУРСКАТА" ПАТКА СТРОЕНА УДАРНО С КРЕДИТ ОТ ДЖОБОВЕТЕ НА БЪЛГАРИТЕ ? ДА ! ХАРВАРДСКИЯТ - КРЕМЪЛСКИ МУЛТАК ЗАПЛАШИ ЛИ БРЮКСЕЛ ЗА НЕФТА, В РЕЗУЛТАТ НА КОЕТО СЕГА ВИЖДАМЕ, ЧЕ БЛЯДОВЕТЕ СЕ НАСТАНИХА ТУК, ВМЕСТО ДА БЪДАТ ИЗРИТАНИ И НЕФТОХИМ - КОНФИСКУВАН ? ДА ! СЪЗДАДЕЛИ МАФИЯТА УМИШЛЕНО ДВОЙНО ПО-ГОЛЯМА ИНФЛАЦИЯ ОТ ТАЗИ В ЕВРОПА, ЗА ДА ПРОВАЛИ ЕВРОТО ? ДА ! РАЗТВОРИ ЛИ МАФИЯТА УМИШЛЕНО ГРАНИЦАТА ЗА ДА СЪЗДАДЕ БЕЖАНСКИ НАТИСК ? ДА ! СЪЗДАВА ЛИ УМИШЛЕНО МАФИЯТА ОТ 3 ГОДИНИ ПОЛИТИЧЕСКА НЕСТАБИЛНОСТ И ИГРА НА "ИЗБОРИ ДО ДУПКА", ЗА ДА ПРИНУДИ ТЪЛПАТА ДА СИ ПОИСКА "ПРЕЗИДЕНТСКАТА ДИКТАТУРА" ? ДА ! КАТО СЕ ТЕГЛИ ЧЕРТАТА НА ГОРНОТО, КОЕТО Е ЕДНА МААААЛКА, МАЛКА ЧАСТ ОТ ЛЪЖЛИВОТО ПОВЕДЕНИЕ НА ТРОЯНСКИЯТ КОН КЪМ НАТО , ЕС, И КЪМ САМИТЕ БЪЛГАРИ, КОИТО НЕСЛУЧАЙНО 70% НЕ-ГЛАСУВАТ, СТАВА ЯСНО, ЧЕ НИККАВА ШЕНГЕНСКА ЗОНА" НЯМА ДА ИМА ЗА ТЕРИТОРИЯ, ДАКАТО НЕ СЕ ВИДЯТ ЯСНИ, ПРАКТИЧЕСКИ ДЕЙСТВИЕ, КЪМ ФИЗИЧЕСКА ИЗТЛАСКВАНЕ НА БЛЯДОВЕТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ КАТО ВЛИЯНИЕ - В ПОЛИТКА, ИКОНОМИКА, И КУЛТУРА (ПРЕЗ КОЯТО МНОГО ПОДЛО И ХТИРО СЕ ПРОМУШВА УНИЩОЖИТЕЛНИЯТ БЛЯДСКИ СВЯТ)! ВСИЧКИ НОРМАЛНИ БЪЛГАРИ - МРАЗИМ БЛЯДОВЕТЕ И ТОВА ТЕ САМИТЕ СИ ГО НАПРАВИХА В ТЕЧЕНИЕ ДА 20 ГОДИНИ !

Защо да го съборият? Докъто има тъпаци като теб с паметници на Сюлейман паша в главите, трябва да го има и него и улиците!

А бе Витанов, какъв Шенген те гони бе, задник! Можеш ли да преброиш колко араби стигат в София всеки ден? Ходил ли си на юг, да видиш кой "пази" границата? Затвори я тая уста, да не се разбере какъв си глупак!

ЛГБТ ПП и ДБ сосаятито в България отново почва да мачка самочувствието на народа ни! Наистина ви казвам, няма да си намерите място много скоро.

Българските социалисти и руски подлоги от БСП/ПЕС в ЕП гласуваха с "против" резолюцията, с която Русия се обявява за спонсор на тероризма.

срещу Русия сме първи, нали

Мигрантите не са проблем. Голямата заплаха е Русия!

Почвайте го с компромати. Изкарайте снимки и видеа на всички европедали. Всички са корумпирани и всички са педераси. Покажете ги там в ЕС и да се махат. Да им еба путките майчини. Какво са тия нещастници?! Некакви садомазохистични дебили, лижещи ботуши ще ми спират развитието на държавата! Онова франсе, гологлавото, да да, точно това, педераскинята Шарл и мъжът и депутат от герб защо не се намесват?! Не ни ли допъснат на 6 декемви почваме действия за напускане на ЕС. Я евроценностите и евросанкциите да си ги навират в гъзовете. Царете ни се премятат от срам от политиците ни в гробовете си!

Защо не обвързахте „френското предложение“ за ветото с „Шенген“ ?

Границата ни с Турция е врата в полето, пред която чакат организиране каналджии с политически чадър, пълнещ чекмеджетата на толупа, ШИШИ и останалата измет.

А каква трябва да бъде границата ни? Как предлагаш да ги спрем?

Позаинтерсувай се румънците имат ли бежански поток и как се справят!

не е ли така? Я се разкарай гнидо

Трай бе, въшко.

Потънали в корупция с ББ отново начело?! ПП&ДБ бяха глътка въздух, макар и с отровния дъх на Корнела, но ДС-задкулисието, този път с чалгаря, й сложиха край. Е, временно де, щото от ДС-ари, умни ходове не се очакват. Като с поредното им прокси, така наречения БВ, начело с подлогата Стефан Янев. Същият, дето е с черни кръгове под очите (алкохол?), и който публикува селфи с Байдън, на което се лензи като малоумен.

То щото в Европа няма корупция.. да бе да.

Корупция има навсякъде, но кой пруема за приятел и пуща в къщата си такива, на които в собственият им дом цари безпорядък ъ от десетилетия е заприличал на клошарска колиба? Същевременно е първи на опашката за помощи, а даже не покрива критериите за отпускането им.

ПП и ДейБъ да са ни вкарали в Шенген, но във всички евромашинации. Унищожиха държавата! Да млъкваш, че като ти дойда ще ти набия кунинките в гъза и устата

Как беше лафа? Вето до дупка ли беше?

Те искат територията ни да е буферна зона за мигрантите, няма никога да ни приемат в Шенген.

' къв Шенген за нас, к'ви 5 лева? Ние не можем вече четвърти път за 2 години да изберем една шепа хораза правителство и държавата ни се люшка като кораб без екипаж в бурното море на световните проблеми, че и Шенген ни се приискало!

Люшка се защото не искаме да изберем тези които искат да ни инсталират от козяк.

най-точно се вика кухи надежди! Кухи седерасти

Куршула фон дер Лайнен харесва смърт

Последна крачка до гроба.

Много важно . Предстоят юного по-сериозни проблеми

Какъв Шенген бе? Те ни отделила от Румъния. Румъния и Хърватия влизат. Ние отиваме в Евразия. Ще приемаме исляма. Щото Путин така е казал. Хайдемпо руски да се поздравим Салам Алейкум

За какво ни е шенген, трябва да се махнем от евроидиотския съюз.

аре марш!

20 г. сме почти в ЕС ни имат като врагове, ама това не им пречи да ни щавят като за последно. А България, откакто е в съюза, рязко обедня и сега сме най-бедните в Европа и на второ място по смъртност в света! Опитахме от всичко - видяхте резултата. Трябва ни съюз с Русия, това винаги е носило позитиви и благочестивост за България. Русия от стотици години е била надеждата на България. Просто трябва да гласуваме за подходящите.

кво та щавят тебе бе, капут недоклатен

Съдиите да продължават да пускат безнаказано каналджиите,скоро ще ни приемат в Шенген.

И тая всичката с Шенген - след като онази тоалетна на Калотина беше боядисана още преди десетина години ;-)

стабилно правителство от крадливи турко цигани????????смеххххххххххххх

Абе какви идиоти трябва да ни управляват за да охлабват границата по време на война?

Цялата работа е че като паднат КПП-тата няма какво да ги правят хората дето работят на тях.

Сега не ни пускат, не че ни е нужен Шенген, но догодина първи ще искат от нас да пращаме войници на изток срещу братска Русия.

"брацка русия"... Колкото повече българи има способни да кажат това словосъчетание толкова по-далече ще бъдем от цивилизивания свят.

Каква братска русия бе откачалник,ние сме ,,неприятелска държава,,

Много е просто. България с управление в което участва бойкоборисов предателя - шенген през крив макрон.

Време е България да погледне собствените си интереси и да напусне ЕС

идиот си циклоне!!!

Ама Европата ако смята, че като ни изолира ние ще ѝ вършим всякакви неща относно Шенген, много се лъже. Току сме махнали всякакви граници с Анадола. Аз до Нидерландия нямам намерение да ходя ни с кола, ни с влак, ни със самолет или кораб. Обаче със всичките тия видове транспорт си ходя всяка година до Истанбул. Даже ми е по-близо отколкото София. Амстердам е едно село. Истанбул е на два континента и е мегаполис.

България с толкова много бечинстващи облечени във власт бандити разхождащи се на свобода да бъде приета.

Какъв Шенген бе! Мигрантите са плъзнали наред и нашите убавци правят пачка от канала. Ден година храни .

ЕС отива към разпад.

Надеждата е да не влезе Бг в тази помийна яма

Аман от такива олигофрени като теб, които не знаят какво е Шенген!

Некадърниците да се махат от управлението на държавата.Какъв шенген,танганайците превзеха магистралите,престъпниците-държавата.Скапанаците,като не си вършат работата,а само се угояване,мисълта им е само за увеличаване на наказанията.