Комисия вече работи за влизането ни в еврозоната

Едно от желанията на премиера Герджиков, заявено днес от самия него, е страната ни да кандидатства за предверието на Еврозоната.

Обратно в новината

Коментари - Комисия вече работи за влизането ни в еврозоната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Повечето от ГОЛЕМИТЕ МРЪСОТИИ И КАТАСТРОФИ НА БЪЛГАРИЯ ПО ВРЕМЕТО НА ПРЕХОДА СЕ ПРАВЯТ ОТ СЛУЖЕБНИ ПРАВИТЕЛСТВА !!! КОЙ СИ ТИ БЕ ЦАРСКИ БОКЛУК, ЧЕ ДА ПРАВИШ ИЗБОР ЗА КОЙТО ТРЯБВА РЕФЕРЕНДУМ И ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ?! ЗАЩО ЦАРСКИТЕ СЛАГАЧИ ИЗЧЕЗНАТЕ КАТО ПАРТИЯ А СЕГА НАЗНАЧЕНИ ОТ НИЩОТО ЩЕ ПРЕДРЕШАВАТЕ СЪДБИТЕ НА СТРАНАТА И ПОКОЛЕНИЯТА ? САМОЗАБРАВИЛИ СЕ БЕЗРОДНИ, ЧУЖДЕСТРАННИ ПРЕСТЪПНИЦИ !!!

ЗАПАЗВАНЕТО НА ЛЕВА,Е ЕДИНСТВЕНИЯ ПРАВИЛЕН ХОД!!!

Ох... къв мазен ши го ядем.

Да се помолим, да ни разрешат да им боядисаме оградата... Звучи нелепо.

Кой кой кой кой кой му дава право на Назначен министър председател да предприеме такива действия, г-н президент това е позор, подайте си оставката заедно с Герджиков

Гн Герджиков е брилянтен. С въвеждането на еврото още повече ще се ореже работническата класа,.ток, вода, храна нагоре, заплатите след това с много малко нагоре. Да живее капитализма

Влизане на България във валутния съюз ще е от полза за Герджиков,но не и за страната . Това е двойно поскъпване на всичко, за сметка на същите доходи!

JMM®

От агенция ТАСС ли те предупредиха, колко "лошо" е в еврозоната ???

Не, не, не!!! Собствения джоб!

Откога Герджиков-запека е започнал да смята какво да прави държавата България? Кой го е упълномощил да взема такива генерални решения?? Народът не го е избирал и давал право да дроби глупости,с които ще стъжни още повече живота на окрадения народ!

Напускането на мандата по средата от партии като ГЕРБ е бягане от отговорност, замитане на следи и слизане от власт преди всичко да се е сринало. После надежда за нови избори и нов мандатец - хоп народът пак ни избра. А служебните правителства?! Тях никой не ги помни и затова точно те са удобният момент да се съсипе държавата, въпреки че би трябвало единствено да подготвят следващите избори. Герджиков - поредният троянски кон?! Въпреки невинните детски стихчета, които пише и въпреки това какъв се води - десен или ляв, все тая. "България не трябва да влиза в еврозоната, това ще е катастрофа за страната, заяви на пресконференция професорът по приложна икономика Стив Ханке. Според Ханке валутният борд ни дава само предимства, без недостатъци, а влизането в еврозоната ще наруши финансовата ни дисциплина и ще е пагубно за страната." На този фон друг герой - Иван Костов, наскоро каза, че България трябва да излезе от валутния борд. Координирани действия на всички псевдопартийки (сини, червени и пембени) ?! Явно планът за унищожение на България се бави. Все още не сме напълно унищожени и някой това го дразни и гледа да ускори нещата.

Гърция фалира, точно след като влиза в еврозоната. След влизането ще има дългови кризи, преговори с кредитори, любезно "съдействие" от същите тези, които са ни заробили, под формата на нови още по-заробващи заеми и т.н. Ще ни дават и съвети как да се спасим от кризата, която те са ни докарали. Проблем - реакция - решение. Сам създаваш проблема, следва реакция и после ти предлагаш решението. Гениално, нали? Така се действа с васалните глупаци, които ти вярват, че екзекуторите са спасителите им.

Да не се окаже, че си купуваме билет на Титаник с тая еврозона?

Герджиков дано бъдеш съден за това което ти стартира (100% всичко ти е наредено, ти акъл за това нямаш)!

ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЕВРОТО!!!!

JMM®

Може и да искаш, но няма да има, защото си некомпетентен да се изкажеш по този въпрос !

Е, оти Герджиков да ручаме жабетата???? Още не сме ти се отблагодарили задето доведе 800-те дни! Погледни и курса на еврото......

изобщо не ми трябва вашата Еврозона не си го и помисляйте.не затривайте страната ни.хората не щат Евросъюза,а вие все наопаки.

Има натиск от Евро съюза върху България( Герджиков) да влезем в западащата Евро зона. Да сме като буфер ако Гърция излезе. България не трябва да влиза в Евро зоната насила!!!!!!

Е сега ще я втасаме ако влезнем в еврозоната.

Браво Герджиков ! Ще влезем в еврозоната.

Има едни пари за присвояване !!!!!!!!!

Герджиков, ние нямаме твоята заплата. Ще измрем от глад и болести. Пука ли ти?

Хич даже.....

Неразбрах,защо всички са против приемането на еврото,но всички си държат спестяванията в чужда валута(без рубли).

ЕвроГейския кораб потъва, ние тепърва ще се присъединяваме...

Тъпак

спекулация е , не сме длъжни има възможност да си предоговорим условията нещо като Англия която успя да ги предогови преди референдума имаше консенсус.

твърдял / и не само аз /, че всичките предатели в България са политиците! Правителството на Герджиков потвърди за пореден път това. Няма спасение за ошмулените българи!!!

каква еврозона ги е патила,последна дупка по бедност,или богатите на върха не им пука за нашето мижаво животче и обедняване,а с еврото и хляб няма да можем да си купим,оправете пенсиите и тогава-еврото.....ще умрем от глад,но на вас не ви дреме?

Герджик, предлагам за председател на комисията да сложиш Цветан Василев - подобието на Борат. Е те той като банкер 1 , пардон банков крадец 1 ще ни вкара направо в друг свят. А оная летяща мишка да не мълчи, ами да каже- той съгласен ли е с герджика и ако не - да обуздае буйните му пориви.

Герджиков казал , че предишните са изпълнили повечето показатели за Еврозоната и трябва да се бърза България да влезе в тази зона. При вероятността следващите да са бесепарите Еврозоната става просто една химера. Ефекта е изхарчване на резерва, уеличаване инфлацията и дълга и по поръчение на Нинова преминаване в посоката на социалистическия интернационал, воден от колумбиец и чилиец - икономиката ще стане по латино образец - колумбийски, венеуелски.

Ето защо БСП са започнали тоталните чистки и слагат СВОИ хора навсякъде. Подготвят поредната продажба НА остатъците на България. Душа да ни е яка, след себе си оставят разруха...винаги

ай стига с тез глупости бе! дося се градеше нещо сигурно че ся разруха да очакваме ако дойдело бсп аман от вашите партийни малоумщини , не гледате реално че всичките са абсолютни мошенници и наядени прасета от които бочко е най - наядената свиня напоследък ...ясно е че е другите ще са нещо подобно ама поне тая свиня малко да се разкара ..."по-некадърни магистрали не съм виждал из цяла Европа голямата гордост на Бочко ...колата подкача по тях със 110 след година две е са за основно кърпене след 5 за правене на ново а не са никак ефтини дотук много пара се окраде а България пак е наникъде

кажи едно правителство с участие на депесето и бесепето, в което държавата да е била във възход?

безумие!

поредна тежка грешка! Виждаме какво става с Европа, виждаме края на съшития с бели конци ЕС, виждаме как далеч по-умни държави напускат кораба. А за обща валута вече никой не говори. И изведнъж нашият умник заявява нелепо желание да ни потопи в нов проблем. Абе, др.Герджиков, я слез на Земята и се огледай! Навремето твоят кумир Бай Тошо ти даде ценен урок - да се ослушаш, да се снишиш, и едва като усетиш накъде духа вятърът, да помислиш кое е добре и кое зле за България. Сега еврозоната е зле и още по-зле ще става.

Правилно! Няма по-стабилна валута от рублата! Направо да въвеждаме рублата! Средната пенсия веднага ще скочи от 300 на 15000, а заплатата от 1000 на 50000! Уха-а-а-а-а-а!

В никакъв случай да не въвеждаме еврото,ще стане голяма скъпотия! Така се получи и в Италия,всичко и предимно храната поскъпна 2-3 пъти! Съвсем ще го закъсаме с тия големи сметки и скъпи европейски храни-боклуци,които ядем! Партийните лидери да се изкажат категорично по тоя въпрос,за да знаем за кого да гласуваме! Против еврото! Стигат ни и другите европейски "ценности" !

в Германия обещанията бяха , курс едно : 1.95 да не се промени . Но още в втората година тръгнаха цените на горе . Но на другата страна , заплатите също потръгнаха. Счетоводно еврото е добро и гъвкав инструмент. Плащам точно нова , колкото очаквам - дали е стока от Франция или Италия . Спрямо Щ.Д. евро се смята като подценена валута. За софийска фондова борса въвеждането на евро би било една гига-стъпка напред , макар че за тези там квотирани дружество относно българска вътрешна счетоводна фирмена поритика особено въпрос с междино свръхзадлъжнялост на преден план настъпва . При по-отворен пазар естествено чужди инвеститори ще се попитат , какви са тези резерви в балансите . Така че , ще има една вълна от преструктурирания. Но тогава за първи път може да се очаква една обоснована дивидендена политика, каквата в момент е по-скоро въпрос на сутрешния махмурлук. Фирмите с смесена , чужда капиталова структура най вероятно ще обмислят , дали не е по изгодно , българското самостоятелно да се преобразува в чист дъщърен клон . Следваща стъпка ще е европейско облагане на фирмената дейност . Плосък данък ще падне , а също тази илюзия че всеки може да се възполза от селскостопанска рента без нулеви облагания ще изчезне . За теглене на кредити , с инвестиционна цел , най вероятно ще се наложат още едни козметики в ред на принудителното изпърнение , ведно с друг ред за адресната регистрация . Времената на фантоми от махалата свършат . Така трябва и да се урегулират онези ало-ало обаждания .

На БСП не им стига Жан Виденовата криза - Влизането в Еврозоната, ще ни върне на дъното. Когато ЕС е пред разпад въвеждането на еврото е лудост. БСП никога да не се връща на власт!

Влезем ли гответе се за минимум 20% увеличение НА ВСИЧКО!На някои стоки дори 100 %!

Тъпчо, след като и сега левът е вързан за еврото, ние отдавна сме в еврозоната или Еврора е в левовота зона! Така се товореше и за комуникациите, колко щели да поскъпнат заради чуждите оператори, а те станаха без пари, даже роуминга отпада!

За съжаление, като член на ЕС е редно да подкрепим еврото, което след брексит ще се разклати сериозно. Нормално е членовете на ЕС да ползват единната валута, който не му изнася да сменя там рубли, копейки, долари каквото го влече - свободна страна сме...

Човече, що се изказваш по теми, които ти чуждеят?

когато ни вдигнат пенсиите като там,тогава да действат за зоната,а не все да ни правят нищожества в тоя ЕС и само крадливата върхушка да е добре,ние как ще живеем от мизерията?

когато ни вдигнат пенсиите като там,тогава да действат за зоната,а не все да ни правят нищожества в тоя ЕС и само крадливата върхушка да е добре,ние как ще живеем от мизерията?

Да му мислят тези с ипотечните кредити .....

Какво да му мислят???? Цената на сезала,който се използва масово за бесене не се е вдигала никъде в Европа ,дори и след въвеждане на еврото. 2 метра са предосатъчни...

Тази грешка,ще смачка България!!! Икономика,като Германия имаше сериозни проблеми след въвеждането на Еврото- за България това ще е пагубно!!! Не можем да допуснем това да се случи! Трябва да изметем всеки от политическата сцена дръзнал да помисли за такава крачка!

Ако не искаме да въведем еврото трябва да излезем от ЕС !!! Това по-добре ли ще е за нас, според теб??? Въвеждането на еврото не е искаш или не искаш. В предсъединителните договори ние сме поели ангажимент да въведем еврото. Няма мърдане. Въпроса е кога, тъй като няма срок за това и за сега може да се забавим малко... Ако не искаме еврото у нас, макар че вече няма искаш или не искаш тъй като е подписано още в предсъединителните ни договори в ЕС, то ако наистина не искаме вече, ще трябва да излезем от Европейският съюз. А това за мен е по лошо, от въвеждането на еврото. Или еврото с всички негативи или марганализация.

пишеш политкоректни глупости . Дания е член на Евросъюза , a отказа да смени датската кронa след референдум !

Герджиков оковава българският народ в такива окови в каквито той сам би трябвало да бъде окован. Днес прочетох в норвежският интернет, че през февруари е отчетена инфлация на еврото. Помислете си какво ще донесе на българина това. Какви ще бъдат цените, каква ще бъде покупаемоста на обикновенните хора? Всеки си мисли, че някак ще се оправи- не няма да се оправи, но ще крета в живота и ще се проклинате, че не сме спрели такива политици които унищожават държавата. Когато се събудим и парите ни ги няма няма и да има кого да обвиняваме. ТРЯБВА ДА БЪДАТ СПРЕНИ НЕ САМО ГЕРДЖИКОВ, НО ВСИЧКИ ПРОДАЖНИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ.

Ти за здравословна инфлация чувал ли си???? За препорачителна???? Стига вече дефлация в еврозоната това поддържа кризата.

Ти за тая дефлация четеш или виждаш със собствените си очи? Кое е поевтиняло? Акордеоните?

То не се знае този съюз и валута до кога и дали ще изкарат, а те евро искат да въвеждат! Явно на някой пак са му нужни пари от финансови сътресения!

герджиков дали може да отговори с най-прости числа на фундаменталния въпрос - колко ще струва тази комисия? и: кои са включените специалисти от БНБ, от най-голямата частна банка и експерти в областта на финансите? някаква държавна тайна ли са имената? искров също ли е между тях? но каквото и да е, ние сме убедени, че това са все такива, които цял живот са работили в "ползу роду", като самият герджиков, така да се рече... :-)))

Дано до 2019 да влезем, най-късно 2020. Сега 2017 трябва да ни приемат в РТМ2. Поне емигрантите ни които си идват в България за един,два месеца в година няма да им се налага да сменят еврата у нас по банките. Директно ще си ги харчат. Един плюс ще е за тях.

В банките има едни около 41 милиарда лева,които има план как да се изпапкат явно.Като за начало ще се свали борда и ще има нов курс на еврото,който ще е двоен.Под формата на подценен курс на еврото,ще се създаде условие за прилапването на тези милиарди от наивници.Също така ще има удвояване и на всички цени и данъци.Редно е,ако влизаме в еврозоната и приемем еврото за национална валута това да стане едновременно с падането на борда - в един ден,но това няма да стане умишлено....

в един ден евро и падане на борд? това е невъзможно да се направи физически. и някои "остроумници" и видни "икономисти" на "терапията на шока", които си държаха парите в ктб го знаят много добре.

Да са ви честити Герджиков,Радев,Костов и КУрнелия!!!! Тези ще ни докарат ноша 97-ма!!!!

червената нишка - костов... герджиков направо изпъкна на белия фон. избраха герджиков, за да казва костов какво да се прави. забележете! комисия, назначена от временно правителство, използвайки безвластието осигурено от радев ще крои капа на народа, но не народна капа. та, кой викате е над закона на глобалистите?

Нали гласувахте за орела Радев,сърбайте му попарата! Обръщайте лева в долари! Много прост народ сме,затова сме бедни! Всички хукнали да се връщат към светлото комунистическо бъдеще? Прост,по-прост ,най-прост народ на планетата Земя!

...трябва наи накрая да заключим поне един политик...(до живот и без право на помилване) !...заслужили има много !....еи така за назидание на другите....ами те просто напук си правят каквото им изнася и ваобще не се замислят за последици !!!....имали имунитет и дебилитет !нашите политици са лакоми ,нагли ,нахални,прост,безцермонни,балгаромразци,лакеи,слуги на чужди имтереси,предатели,безродници,мошенници,убиици на народа,подлеци,крадци.....притеjaтели и на много още подобни европеиски ценности !...до кога ще ги тарпим ?

Ал

Герджиков, Влизането на страната в еврозоната е не политически въпрос, а национален въпрос. Въпрос, по който ТРЯБВА да се произнесе народът!

Да сте питали народа 2005 година! Когато е трябвало! Тогава се подписа договора ни за присъединяването ни към ЕС ! А в него пише, че страната ни е задължена да влезе в еврозоната! Поет е ангажимента, така че няма искам или не искам евро. Ще се влезе в еврозоната, само няма срок кога това трябва да стане. Но е задължително условие и го пише в присъединителния ни договор.

Хихи...Нищо подобно! Пълни булшитс! Как стои положението с Англия или Швеция? Защо не са приели еврото,а?? Щото не са изпълнили 4-те условия?!? О

първо виж Чехия Дания Швеция тогава говори, ако приемем еврото това ще ни е края,първо трябва да влезем в шенген и да вдигнем икономиката и стандарта на живот,еврото е последно за постигане всичко друго е слагачество

....пореднят антибалгарин !...уж не сме били достатаchно готови за техните изискванiя...(така бе в началото)...ма сега гледат по набарзичко докато не сме се осазнали...ван от проклетiя EC и ван от проклетото HATO !

Герджиков се пъне да показва колко е умен, но трябва да му се напомни, че не представлява волята на народа защото е един служебен чиновник за няколко месеца. Дали БГ да влиза или не в еврозоната, трябва да се пита народа с референдум. Защото всички знаят, че негативите от това влизане ще инкасира обикновения данъкоплатец, който ще плати с обезценяването на спестяванията си. Крадливите политици отдавна са готови за този сладък момент, защото касичките им са вече пълни. Благодарение на търпението и мълчанието на всички нас, разбира се.

Вдигайте те се докато не е станало КЪСНО!!! Ако минем в еврозоната, валутният борд ще падне, ще минем на евро и можем само да предполагаме доколко ще обеднее народът! Герджиков е за СЪД, да не говорим че всичко се подготвя за Кунева за еврокомисар по подмолен, нагъл и безочлив начин!

Всичко е измислено. При Герджиков няма да влезем в еврозоната. Неговата работа е само да създаде комисийка - стартът е даден, после се оттегля, ни лук ял, ни лук мирисал. Следващите 240 с тия размити коалицийки ще довършат нещата, така че пак никой няма да е отговорен за това!

Народа питаха ли? Кой реши? Костов и Мулавей Радев ли? Или Герджиков?! Кой вкрава БГ в еврозоната?

Лично професор Герджиков!

Герджиков е служебен премиер, няма пълномощия да прави нищо смислено. Така и трябва да бъде, тьй като не е спечелил довериято на хората на избори.

Страхотни политически плъхове сме се научили да отглеждаме.Нямаме равни за това.ЕС го знае ,но нищо не може да се направи,демокрация и дълъг годишен стаж на послушание.