Влезе в сила новият осми пакет „тежки санкции” на ЕС срещу Русия

Те включват таван за цената на петрола, търговски ограничителни мерки на стойност 7 млрд. евро и др.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв ли ще бъде "деветият пакет санкции"? Като гледам освен да изключат слънцето на Русия друго май не остана. Или да го оставят постоянно включено, че руснаците да умрат от жега :) Може и с луната на опитат нещо. Чини ми се, че напоследък и евродепутатите, и еврокомисарите ги избират с конкурс за идиоти.

_stankow

Даже dir почна да се подиграва на европейските санкции. Слага ги в кавички ... :)

Поредния тъп, но точен евроавтогол!

"Винаги с Германия,никога против Русия"-мъдри слова на непрежалимия Цар Борис III Обединител.Но, след като сега Германия е подлога на престъпните сащ, на противна Англия със затихващи функции, с фашистката Урсула/само линч за нея/с fahistite от Полша и Окраина/бий окраинците,потомци на Степан Бандера и лъжци със скъпи коли и пачки пари,лъжат за всичко,те убиваха Българи Евреи, Руснаци/.трябва да бъдем САМО с Русия и Вл. ВЛ. Путин.Господ здраве да дава на Вл. Вл. Путин.А, зца Русия и Путин сам Бог Йисус Христос се грижи за тях.и ги защитава.Някой да е против Бог Йсус Христос-има такива-протестантска Англия и тъпите сащ със 40 престъпни секти-адвентисти, петдесятници ,лютерани/Х. Мустафа/.НО, България Русия и още 650 МИЛИОНА ЧОВЕЦИ са ПРАВОСЛАВНИ и бройката ще се увеличава.

Когато сме били с Германия - все са ни били. Хайде сега - Винаги с Русия, никога против Германия.

Санкции?!!! "Ще си запаля къщата, та на съседа да му изгори обора", явно това е мотото на еврогейците.

Прави впечатление че най-инфантилните, елементарни и цинични коментари са от хора, които изказват силни анти руски мнения. Същите те наричат другите “прости ватенки” - та това ли сте умно-красивите в България - тези за което успеха е да имате 20г “нова” германска кола и да пиете “Кока кола в кенче”? Надионални ценности и идеали, или идентичност и историческа гордост за вас няма ли към България? И ако е така - какво търсите тук тогава?

Ако не си забелязал става дума за клошаристан, не за България

клошаристае е именно твойта бугаристанска кочина ако не си забелязал чалгин. сите кални еврониви са пълеи с бугарски гурбетклршари ве.. ббаахаха

Не знам какъв помияр трябва да си да наричаш така земята на дедите си - и какви деца ще възпиташ.

Лично аз сега бих се срамувал ако бях руснак, а пък за тебе не знам. Добре че не съм се родил руснак!!!

Ти не си българин, а украинец и американска подлога.

ТРЯБВА СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ИЗБИТИТЕ ХОРА ОТ БОТОКСОВОТО ДЖУДЖЕ.НЕВИННИТЕ ЖЕРТВИ!!!

Наркоман, какво искаш от продажно и лъжливо леке? Изпратил е родителите си в Израел, лъгал е украинците, че ще има мир, повече няма да хвърлят бомбите по Донбас и да убиват там цивилни граждани които страдат само за това, че искат да говорят на майчиния си език - руският. Ама Зе излъга всичките, дори на българите и унгарците им забрани да ползват майчините си езици, въпреки че украинци в Европа ползват чист руски език. Болен човек е той, очаквам, че англосаксите ще го ликвидират със свърхдоза, ще турят там друга марионетка, Западна Украина ще дадат на Полша, Източна Украина пак ще на Русия, както бе винаги. А след това ще създават конфликти с Китай. Англосаксите са убедени, че те са хазяи на Света, а всички други страни са длъжни да им козируват, държат се като селска мутра в селска кръчма, само се чудят еой да набият и с еой да се заедат???

*88888

До ''2022-10-07 02:18:05 DT (нерегистриран) Eat my duck-sega razbrali?'' Абе, руский голубой, ИНХ- сега разбра ли;0 Нека с теб по това направление да се придвижат всички руснаци и рашисти;0 Който българите мрази, под нас лази, сега схвана ли;0

*88888

До ''2022-10-07 01:49:50 DT (нерегистриран) PROEKT'' Ами след 1989г. всяко ново начинание се казва проект;0 Официалното име на ПРОЕКТА е ''ПРОГРАМА за оползотворяване на хидротермалните ресурси от находищата на минералните води на територията на Столична община'';0

Къртят бизнеса на ЕС, за да го откраднат САЩ. Белгия губи пазарите за диамантени изделия. Ще го приберат американските и израелските мошеници. И т.н. Урсула е не за съд, а за линч. Купена е. Санкциите повишиха дохода на Русия от петрол. ЕС е единственият губещ заедно с нацитата от Украйна. Дори Зеленски печели лично. Такива глупаци ли са европейците?!

*88888

Рашистите да не вият от радост и злоба, че софиянци ще стоим на студено - Столична община има проект от 2017г. за използване на минералните води, който предвижда употребата на минерални води за отопление на обществени сгради- училища, детски градини и т.н., а пътят от това до отоплението на домовете на софиянци с минерална вода, е много къс;0 Така, че- в средносрочен и дългосрочен план, злобата ви, смотани рашисти, към нас българите, затова, че премахнахме газпром като доставчик на природен газ за отопление на София, е жалка. Получавате само нашето презрение. София е единствената столица в Европа, а може би и в света, с толкова много минерални води на своя територия, та нас сте седнали да плашите със стоене на студено през зимата;0 Жалкари;0

*88888

Ето го и проекта https://nag.sofia.bg/FileBrowser/File?path=esoft.portal%2Fmineralni%20vodi%2FPROGRAMA%20-%20MIN.%20VODI.pdf

PROEKT

Що вече 35 години не раюоти Централна баня на пъпа на София? Що софиянчета нощем трябва да си мръзнат, без парно, когато навън е 3-5 градуса? Що София е най-мръсната и най-мизерната столица в Европа? Ти, щом си от Горно Койнаре и не си стъпвал НИКОГА нито в Москва, нито в Санкт Петербург, що квичиш долни лъжи за тези прекрасни градове? Ако си нещо неудовлетворен, злобен, жалък, продажен боклук, млъкни, че много смрад и излагация има от теб, нещастнико /

Столична община като начало да идчшсти улиците и да спре кражби в топлофикацията. Ама ...

Още 3ката отзад.Един адекватен въпрос за кого са тези мерки и какво променят с тях освен цените ни?

Хайде, поредните санкции срещу европейците - без газ сме вече и февруари явно ще е най-тежък; Френското правителство обяви плановете си за "енргийна трезвост", заводите на Фолксваген в Германия се местят в САЩ, във Франция няма горчица от март месец насам, защото било много скъпо при цените на газта да се произвеждат стъклените бурканчета, и т.н., и т.н. От сега ни подготвят как трябва да мръзнем и да се мием със студена вода в името на "екологията". И от толкова "тежки" санкции еврото е под 1 щатски долар, за първа година от последните 20 години; а рублата си е много стабилна и варира около 60 рубли за долар. Тези в Брюксел явно получават много пари, за да съсипят Европа, ама ние защо им се радваме, не е ясно.

Ами, или някой ще купува на пазарните цени, или няма да купува. Руското условие е категорично. За да са доволни брюкселските зелки, които чисто случайно притежават и същия интелект, ако руснаците искат да продадат или купувача настоява. Обявява се цена -таван. Горницата се оформя като някакви такси и готово. Или плащане за допълнителна услуга. Или цената да е франко руска граница. Зелката си е зелка. Брюкселска или градинска. Едно е да си мислиш, че си върха на цивилизацията и венеца на природата, тавана на айкюто. Ама друго е да си. Бълхата налага санкции на кучето и иска да го накара то да ходело, където бълхата искала. Щото тя била отгоре и била "цивилизована" от пол 9. Сърди се, заплашва го, че ще му изпие кръвта и го прави. Проблема е, ако кучето се почеше в точния момент и на точното място. Така, бълхата има известен шанс да оцелее при известен късмет. За разлика от ЕС. Който върви по пътя на деиндустриализацията, изпълнявайки точка по точка Хрониката на една предизвестена смърт. А ние сме на първия ред, с билетче, на цената на увеличението стойността на енергоресурсите + последствията от това.

*88888

''.... Руското условие е категорично....''ДА ГО ДУ0АТ РАШИСТИТЕ.

Що вече 35 години не работи Централна баня на пъпа на София? Що софиянчета нощем трябва да си мръзнат, без парно, когато навън е 3-5 градуса? Що София е най-мръсната и най-мизерната столица в Европа? Ти, щом си от Горно Койнаре и не си стъпвал НИКОГА нито в Москва, нито в Санкт Петербург, що квичиш долни лъжи за тези прекрасни градове? Ако си нещо неудовлетворен, злобен, жалък, продажен боклук, млъкни, че много смрад и излагация има от теб, нещастнико /

Нищо, 9тия със сигурност ще проработи. Като 6тия буустър

И като не работят що ореваха орталъка да ги махнат?

Ама реват засегнатите европейци... а не руснаците-)

Осми?! Бра! А Путин си кара с един пакет.......

За Еу

По личен опит ще са ТЕЖКИ за нас.... поне при другите не така.....

.....бе така...

Ами емигрирай от пРассия , само миналата седмица 700 000 руснаци избягаха от рашка говняшка и сега не страдат като теб !

Санкциите ако действаха толкова бързо, щеше ли да има присъди за няколко години? Един убиец го осъждат на десетки години, за да подейства санкцията и да го реабилитират пред обществото. А икономически санкции на цяла държава, да се очаква да подействат за няколко месеца, е повече от наивно. И какво се очаква да се случи с тази държава, след като са подействали санкциите?

Търся да закупя спален чувал двоен и сухо гюбре на пелети за горене

Абе, дира, защо са в кавички, тежките санкции, вие майтап ли си правите с лидерите на ЕС- а.

Защото сме руска тролска педерастка медия ,затова...

А не-руските отворковци пищите за атомно оръжие да се стационира на ваша територия, щото нещо ви увехнаха пишките;) нали полските отворковци бяхте много смели и решителни..нещо май .

Правилно са в кавички.Путин си го мести и се забавлява.юА кой ще опере пешкира ще видим.Баси мазохистите са срещу Русия!!!

Ефекта на санкциите в Русия е поразителен. В началото на войната на 24.02.2022 1 евро струваше 92 рубли, а днес 06.10.2022, 1 евро струва 59 рубли. Средната заплата в Русия днес е 63 888 рубли (над 1000 евро), което е доста над средната в България. Руснаците се молят за още санкции, за да може рублата още повече да се стабилизира.

По-спокойно! Ще си пишем пак след 10 години…

Какви 10 години ,няма и 10 месеца... след три месеца им свършват даже sim картите...

Как нагло лъжеш. Масово заплатите са по 20-25000

че на Путин му се прежули да си го мести.

се надупи още повече.

Еее, те санкциите ако действаха, нямаше да се налага чак осмииииии пакет. Виж на осемдесетия може и да подействат, ако има кой да го наложи.

Нали не поставяш под съмнение 5та доза ваксина против к19? Най-големият успех на човечеството, според фон ден Лайден...

номерата на пакетите санкции и бустерните дози да се синхронизират и уеднаквят!

Добре де, тези санкции имат ли някаква икономическа обосновка? Напр. да сметнат колко ще загуби Русия и колко ще струва на ЕС?

Сметнали са , споко .

Публикуват ли го някъде? Интересно ми е. Защото не ми изглежда така - напр. като се види отчета на Газпром.

Сметките ги правят в САЩ. Путя също си прави сметката. А Урсула видя сметката на ЕС, в кюпа е и България.

« Бившият омбудсман на Украйна призна, че са измисляли фалшиви истории за руски зверства, за да спечелят подкрепа от ЕС »

Това в тасс ли го прочете или на сводката от лубянка ти го казаха ?

По радио гарит мацква ...

1. От десетилетия Европа става все по-зависима от газ - заради евтиния внос от Русия и заради зелените глупости. 2. Печатат се пари, почва войната в Украйна, налагат се санкции, взривяват се тръби. 3. Германия (70% дълг/БВП) решава да адресира проблема с цените на енергията чрез програма на стойност 200 млрд. евро. 4. Тези пари ще бъдат набрани на международния дългов пазар.

Никой не се замисля кому е нужно всичко това и какъв реален ефект имат санкциите и войната върху хората!!! Никой вече не се и опитва да отвори дума за спиране на войната...защо??? Явно всички властоимащи ги устройва!

Въобще не ми пука , ще си карам колелото. Лилипута да го дха , и другите пиянки около него. Копейкин мангала и той да го духа .

СТРАХОТНО НАЛИ ЗНАЕТЕ ЧЕ 40% ОТ ЦЯЛАТА НАФТА НА ЗЕМНОНО КЪЛБО Е РУСКА В БГ. 3.20ЛВ. В ЛОНДОН ГОНИ 2£ А ОПЕК НАМАЛЯВА ДОБИВЪТ МИСЛЯ ЧЕ 5ЛВ. Е ДОБРА ЦЕНА. ВЪРВЕТЕ БРАТЯ БЕЗПОДОБНИ КЪМ ГЪРЧ И ГЛУПОСТИ СЕГА.

Кушай си удобрението в рашка говняшка и не се напъвай вата :)

Павката, тъпият гъз.

Как нагло лъжеш. Руския нефт е 9% от световния пазар

Пудела на САЩ изджавка страхливо пред мечката….

- Мечка, ама панаирджийска! - Е, панаирджийска, ама мечка! - Е, мечка, ама панаирджийска!

То с тез доходи и аз съм санкциониран да напусна околовръстното на София, камо ли да вляза в ЕС. Авоарите ми ги замразиха още по времето на първото правителство на Борисов. Това беше отдавна, отдавна....малко след слизането на Ботев на Козлодуйският бряг... Вярно ли сме в Европейският съюз, че? С тези доходи се чувствам гражданин на Буркина Фасо?

Ми стига събувайте гащите и пъъъъъърдете на КуууууРа на рашките. Баси дебилите. Санкции пък зимата ще мръзнат като олигофрени евродебилите.

Който се интересува (и разбира английски) може да прочете тази статия, за да разбере колко фалшива и измамна е всъщност икономическата мярка БВП (брутен вътрешен продукт), особено начина, по който САЩ я смятат: https://www.unz.com/lromanoff/the-fraudulent-matrix-of-us-economic-statistics/

Ние 240 000 българи от Възраждане подкрепяме Русия!

Павел ванга е казала преди да умрека че ще ми ядеш лайната

павка, това сте крепостните които са смогнали да избятате от расксия и сте се приютили в България! скоро ще ви нърнем в матошка рус! доброзорно, разумееться!

И аз поставям таван на цената на ракията ама никой не ми обръща внимание. Мислих, Мислих чудих се и накрая се сетих , че за нещо което го нямаш неможеш да налагаш цена !

Мини на уиски бе брат

Не става.Менте е! Хамериканско:)

Абе що ми се струва че за пореден път ЕС се простреля в крака?

Май не е в крака, директно в главата си се цели

Брюксел погребва Европа по заповед на Вашингтон...

знам че се повтарям, ама просто ме кефи да пиша безпристрастните цифри срещу словоблудството на россолюбските крепостни! бвп на рашистан: 2013г - 2 292 000 000 000 $ 2021г - 1 402 000 000 000 $ толкова отностно "тежките санкции"

тези цифри не значат нищо какъв е вътрешния дълг на Хамерика ... ебати измислената хикономика

Твоята крайна в бг ни е през маткапа

а бе алкаш крепостен, къде видя да съм споменал украина бе? това са числа, измислилри са ги ....нееее, не сте ги измислили алкашате, а арабите!

Санкциите са наложени 2022г. кретен

войната на алкашия срещу украина започна 2014г! и спада, всъщност срива на алкашката икономита се отразява през 2014г когато се публикуват резултатите от бвп за предходната финансова година! не ми благодари за урока!

се оказа че Русия има сатиболна икономика-11 000 санкции а на нея нищо и няма, докато САЩ и Европа се задъхват защото ги няма руските стоки.

И аз преди 10 години бях 10 години по-млад:))

101 (сто и първия ) пакет от санций на ЕС -забранява се употребата на кислород за дишане на населението на РФ

не си разБрал, крепостнико! населението на рф минава само на дишане! както е писал поета лебедев-кумач ....... ...... .... где так вольно дышит человек ....... .....

Ама има санкций .....

санкциИ. Не е с Й. Не се изявявай като неграмотен реднек ( имайки предвид как ползваш И и Й, да уточня - нямам предвид редник, а точно реднек.).

за граматиката ли се захапваме няма за какво друго руснаците мнават в настъпление не слушай Зеления пътник е ...

Братя българи,ЕС се самоубива с бързи темпове.Щв му накривят уя на Путин.

Добре че не съм се родил руснак! Щеше да ме е срам да казвам че съм руснак ако ме питат... Даже ми стана мъчно за руснаците. Горките хора!

!!!!!!

аве не си руснак ами си простак. тъп проZт и ограничен бИрач на европлод и еврозеленчук из калните еврониви и мияч на дърти изпосрани европърдаци из домовете за престарели западноевропейци.. ббаахаха

Трябва да те е срам, че изобщо си се родил...

lu4ka

:) :) :)

Правилно в кавички "ТЕЖКИ САНКЦИЙ" Путин ще го премести от УЖАС

Кое ще си премести??

възрастните знаят

санкциИ. Не е с Й. Не се изявявай като неграмотен реднек ( имайки предвид как ползваш И и Й, да уточня - нямам предвид редник, а точно реднек.).

Много!!!! А опек ги санкционира така че на памперса се залепи дълго на идиота в фашинктон!!! Наздраве за ЕС !!!! Ще духаме супата заради акушерка и педал в ЕС!!!

101 (сто и първия ) пакет от санций на ЕС -забранява се употребата на кислород за дишане на населението на РФ

Третата световна е в ход! Икономически рестрикции, снабдяване с оръжие и пари... А според някои това е нормално??? 21 век сме!

Забрави да споменеш нахлуване и опустошаване на чужда държава

Ирак и Либия ли имаш предвид?!

И като сравним с вчерашната новина: "Компанията за добив на диаманти "Алроса“ е била изключена от новия пакет от санкции на Европейския съюз срещу Русия, съобщава EUobserver, позовавайки се на дипломати, пожелали анонимност. Според новинарския портал Белгия и Италия също са получили някои изключения за период до две години от планираната от ЕС забрана за внос на руски стоманени продукти. Освен това Малта е получила по-дълъг период за налагане на таван на цените на петрола от Русия, разкриват източниците на медията."... излиза че Комисарията пак си прави гаргара с еврогражданите;)

Еврольольовците така и не стоплиха, че никакви санкции и особено такива измеруеми в хартийки без покритие като долари нямат никакъв ефект.

Украйна R.I.P.

2022-10-06 21:12:01 … (нерегистриран) Берьозка не е руска верига а украинска :)) -------------- ВИКТОР БАКУРЕВИЧ - БЛЯД, ОТ ДЪЛБОКИЯТ СИБИРСКИ ГРАД ТОМСК - СОБСТВЕНИК НА БЛЯДСКАТА "БЕРЬОЗКА" , ПЪЛНА С БЛЯДСКИ БОКЛУЦИ, С КОИТО ХРАНИТЕ СПЕЦИАЛНАТА ОПЕРАЦИЯ !

Укроп !! И без теб ще съмне ,!!!

То и шоколадите “Рошен” не са руски, а на бившия украински президент Порошенко, нищо, че заводите му са в Русия !