Броят на загиналите в Хитрино нараства

7 жертви е взела до момента тежката железопътна катастрофа рано сутринта в шуменското село Хитрино. Броят на ранените е 29.

Обратно в новината

Коментари - Броят на загиналите в Хитрино нараства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По цял свят! Чудят се как е възможно да се случи в страна с претенции и членка на ЕС. Малко ме беше срам да виждам как колегите чужденци следят новините в хотелското фоайе. После ме питаха, такива ли са селата у вас, такива ли са ви влаковете и т.н. Какво можех да отговоря, но те в мое лице виждаха в момента само едно лице от същата държава и по аналогия питаха. Нормално. Но аз не нося отговорност и не исках да ме свързват с проблеми на други хора и институции само защото имам бъргарска лична карта. И все пак, странно защо, но ми беше конфузно и срамно.

В България на последък се наблюдава засилваща се тенденция на човешки грешки и трудови злополуки. Кой насмита цялата работа не е ясно!!!

Нищо чудно, че се случват такива трагедии при такова занемаряване в цели сектори и райони в страната! Релсите там били още от руско-турската война. От 2009 насам се наливат пари само в софия и за магистрали...останахме без лекари, без учители, БДЖ е толкова занемарен - на доизживяване!

Не са виновни релсите. Ограничението е било 40км/ч. Влакът се е движил с поне двойно по-висока скорост.

В държавата на чалгата е така.

А как е в държавите на НЕчалгата?

Снощи гледах по телевизията жител на селото, който цял ден е търсел жена си по всички болници и никой не можеше да му даде никаква информация. Това ли е добрата организация при такива случаи?

Според мен трябва да има национална кампания ,всички хора да подпомогнат пострадалите с материали и средства.Да се формира фонд за подпомагане на пострадалите.Това няма да запълни загубата на загиналите близки , но поне ще направи ежедневието по-малко трудно

Много добра идея,но защо ни е нужна тогава държава с правителство след като за болни деца,и пострадали хора народа събира пари? Какво парви държавата за гражданите си? Не ели основната и функция да организира и регулира отношенията, и да се грижи за гражданите?

"Какво прави държавата за гражданите си?" Къде е тази "държава", че нещо ми се губи? Има една обитавана територия, върху която вилнее една банда негодници и разсипници. Когато не крадат, те по цял ден си чоплят носовете в размисъл откъде може да завлекат и да келепирдисат нещо.

НЕКАДЪРНИ И НЕОБРАЗОВАНИ"БИЗНЕСМЕСМЕНИ"забравихте ли двата вагона в Кардам?Или и тогава нямаше диверсия?

Не и върви на България през този месец... :( 12.12.1990 г. Pека Върбица поглъща 10 военнослужещи от поделение 36050 в Момчилград. 21.12.2001 г. 7 деца умират пред дискотека 'Индиго' в София. 07.12.2006 г. Трагедия край Бяла - 18 души умират при падане на автобус от моста на р.Янтра. 11.12.2016 г. Трагедията в Хитрино.. Дотук 7 убити и над 30 ранени.

нека да добавим """В Кербала е установена първата база на български войски в Ирак - база Индия (буква "I" от англоезичната система за буквуване). Базата е атакувана с камион-бомба на 27 декември 2003 г. и е сериозно повредена. Вследствие на атаката загиват петима български военнослужещи, а няколко десетки са ранени"""

Имаше и един камион, в който изгоряха около 18 войника. През 1997 г. изгоряха и миньори в рудник.

Георгиус Георгиу мажоритарен собственик на Булмаркет. Всъщност, в собствеността на русенската фирма Булмаркет ДМ няма нищо русенско. Управителят и минотарен собственик Станко Станков е родом от Балчик и дори е бил кмет на морския курортен град в средата на 90-те години. Мажоритарен собственик на капитала е компанията Вектра консулт, от която тръгва нишката към офшорките на остров Кипър, чиито реален собственик е Георгиус Георгиу. Схемата е показана добре в разследването на link. Собственик на Векта консулт е офшорката Борунди сървисис лимитид, зад която стоят фирмите на Георгиу LEN SECRETARIAL и DIN NOMINEES. Булмаркет извършва широкоспектърен бизнес в областта на търговията и дистрибуцията на всички видове горива, транспортни услуги и логистика, вкл. железопътен транспорт, търговски дейностти в областта на селското стопанство и др.

На нас ИДИЛ не ни трябва, сами се избиваме в мирно време. И магистрали ни трябват, а не ремонти на ж.п. линии на 150 години! Е, нема такава държава!

Нека Бог да прости загиналите ида помага на ранените да се възстановят!Изказвам съчувствие към всички жители на селото.Нека за причините за този ужас говорим след раззследването.Не мога да разбера само защо от всички медии журналистите се опитват да внушават,че машинистите са карали с превишена скорост?!

Дано греша , но оставам с впечатление от репортажите , че журналистите се хранят с мъката и сълзите на хората.

Впечатлението е всеобщо, но не са само журналистите, същото прови и т. н. премиер и цялата му партия.

Политиците освен презрение и погнуса у мене и у съпругата ми не могат друго чувство да предизвикат.За тях е нормално след бърза консултация с някой съветник ,да се появят на местопроизшествието и да се заврат нагло и безпардонно под светлините на прожекторите и да "ръсят"малоумни коментари и да дават просташки съвети

Не си далеч от истината!И на всичко отгорв непрекъснато се стремят да внушават,че машинистите са карали с превишена скорост!

Не изключвам възможността ,съответната медия да е получила подходящото допълнитилно материално стимулиране/ДМС/ и съответния управител да е наридил, да започне акцията.Все пак някой трябва да е виновен и това няма да е човек с много пари и много власт.

Журналистите са мършояди,които се хранят със съдбите на хората.

Замълчете преди да приключи расзследването- помагайте с каквото можете на живите и уважете мъртвите. Ако разследването докаже дефект в релсовия път, спомнете си едно предаване по не помня коя телевизия беше, отпреди 6-7 години по време на първия мандат на Борисов. Тогава един невзрачен на вид човечец-професор от Транспотрния факултет на Техническия за първи път се провикна ; "царят е гол" и подложи на унищожителна критика орязването на средствата за техническа поддръжка точно на релсовия път и контактната мрежа, обосновавайки се с необходимостта от профилактика на базата на световни стандарти. а новоизпечения "спасител" Борисов беше охарактеризиран с меко казано нелицеприятни епитети. Тогава този професор рисуваше нещо като сценарий от филм на ужасите какво ще стане след 10-на години занемарена профилактика.Това беше първи случай на официална и публична критика на склонността на "Спасителя" еднолично да взема решения , независимо от трагичното ниво на компетентността му. Ако сега се окаже , че проблемът е в пренебрегната профилактика на релсовия път, изводите са за прокурора.

Много лоша работа на институциите и службите. Никаква организация, пълна липса на компетентност. Първо половин ден при цистерните се мота пожарната, като това не е нейна работа, би трябвало да има специализирани военни отряди за тази работа, Гражданска защита проспа инцидента, не знам и тези какво работят, след като ги нямаше вчера на място. От РЗИ нямаше никой да замери замърсеността на въздуха. Пожарната не спасяваше затрупаните хора, а по едно време пожарникарите ровеха уморено нещо с ръце. Червеният кръст изпрати някакви дечурлига да раздават минерална вода, а точно те трябваше по-професионално да подходят към ситуацията с хората на улицата. Да не говорим за премиера в оставка - напълно некомпетентен, не знам какъв генерал от пожарната е, явно некадърен, но е никакъв премиер. Правителството и службите не са си чели плана за действие при кризи. И разни хора случайно избрани за евродепутати, като Андрей Новаков от Герб, тръгнаха да даряват кръв, вместо да дарят една евродепутатска заплата от 20 000 евро, която между другото народът им е дал, не им е бащиния, да посетят хората и да видят от какво имат нужда - ето с такива хаховци се занимаваме да ни управляват и служат, хора които не се сещат да направят нещо полезно от чисто човешка гледна точка, камо ли от високо хуманната си позиция на която този народ ги е поставил не само, за да лапат, а да се грижат за него. Да не говорим за медиите, цял ден едно и също повтарят, а репортер на Нова телевизия се беше докарал с бяла ризка и дори беше силно гримиран, явно това му е било най-важно в случая.

много си прост, Саше.. военни отряди няма, Гражданска Защита също не съществува от 8 години, а са едно с Пожарната. Пожарната не рови, а претърсва ръчно, защото ако ти си отдолу искаш ли да те търся с 10 тонен багер и случайно ако те намеря да останеш я без крак, я без око ??

Нито съм прост, нито ти си компетентен, нито съм Сашо, дори не съм мъж, а съм жена и не харесвам такива като теб. Не ми обяснявай точно на мен кое как е. Не е момента да се правиш на много умен, хора страдат.

добре че селата са обезлюдени иначе щеше да са доста загиналите...

Абсолютно, 90% от селата изглеждат като Хитрино и без да са се взривявали цистерни. бенатова си скъса гъза от мерак да търси още умрели, тва нещо е с отклонения.

ЗАЩО ЛИ НИТО ПОЛИТИЦИ,НИТО ЖУРНАЛИСТИ,НИТО ЕКСПЕРТИ,НИТО ЦАЦАРАТУРА НЕ СИ ПОМИСЛИХА ЧЕ МОЖЕ ДА Е ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ?ТОВА Е НАИ-ЛОГИЧНАТА ВЕРСИЯ.СЪВПАДЕНИЯТА СА ЧЕ КОМПОЗИЦИЯТА Е С ЦИСТЕРНИ С МЕТАН А НЕ ВАГОНИ СЪС СКРАБ.ЧЕ НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО НЯКЪДЕ ПО ТРАСЕТИ,А В ЦЕНТЪРА НА ХИТРИНО ПО НАИ-ПОДХОДЯЩИЯТ НАЧИН.

И аз си помислих същото, когато научих новината за трагедията. А убеждението ми се затвърди след новините за пожара в Русе снощи по телевизията, за който не намерих инфо в дир-а.

застраховката на фирмата собственик на цистерните да плати за материлните щети, а не да ни пробутват на нас сметката

Хайде сега всички в един хор: ОООО,КОЛКО СМЕ ГАДНИ ОООО,КОЛКО СМЕ ГЛУПАВИ ОООО,КОЛКО СМЕ ЛОШИ ОООО,ТАЗИ ПРОКЛЕТА БЪЛГАРИЯ ОООО,ВСИЧКИ НА ТЕРМИНАЛ 2 ..................................................... А само преди седмица в САЩ изгоряха над 30 души от стопроцентна човешка безотговорност...но там побързаха да провъзгласят УИ АР ДЪ БЕСТ!!!!! НИЕ СМЕ НАЙ-ДОБРИТЕ!!!!! Глупави самобичуващи се българи,такива трагедии се случват по цял свят.Те дори влизат в математическата вероятност за инциденти с трагични последици. ДА ПОЧЕТЕМ ПАМЕТТА НА ЗАГИНАЛИТЕ И ДА КАЖЕМ И НИЕ ГОРДО УИ АР ДЪ БЕСТ! А НЕ НИЕ СМЕ НАЙ-ЛОШИТЕ?!?!?! Иначе всички ще кажат както до сега ДА ПРИЗНАВАТЕ СИ,ВИЕ СТЕ НАЙ-ЛОШИТЕ!!!!

Сложих ти плюс, но да се обединим кои? Ние с офшорките? Или ние с 400-те лв заплата? Ние робите на ЕВН? Или ние които се отопляваме на дърва като нашите прабаби? Ние които интегрираме мигрантите по волята на ЕС? Или ние които ще плащаме с кръвта си за това безумие? Ние опитващите се да вкараме България във война по волята на НАТО? Или ние които ще мрем на фронта? Всички сме българи, но да се обединявам с еничарите? НИКОГА.

Да, случват се такива неща по света, но при нас те са правило.

Ако само за минута сведем глави и се замислим за тази трагедия,сигурно ще ни помогне да се преборим със тази типична бг. говорилня ,пълна с глупости!Не прочетох нито на едно място за изказана съпричастност към трагедията на тези хора!!!Жалко!!!Нека да се помолим за тях!!!Да запалим свещичка за загиналите!Толкова ли е трудно да сме хора?!А е толкова простичко!Трябва да прекрачиш бариерата на собствения си егоизъм!!!Мойте молитви и мисли са със тези хора!!!

Кажи ми, кажи, бедний народе, кой те в таз рабска люлка люлее? Тоз ли, що спасителят прободе на кръстът нявга зверски в ребрата, или тоз, що толкоз годин ти пее: "Търпи, и ще си спасиш душата?!" Той ли, ил някой негов наместник, син на Лойола и брат на Юда, предател верен и жив предвестник на нови тегла за сиромаси, нов кърджалия в нова полуда, кой продал брата, убил баща си?!

1. Защо релсите минават през центъра на населеното място? Това квинтесенцията на разделеното ни общество ли е? Кой умник го измисли? 2. След като за автомобилен превоз има куп изисквания към водачите и техниката, когато пренасят опасни материали, то за влакови композиции има ли такива? 3. Ако е вярно, че са навлезли с превишена скорост в гарата, дали са били пияни или неадекватни тези машинисти? Осъзнава ли се тази отговорност, защото оказва се имаме богата статистика на ЖП произшествия? 4. Ако ли железният път е причината, кой го следи дали е годен? И ако си е цатворил очите с мижавото оправдание "няма пари за ремонт" сега спечелихме ли от тази икономия???

1.А откъде да минава? Гърмяли са цели кораби по света и са заличавали цели градове. Да затворим пристанище Бургас ли? 2.Разбира се, че има. 3. Почти всяка самолетна катастрофа се оправдава със заключението "пилотска грешка". Стига глупости. 4.Пари няма, няма и да има защото ни управлява класа от крадци. Дали ще са 50 лв или 5 милиона крадеца ще ги открадне. Резултата винаги и всякога е един и същ. 5.Накисването на 1-2 чиновничета и технически лица не решава проблема за в бъдеще.

Линията Русе-Варна е първата жп линия в България. И не линията е минала по средата на селото ,а селото което е било от едната страна се е разрастнало и от другата.

Ние бедните, тези които купуват "билетчета" за да могат случайно да "хванат късмета" от НАЦИОНАЛНАТА ЛОТАРИЯ и всички честни и угрижени да помогнем на пострадалото село... Със сигурност няма да обеднеем толкова много , ако извадим от полупразните си джобове една петолевки... НЕКА СЕ СЪЗДАДЕ ТАКАВА СМЕТКА, НО ЧЕСТНА...

Честна съм, защото на челото си нямам дупка. Магистралните "каки" дори, са по-честни от мене защото ДАВАТ ЛЮБОВ на зажаднели за нея индивиди. А мутрите и олигарсите само смърт ни осигуряват, дори партията им се казва ГРОБ.

Те пък ваште комунисти от БСП много са хубави!Нали при тройната им коалиция изгоря влака София-Кардам.Това са инциденти които едва ли зависят от това,кое правителство е на власт.Те дори и болшевишките вождове от "великия СССР"не успяха да предотвратат аварията в АЕЦ Чернобил.Но пък скриха за нея и сега още и берем "плодовете".

Не им върви на тая фирма БУЛМАРКЕТ. Вечерта е избухнал пожар във фабриката им.

Ми нормално. Ако търгуваше с магданоз нямаше да е така.

НО ЗАЩО въпросната фирма, сееща рискове и смърт на българска земя не си плаща данъците тук, а е офшорка ???? И почуствах защита от правителствените лица - нямала досие с нарушения, изрядна е. Все едно, че са я проверявали!!!! Боже Господи! Тук е ябълката на раздора. Защо Държавата поема обезщетения? Тая фирма няма ли застраховател? Офшорките имат ли тук, на територията на дейността си застрахователи? Защо толкова десетилетия ползва държавната инфраструктура, а не плаща данъци????????Кой ще обезщети пострадалите???Незабавно да платят за кръводаряване,щети, евакуация както ползват народната собственост - жп линии и инфраструктура.

Драги българи, не се притеснявайте! И даже грижа да нямате! Където и да умрете - във влак, в автобус-ковчег, при наводнение, с кола от рутещ се мост, на надупчена магистрала, под срутена неподдържана стара сграда, под рухналия покрив на клатещ се завод или склад, а може и работейки, ударени от тока на всякаква древна техника... Главният погребален агент на републиката ще дойде с въртолета и лично ще ви изпрати по последния ви път.Корабът И няма да пропусне да спомене, че и за това са виновни "предишните"! Амин!

Курсурът е попаднал в текста на коментара, когато надписвах "ника", така че моля, "Корабът" да не се чете!

"Корабът потъва бавно... ", но "Световния еврейски конгрес" е недоволен от динамиката на изтреблението ни. На таен свой конгрес през 1988 година в Москва, се приема една единствена резолюция, "ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД". След 28 години на геноцид, вече трябваше да сме "ТЕРИТОРИЯ" ... а не сме. Обаче времето за ГЕНОЦИДА започва да свършва ... особено след 20 януари 2017 година. Ще се случват възмездия за проведените в България мероприятия от "МОСАД", СБ, МВФ, БХК, "Отровено общество" и т. н. душмани. И едни такива туристи бяха предупредени на "Аерогара Сарафово", на 18 юли 2012 г. в 17:23 часа. Сега не знам как ФЕД ще се справи с "хитруването" ... също и за случката гара Хитрино от преди 20 часа.

колко други ,,умират,, тихо от ,,бялата смърт,,...!!! интересното е че тогава е трябвало да мине и ,,пътнически влак,,...??? много ,,случаиности,,...??? жалко за загиналите!!! ако има и 1% вероятност да е ,,атентат,, това говори за много добре и дълбоко информирани ,,хора,, които се ръководят от ,,високо,, ниво!!! неточноста в изпълнението на разписанието този път спаси ,,пътниците,, !!!

Хубаво е човек да не спира да се съмнява, но в случая не мисля, че е станало точно това. През възродителния процес едно закъснение от пет минути на влака предотврати по-голяма трагедия, но в случая по-скоро става въпрос за немърливост. Нека да оставим следователите да си свършат работата, ще се разбере рано или късно.

В Холандия към обяд съобщиха, че жертвите са 7, в БГ новините до последно казваха, че са 5 не мога да разбера защо премълчават..

В Холандия се позовават на разказите на хората от Хитрино,а официалната информация е на база действително открити загинали. Докато не се намери тялото не се обявява смърт. Може човекът който се смята за загинал по някаква причина да не е бил на мястото на което се предполага.

...Броят на загиналите в Хитрино нараства... ---- от демокрация и европа у нас загиват над сто души на ден и над сто биват с осакатени съдби!!! и кво от това? някои да се интересува, а?

Собственик на БУЛМАРКЕТ и навързаните около него фирми е социално слаб кипърски гражданин.Във котешките черва от фирми във туризма и в други дейности са свързани бившите ДС,Първа инвестиционна банка,Цеко Минев и т.н. и т.н.Дебела червена следа от алчни ,безкруполни"честни" червени бизнесмени,които плачат,че работниците им работили само по 12 часа в денонощие.С една дума,червения капитализъм е по-нечовещки от всякакъв друг капитализъм.

Капитализма не може да бъде червен или син. Той си е просто капитализъм.

По какво може да се разпознаят платените тролове? Тия субекти дори в новина за голяма трагедия ще осерат с коментари на политическа тема. Те никога не изказват съжаление или съчувствие. Чудя се как такива субекти изобщо се гледат в огледалото. Изпращам моите съболезнования към близките на жертвите и им пожелавам никога повече да не преживеят подобно нещо. Троловете да си тролят, глупаците да глупеят, ние хората сме с вас!

Тази трагедия не се е случила ей така от въздуха. Всичко си има причини и последствия. Хората коментират и има защо.

За бедстващите в Хитрино по 325 лв,а за младите икономически имигранти,за които нищо не знаем,никога не са живели в България,не са плащали данъците си тук,отделно може в техните си държави да са били престъпници,главорези,изнасилвачи и всякаква измет по 1100 лв,че и безплатна храна,дом,заселване и работа... Отврат!!!!

пак нещо се чува за ошфорки,ДС,банки,Цеко Минев,абе пак дебела червена нишка.БСП,ДПС и посткомунизма са демоните на превръщане на България в нормална държава.

Русе Варна е една линия. Не мога да си представя каква трагедия щеше да бъде ако на гарата чакаше пътнически влак да се разминат.

Трагедията е голяма,но това дойде,като подарък за управляващите!!!!Сега ще има на какво да обръщат медиите внимание и да занимават хората за да потулят въпросите от референдума и да не решат нищо,та статуквото да се запази! Ако си мислите,че на някой от управляващите му пука за загиналите хора,строго се лъжете,сега всички се опитват да извличат печалби за изборите през март,като уж са се загрижили за бедстващите в село Хитрино и мъкната всички медии със себе си в болницата и по къщите на хората за да се рекламират,а не защото им е запукало за хората!!! Ако им пукаше,щяха да се заловят да помагат,а не да дават интервюта на всеки час и да се показват пред камерите... Има много хора,които са дошли да помагат на бедстващите хора,но тях медиите изобщо не ги показват...

Моралът не им пречи да организират една такава катастрофа, за замазване на положението.

Затриха още едно село в България.

При хибридния геноцид е така - взривове, наводнения, война по пътищата, "роми", "бежанци", кучета, банкови фалити, имотни измами, телефонни измами, лекарски "грешки", кражби, грабежи, деморализация, чалга, дрога, алкохол, ментета... изобщо натискът е системен.

Че нали е такъв и планът на ония двамата хамериканци Ран и Ът, които навремето БСП-Луканков поканиха да да им направят за по-ефективното унищожение на България: Националната стратегия "Ран-Ът" или планът "Ран-Ът", е план за преход към пазарна икономика, изготвен в рамките на 6 месеца от Националната търговска камара на САЩ по молба на последното правителство на Народна република България в лицето на Андрей Луканов и поръчан през март 1990г. "...Не случайно 10 ноември завари Александър Лилов в Лондон. Вече му бяха напълнили чантата и тогава той дойде и приложи този модел за създаване на т.нар. Българска социалистическа партия. Тя въобще не е еквивалент на БКП... ...БСП беше заченато в американските политически лаборатории на Збигнев Бжежински и на Кисинджър. Това е един типичен съвременен американски политически хибрид...." Из интервю с Академик Борислав Йотов.

Вижте какво става, заради булгаристанската некадърност умират турци, Хитрино е турско село.

Не е турско селото, българско е. Това е България. И да ме трие модератора, който не го знам откъде е, пак е българско! Това е България!

Фирмата Булмаркет ДМ ООД, чиято композиция се взриви в Хитрино и предизвика катастрофа с жертви и ранени, принадлежи по документи на безработния кипърски гражданин Георгиус Георгиу. Той е тясно свързан със собствениците на банката Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев (агент Камен на ДС).Булмаркет има над 50 млн. евро задължения към ПИБ (FIBANK) и принадлежи на кипърски офшорки. Георгиус разбира се не е никакъв милиардер, е подставено лице на собствениците на банката Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев, които развиват личен бизнес и източват средства към офшорни дестинации. Инвестират се и се източват парите на гражданите, които депозират в ПИБ. Когато дупката стане непоносима ПИБ получава държавна помощ от данъкоплатците. Част от нея също заминава под формата на кредити към Георгиус.

Всичко това е подробно описано в постановление на прокуратурата, която не вижда престъпление и не вижда проблем. Фактите са известни на БНБ, на ДАНС и на всички институции, които би трябвало да пресекат схемата. Тя обаче продължава безнаказано и до днес, защото крупни кредитополучатели в ПИБ са фирмите свързани с депутата Делян Пеевски, който прекредитира там бизнеса си точно преди да фалира окончателно КТБ.Краят на тази престъпна въртележка е предизвестен. По същия начин, но чрез български георгиуси подставени лица оперираше и КТБ.Офшорките, записвани на подставени лица, обикновено са нужни, за да се заобиколят законовите ограничения за кредитиране на свързани лица. Целта на упражнението е да се заобиколи закона и БНБ да счита, че парите на вложителите не заминават в частни сметки и не финансират рисков бизнес на собствениците на банката. Кредитирането на свързани лица е един от основните пороци на банките с български собственици, посочени в доклад на американския посланик Джон Байърли за българската банкова система от 2006 г., който изтече в Wikileaks

Предполагам, виждали сте как гърми газова запалка? Е, ще добиете представа какво е станало, ако можете да си представите същата запалка с хилядократно по-голям размер. Ако се размине само с толкова жертви и пострадали пак добре. Жалко за хората...

Дано Аллах им прости!!

Аллах да ги дари със свинско, 1000 чалгарки кючек да им играят на онзи свят, БМВ-то да не спира на червено..

Нескопосан тролски опит да се всява вражда насред трагедия. Минус от мен.

Кражбите на релси проводници и кабелни линии трябва да се третира като тероризъм Но в името на изборни победи и лукс за 4 години всички си траят А пък и ще им санираме копторите за благодарност

По бай-тошово време що не крадяха??? Кражбите са от бедност, бедността е от корупция и некадърност на управляващите.

По Бай Тошово време не крадяха, защото милицията пипаше здраво, а Бай Тошо не зависеше от Цар Киро на всички възможни избори. Мда...

Щото си нямахме АНТИбългарски Хелзинкски комитет да съди България за всеки арестуван мангал. Разследващите да преброят болтовете на релсите,че може да са през няколко.

Броят на загиналите не е нарастнал! Още сутринта един собственик на пострадал магазин в Хитрино съобщи, че в никакъв случай загиналите не са 3-4, а минимум 7. Властите пак скриха фактите за 10-ина часа, пак някакви сметки....

И по-топло ли щеше да ти стане, ако бяха съобщили още сутринта? Какво значение има колко са загиналите? От значение е, че са загинали хора. Дали са 7 или по-малко и си го знаел от сутрината, не омаловажава трагедията...

От значение е лъжата.

Сиганите са брали джилязо на релсите

Само преди няколко дена БГ беше заплашена с атака заради случката в Харманли. Никъде по новините не виждам някой да говори че това може да е терористична атака. От това което знаем за момента, влака се е движел с изключително висока скорост, сякаш нарочно. И как точно са гръмнали тия цистерни, само от това че са се обърнали ли? Малко ми е съмнително всичко!

може и да е атака, може и банална катастрофа от износена инфраструктура заради 30 години кражби на народното богатство. Обръщане, теч, късо от проводниците - бум.

тоест поредните жертви на капитализма, умрели не тихо от глад и студ, а в огнено кълбо. жертви за които няма кой да вдигне паметник

Хитрино е населено почти изцяло с местно турско население, като голяма част от него се изселва в Турция по време на т. нар. Голяма екскурзия.Ние тъжим за турците,а те за нас не...

И кво като са турци? Случая ще е показателен как българската държава третира хората с български паспорти, родени и отраснали в България. Всички нас.

На 29 юни 2009 година в Виареджио-Италия по аналогичен начин дерайлира композиция с вагони с пропан бутан.След последвалата експлозия цял квартал в близост до релсите е заличен. В пожара изгарят 31 човека ,,25 са ранени. След проведените разследвания се установява,че причината за инцидента е пукнатина в дефектирала ос на вагона,която е допринесла за разрушаването на оста и дерайлирането на вагона пълен с пропан бутан.

Кои са собствениците на фирмата - със сигурност руснаци чрез някой от БСП/ДС

днес тролчетата надминахте себе си. сигурно би плюл и на гроба на майка си.

Собственика го позна.ДС,масон,офшорки.... и позната история

собственик на фирмата е бивш кмет от ГЕРБ, чети простако глупав, чети тъпанарю!

Не обиждай на "простак" ,че знам от извора ...Да бивш кмет е ...на Балчик ... цял мандат ... от 1991-1995-та ... тогава ГЕРБ нямаше ...Шефът им още мяташе бухалката , вървяха далавери , ликвидация ,преватизация , първоначално натрупване на "капитали" ,банки ,които фалираха , ...пирамиди и ..."Тигре...Тигре..." .А от кои е бил избран , този "собстевеник Станко Станков за кмет и аз не знам ...не съм гласувал ,защото не живеех тогава в родния си град ,само знам ,че като му свърши мандата и фалираха банките , една от които бе ПИМ ,той се изнесе по терлици някъде в Русе ...

Фирмата не е случайна - бивш собственик е предишен кмет на Русе, вече покойник - Калчев. За умрелите добро или нищо, но той беше известен с това, че присвои ключови части от града за свое ползване и управление, също и с връзките си с Илия Павлов. Все пак, тази фирма е първият частен превозвач на опасни товари в България, няма нищо случайно.

Метрото в София взе още много жертви в село Хитрино.Всички пари в държавата се насочват към строежа на метрото,а за поддръжка на инфраструктура ,включително поддръжка на релсови пътища -пари нула.

Къде са тия тролове които говориха колко ще спечелим от руската газ???? Ето колко се печели......

Шило

Тъпако, какво общо има газопровода с тазци трагедия? Хайде да спрем и автомобилите, че стават катастрофи? Малоумник!

щерева, дир-а пуснаха една новина за плетки - пусни един пост против руснаците и там.

ПРОПИЛЕНА Е МАЛКО ПО-ТАКА ГАЗ :)) .. А ВЛАКА Е БИЛ НА СИКАДЖИИТЕ :)) ВЪПРОСА Е ДАЛИ СА КАРАЛИ САМО ГАЗ ИЛИ И ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА С НЕГО :))

МУТРАТА СИ ПРАВИ ЦИРК ОТ НЕЩАСТИЕТО НА ХОРАТА, И ДО 1 СЕДМИЦА ЩЕ ГИ ЗАБРАВИ .... ... А МЕДИИТЕ НА БАТЕТАТА С АВТОМОБИЛИ ЗА 300 000 ЕВРО ЩЕ ПРИЗОВАВАТ БАБИЧКИТЕ ДА БЪДАТ МИЛОСЪРДНИ И ДА ДАДАТ ПО 20 ЛЕВА ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ ...

Жалко за България и българския народ. Да се довериш на криминална власт е равносилно на смърт.

Имало е теч на газ от цистерна. И то - голям. За да се възпламени, значи някой не си е свършил работата!! Да се разследва!!!

когато дерайлира цистерна, нормално е да има теч