Изгоряха локомотив и 2 вагона на бърз влак София-Варна

Изгоряха локомотивът и два вагона на бърз влак 2615 по линията София-Варна край село Ресен, Великотърновско. Влакът се е запалил в движение. Всички 214 пътници са били евакуирани веднага. Няма пострадали. По-късно те претърпяха втори инцидент.

Обратно в новината

Коментари - Изгоряха локомотив и 2 вагона на бърз влак София-Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пътувах скоро с влак по линията Варна-София. В разгара на туристическия сезон и предвид линията по която щех да пътувам,не можех да предположа,че ще е такъв кошмар. Миерни вагони - стари и непочистени още при тръгването. Вътре 40 градуса температура. Оказа се,че в Горна Оряховица са прикачили 3 нови вагона с климатик. Когато се оплаках на кондуктора от мизерните условия там,той ми предложи да се преместя. Климатизираните вагони бяха празни,а в неистовта жега на старите вагони се пържеха бременни жени и малки деца и никой не сметна за нормално да ги уведоми,че могат да се преместят.

питаите симеон ананиев за спалните вагоните

До кога ще продължава този ад в българските железници? БДЖ НЕ може да осигури безопасно пътуване и ПОСТОЯННО излага на опасност ЧОВЕШКИ ЖИВОТ. До кога?

Май само катастрофи със самолети не са ставали напоследък.

абе защо само на БДЖ а на частните БЖК нищо им "няма"

И още ще горят. След като БДЖ така усърдно се постара да ФАЛИРА единствения научно-технически институт за сертифициране и проверка на ЖП транспорта в България, след като повече от две години спря да плаща задълженията си към института. СЛЕД КАТО ПОДАДЕ ЖАЛБА ЗА ПРОМЯНА НА ЗАКОНА ЗА ЖЕЛЕЗОПЪТНИЯ ТРАНСПОРТ В ЧАСТА МУ ТОЧНО ЗА ПРОВЕРКИТЕ НА ИЗПРАВНОСТТА НА ИЗПОЛЗВАНАТА ТЕХНИКА. Тази година благодарение на БДЖ беше унищожен института и персонала беше съкратен и изпратен на борсата, така че благодарение на ръководството на БДЖ влаковете ще продължават да си горят... Дано само да няма жертви...

на българския пътник скоро да пътува в модерен и конфортен влак със слънчеви панели на покрива !

Дай Боже!

Нищо друго не може да се очаква от БДЖ, след като "честния" частник Валентин Моолов има офис в сградата на БДЖ и продава остарели вагони на баснословни цени на БДЖ. В БДЖ цари тотална корупция, кражби и пълна безстопанственост. Б. Борисов се пъчеше, че ще въведе ред,но не би. Той предпочита да ритата топката с ония от Т1.

Няма комунизъм без бедствени последствия за десетилетия напред. Защо в Германия се палят 10 пъти по-рядко при 50 пъти по-интензивно изпозлване? Защото не живеят в комунизъм. За съжаление ние все още живеем. Гадна лепкава и смрадлива шуро-бадженащина, която се придружава от селяндурско подсмихване и заучени положения в 'бизнеса', т.е. в далаверите. ...те знаят как се правят нешата... Гледай Станишев, Първанов - хора на статуквото, хора излъскани, говорещи също така лъскаво, но безсъдържателно - генът на тяхната класа и на техния произход - е създал това статукво. И много хора (тъпаците) го харесват, защото умът им не знам защо намира удобство да не се променя.

ЩЕЛИ ДА СТАЧКУВАТ, МАЛКО СА ИМ ПАРИТЕ И ДОБАВКИТЕ ДЕТО ИМ ГИ ДАВАТ ХРАНТУЛНИЦИ

Малко са естествено. Ти наясно ли си колко получава един машинист? И колко прекарва в същата тази кочина, дето изгоря? Пишете колкото да не заспите. За пожара нямат вина двамата машинисти. Работещите в БДЖ са най-потърпевши от ситуацията в компанията. Нямат работно облекло, нямат работни обувки. Ти наясно ли си колко издържат едни обикновени обувки от ежедневното ходене по коловозите? Локомотивът е произведен 75-та година, не е поддържан като хората, ти какво мислиш, че могат да направят двамата машинисти? Да не са го запалили те. Баси, понякога си мисля, че тук пишат малоумници, които грам понятие си нямат за това, което пишат.

Ами да напускат. Никой не ги държи насила на работа.

Да, наясно съм. Един машинист взима 1700 лева чисто (знам го от машинист) и казва, че са му малко.

Абе тъпако ти знаеш ли колко годишен е локомотива и колко пари е отпуснала държавата за неговия ремонт и подръжка напоследък

Не. Не! Няма война между автомобилни превозвачи и БДЖ. Няма! Изобщо няма. Не може да има такова нещо! Това в България не се случва! Как така!?! Абсолютна и пълна случайност е, че се палят само пътнически влакове. Ама то и Ал Кайда да ги запали, пак няма кой да го разбере в тая държава...

Не турците, а БКП и ДС.

ееее аре стигаде ,трагваш кам морето с кола ,някои луд щете премаже. трагваш с реис реиса я спука гума ,или се запали ,илиспирачките откаят и всички на каима.трагваш с влак и вземе и тои да се запали и на каквото и да се качиш трябва да молим да престигнем живи и здрави еееееее аре стигаде..............

Преди ви казах че ги почнахме, и че ще стават палежи на влакове и автобуси....Стана ли ? Стана ! Ще стават още много неща и ще унищожим престъпното българско мутроидно правителство ! Бой до гроба им !

Шибаната държава се разпада...Батмана и Цвъ. Цвъ..режат ленти...

това не е новина! и преди се е случвало. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Новина е: тоя път немогат да го изгасят даже...

Да плача ли или да се смея,,, къде си боко, пожарникарю, ИДВАЙ да гасиш. не мош го изгасим !!!!!!!!!!

Е, това е. Ми то не останаха влакове в държавата, бре хора. Впрочем, и автобуси. Ред е на самолетите май... хе-хе.

Верно ли си толкова тъпа или се правиш

БДЖ - Боже Докарай ме Жив

Костов го е подпалил.

Грешиш, Яне беше но наистина Костофф го накара.

БДЖ следва да бъде закрито - пътуването с БДЖ крие риск за живота и здравето на хората.

Стана проблем с автобусите, хората се върнаха на влаковете и хоп започнаха един след друг да се палят...Как все така, всичко в тая държава се получава толкова удобно...

Ще узрее ли най-сетне ПОРЕДНОТО ръководство на БДЖ, че вече е настанало време освен с подмяната на вагони, да се започне и с подмяната на ГРОХНАЛИЯ ЛОКОМОТИВЕН ПАРК

ПИТАМЕ -КОЙ ЛИ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВАА!?ВЕРОЯТНО , МИНИСТРИТЕ ОТ ПРЕДИШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЗАКУПИЛО СТАРИТЕ ВАГОНИ....

В БДЖ отдавна няма пари за части за ремонт на локомотиви и вагони. Няма вече и квалифициран персонал който да обслужва подвижния състав. За съжаление само с администрация няма как да имаме надеждни влакове. След назначаването на новото ръководство нещата вървят още по-зле. Просто влаковете ще стават все по-опасни.

таа нощ щу джилезууу ши прикараме с айшету, щу бакър и алумин , малиии малиии, ша има за целата мааала

да го купят немзи това бдг та да се оправи и дургавата ще вземе някои лев така *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ами то БДЖ е в списъка за приватизация и току виж някой 26г.младеж е броил 100млн.лв. за него и после,че го нареже за скрап и проблема е решен.

Що не си направим отделен форум "dir" ?

Ей, тва ДИРА било и компания, да не си пиеш ракията сам, евалла му, дайте да го направим родната квартална кръчма.

Ако идат в Надин отиват при Боико,значи тои треба да купи нови;)))

Бързият влак 2615 по линията София-Варна се е запалил в района на село Ресен и пак пустия му не можа да изори. Трима тъпи журналяги изтърваха оргазма.

точноооо,оргазъм за лешоядите

Не сме чували, камо ли да сме виждали някой в БДЖ да се старае за каквото и да било.

С коя да се прекръстя вече не знам :D

Един от инструментите за геноцид.

че как ще се запали... нов влак.. наи-много ч0-50 годишен да е. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

По магистралата в София и на метрото - най-хубавото в Европа.

СПОКО СТРОЙМ МАГИСТРАЛИ.....ВЕДНАГА ДА СЕ ЗАПОЧВА СТРОЕНЕТО НА ЛУДНИЦИ....побъркаха ни тези хора...

ето поредния гаф на БДЖ-то, ама защо да не бъде придружаван всеки влак от пожарна кола, ей тъй за по-сигурно...

Защото пожарната няма да може да пътува със същата скорост като влака. Освен ако направят релсова пожарна кола.

И пожарната кола ще се забави, Боко нали е пожарникар по професия, що мълчи кат ПЪН...

Е, това е добре съставен материал, има информация какво е станало, кой го е направил, как никой не е загинали дори сравнение с предишния инцидент по времето на Триглавата ламя, когато девет души си отидоха мърцина, и така и нищо не се разбра - осъдиха ли някого освен шафнера, уволниха ли, кой беше виновен за безобразното състояние на вагоните и ужасния ред да се заключва всичко ... Поздравления на пожарникарите и спасителите!

Такива като мен, пиромани са го запалили! И кво ся, тя цялата държава гори и пуши вече 22 години, вие сте се закахърили за един влак, пък бил той и основен за ЖП лините ни. Бойко ще се гордее че са го изгасили навреме. Време е и неговата черга да подпалим, щото държавата ни хептен фалира!

ама недеите така, късо съединение това онова бе хора, при такива случаи нали си имаме под ръка "извършители" като "турци терористи"....е.ахте мамата на възможноста да ги пооплюем....

Аплодисменти за адекватната работа на специализираните структури ! /// А БДЖ-то ... Ех, това БДЖ ! ... Абе магарета ВТУ-йски -- сега започвате ли да разбирате какво ви говореше онзи човечец за "Бомбардие" ? Да-да, за комплексната им програма-предложение за у нас, включая развитие на мрежа от нови работни места, дори и за гарантирано-реализиран износ на продукция ! ( А вие рушвет поискахте ... )

Температурите действат и на "Дървосекачите"

Надявайте си се Вие, пи ! ;-) ( или -- корен квадратен на земното ускрение ? ) ... Серията от описаните събития е доказано-автентична, пък и референции/доказателства не били липсвали казват .

тези пожари в БДЖ ще продължават , защото не са случаини

Не само влакове и автобуси горят. Напоследък много внимание взе да им се обръща. За една седмица нашата деж. смяна участва в гасенето на общо 4 леки МПС. За ме ЖП транспорта си остава един от най-безопасните.

Бойко, глей си кабинета...и свали каската в тая жега

В последната неделя 17:00 видях по Ботевградско шосе в София да мъкнат на буксир един позагорял автобус.

Ей сега като вдигнат цените на билетите , тези зачестили напоследък пожарчета , ще изчезнат яко дим !!!

С превозни средства от преди 50-60 години, друго не се очаква! Но на кой ли му пука!?

дали наи после ще има оставки,краино време е.

НА КОКВО ДА СЕ ВОЗИМ.сАМОЛЕТ КАЛА ВЛАК КОРАБ ЛОДКА нАРОДЪТ СЕ ПОТРЕПА