Коментари - Путин и Си Цзинпин откриха съвместни военноморски учения | dnes.dir.bg
назад

Путин и Си Цзинпин откриха съвместни военноморски учения

Руският президент Владимир Путин и председателят на КНР Си Цзинпин откриха в Шанхай съвместни военноморски учения "Морско взаимодействие 2014".

Обратно в новината

Коментари - Путин и Си Цзинпин откриха съвместни военноморски учения | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност искаха да изиграят партия шах, но понеже Путкин е много проЗ решиха да бъда морски шах... и в случая Китаеца ще го учи - за това военно морски учения.

Путин и Си Цзинпин откриха съвместни военноморски учения на стратегически руски и китайски атомни подводни лодки, снабдени с атомни стратегически ракети, близо до бреговете на САЩ от страната на Тихи и Антлатически океани. Откриването им е равносилно на откриването на останките на потъналия малазийски самолет.

Бъди спокоен, вече е подписан договор със договорени цени : 21.05.2014 13:40 "Газпром" подписал контракт с Китаем на 60 миллиардов долларов - vesti.ru Стоимость проекта превышает 60 миллиардов долларов США.

iq oosh

след като не успяха да подпишат договоренст за доставка на газ, която между впрочем е резултат на 10 годишни преговори и въпреки желанието да опростят таксите и митата решиха да правят маневри - браво. китаи поне е солиден купувач на руско оръжие - наи-големия.

iq oosh

а да - акциите на газпром са паднали с 2% поради неуспешните преговори.

Китайците се коварни! Нищо не е ей така от любов и дружба!

Считам, че има предостатъчна сила новината за съвместно учение. Световният бандит - САЩ - вече не може да върши геноцид по цялата планета. Независимите държави ще получат сигурност.

"Русия и Китай не успяха да подпишат договор в Шанхай за доставка на газ за 400 млрд. долара съобщава Блумберг. Двете страни не се споразумяха за цената на газа и ако договорът не се подпише до края на годината Китай ще се потърси друга държава доставчик на суровината" Толкоз по въпроса с -Кът неще Европа, шъ го давам на Китай!

Да, Европа е отговорила - щем, щем, давай го на нас, Вова, няма да пипаме Крим...

селски разсъждаваш /личи си от правописа ти/. И Европа, и Китай го искат, защото поне за момента няма друг източник в такива големи количества и толкова сигурен. А цените се договарят.

Проверих инфото ти от сайта на Блумбърг - така е, но... Вече е разпоредедено да започват работа по транзитните терминали за газовите тръби и е въпрос на време да се договори цената, която със сигурност ще е взаимоизгодна за двете страни.

Чета коментарите и се смея: що трол хаби обществената енергия, ще речеш това е правилното мислене! От друга страна коментират експерти, политици и гео- такива. Според мен единствената истина е, че цената на газта за България, пък и за Европейския Съюз ще е хубаво да се намали. Ако Китай протака и изстисква руснаците, ако намали цената - и за нас ще се намали. ВСЪЩНОСТ, ЗАЩО ЦЕНАТА В САЩ Е 140-150$, А ЗА БЪЛГАРИЯ Е БЛИЗО 500?

Цената за България е 395$.

Защото не си знаем интереса и се кланяме там, където нямаме изгода !

да се ангажира по-активно на страната на Русия, за да бъде възпрята агресията на престъпната държава САЩ и на управлявания от САЩ престъпен военен съюз НАТО. В това трябва да се ангажират по-силно и останалите държави, които не желаят повече светът да бъде заложник на престъпни сили, водени от САЩ - новият фашизъм, който не признава правото на другите държави да са независими.

Още малко и свършва хегемонията на янките ще ликвидират и долара.

договорът така или иначе ще бъде подписан.но защо така се радват гнусните протестърчета от това че се бави не е ясно.от злоба ли,от мръсотия ли,някаква полза ли имат?дребни,нищожни човечета....

Радват се, че Европа се е съгласила с условията на РУсия и Русия няма да пренасочи потока. Само че не знаят, че на това се радват, главно щото са тъпи и отчасти, щото го няма в опорните точки на "Капитал".

Само този може да ни оправи. П.кая ви на крадливата, нафукана, демагогска, експлоатираща и лъжлива демокрация.

Ами върви в Русия, там всички са вече оправени. И теб ще те оправят.

Договор за газ с Китай няма няма и да има айде сега при фрау Меркел да и се молите

Обонго наака ли се? Дървят се на Русия, но след лятото застудява, а газ само ако са хапвали бобец. Като в една реклама "Най-доброто предстои".

Е те сега и се е....а мамата на Американците и техните мекерета -Европата....хак им е!

Холестероловите бройлери сега ще видят кон боб яде ли :) Пореден провал

РУСИЯ ОБЪРНА ГРЪБ НА ЕВРОПА И САЩ !! КАКВИ ЩЕ СА ПОСЛЕДИЦИТЕ ЗА ТОВА Е РАНО ДА СЕ КАЖЕ , НО СКОРО НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ИЗПИТАМЕ ОСТРАТА НУЖДА ОТ РУСКИ ПРИРОДЕН ГАЗ!!! И САМО ГАЗ ЛИ ?? МАЛКО СА ТЕЗИ КОИТО ЗНАЯТ, ЧЕ РУСКАТА РУБЛА ПО ПОДОБИЕ НА ЙОАНА Е В СЪСТОЯНИЕ НА ВАЛУТЕН БОРД И "ПЛАВА" В КОРИДОР ОТ 1% СПРЯМО СВЕТОВНАТА РЕЗЕРВНА ВАЛУТА !!! ОТКАЗА НА РУСИЯ ПРИ ЕКСПОРТНИТЕ СИ ОПЕРАЦИИ ДА ПОЛЗВА ДОЛАРА КАТО ПЛАТЕЖНО СРЕДСТВО И ПРЕМИНАВАНЕТО НА СУАПОВИ СДЕЛКИ С КИТАЙ ОЗНАЧАВА ОТКАЗ ОТ СВЕТОВНАТА РЕЗЕРВНА ВАЛУТА !!! ТОВА Е ПРЕДИЗВЕСТЕНА СМЪРТ НЕ САМО ЗА ДОЛАРА, НО И ЗА СВЪРЗАНОТО С НЕГО ЕВРО !!!

Ха ха ха. Обичам твойте глупости, рани сутринта. Кофти е да живееш в тройна реалност и да не знаеш кое е истинско. Притрябвал ни руския газ, има много други страни които имат газ.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО Е ЧЕ ВСИЧКИ ОЛИГАРСИ В УКРАЙНА , БЪЛГАРИЯ, СЪРБИЯ , РУМЪНИЯ, ПОЛША, ЧЕХИЯ И Т.Н СА ДЕМОКРАТИ И ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА НАТО :))))

Българските политици винаги са избирали грешната страна, затова България е загубила толкова войни ! И сега пак не виждат новосформиралата се сила БРИКС, който без съмнение ще е победителят в евентуален бъдещ конфликт на световнао ниво !!

ПАК ЯКО СЪМ СЕ НАШМЪРКАЛ И ДРАЩАМ ГЛУПОСТИ.

всичко е въпрос на интерес,а не на "вечна братска дружба". китайците са много хитри и знаят добре че тяхната позиция е решаваща във всеки голям конфликт. така че със сигърност са получили нещо в замяна от русия, ако е имало някакво споразумение. но със сигурност няма да застрашат и отношенията си със запада защото просто не им изнася.

Всеки се фука с това, което има.... :-) Докато Китай може да се похвали че произвежда всичко, то руснаците произвеждат единствено орьжие и космическа техника. И водка разбира се..... :-) Другото (нефт, газ, полезни изкопаеми) го имат наготово... Всяка една западна страна с такива богатства би имала огромен жизнен стандарт. Но не и русия-там само олигарсите не си знаят парите, обикновените руснаци са далеч от средния световен жизнен стандарт.....

Я се скрий някъде бе смешник! В Русия не се произвеждат единствено телевизори, които ти обичаш да гледаш в захлас, за да вярваш на западните глупости.

Ти сигурно караш лада, гледаш телевизор рубин, хладилник зил, имаш веф....руски часовник луч...... :-) :-) :-)

Хамериканците постепенно се смаляват. Вече не могат да правят войни, както преди. Ударите в Югославия, Ирак, Либия, Сирия .... вече са невъзможни. Иран вече е хамерикански мираж. И в Украйна нещата се закучиха ... Владимир Путин се оказа прекалено умен и силен.

Каква я мислеха хамериканците, а какво се получава на практика. Съветничките на Обама съвсем го сбъркаха. Оказва се, че ПРО по границата на Русия е безсмислена. Само дето струва милиарди. Обама чистосърдечно си призна, че САЩ вече нямат финансов ресурс да провеждат военни операции в чужбина. По инерция хамериканците дрънкат ръждясалите оръжия, но не могат да уплашат никого. А Русия и Китай успешно развиват своите отношения във всички сфери на политика, икономика, търговия и военно дело.

според мен лично е най-доброто решение в украйна да утихнат нещата и да се разберат за някаква автономия примерно.най-важното е да не се изпълни американския мерак за нова война!а новият съюз така или иначе ще закопае сащ,за което едва ли някой разумен човек ще съжалява.

ми беше, че до празника на създателите на славянската писменост, въпроса с Украйна ще се реши. И май ще се сбъдне! Проблема е "ние ко праим"? Хич не съм фен на Атака, щото не мразя "небългарите". Остава ми избора или да гласувам с невалидна бюлетина или ... дА ми разпределят някъде не гласувалия глас. Егати дилемата.

ХИПОДИЛ ТОВА Е РЕШЕНИЕТО

С любезното позволение на русофоба модератор се налага да отговоря на неговият колега НПО шерп ))))) и така : газа е стока а когато се продава стока на врагът се изстисква най високата цена)))) България е в НАТО и следователно е враг за Русия затова и цената е такава каквато е)))))

абе не знам,но след днешната среща настъпи рязка промяна в украйна.а именно-бойните действия напрактика спряха и радата започна да гласува мемерондуми за изтегляне на войската от изтока.явно ще се постигне компромисно решение за автономия на днр,то едва ли някой сериозно е мислил че ей така ще има нова държава,но и автономията е добро решение.на първо време,по-нататък ще видим...а какво дрънка тука бегееца под минимум 20-30 ника едва ли има значение :)

това за войските инфо ли е или предположение? за меморандумите е ясно но ако стигнат и до войските ще е разумно най разумната реакция за света последните няколко десетилетия

svetoslav11111@abv.bg

еми....инфо е,защото цял ден си е затишие.следя 3-4 сайта,които по принцип до днес нон-стоп отразяваха всички сблъсъци.значи явно....

Договор за стотици милиарди долари между Русия и Китай... А разплащането ще става в рубли и юани. Съвместни военно-морски учения на руските и китайски флотилии. Хамериканците са направо в шок.

А две-трети от парите на Китай са в САЩ.... и в долари..... :-) :-)

svetoslav11111@abv.bg

точно затова американската икономика съществува само на милостта на китай.и на база постоянни нови войни.само че не успя да скара русия и украйна,със сирия също не можа да събере съюзници.даже англичаните ги отрязаха.което си е важен днак-англичаниет са големи хитреци,винаги усещат накъде духа ветреца на промяната хахаха.......

дир.бг,хубавобяхте спряли поедно време нерегнатите,що не направите пак същото?

Въпрос: ЗАЩО ЦЕНАТА НА ГАЗА В САЩ Е 140-150$, А ЦЕНАТА КОЯТО ПУТИН НИ ИСКА Е БЛИЗО 500???

Много добър въпрос? Чакаме отговор. Явно руснаците не са ни братя ,за каквито се опитват да ги представят тук. Смъкват ни по 10 кожи от гърба.

НароденСъд 2

Защото сме НАТО т.е. враг на Русия. Някой неразбрал има ли?

е ПАЗАРНА,панацеята за успех декларирана от Запада.Ако не ти изнася купи си от САЩ

Газ в барел? Иначе руснаците наистина ни свалят по две кожи от гърба.

Американците добиват шистов газ ,за това е такава цената ,което на нас ни забраняват!Руснаците ни продават на тая цена защото купуваме малки количества и няма отстъпки!! За това трябва единен енергиен европейски съюз и тогава цената ще падне и за нас!!

Ако цената на Henry Hub съставлява 5 долара за BTU (британска термична единица), то при доставката за Токио например, това вече ще е 12-14 долара. Настоящите цени по договорите с Япония и сега са 10-15 долара. В Европа, при цена от 5 долара на Henry Hub, цената на доставката ще бъде 10-11 долара цена за 1 кубически фут (cf) = 1,031 Btu 1 1кубически метър = 35.315 кубически фута цената отива към 360$. Обаче зимата, по време на големия студ, ценат скочи от 9 на 90$ за 1 BTU

Русофобите обичат България така, както педофилите обичат децата)))) българска народна мъдрост

Е вече янките щесе шашнат-идва края на долара много лошо за някой.

Предстои официално посещение на фрау Меркел в Москва и среща на високо ниво с Владимир Путин. Очертават се разговори по широк кръг въпроси, предимно от търговско-икономическо естество. За Германия, както и Китай, връзките с Русия са много по-важни и необходими от колкото им се иска на хамериканците. Връзката Берлин, Москва, Пекин е черен кошмар за тях.

ако смята да ходи - да отива по бързо че виждам една доста завързана партия шах а при такива партии запада винаги е в цаик нот

Баси, тоя е голям мазохист да ходи в Берлин. Китайците му набиха канчето ,сега отива и Меркел да му набие канчето. Ама то няма друг начин как да му се налее ум на джуджето.

Нещо не си разбрал, ама си пишуркаш

А е черен шамар за хамериканците

Да странно защо има американски бази в Германия и от кого ли пазят те германците? Това е шамар за Русия ,ако не ти е ясно.

Е, май чух че силно пропагандираният по-рано днес договор за доставка не се е случил. Цената май ще пада, нали товариш Путин?

и ако падне за руснаците ще падне и за всички останали..........."демократи"

Съгласен. Да благодарим на Китай.

с дир.бг.

Идеята да има форуми към новинарските сайтове е да се чуе мнението на обикновенния гражданин. Заливането с многословие от страна на разни платени или не, особи. Обезценява съществуването на форума.

имам странно предчувствие малко вероятно, но при създалата се ситуация не изключвам много спешна среща русия - сащ и взето решение за миротворческа мисия в източна украйна както и падане на всички санкции

Не се надявай това да се случи в близките 10 години.

ти искаш гражданска война в украйна?

може би , може би

Итар Тасс съобщи ,че военноморското учение "Морско взаимодействие 2014" е било прекратено поради спонтанното потъване на участващите 12 кораба. По някаква случайност над зоната на учението прелетял американски самолет Б2 с повреда във вратите на бомбения отсек. Поради това целия товар на самолета полетял надолу към участниците във учението. След като дима се разнесъл, всички кораби отишли на дъното. Коментара на американците бил: Ups.

Убер неграмотник. Пише се Oops. Хайде сложи краката в гореща вода, че май имаш температура и бълнуваш.