Ураганен вятър предизвика щети в цялата страна

Хиляди останаха без ток заради силния вятър, самолети бяха отклонени, въгледобивът в "Марица Изток" временно беше преустановен, двама са приети в "Пирогов".

Обратно в новината

Коментари - Ураганен вятър предизвика щети в цялата страна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

pompai

Въгледобива трябва да спира над 20 м/с ,но нали началници в държавно предприятие с лопата да ги ринеш така и не спряха и са герои :)))

И как е възможно дърво да падне върху далекопровод, когато на 30 метра от него дървета не трябва да има!

СУПЕР

голям вятър си беше, една сврака се беше претрепала пред блока дори. иначе мноо са хитри ама виж един вятър к'о можи да свърши..тц ..тц...

Голяма радост кипи във вас, едно пиле е умряло, повод е за празнуване във вашите очи.

Оръфана държава.....един вятър и ...всичко спря, дано Господ е благосклонен към България, че ако наистин има критична ситуация не ми се мисли....мизерни герберасти

Коя държава ти се струва неподвластна на природна стихия?Аман от мрънкалници, недоволни от мястото си под слънцето.

Да, но в случая все пак не става въпрос за торнадо, урагани или цунами, нали??

ние изобщо не бъркаме правописа...Особено като пишем бързо.

ГЕРБеряса от глад и мизерия, само природните бедствия са му ексик...

Днес една греда от пазарна сергия ми се стовари на главата. Оказа се, чи има и други пострадали преди мен. На съседната сергия продавачите гледаха сеир.

Знаех си аз, че в отсъствието на простия, дето се разбира с простите ще стане мазало. А бе то в тая държава и ветровете не знаят как и на къде да духат без БМБ.

хубавото е че сидерастчетата знаят как да духат по-силно от вятъра и на кого

Уважаеми господин редактор, поне Вие не допускайте граматически грешки! /придвижват, а не прЕдвижват/ Извинете!!!

Чудя се кога ще падне крана,който от 15 г. извисява снага в изоставения строеж зад у-ще В.Априлов в Бургас. Всъщност отивам да проверя,ако вече не е късно.Впрочем, на кой ли му пука от това.

а ти кога последно подаде сигнал за този кран? или смяташ, че с писане по форумите си изпълнил гражданския си дълг

Питам се, защо понякога властта се самосезира? И защо в повечето случаи не се самосезира? И по-важното е в КОИ случаи е самосезирането. Факти в близката история - дал господ. Струва се да се замисли човек...

ехо, прав сте ! Hеобходимо е да се сигнализира ! имахме едно огромно дbрво до блока, но изсbхнало ! Mожеше да падне и да направи големи поразии, защото целuя квартал минава от там за метростанцuята ! писах на нашuя кмет г-н Dилчев - Oбщина " CтyденTcка ""- гр Cофuя ! B рамките на една седмица го махнаха / отрязаха / дbрвото !!! поздравленя за нашя кмет - G-н Dилчев !!! затова на изборите сbгражданите го преизбраха !!! Dоволни са от работата мy !!!

бай Тошо не им даваше да крадат - факт. Имаше диктатура и цигани и българи ги беше страх - ама голям страх да шукнат - щото урановите мини, или изчезваш. Сега кои крадат - децата на бившата номенклатура. И то яко се краде - невиждано, можем учебници да издаваме. Ама се забравя - банкерката на Сергей кой знае колко взела от Първа частна банка, ама малко ѝ - лапна един милион за Хохенгер за имидж. Забравя се байно.

Че нали затова мръсниците направиха проамериканския преврат и свалиха бай Тошо, за да могат да крадат безнаказано, като в замяна продадоха националните интереси!

Е, я не се увличай толкова, че да не ти клъцнат от хонорара - Моника нито е била, нито би могла да бъде банкерка, само защото бившият й съпруг някога е бил управител на банка, но пък ни припомняш, че точно Цеца на Боко е банкерка действително, припомняш ни и позабравеният някогашен въпрос - и как така, как за една нощ стана собственик на цяла банка?? А относно "Хохегер" - помним, че Цацаров навремето заяви, че още с поставянето под въпрос, Моника сама и веднага е занесла в прокуратурата всички документи и не е намерено нищо нередно, повече не се и коментира, а както напоследък стана ясно и че Цацаров е "ваш" - можем съвсем да му вярваме!! Но ти, като искаш продължавай в същият дух - за предпочитане е сами да се дискредитирате, нали?:-)!!

Бай Тошо не им бил давал да крадат! Няма такъв смях! Като се върна назад се сещам за една дузина къщи, вили и палатчета, построени по бай Тошово време с пари от строежи. Сещам се как учителят ни по язовирни стени, разказваше, как са се сторели язовирните стени и колко арматура се е крадяла, как не са се спазвали проектите и колко проблеми е имал той самият, като надзор по подобни обекти. Сещам се и как на вилата, съсед строител, прокара улица с краден асфалт до къщата си, защото нямаше кой да го направи, беше просто черен път. Крадеше се и то много. Още нещо, циганите не са мръднали, живеех в Люлин (София), точно до Филиповци и като дете ме беше страх от циганите. Всяка сутрин, като ходехме на училище, обикаляхме с моята приятелка през 3-4 блока, за да заобиколим циганския блок, защото там ни причакваха да ни искат пари, по-големи циганета и ни заплашваха (родителите ни знаеха, но просто ни казваха да си мълчим и да внимаваме, а когато имаха възможност ни водеха те на училище). Горе долу по същото време, бяхме първи клас, тя изяде грандиозен шамар от един циганин, защото каза:"Цинга манга фук", никой не я защити, а тя ревна, детска глупост, но и сега е същото. Нищо не се е променило. Спрете да лъжете, има и други, които сме живели по времето на тоталитаризЪма и социализЪма и помним. Изобщо не беше толкова прекрасно, както се опитвате да манипулирате. Да не говорим за забраните и страховете ...

Новата емисия облигации от 50 млн.евро ощетява българския данъкоплатец със суми от порядъка 1,5 млн.евро (около 3% от номинала). Освен че е пряка загуба за бюджета, операцията е лош сигнал към външните инвеститори в български външен дълг по отношение на порочни практики за неговото управление. Щото новата врътчица е под масата с избран "правилен" инвеститор УЖ на Люксембургската борса..

#КОЙ открива завод за кисело мляко в Китай. В присъствието на "омразния" му ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ!! Да живей БОСТАНЯ, укрепен и в КИТАЙ!!! Та къв бе онзи лозунг на жълтите павета - БОЙКО, КРЛЪСТНИК НА СВИНАРИТЕ... Е ша си подкрепя Бойко ПРАСЧО!! Няма как..

абе то се вижда в парламента кой гласува с ДПС и БСП. Атака - лицемерите!

Чак пък УРАГАНЕН вятър... Тука си е нормале..Вярно - леко по-силен от нормалното, ама.... Ама журналистите са готови на всичко да им е стряскащо заглявието.

То това, че в Добрич не е ураганен вятъра, не значи, че в останалата част на България е същото. Радвайте се, че сте се отървали и толкоз.

в центара в перник живееш милиционерска мишко

като живееш в ДРАГАРЕВЦИ, където освен някои селяни е пълно с властимеещи като теб и кредитни милионери - всичките комунисти от бившото голямото котило. Е, аз ксъм софиянец с баща и майка от София - живея в Центъра.Тук нямаме домове от затворен тип, нямаме охрани - крадат ни и милиционери виждаме само на техните протести.

т.е. живееш в апартамента на баба ти от 20-та година барабар с родителите си, нея и братята и сестрите ти и се чудите как ще го разделите някой ден, че инак кой ще остане кореняка от центъра на софето.....обикновено един остава, а другите си бият шута към люлин, че мангизите за повече не стигат

абе да бе да ..каде живееш ти бе мишко ..ела да видиш какво беше в драгалевци ..изпотрошиха се врати..кабели щеше да сабори кащата.....обаче ти си в землянка..стои си там

Няма по-оплакващи се от българите. Факт. Живял съм и в ГДР на Балтийско море - имаше голями бури - 120км/час. Падаха и дървета и покриви, но не съм чувал да се оплакват. За тяхна чест за 8 години, докато бях там нямаше и 8 мин.да е спирал токът. Бил съм и във Вашингтон.На много места, освен в центъра, ел.проводите не са в земята, а на стълбове . Там с дни няма ток в определени райони и хората - нищо. Сега - венетките - леле малей - увеличението е 2 лв. на месец!!! - едно кафе.Ама пътищата не били в ред.Що не ги оправиха комунягите - те ни яхат вече повече от 70 години.

Педро, когато комунистите бяха на власт имаше и държава, и пътища. Вярно, че ни се струваше, че няма път за никъде, но то е друга тема. Комунистите и те хора - не бяха светци, ама и такива крадци не бяха. Ще ме опонираш ама няма си прав - защото какъвто недвижим имот имаше Т. Живков, такъв имаше и баща ми дето беше среден техник металург. И ако имаш два грама акъл не приравнявай като едно и също социст педал и комунист. Иначе добре си бил и в ГДР, и в САЩ.

Глупости, ама глупости на търкалета. Баща ти, ти и целия народ имаше право да яде радиоактивни марули пролетта на 86-та, докато за номенклатурата се внасяха продукти отвън. За Живков и номенклатурата имаше построена резиденция с хеликоптерна площадка във всеки областен град, дето по това време освен богопомазанте пиле не можеше да прехвръкне, а баща ти (ако има връзки) оставаше като висша форма на благоволение да изкара една смяна на някоя вмирисана база с мухлясали бунгала някъде по селата на морето. И т. н, и т.н. Мрачни и депресиращи времена, дето младите хора сега дори не могат да си представят. От сорта да си метаеш да си купиш простички неша, като телевизор, часовник ютия и хладилник например... А, и опашките за хляб, мляко и месо, как ги забравих само....

Комунистите и сега са на власт и в тях са парите, мушмуле! Те си направиха преврата, те си ограбиха държавата!

Къде си тръгнал да обясняваш подобни неща на мат'ряла. Тук е важно да искаш, да се оплакваш и да обясняваш колко си велик, ама международното положение ти е виновно за всичко!

Сутринта от 6ч. се опитвах да се свържа с телефон 070010010, но уви!!!! Оператор ме пренасочваше към Интернет страницата на ЧЕЗ. И така не можах да подам сигнал, защо ли на всяка фактура го има този номер.

Някой дали е пробвал да звънне на тези некадърници от ЦЕЗ ? "От дружеството призовават клиентите си да подават сигнали .... или на 070010010." тези трябва да ни дават 6 месеца ток безплатно за тяхна сметка. 30-40 пъти спират тока в годинав жилищен квартал на софия и всеки път за последните 4-5 години това е заради авария! Е как не осъзнахте че ще некадърници и не знаете как да се спратите с положнието ами работеи на парче ... ако има нещо ще се реагира, нямате политика да предотвратявате събитията. РАзбирам 1-2 аварии на година ама 40 това е слабо казано некадърност. Ако зависи от мен и държавата ми позволява всички да сте на бесилото вече

Нямаше да има паднали дървета и клони ако управлението на фандъчката работеше вместо да краде,,Клоните се навират по прозорците на травмай 8 след вагона ам няма кой да окастри храстите,,Такава мръсотия повсеместна не е имало ама явно герберасите гледат градинките около тях и си мислят че и софиянци гледат това,,,

Дървета, по-високи от 4-5 метра, за градски условия са крайно неподходящи. Паднали дървета и счупени клони са опасни и за електропреносната мрежа за тролейбуси и трамваи, за паркирани автомобили, а и за самите пешеходци. Ако имаше стабилна застрахователна институция в България, общините щяха да вземат необходимите мерки. Преди няколко години често минавах до стадион "Българска армия". Имаше няколко 15-20 метрови изсъхнали тополи и никой не вземаше мерки за отсичането им. Трябва да има жертви, за да се вземат мерки - вечно да вървим след събитията.

Тиии! Такова! Имаш ли си понятие от размери ?

Дай да изсечем дърветата. Всичко над 50 см е враг на урбанизацията. кой иска дървета, марш в гората!

деер

Вятърът ни изненада..

Sm3hurk0

Ако може вятъра да се усили оше малко и да издуха половината (120) от жълтите павета ще много добре.

абе ако можеше да издуха и поне част от селяндурите, населили Софето, щеше да е екстра! :)))

Ти като кореня Софиянец от Учиндол ли го казваш?

Не може да не се появи някой башсофиянец да коментира "селяндурите" :) Тук превеждам: "башсофиянец" е пряк потомък на ватман, сключил договор преди 50г, за да може да получи жителство. А "селяндура" се заселил едва преди 30г.

Природните бедствия никой не ги е отменял, но проблемите са по скоро от лошо поддържана инфраструктура. От своя страна поддръжката изисква да се харчат пари, а това не е същото като да събираш пари. Държавните регулатори трябва да потърсят отговорност от разпасалите се ЕРП за лошо подържана инфраструктура.

деер

Ще им секнат паричките..