САЩ и Турция спряха издаването на визи помежду си

Американското посолство в Анкара и турското посолство във Вашингтон заявиха, че временно спират всички неимиграционни визови услуги.

Обратно в новината

Коментари - САЩ и Турция спряха издаването на визи помежду си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За още неразбралите, превратчето или пуча си го спретна сам Ердоганчо! Иска да направи Турция отново империя! А военните, ако искаха да го свалят от власт, изобщо нямаше да имат абсолютно никакви проблеми до го шитнат в миг! Прочетете малко за историята на ново-Турция след основаването и от Кемал Ататюрк и ролята на военните за светския характер на властта! Ердоган копира американците, които сами си спретнаха разрушаването на кулите близнаци в търговския център в Ню Йорк, за да могат под предлог, че гонят всякакви терористи, да колят и бесят по цял свят! Как на следващия ден след "неуспешния опит за преврат" изведнъж се появи огромен списък с десетки, стотици турци, които са против Ердоган и хайде всички уволнени и в затвора! Изобщо можете ли да мислите или сте си тъпи по рождение!

Може да изглежда невероятно, но накрая май ще се окаже истина: Ердоганчо най-вероятно е наш човек, дълбоко законспириран гръцки шпионин.

Браво на Султана! Нашия нов брат може да разчита на братската ни подкрепа!

всичко е алъш-вериш, а това е поредния пазарлък

Руснаците му отърърваха задника на Ердоган. Предупредиха го навреме за преврата.

Ми сега какво ще правим бе ага? Тъкмо си бях стегнал куфарите да имигрирам в Диарбекир .....

И от този храст заяк няма да излезе- май Турция вече не трябва на САЩ за нищо. Базата явно не им е нужна повече , а и светът вече почти се раздели на Европейска и Азиатска сфера на влияние.- Сирия е на Иран и руснаците,Ирак е на европейците и американците, Кюрдистан ще искат да са конфедерация с Ирак/идеално- защо не и Каталуня, а и целият ЕС да минат към такъв формат?/. Би било идеално.

Конфедерацията е добър вариант за Иракски Кюрдистан и Каталуния.

да, а според мен е добър вариант изобщо за всякакви формации от типа на ЕС, САЩ и РФ.

Дръж се сериозно! Турция е необходима на САЩ! И то много. Тя е мощен икономически и военен фактор в региона. САЩ искат Турция, но без Ердоган. Прекалено е самостоятелен. На тях им трябва някой послушен и изпълнителен. Затова пак ще опитат, някое превратче. Това е сигурно.

И руснаците също . . .

Бай Иване, и е така, и не е така. След репресиите обществото им е дълбоко разделено-такава държава, според мен, е лесно податлива на различни влияния, а за това съседен полу-независим Кюрдистан ще е напълно достатъчен. Струва ми се, че мощта й все повече ще е част от миналото.

Познавайки малко отчасти "Американското" мислене. Тренда е на влошаване на Американо-Турските отношения. Никоя държава не иска Турция в ЕС. Не само това, но и в момента Турците са на нож с ЕС по редица причини. Ако Турция продължава да сътрудничи с Русия, нищо чудно да има развод между Турция и НАТО. НАТО имаше нужда от Турция за да си държи ядрените ракети в Турция, и за разузнаване на бившия СССР. Сега обаче СССР няма, и НАТО/САЩ нямат чак толкова голяма нужда от Турция като преди. Ердоган го играха отвсякъде, набутаха го в Сирия до уши, и той наивника си помисли, че ще възстанови отчасти Отоманската империя (в смисъл на влияние). След намесата на Русия, всички джихадистки и Отаманистки мераци станаха мечти в облаците, и като се изясни времето се разбра, че в края на играта Русия, Асад и Иран са печелившите, а Турция се оказа с ръце пълни с Кюрдски проблеми. Ако Ердоган бе умен, щеше да стои тих настрана и да не позволява Турция да става коридор и параван на джихадистите. Светна му накрая, че повече вяра може да има на Путин, отколкото на който и да е Американски президент, и че запада има нужда от Турция, колкото да ги хвърлят в огъня на техните интереси.

Като допълнение, на практика, руснаците го спасиха от убийството, което му бяха подготвили с тоя военен преврат.

Mного боза си пил и си замаен от прозападната и проамериканска медия . Bсичко което прави Aмерика е с цел дестабилизация от която печели тяхната военна индустрия локхийд мартин и др. Eвропа без Tурция е обречена и няма да успее пред гигантите Kитай и индия . Aко си мислиш че Eвропа е олицетворение на Mеркел и юнкер , жестоко се лъжиш. Tурция в момента за да се запази като хомогенна държава , предприе да се съюзи с Pусия и иран , защото точно тези държави разбраха че и те имат същата опасност, като разпадането на Cирия подпомогнат от Aмериканската Hеокон политика на инвазия.

Добре казано....

Ердоган - САЩ превърнаха Близкия изток в локва кръв

Аз да питам, може ли д се излиза от НАТО, или от там само те изнасят напред с краката?

Става страшно интересно. Обтегнати отношения между първата и втората сила в НАТО

За интересно не знам ама страшно става наистина

Ние хубаво гледаме от страни, но сме член на пародията НАТО и когато Турция я напусне, ще сме на първа линия, по гол задник. Това трябва да е ясно на лицето Борисов, което се развява из региона като Батман обединител, но в същност нищо съществено не прави.

Нека САЩ и Турция се ритат по кокалчетата колкото могат

Ние пак сме без шапка, дааааааааа, то затова пък и със свалени гащи!

гледам русолюбците пак са се оплели като платика в мрежа. а бе дрогаре, ми сащ подкрепят вашите дрогаре от кюрдската работническа партия бе! а ердоган ги гази и забранява съществуването на тази партия! ми проявете малко пролетарска солидарности интернационален плам бе! идете пред турското посолство да протестирате против репресиите на доган над изстрадалият братски кюрдски народ бе!

Много тъп коментар

от най значичиет съюзник -куче на САЩ ,Путин с два хода и един псевдо пуч направи Турция свое вярно куче насъскано срещу и без това окъсалият го САЩ.

а ножа в гърба и ху.... в гъ....как го забравихте бе?? нали щяхте да полирате анкара и да разширявате босфора, нека.дърници смо.тани??

Представям си огромен поток от американци драпащи към Турция, които сега се тюхкат и се вайкат.

Грешни са ти представите... Нито едните драпат към другите, нито обратното, нито пък и преди са го правили. Просто американците изгубиха съюзник,значителен при това. А както всички знаем-Нато без Турция... Какво е?Със смехотворните армии на Бенелюкса, хихихи..

Какъв поток, те американците търгуват само в Америка. Нито искат да купят, нито искат да продават другаде. Пък и колко държавица е Турция - има, няма стотина милиона. Когато могат да си купят ТЕЦ-ове в огромна България, Турция въобще не може да ги заинтересува.

Гаден факт: Държава разполагаща с С400 е абсолютно неподходяща за "демократизиране".

и коя е тази държава разполагаща с С 400??

Турция вече си плати. Ако се наложи, ще ускорят доставката. Пиши я, че има!

В най-скоро време САЩ ще бъдат изгонени позорно от Близкия изток. Те са корена на ЗЛОТО

Без значение е! Изкуфелото бабе ще продължи да приема всякаква азиатска и африканска резана измет но не и православни.

И тези две странни са съюзници в НАО ? И утре ще си помагат военно ? На всичко е ясно че НАТО се разпада !

Това е само на повърхността. Под повърхността истината е- Израел подкрепя създаването на Кюрдистан, и от тук подкрепата на САЩ за създаването на Кюрдска държава. Да ама Турция вижда това като опасност за целостта на Турция и от тук сериозните търкания между Сащ и Турция. Турция е лицемерна. Турция подкрепя създаването на Палестинска държава, но същевременно се противопоставя на Кюрдите да създадат Кюрдска държава. Как ще свърши всичко това зависи от Тел Авив-Вашингтон.

Зависи и от Русия ,Иран, Ирак, Сирия ... Всички са против САЩ- Израел

Изброените от теб страни от третия свят никой няма да ги пита. Яд ли те е, другарю русофил на заплата или обикновен глупак.

Hе си прав , нищо независи от Tел Aвив и Aмерика, защото има други сили които не са засегнати от англосаксонският културен империализъм. Kой е лицемер това времето ще покаже, имай търпение .

Веселото е, че империята в неистовото си желание да наложи волята си по целият свят започва да се самоизолира и дискредитира почти ежедневно. Започва да се чувства крайно безсилие от страна на самозабравилите се. Те са толкова мили, а целият свят е против тях. Колко не честно.

Не ги мислете тия думбази, винаги могат да хапнат по един "рахат лакум и шекерлия баклава" и да се "оправят".

Cегашното ръководство на Aмерика провежда най антитурска и империалистическа политика спрямо съюзник от HATO. Aмериканската Hеокон политика ще се рухне пред непоклатимата независима турска политика очертана от създателя на турската държава Mустафа Kемал Aтатюрк. Cветът разбра че културният англосаксонски империлизъм са най големите злини и са причината за всички локални дестабилизации. Tука може да се дадат примери като реферандума в така наречената област Kаталуня в испания , някои специалисти открито казват че англичаните подкрепят , защото се знае за кризата с испанското кралство за гибралтар. Tурция със с новата си политика е вече непослушен съюзник на Aмерика , защото Tурция разбра че дълги години е манипулирана и дестабилизирана от бившите си съюзници от HATO. Tурция вече не иска да играе отредената от HATO и роля на преден натовски жандарм, служещ на техните империалистически цели.

"очертана от създателя на турската държава Mустафа Kемал Aтатюрк" култ към личността? а другаря ленин, а другаря димитров? няма един човек създател на държава, човек, остзнай се. В момента иран, сев. корея асърбейджан и още няколко подобни "вярват", че определен човек е началото на всичко. да.. ама не!

Читав коментар! Фес си, ама правилно думаш! Така трябва...Адмирации!

Storen

Ердоган малко по малко руши всичко създадено от Ататюрк. Европа и Щатите няма да толерират неоосманизъм в 21 век. Жалко че обикновените турци не го разбират и се подвеждат по залитанията на Ердоган. От тук на татък ви чакат много разочарования. А ти най-добре си помисли дали не си българин все пак. Това че говориш турски и вероятно изповядваш исляма не те прави турчин.

Разбрахме - Турция вече няма да служи на чужди империалистически цели, а само на своите.

Ха, ха, тук още ли има наивници, които наричат продължаващия цирк в Турция "преврат"?

тУрция още ли е член на НАТО?

Турция е поредният "употребен" и вече леко ненужен съюзник на САЩ. Пробваха преврат, не стана. Чакам да видя друго какво ще измислят.

Тюркендетата си правят ми-ми с хибридните окупатори на Владолф Путлер! За това се самоизолират. Ще разберат грешката си с императора Ердоган, дано не е твърде късно!

Ще видим...Засега Ердоган основно разбра грешката си с американците.

Кво ни интересува, кой с кого си ляга?

С Ердоган турция ще има проблеми

А ние,като си нямаме Ердоган и Орбан, се разкапахме буквално за 30 години!

язе в турця има американски воени бази. стотици отпускарчета сега не могат да се варнат в базата. на тях сащо им се вадят визи. ще става интересно. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тази дъвка с "преврата" малко се поизтърка, но явно още му върши работа на Ердоган за пред собствения му народ. А кюрдите....те си знаят !

Гледам коментарите тука и забелязвам че повечето са чисто политически. Дефакто левите и десните си разменят мнения кой е по на ляво и кой по надясно но има една истина. Турците /в частност Ердоган/ играят много добре играта за да си гонят интересите за разлика от нас. Ние като се оженим за някой няма пускане докато не умре. Турците като видяха че Американците играят срещу тях веднага си купиха спокойствие от Руснаците. Визирам "Турски поток", С400, и няколко атомни електроцентрали + още нещо което не знаем. Ердоган много добре знае че неможе да играе срещу 2 велики сили и веднага промени тона с Руснаците. Визирам развитието на отношенията им от 3г. насам.

Не знам как си гонят интересите , но знам , че Турция е силно разединена държава с проблеми с почти всички съседи и САЩ и ЕС. Крехките връзки с Русия едва ли са стабилна котва.

Съжалявам много, но икономическия интерес на Турция е свързан с Европейския пазар. Русия не може да компенсира този пазар, просто защото ЕС е втората по големина икономика в света. В този аспект на мисли Ердоган действа глупаво. На нас ни трябваха десетки години за да пренастроим икономиката си от ориентирана към СССР на такава ориентирана към Западна Европа. В Турция ако не се промени политиката ще се случи следното - бавно и методично европейските фирми ще намаляват капацитета си в Турция. И след примерно 10 години Турция няма да може да разчита на безмитна търговия с ЕС, просто , защото няма да има проблем за европейските компании да има мита. Всеки, който загуби такъв пазар като европейския, който е втория по големина в света го чакат сериозни икономически сътресения.

Трети е. Не мисля обаче, че си правят кривата сметка за втория пазар - Китай, защото там са едни изнесени финанси на САЩ.

Европейския пазар е малко странно животно .... така поне Турция ще може да си продава в Русия кривите краставици и различните по големина домати :)

Имаше един Местан -виден ердоганофил и евроатлантик. Сега как ли се раздвоява.

Той Местан винаги е бил с Ердоган. В момента си трае и си копае в неговата градинка и тихо мълком ни копае гроба. В момента просто на Ердоган му е друго на главата / и слава богу/. Също така смятам че нашите турци се водят от Белите /светските/ турци а не от Анадолските /черните/ Фанатични турци.

Бо Бо

САЩ и Турция: Две НАТО-вски държави избраха Сирия за да вадят мръсните ризи помежду си и да си налагат взаимни санкции. Това за пореден път доказва липса на смисъла от съществуването на организацията.

Тя организацията отдавна е само на книга... Що не скочат сега датчани, белгийци и холандци, па да смачкат турците в Сирия?! Щото толко им стиска! Гледат си те кефа-без армия,ама с висок жизнен стандард! То ние да му мислим, че пак сме на грешната страна...И ще бъде нормално за жалост, при следващото завъртане на световната рулетка ние да излезем като област в рамките на чужда държава! Досега само ни рязаха...

след тази новина започнали да търсят седмото сърце за ротшилд .но ,защо не опитат просто с един камък ,ще върши същата работа .по-добре е да му добавят две-три гънки в кратуната !

Горките американци, вече няма да могат да емигрират в Турция... Ердоган отведнъж спря имиграционната вълна от САЩ, браво на него! Голям политик. Голям идиот!

Ми сега какво ще правим ? Тъкмо си бях стегнал куфарите да имигрирам в Диарбекир .....

С най голямо съжаление наблюдаваме,че Турция все повече се отдалечава от демокрацията. Препятствайки евроатлантическите ценности Ердоган отдалечава турският народ от светлото бъдеще

Брех мааму! Аз защо не съжалявам чак толкова много? Особено па за евроатлантическите "ценности"! Всъщност Турция отдалечава американците. И от Иджирлики скоро съвсем ще ги отдалечи! Ще им каже-аре друм! Разлитайте се нататък,по робските демокрации-България,Румъния...

Демократично е, ако си опасно болен в София и се обадиш за линейка, да не ти пратят. Не е демократично, в този случай от Турция да пратят линейка в София. Таковал съм го в болния, да мре бе! Това е демокрация!

Ердоган играе конфронтационната игра на Путин - всеки ден нов враг и така, времето да минава, дворците да растат. И ние сме я играли тая игра. Приключи с фалит. Проблемът е, че това са големи държави, могат да повлекат целите региони със себе си.

турските и руските мекерета - вън от сайта и от Бълггария!

Шило

Хахахах, а за грантаджиите нещо?

накрая ще се окаже,че сме единствените доволни американски роби .

се опитва да сгази лука? На кого смята да разчита за в бъдеще? На побърканите иранци ли? Или на кремълската фитка?

Шило

Хахахах, и що да не разчита? Турция не е зависима от САЩ по никакъв начин. Какво, Белия дом ще забрани на Западна Европа да си "играе" с турците? Ама спокойно, дотам няма да се стигне, просто Белия дом отново ще си свие опашката.

За дружбата между москалският сатрап и диктаторчето от анадола има стар лаф: Фитка с фитка се събират!

В момента западна Европа "играе игра," синхронна с Сащ? А кой ще "свие опашка"?Турция докато чака американците да я "свият" може и да изчезнат като държава.

Турция отново започна да струпва армията си на границата със Сирия. Очаква се навлизане в провинция Идлиб. Сирийците наблюдават с интерес случката. Има и техни коментари от рода на - две натовски държави избраха Сирия за да се бият помежду си. Интересното е, че самите сирийци не харесват никого и гледат сеира.

тва което си написал, показва психиични проблеми. От алкохолен делириум. Спри водката! Значи ще ми влязат 2 армии в държавата и аз ще им гледам сеира, а?

не само ще влязат ами и двете 2 пъти ще те порнат

Турците поеха по пътя на ислямизацията а сега са се наредили да разделят държави и да окопират територии в Сирия и Ирак. Подкрепят албанците в тетово с пари и оръжия строят джамии в България и подклаждат джихад с вероучения спонсорирани от тях. Казват ни неверници и гяури а ние им се радваме като деца че се скарали с САЩ и купили руски ракети. А когато се отделят от НАТО ? За 24 часа ще ни превземат. Знаят ни базите и въоръжението. Те ни пазиха въздушното пространство заради алчните ни политици как да откраднат от оръжейни сделки сме с предадена национална сигурност. С такава заплаха като граничеща държава с Турция, веднага трябва да се върне наборната служба и да започне адекватно закупуване на контра атакуваща бойна техника и строеж на нови некомпроментирани бази за охрана и отбрана на страната.

Шило

Не знам, дали целта е окупация. По-скоро, основната цел е да няма кюрдска държава, дори и автономна. А, ако и окупацията влиза в цената, според мен няма да се поколебаят. Поне, докато кюрдите са боеспособни.

Няма страшно. Нас НАТО ни пази

Напълно очаквано след преврата, който САЩ се опита да направи в Турция!

От това, което чета излиза, че има имиграционни вълни от САЩ към Турция и от Турция към САЩ...

В Сирия групировките подкрепяни от американците и турците вече се стрелят. Заедно с английско и турско говорящите си инструктурите. Има го нета.

Вай, вай , вай...Оти така бе, чоджум ага Тръмп, ефенди? Оти така бе, аркадаш? Нали сме баш, баба партньор в НАТО, бе? Ана-сана....Ана-сана... Вай, вай, вай....

Ей, тези Турци големи предатели се оказаха. Сега остана да закрият Американските военни бази и да отворят Руски. Тогава в НАТО съвсем ще я втасат...

бая зор ще видят ,но ...

и швепс...

На мръсните номера с мръсни номера - това е. А Щатите напоследък май си изтърват нервите и парата отива само в свирката. Най-боли, като те ударят по главата с камъка, дето си хвърлил... Лавров и Путин са години напред по отношение на потенциал и дадености. Става дума и за това в главата, и за това в хазната.

Премери си температурата - изпаднал си в делириум.

Не се радвайте толкова. Влошаването на отношенията между САЩ и Турция не е без отражение за нас. Турция очевидно иска да намали ролята си като домакин на американските инереси. При изтегляне на дейности от там, на САЩ ще им трябва нов/нови платцдарми.

Не може да бъде, американските граждани винаги са невинни, те са ангели.

свободните хорa не тарпят такива като ердоган...да не искате путин които е диктатор като него да му се скара .....русофилчета мизерни

Свободата е субективно усещане и е относителна като всичко на този свят. Свинята в кочината ми се чувства свободна и безкрайно щастлива. Но Коледа иде.