Годишната винетка вече ще важи от 1 януари до 31 декември

Годишната винетка вече ще валидна от 1 януари до 31 декември на годината, за която е издадена.

Обратно в новината

Коментари - Годишната винетка вече ще важи от 1 януари до 31 декември | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредната търсачка за пари.Дай му власт и му гледай сеира!

Амчи Овце български ще ви пасат докато Ви смъкнат и последната вълна от гърбовете ви. Само ни режат главите , а ние си траем. Такси,срокове,колекторски фирми, винетки, ток ,вода ,канализация...на майка ви п...ката.

Живея и работя на Север от ГетоБг. Над 1500км са... От години ходя само с кола на работа, но такива "такси" не плащам! Е ако искам да се движа по "магистрали" - си купувам винетен стикер...ИНАЧЕ - НЕ !!! Е , и не говорим за истинските магистрали, които нямат нищо общо с тия в Гетото. Но в Гетото нали сте много богати та плащате за какво ли не на кого ли не в какви ли не размери... Един приятел казваше: "народа ни си заслужава живота в който живее, и никой не му е виновен , че ходи и сам си избира своите екзекутори над 25 години... сам без натиск и заплахи.." Та , така засега де :)

Разбира се, населението ще постигне само толкова, колкото си позволи да поиска! Разбира се, познанията са много важни. Но няма нужда да го сравняваш с държава, отдалечена на 1500км от нас. Дори в съседна Румъния, където няма тумби цигани, крадящи метал с каруци посред бял ден, се вижда, че хората имат по-добра подредба. Дори този дребен детайл се отразява и ми направи страхотно положително впечатление! У нас държавата е създала и си отглежда тази пасмина. Не им пипат каруците. 3 оплаквания подадох и нищо не се промени. В същото време пунктовете не приемат хартия от нормални хора, а само от тези на контингента. Всичко някак е организирано само за изхранването на циганите!

Абе тая лиляна има ли кой да я мандръса?

Нея е оножда вожда и е недосегаема комунистическа издънка!

Много се чудиш. Най-лесния, а и справедлив начин е да вкарат цената на винетката в горивото. Защо един пенсионер, дето изкарва колата си максимум веднъж в седмицата, трябва да дотира някой неслизащ от колата си? . "?! ( нерегистриран ) 03.11.2016 15:43 . И от КАТ как да проверят дали другата ти кола е в гаража. Утре детето като порасне, кой ще следи. "

В някой, по-развити страни, пътната такса отдавна е точно така - в цената на горивото. Караш > Мачкаш пътя > Гориш бензин > Плащаш. Просто и лесно, без да дразни хората. Ама ние няма да изкопираме нещо хубаво. Само високите западни цени и такси копираме.

Е то е вкарано, викат му акциз. И около 50% от цената на бензина в момента.

Хората им викат да важи от дата до дата, те - не, до 31.12. Верно вече ни вземат за мезе.

Откак Пухкавото Лили направи почти двойна цената на годишната винетка съм приел следното: 1. Тази година не си купих годишна винетка, а само седмична за времето, когато бяхме на море! Нека бъде малко на диета! Ще и се отрази добре. Прогнозата ми е в най-лошия случай да взема още една седмична по новогодишните празници. Това обаче няма да стигне и половината на цената от миналата година. 2. Понеже непочтенно вдигнаха цената и ни поставиха пред свършен факт, очаквам след като се изберат на тези избори, годишната винетка да важи само за переода от 01 януари до 30 юни, защото апетита идва с яденето, а и тези мярка нямат! Доказано!

гиди свиньо ненаяла се!

Малоумно и безумно решение! За новогодишните празници обикновено пътувам. Сега, като се връщам на 2-ри януари от някъде ще треперя, че ми е изтекла винетката?! Ако пък целта им е да накарат хората да ги купят през декември, трябва да лишим някого от коледен подарък!

ВАЖИ ДА З1 ДЕКЕМВРИ---ЗАГЛАВИЕТО ПОСЛЕ В СТАТИЯТА ВАЖИ ДО З1 ЯНУАРИ РЕДАКТОРИ ВИЕ В РЕД ЛИ СТЕ??

Кретенска им работа на дира.Като всички техни останали информации.Такива,че да не разбереш нещо като хората.

Ако съм си купил колата през септември,до края на годината с каква винетка трябва да карам се пита в задачата. И защо не е от дата до дата.Тогава много повече хора ще си купуват винетки.Защото сега,такива като мен се скатават за да не плащат годишна винетка ,а да я ползват три месеца. И де факто имаме увеличение на цената на винетките тихомълком,защото валидността им се намалява с един месец,а цената остава същата.

купуваш си три пъти месечна винетка, и си на кяр седем лева! успех андрешко! и по надолнище изключвай двигателя! ще спестиш още два лева и ще си щастлив!

Ти с акъла ли си, не с топла а с никаква бира те цакат, а ти се правиш на баровец, щото май ти си с кърпените гащи.

Ей покрай такива ларж-бедняци като теб, дето са прекалено ларж за да обърнат внимание на това как държавата им бърка в джоба, ама още от средата на месеца почват да се сгъват като стара змийска кожа, щото 800-левовата заплатка свършва, в България трудно ще се изгради гражданско общество. Щото за теб тия дето МИСЛЯТ и с търсят правата пред държавата-мащеха,са Андрешковци и дребнавци. А ти си ларж, къде ще се разправяш за 7, 10 или 50 лева на година. Ама иначе джоба и главата ти кънтят винаги на кухо... Щот си ларж. Скъсаняк.

Математиката ти куца,брат.никакви седем лева не съм на кяр.От септември до декември са четири месеца.За четири месеца 120 лева за винетка,при положение,че годишната е 97.Не аз а държавата ни цака с андрешковски номера като не въвежда срока на валидност на винетките да е от дата на закупуване. Плюс това въпросът е принципен. И понеже такива плащачи като теб си мълчат,затова навсякъде ни цакат.

тя винаги е важала от 1 януари до 31 декември! винаги, от как има винетка в България!

Така е но имаше бонус от един месец за закупуването. Интересно с касовия бон ли ще се доказва за януари следващата година?????

честито от ГРОБ и боко мутрата! изберете ги отново!

Нов тъпизъм...

Досетливи са, февруари може друг да обира парите от народа.

Нали и сега е така? Можеш да ползваш винетката до 31. януари!Какво е това за" улеснение на гражданите", при заплатена винетна такса за предходната година , да могат да ползват републиканската мрежа до 31, януари"??? Кой е тоя, дето няма "заплатена винетна такса от предходната година"?

немо не си мисли це с 1 винетка сте карас 100 коли за да излезе една кола на патя трябва застраховка винетка и преглед . има кола и кола . за всяка кола разлицна винетка и застраховка .водаца састое от знацение *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И още... Айде, няма да коментирам цената на винетката, ама да ме карат за всяка моя кола да плащам винетка е абсурд. Просто няма как да карам двете си коли едновременно. Винетката трябва да е поименна - годишно талонче, което да стои при другите документи.

всъщност винетната такса да действа САМО когато АЗ-водача на автомобил съм на пътя....! Когато другата ми кола стои в гаража, тя не тъпче по пътищата!Ако я вземе жена ми, тя да си купува поименна винетка и да се търкаля!Тогава, обаче , ако имаме една кола, ще плащаме две такси за винетка...!

Безспорно е така, но в моя случай само аз съм шофьор в семейството, а имаме два автомобила... и това не е единичен случай. Напротив, семействата в които се "поделя" един автомобил са по-малко.

И от КАТ как да проверят дали другата ти кола е в гаража. Утре детето като порасне, кой ще следи.

И защо, за да създаваме стрес в народонаселението, защо не запазихте вече познатата система?! Тъпи политици без характер! Ама пред 3-та световна ще ви трая простотиите, нямаме време да обучаваме нови охлюви!!!!!!!!!!!

По данни на КАТ, в България има регистрирани около 3,200,000 леки автомобила и още около 1,000,000 лекотоварни и товарни. През 2015 от винетки са събрани 232,000,000 лв. Като погледнем цените на винетките, излиза, че товарните плащат около 10 пъти по-висока цена от леките автомобили. Използвайки знанията от 4-ти клас по математика, излиза, че ГОДИШНАТА винетка за лек автомобил, ако се продадат винетки за всички автомобии, би трябвало да струва около 18 лева, а за товарен 180 лева. Т.е. от товарните ще се съберат 180,000,000, а от леките - 57,600,000 или общо 237,600,000 лева. Само не знам как ще реагира Ганьо като му кажат, че няма друго, освен годишна винетка!

Останалите събрани парици отиват за крайноблагородната цел, да се плащат заплати на паразитни чиновници, насъдени на измислени, държавни позиции, генериращи подобни, "умни" закони.

Дебелата Овцелина след няколко дни затишие, пак започне да блее от кошарата. За разлика от нея Тиквата не престана да грухти ежедневно по всички медии.

разплута свиня!

Искам да си купя годишна винетка днес, но под годишна разбирам да важи 365 дни както седмичната важи 7 дни, а не от понеделник до неделя. Реално това правят. Продават ви пощенска марка за 2016-17 и прочие, което е измама.,!

И в коя държава може да си купиш годишна винетка от дата до дата?

Веднага посочвам- Румъния. Цитат: "...12 months respectively, even yearly vignettes force is calculated from the date of purchase..."

Във Някоя цивилизована държава, А не в такава, в която виреят неграмотни, незаслужаващи живот на земята подобия на примат като Вас. "?!?"

Е то както е тръгнало,по тая логика може и такъв закон да вкарат:годишните прегледи на колите да важат до края на годината.Минаваш на преглед септември и.....важи да 31 декември,защото прегледа е годишен.И на 1 януари всички с колите марш на преглед,че иначе ставаш нередовен.Абсурди,абсурди....

Значи винетката за 2017г. ще ми важи 11 месеца, защото старата е до 31 януари. Схванахте ли как вдигнаха цената без да се усетите?

Винетката в РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ трябва да струва 25 лв.Другото е кражба.Съдете ги!

Ей, льольовци,купувам я на 10 юли,годишна е ,значи важи за 1 година-до 10 юли следващата.може ли да сте толкова прости.Пенсията ми я дават на 10-число,значи ми я давате за по малко от година.Няма да купувам,няма да плащам и глобите .....поздрави на майките ви.

Всякакви свинетки нямат абсолютна никаква валидност за абсолютно никакви периоди, защото са обявени от Съда за незаконни. Това е. Същото е и с билетките за граТИСкия транспорт.

Пред клептоманията и медицината е безсилна!

Някой разбра ли дали винетката ще може да се ползва за времето 1-31 януари следващата година?

Лейка, значи имаме ОГРОМНО несъответствие Първо - 85% от парите идват от ЕС, т.е. не са дадени от правителството Второ - останалите 15% от парите идват основно от кредити - погледни структурата на бюджета Трето - около 350 милиона влизат в бюджета от винетки. Правителството казва че ги дава за РЕМОНТИ. Което разбира се не е вярно. Ремонтите в населените места са за сметка на общинските бюджети. Ако вземем, че един километър пътен участък струва около 1 милион лева (което е глупаво скъпо, но дотам го докара Бойко), и една подмяна на горния слой асфалт ще струва не повече от 15% от тази стойност! Т.е., всяка година има пари от винетки за подмяна на около 2300км асфалт. Но ние не подменяме, ние кърпим, което е около 10% от необходимия за цялостна подмяна на слоя. Т.е. всяка година в България с парите от винетки може да се смени асфалта на около 23000км. Какво излиза, че за 2 години може да обиколим земното кълбо с тия пари. 23 ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРА могат да бъдат изкърпени! И пак - за сравнение цените на винетките в околните държави (в Чехия е 55 евро, Словакия 50 евро) са подобни, а пътищата им КЛАСИ над нашите. Какво защитаваш Асфалт ага, не виждаш ли че само се краде!

годишна! за една календарна година! календарната година е ог 01. 01. до 31.12.! ти може и да си я купил на 31 май, щото тогава си изкарал колата от гаража, щото не си си купил зимни гуми, но тя си важи от 01. 01 . до 31. 12.! всяка година до сега , а както излиза от статията и от сега на сетне, през януари месец кат не спира да проверява за винетки! но от пърни февруари трябва да имаш винетка ако излизаш от село! винетка която важи от 01. 01.! кое е неясно??

идиот, ти правиш ли разлика между годишна и календарна година? де ви намират такива тъпи тролове тея от герб..

само ти можеш да направиш разлика между годишна година и календална година! е и още шест иди..ота са успели!

А застраховките и прегледите как са от дата до дата бе, сараошник. Или искаш и тях да ги направят до 31 Дек. Аман от коне с капаци.

А защо цената и не пада, в зависимост от седмицата, от началото на годината, през която е закупена?

Таз година с месечна изкарах цялата година, и другата ще е така.

искаш годишната винетка да струва360 лв??

тои иска годишната винетка да е база за останалите - не едно къмто готере. ама отде ум в празната ти чутура да разбереш

за теб, умнико, 780 лв.

А кога гастарбайтерите и транзита през страната ще започнат да си плащат редовно винетки? Кога ще има редовни проверки на изходите от България, не веднъж на 10 години, а ежедневно в продължение на години, както е в цивилизованите страни?

Отговор: Защото управляващите ни приемат като елементи, стока, идиоти, глупаци и всичко друго, но не и като нормални хора. Ако ни приемаха за нормални щяха да разделят годишната винетка на 365 и да се плаща еднодневна. Но за тях ние сме говеда.

А досега не беше ли същото? БЕШЕ! Защо не ги направят като прегледа - дупчиш когато ги купиш и броиш 356 дни!? Сега ако я купиш март за цяла година гориш с изтеклия период!! Тиквенска работа пожарникарска!

Най-правилно е да е от дата до дата. Но нещата в България не се правят на този принцип, които не е изгоден за издаващите винетки.

А не е ли редно годишната винетка да струва една година? Ако си купя годишна винетка на 26-ти март и тя изтича на 31-ви декември реално ще я ползвам 9 месеца. Но пък от друга страна това ще стимулира фуражките да работят ... на първи януари, сигурно дори няма да искат да им се заплаща извънредния труд!

"да струва" да се чете като "да важи"

Ш.....т! Я да мълчите и плащайте! При нас, герберастите е така!

Направете и застраховките да са до 31 число".Заплатите и пенсиите да се получават веднъж годишно на 31 число,данъците да са дължими пак до 31 число.увеличете парите за затворите до 31 число,че ще лежите в тях.

няма - да се обадят на енергодружествата да укрепят ел. стълбовете щото скоро по тях ще висят

В Швейцария също е така, винетката важи до края на календарната година, само че струва по евтино- 40 франка, или 38 евро, защото са им по лоши пътищата, а и са по-бедни.....

Бандити!!!!1 Винетката трябва да важи за 1 год,независимо на каква дата е издадена.

При тези поскъпвания и вдигане на такси се питаме "Кой на кого служи?" Ние на управляващите или те на обществото?

че то и преди си беше тъй! можеше да караш до 31 януари! сега чааак до 31 януари!