Видовете насилие в училище и как да ги разпознаваме?

Всяка агресия оставя своите белези върху детето - вреди на физическото и психичното му здраве и развитие

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, според западните ,,научни,, изследвания насилието щяло да се определя от погледа на детето, как говори- артикулацията и други подобни щуротии. Много семейства ще изгорят с такива ,,научни,, методи на оценка. Лелките от детските градини ще дават сигнали за наблюденията си- ето така ще вземат децата на хората, докато настъпи пълен разрив в съществуването на семейства- успяха да накарат хората да живеят на ,,семейни начела,, сега ще успеят и в тази мръсотия.

За жалост натам отиват нещата. Това беше и целта на ИК, както и на новият Закон за семейството и детето, който се готви.

А бе друго си е да си спукваш от бой и децата и жената, в училище да ги налагат с пръчка и да ги наказват в ъгъла на колене, по-силните и повтарячите (упс, такива май вече няма) да тероризират по-малките, да им взимат парите за закуска и т.н. И после ще се чудим защо сме нация от комплексари и решаваме всичките си проблеми с бой и понякога с убийства.

"За насилието в училище няма междучасие! Всяка година стотици ученици..." Тогава защо не предприемете сериозни мерки за решаването на тези проблеми?А не просто да привикате насилника на по един приятелски разговор след което да го пуснете по живо и здраво(не зависимо дали е имало побой,гавра или тормоз) докато не окаже насилие към друг или същият индивид и пак не го привикате за същото!? А за проблема свързан със саморазправата породена от родители живеещи в измислен свят в който детето им е перфектното ангелче,за това няма ли да се спомене нещо?!

Вижте сега, дума не обелвате за агресивните кресливи и прости келемета, които не знаят защо са в училище и се стремят по всякакъв начин да провалят часовете с шум, обиди и прочее. За такива ла-на все учителите с виновни!

ми те са ти го написали - "...от дете към възрастен" само дето не са обяснили в тази ситуация какво се прави? или както във вица, дето манго казва" и айше, не бъркай ситуацията с боя!"

Няма как да бъде спряно такова насилие сред децата докато родителите не проумеят ,че насилието е лошо нещо и трябва да демонстрират личен пример на непримиримост към проявите на насилие пред собствените си деца. Проблемът е ,че огромна част от родителите дори несъзнателно с думи или действия, поддържат у децата си усещането ,че насилието е нормално нещо.

Има ли значение какво е насилието нали е насилие няма значение името Трябва отще от малки да се учат на дисциплина да уважават по големите.