Спасено от развалините в Алепо дете трогна социалните мрежи

Активисти от сирийската опозиция разпространиха видеозапис на момченце, спасено от развалините след разрушителен въздушен удар в град Алепо.

Обратно в новината

Коментари - Спасено от развалините в Алепо дете трогна социалните мрежи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Активисти от сирийската опозиция ... Четох дотук. Типичен пиарски булшит.

Е, нещата си дойдоха на мястото. "Сирийските активисти" извадили момчето, донесли го на медиците и направили снимките и записа са допуснали една грешка - не е трябвало да се снимат с отрязаната глава на обезглавеното на 5 август от ТЯХ палестинче. Туитър вече е пълен със сдвоените снимки - с отрязаната глава и от оня ден с малкия Омран... Всички са от подкрепяната от САЩ бригада Зинки. Един ден обезглавяваш дете, след няколко дни си първи опозиционен активист и спасител на деца! Колко му е. А нашите медии ближат ли ближат... Толкова по този епизод от информационната война.

На някои толкова са им гренясали мозъците, че на живо да излъчат как Обама реже на някого главата, те пак ще викат ето Путин коли хора.

Абе за други не знам, но за да си форумен политагитатор, на тебе здраво ти е гранясал мозъка. Фактите са факти, тук и сега - варварщина от московски тип.

А едно друго 10-годишно беше обезглавено преди две седмици от "борци за свобода", а социалните мрежи мълчаха. Лицемерие.

Или страх от големия брат(господар).

EUROn

"Лекарите в Алепо използват кодови имена на болниците, които казват, че са подложени на системни въздушни удари от страна на правителствените сили. Опасяваме се, че силите за сигурност може да проникнат в мрежата на болниците и да атакуват линейки, докато те прехвърлят пациенти от една болница в друга, обясни медикът, погрижил се за петгодишния Омран." Там е 10 пъти по лошо от ада.... Това ли беше стратегическото бомбардиране на Руснаците... жилищни сгради с цивилни???

Така изглежда на пръв поглед, а кой запали войната. Да не се връщаме кой знае колко назад, само края до края на ВСВ. Кой подпали Корея Кой изби над милион във Виетнам Кой в продължение на 6 години изсипа върху Лаос по 2авиобомби на глава от населението, само по подозрение че там се укривали виетнамски войници. Кой изби края на 60-те години интилигенцията на Иран и даде почва за създаването на ислямска държава. Кой подклаждаше постоянната нестабилност в близкия изток. Кой унищожи Ирак, Сирия и Либия. Кой подпали войните и конфликтите в целия арабски свят. Кой разсипа една европейска държава Югославия и създаде едно недоносче Косово. Кой принудително раздели една Судан на северен и южен, натири почти целия народ на север, обричайки го на глад и монополизира ЦЯЛАТА ЗЕМЯ на южен Судан за свой компании. Кой? Сети се! Ама не е Русия. Още искаш ли, и то от съвремието, а можем да се върнем и преди ВСВ.

Миличкото детенце... чии грехове изплаща? Колко много душици погубва тази война...

EUROn

И аз това питам с какво заслужи това дете да има такава съдба вместо да е весело и да играе с връсниците си на тази възраст, а там то трябва да се бори за живота си и то един живот..... Тук ще бъда много уплюван но този клип доста промени мирогледа ми.... от чисто човешка гледна точка... та на кой толкова зло е сторило това детенце за да изглежда така и да има дупка в главата...... Светът се изврати по добре да има някъкъв апокалипсис и всичко да започне от начало...

ДеДоВиЯ

Светът наистина се изврати и виновниците за това нещастие тиражират тези снимки за да ни промият още повече мозъците. САЩ-това изчадие на ада и гордост на сатаната сее смърт и разрушение по целия свят, обвинява всички други и тиражира снимките на свойте жертви, приписвайки ги на тез които не искат да сведат глава пред тях и да им слугуват.

Колко е лесно и лицемерно да рониш крокодилски сълзи от уютната си бърлога, натъпкан като прасе и задоволен от всичко. И за малко спорт или разнообразие ще поревем за някое детенце. Лицемерие, вместо да реват по мрежите, да съчустват и т.н. по добре да поискат сметка на краварите за всичките им безчинства, да поискат сметка на своите правителства за сервилната политика на своите правителства към САЩ. Докато не бъдат озаптени краварите тез снимки ще са ежедневие и рано или късно няма да ви останат фалшиви сълзи.

Голяма е трагедията в Алепо и цяла Сирия. Но там страдат цивилните в районите, които се контролират и от правителството.Но... за това нито дума. Деир ез Зор вече е обкръжен вече три години и има реална хуманитарна криза. В Алепо всеки ден гинат десетки цивилни от самоделните и неточни снаряди на бунтовниците(от газови бутилки). Шиитските градове Кафрая и Ал Фоа вече повече от година са обкръжени от Джеиш ал Фатах и се снабдяват само по въздуха. Редно е да се пише и за това....

EUROn

Трагедията е голяма но светът е с широко затворени очи.... Човешкия живот вече не е фактор сега всичко е пари, алчност и власт...

Този номер вече се изтърка. Подценявате интелигентността на читателите си.

Понеже някои се опитват да мислят логично, а не им се удава: Реалността днес е плод на общите усилия на човечеството вчера - Студената война навлезе в нова фаза, не е свършила, както вярват някои. Сирия беше съюзник на СССР, също Либия, България и т. н. - сега тези държави са в руини, икономиката им е разбита, масова миграция от тях и т. н. Не бе намерен език на помирение, не е намерен и днес, но да се надяваме, че в бъдеще ще бъде намерен!

Един е пътят на мира, унищожението на САЩ.

Баси....пропаганда отвсякъде....

За жалост невинна душица,не го заслужават .нозащо сащ предизвикаха тези комфликти и създадоха тази машина за смърт и нащастия в тези арабски държави.А вие от дир защо нито веднъж не побликувахте снимки на сирачетата и убити деца от хунтата в Украйна донецка област и запалените хора в Одеса.

странно че и там руските бомби правих сирачета. ти не помниш ама ги показаха децата дето руските главорези и проруските терористи ги направиха сирачета. ма не ти оттърва

Ето какво пишат в БТВ на 9,8,2016 год.: В опит да спре обединението на ислямистите в Алепо, сирийската армия е мобилизирала стотици бронирани единици техника за подсилване на защитата на града. Там са изпратени 100 танка и 400 бронетранспортьора. Въпреки това Джаиш ал Фатах", организацията, която обединява повечето опозиционни групировки, все още разполага с високоефективни бойни сили, наброяващи до 10 000 души. Явно промиването на мозъци има успех при първосигнално мислещите и с няколко снимки се изопачава ситуацията.

ДеДоВиЯ

То и теб явно те е фраснал някой шрапнел, то такива простотии човек с здрава глава няма да каже.

За жалост невинна душица,не го заслужават .нозащо сащ предизвикаха тези комфликти и създадоха тази машина за смърт и нащастия в тези арабски държави.А вие от dir защо нито веднъж не побликувахте снимки на сирачетата и убити деца от хунтата в Украйна донецка област и запалените хора в Одеса.

МИ ДЕТЕТО ЩЕШЕ ДА СИ ХОДИ НА ГРАДИНА, СЛЕД КОЕТО ЩЕШЕ ДА ПОЛУЧИ НОРМАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ И ДА СТАНЕ НОРМАЛЕН ГРАЖДАНИН. НО ЧИЧКО САМ Е РЕШИЛ ДРУГА ДА МУ БЪДЕ СЪДБАТА. КАКТО И НА МНОГО ДРУГИ ДЕЦА В ЛИБИЯ, ИРАК И Т.Н.

Горкото дете, ако знае за какви долни и неморални цели е използвано ! Типична гьобелсова пропаганда !

дир .бг , обещавате ли да пускате видео за убити българчета от нахлуващите тук терористи ,за да трогнете евентуално "социалните" мрежи ?нищо , че на по-голяма част от родителите не им пука за това , техните гени са малко свикнали с османското насилие , а на някои сигурно им е харесало !

Всички сирийци да си ходят в Сирия и да воюват с тези психопати от ИДИЛ! Не да бягат в Европа!

Е нали до вчера "умерените" режеха главите на децата, как пък изведнъж стенаха толкова състрадателни?

кои ти е крив че вЕрваш на кремълската пропаганда от типа = всички са маскари. странно как всички са маскари па никога не трепят по ИД а само по опозицията на Асад...странни работи.

Оо, милиционера на сайта, къде се загуби бе?

Можем да бъдем уверени, че хората, които имат и най-малък пръст в причиняването на това неописуемо страдание, ще горят в Ада. И там няма да има хъм-мън!

Ада е на земята. За другия от приказките не е сигурно дали въобще съшествува.

Всички американци да видят какво прави тяхното правителство.

Не само американците - всички велики сили - в това число и Русия. Колко е просто - велика са, защото печелят именно от тези конфликти. Умишлено ГИ създават, след което се надпреварват, да именно великите се надпреварват да ги умиротворяват. Това го правят с всички по-слаби от тях държави. Нямат спиране.

Има и разпространен видеозапис и с обезглавяването наскоро на 12г. момче в Алепо от "умерени опозиционери",заради това, че е шпионин на Асад ,но никой не го пусна в социалните мрежи и никого не "трогна"!

Е тогава,как разбра бе байче,като го няма в тубата? От Кремъл ли ти пошепнаха!?

Значи не е трогнало западните детеубийци !

Руска бомбардировка!!!!

Естествено е едно пострадало дете да трогне социалните мрежи, но щом видеозаписът е разпространен от активисти на т.нар. сирийска опозиция и щом момченцето е спасено от развалините в Алепо, публикацията в Синь де там от 16 август т.г., изяснява нещата: "...Доставката на оръжия, муниции и сведения от САЩ и страните от Залива позволи на 10 000 радикални джихадисти, ръководени от Ал-Кайда в Сирия да атакуват гр.Алер. За няколко дни те успяха да пробият югоизточната отбрана и създадат малък коридор към Алеп. Зоната е обградена от правителствените сили, но е под контрол на джихадистите..." Лесно може да се намери в нета под аглавието в Синь де там "Русия предприема масивна въздушна кампания за да спре съвместната атака на САЩ и Ал-Кайда над Алеп" ("La Russie lance une campagne aérienne massive pour stopper l'attaque conjointe des Etats-Unis et d'Al-Qaïda sur Alep", 16 août 2016 18:41 UTC, Signes des Temps), а англоезичната версия на същата публикация е в Муун аф Алабама - "Massive Russian Air Campaign To Stop U.S.-Al-Qaeda Attack On Aleppo".

за да не станат и нашите деца като това на снимката, разкарайте всички ислямисти от България и Европа сега!

правителствените сили на презитента асад подкрепени от воиските на путин, дир.бг пак проспусна подробности колко угодно

Всички амеро-джихадисти трябва да бъдат разкарани заедно с кураторите им от Американските НПО-та ' Америка за България Отворено Общество БХК Центрове за изследване на демокрация итн............... бок _ци

А снимки от терористични актове на ислямисти трогват ли ни?

Чета тука и не мога да повярвам на това, което е написано...Това било пропаганда и било нормално да има жертви. Даже и да е пропаганда, детето с нищо не е виновно и чисто хуманно човек със сърце няма как да не реагира със съжеление. Аз съм баща на дете на тази възраст и мога да ви кажа, че все още са невинни...Много ясно, че ако вижда омраза и да се стреля покрай него, най-вероятно и той ще стане като другите. Без да искам да обиждам, но се обзалагам, че ако вие всички, които пишете тука си направите ДНК аназлиз със сигурност ще се окажете роднини с детето на снимката. Славяните в българия са малко.

Хуканистите истка да редуцират човшешката популация до един милияард души за да заитят земята и жвиотните. Или по скоро да защитят себе си. Бог подчини всико на човека и каза плодете се и обладайте Земята. Хуманистите правят всико против волята на Бог. Това прави и бащата на лъжата луцифер. Затова действията на хуманистите не са китерий за правда , истина, любов и милосърдие. Те са действия на горделиви и суетни хора с вида на благочестие , но отречени от силата му. На вълци надянали овчи кожи. Какво ли не прави инерцията в мисленето в днешният обезумял свят.

Спри се с богословието и слез на земята. Никакъв бог или дявол не са замесени тука, а най-низките човешки пороци.

Един прост въпрос, какво ще кажеш за гладувашите дечица, какво ще кажеш за децата в България, които се ровят в кофите за боклук???? Нима спираш за да им помогнеш? Нима отделяш от вечерята си и заплатата за да даряваш, изключая нова годира и някой друг празник??? Какво ми се правиш на загрижен? А знаеш ли историята на това дете??? Не, просто поредния шаран на кука без стръв!!!!

Е какво излиза? Вие като родител с хуманно сърце няма как да реагирате! Ами ако видите истинската картина там с това хуманно сърце предполагам ще се запишете доброволец? ЗАПОМНЕТЕ ПРЕСАТА ВИ ДАВА ТОВА, КОЕТО ПРЕЦЕНИ, А НЕ ИСТИНАТА.

Ами Обърни се към посолството на САЩ. Там ги сдадоха тези ла-на в БИ. Започвайки от 2003. Помогнаха създаването на ИД само и само да свалят Асад от власт. обучаваха всякаква паплач...................... само и само да унищожат всеки който не им се подчинява. заедно с пуделите си. Само в Ирак по времето на американската окупация са убити между 100 000 и 300 000 деца. ЗА ТЯХ СЪРЦЕРАЗДЕРАТЕЛНИ РЕПОРТАЖИ НЯМАШЕ

99% истина + 1% лъжа = 100 % лъжа. Истина е само тогава когато е чистата абсолютна Божия истина. Живеем в свят на абсолюти в лицето на Творецът създател на всичко живо и неживо, от Който започва и свършва всичко. Без начало и накрай, свят, всезнаещ и всемогъщ абсолутен гарант за живота и справедливостта във вселената. В този свят доброто в лицето на Бога на любовтта и истината доминира категорично във вселенета. Само тук на Земята имаме временно преобладаващо зло, поради един разбунтувал се горделив и суетен космичекси натрапник, имаш налудничевото желание да заеме мястото на своят Създател , което не му е по мярка. И поради човешките похоти, страсти и слабости. Неговите последователи ни заливат с хуманизъм (луциферианство) чрез масовите медии. Има много нпшрава и скръб в този свят отвърнал се от Бога и Неговият вечен закон, фундамен на живота, който поддръжа живота и щастието на всички сътворени същества във вселената. Неговите противници живеят според принципите на хаосът, които са несъвместми с живота в дългосрочен план. В тях няма любов и истина. Само егоизъм , гордост и суета, които които ще ги погубят, ако не се покаят своевременно за тях. Техните безумни действия пред лицето на Бога си ги обяснявам единствено с душевното заоболяване садомазохизъм.

Ти от коя секта си? Бог ли? Честност, мир, любов, добрина, всеотдайност, доблест, благородство - да, но Бог!!! Боговете са плод на въображението на хората с който си обясняват необяснимите за тях чисто научни и природни явления, тъй като човечеството на възраст едва няколко млн.години е твърде младо за да е изучило всички вселенски закони, но вече има доста познания.

тези активисти , преди месец обвиниха дете на 12 години , за поддръжка на ассад и го обезглавиха , но дира не ни показа видеото , което обиколи целия свят, защо ?

а изнасилените жени в кьолн и другите градове не искат и да се показват дори

Брадатите вадят сълзливата карта само когато яко са ги напънали в някой сектор! Явно са го закършили отново, очаквайте събощения за газови атаки, фосфорни бомби, атомни, лазерни мечове и там каквото други Ви дойде наум..

самият тръмп обвини и обама и килърито за създаването и подкрепата на ид(те не го опровергаха !!!) , но социалните мрежи не се трогнаха от това ...сега всичко е манипулации, за последните балъци !

Ясно е , че тая пропагандна боза в България не върви. Махайте го и давайте друго заглавие.

Мислите ли ,че останаха наивници , които да се хващат на мизерната ви пропаганда за добронамерената и толерантна ислямска религия ?! Жалки сте !

ЧУДЕСЕН ПРИМЕР ЗА ТОВА КАК СЕ ПРАВИ ПРОПАГАНДА ПО УЧЕБНИК!

Имало късмет - оживяло детето. За разлика от други, загинали по пътя към "обетованите земи".

"ПОТРЕБИТЕЛИТЕ СЕ ТРОГНАГА" Наистина "ПОТРЕБИТЕЛИТЕ" Тези дето потребяват , дето са свръзадоволени. Дебели, лоести, тлъсти тресящи сланини американци. За които светът е телевизора , а войната е само един екшън при който НИЕ ( американците 0 винаги сме добрите, независимо какви глупости сме натворили. Който е бил в Америка ще ме разбере за какво говоря . Но ние живеем не в телевизора . 1300 години са ни стигнали , а с последните 20 вече поодбираме какво-що. ТАЗИ АМЕРИКАНСКА ПРОПАГАНДА СИ Е ЗА СОБСТВЕНО ПОТРЕБЛЕНИЕ, ЗАЩОТО ВЕЧЕ МИСЛЕЩИТЕ АМЕРИКАНЦИ ЗАДАВАТ НЕУДОБНИ ВЪПРОСИ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО СИ.

Всъщност инсценировката е пълна смешка, цялото лице на детето е в кръв , кръвта е размазана, не тече на струя, но пък ръцете му са прашни но кръв няма. Няма начин детето да не си пипне лицето ако кърви така, че и раната ще пипне. За сметка на това кръвта е съвсем прясно намазана. Реднага след като го сложат да седне детето се пипа по лицето и чистата му дотогава ръка вече е омазана с кръв...

Раните на главата кървят доста, всеки се е удрял и знаеПоследния път като си фраснах главата като ученик тениската после направо я изхвърлих. Лицето на детето е наполовина в кръв, а по дрехите му почти няма... По-възрастния арабин към края също - като го дават отзад цялото му рамо е в кръв, а потника му е прашен, но кръв не се вижда... Линейката е потресаващо чиста за линейка в район на ежеднвни бомбардировки. Машала на чистачките. А от арабите наоколо повече снимат, отколкото вършат някаква полезна работа. Изводите... всеки за себе си.

Отново толерастки манипулации.

ОБАМА Е УБИЕЦ НА ДЕЦА

Путин е убиец на деца

Исках да кажа СЪС зашеметеното. ..

Кадрите СЪС спасеното. ..

Поредната порция хамериканска пропаганда... Направете бутон "Не харесвам" и ще останете изненадани колко популярен ще бъде.

Главорезите или опозицията както ги наричат менторите им от САЩ , действат Отчаяно !!! Пробваха със Смяна на името си ...не успяха да трогнат Никого по света. Сега пробва още САЩ ПР трикове с детенцето ! Жалка американска пародия .

Мен много по-живо ме интересува кога ще има толкова модерни линейки в България? Имаме достатъчно много проблеми, които се премълчават, за да съм загрижен за Сирия.

FuckTheEU

Все ми е на акъла, че умерените сърцеяди и главорези ще се трогнат за съдбата на едно дете, ще го снимат и ще оревават света за него... Тази плитка американска пропаганда е ярък показател за това, че каквото и да прави Русия в Сирия, изглежда има грандиозен успех и нарушава здраво американските планове за региона! От реакцията в този форум съдя, че все по-малко гора вярват на американскта машина за смърт!

Това сирийче е така, благодарение на стратегическите бомбардировки на Путин!

FuckTheEU

Кое сирийче?

Но бомбардировачите са там вследствие действията на едни световни демократизатори. Дето пръскат безкористно просперитет мир и демокрация навсякъде където има предимно петрол

Много ви е нечистоплътна антируската пропаганда.

От стратегическите бомбардировачи на Путин падат рози и каранфили!

Spirit

Гледайки снимката с това невинно детенце си обяснявам омразата, с която арабите ритат и влачат в прахта телата на убитите руски пилоти. Това биха могли да бъдат бащите и братята на едни други такива деца, които не са имали късмета на това дете.

Викаш по-добре е при умерените терористи. Които като влезнаха в Хомс май набързо от някъде 58 000 христяни останали 1 000. В Алепо отворили пазар за роби. И техни проповедници обасняват, че може да се изнасилват всякакви несунитски жени. Където един изяде сърцето на убит войник. Те това викаш е висша демокрация?

Хахаха десен бил, ти си шаран дето с бастуни ги ловят. хахахаха

Отчайващ кич!

Всъщност в такива случаи няма добри и лоши, и едните, и другите са такива. Има само загинали и оцелели. Всеки загубил близък роднина при такива обстоятелства е потенциален екстремист.