Граждани от ЕС без право на глас в британския референдум

Повечето граждани на страни от Европейския съюз, които живеят във Великобритания, няма да могат да гласуват на планирания референдум за членството й в съюза.

Обратно в новината

Коментари - Граждани от ЕС без право на глас в британския референдум | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми кой ги би тъпите тикви да ходят в Англия?

"Британците" от африкански и азиатски произход (а те са мнозинство) със сигурност ще гласуват за излизане от ЕС.

Този референдум е хубаво нещо. Въпросът е Камерън дали е готов за повторен референдум за независимост на Шотландия ако вота е за излизане на UK от ЕС. Ако това стане как ще реагират Уелс и Северна Ирландия. Дали с този си ход Камерън няма да остане в историята като политика довел до разпада на UK. Това предстои да го видим.

А у нас, хора които от 20 години живеят в Турция, Испания или САЩ. Имат право да гласуват на общински и парламентарни избори. Откъде накъде някой, който не живее в България и не е платил един лв. данъциза повече от 20 г. Ще ми определя управниците и живота. Докога ще търпим това безобразие.

За общинските избори си прав, а за парламентарните грешиш. Както и за това, че не се вкарват пари в България от работещите в чужбина. В Англия гласувам на местни избори, но не и на парламентарни. А на парламентарните си гласуват Англичаните пръснати по планетата земя защото имат право да гласуват и по поща и по интернет. Много е неприятно, че изостаналата България не може да се пречупи и да въведе електронното гласуване. Тогава ще гласуват не само Българите живеещи в Турция а и тези които живеем на запад. Е може би тогава минималната пенсия ще мине 130лв., а минималната заплата жалките 380лв. и не на последно място. Избрали сме да живеем на запад не заради нашата некадърност и некомпетентност а заради тази на нашите жали и крадливи управници.

Е, че то само това оставаше...??!!

Четете, какво ви пише разбирача. Тези са правили алгоритъма на света. Ама обирали каймака от света ? Ами този каймак тук като няма връзки кой да му ходатайства за всичко, какво да прави, да седи тука и да умира ли. На острова намират място за реализация много читави българи, които тука са зле.

Не ги мислете британците, те са един от водещи народи в света. Съвременните общества и свят са създадени предимно от тях, от техните университети и дух на откриватели. Винаги са променяли статуквото, сега пак ще се случи. А Ганьо винаги е бил.. Ганьо.

БЯХа един от водещите...гейството не може да бъде водещо гаче ли )))))

Правилно "БЯХА" до 50-те и 60-те на миналия век !!!! Когато пове4ето наций по света им "биха шута" от зад и "Great British Empire " спря да съществува!! Прекратиха им поголовните кражби от тези наций продължили векове! Който е посетил "London Tower" в столицата им Лондон може да види вси4ко това на живо! Крият го зад 25 см реинфорс стоманени врати,кьде не е позволено снимането и застояването за дьлго!!

Много правилно! Британия за британците! Другите са имигранти, гастарбайтери и други пришълци.

Присвояват си наготово само най-квалифицираните кадри като същевременно плюят нациите, които са ги излъчили. При това им режат осигуровките само защото не са родени на острова. Както обикновено сега го обявява любезно, а след срещата не пропуска да оплюе опонента си. Мъгляв остров - мъгляви хора.

Никой никакви осигуровки на никого не реже тук. Просто правителството казва, както и гражданите, че не може да дойдеш тук и от ден 1 да имаш право на помощи за къща, деца и ако нямаш работа. В крайна сметка, никой не те е карал да идваш. Това е промяната, която искат. Нека гражданите на ЕС да идват, щом желаят, но да си намерят работа и през първите 4 години да нямат право на държавни помощи. Това е справедливо и това главно е предметът на преговорите, които искат да проведат. Ако сирийците в България, получат право на максималната парична помощ и 2 000 лева при раждане на дете, ти дали ще бъдеш ОК с това?

Хубав или лош той единствен иска реформиране на бюрократизирания и корумпиран ЕС. Някои са се затревожили за проблемите на британската общност. Не се безпокойте за тях. Империята работи от векове. Преди империя, сега НЕОоимперия. Дори и да се махнат от ЕС си имат общност с развит пазар и обменна валута паунд. Вижте днес на обяд, какво ще стане с паундът. Нагоре я. Англичаните са най-адекватни в ЕС. А и изпревариха франция като икономика.

Явно никога не си бил/работил в UK !!! Като доидеш и постоиш/поработиш малко ще запееш друга песен !!!

Този островен екстремент очевидно си е въобразил, че му е отредено да бъде бос на ЕС! Ще му се той да дава тон в съюза, той да определя политиките, пред него да се изповядват останалите босчета! Само че май не е питал баба си Меркел и батко си Оланд.

И НАЙ ВЕ4Е "4И4КО" ИМ ЮНКЕР !!! :-))

британската система е сложна. Кипър и Малта са в общността ..и в ЕС. Индия не е в ЕС, но гласът и има значение за участието на Верикобритания в ЕС. Британците следва да решат противоречията на системата си. Да не се окажат изведнъж в брикс или нейде другаде. Защото участието едновременно в различни системи може да ги докара до проблем в монархията. Ако ЕС е проблем за монархията ще търсят други хоризонти.

Bye-bye WC , пардон ЕС , което по същество си е едно е също .

че ви заварваме във WC-то..Да не забравите след коментара да дръпнете въженцето на казанчето.

"Повечето граждани на страни от Европейския съюз, които живеят във Великобритания, няма да могат да гласуват на планирания референдум за членството й в съюза" А защо англичаните жовеещи в Шотландия учавстваха в референдума за независимост?

заради британската общност.