Отмениха присъдите по делото за влака София-Кардам

Върховният касационен съд отмени постановените от Апелативния съд във Велико Търново присъди по делото за пожара във влака София - Кардам и върна делото за ново разглеждане от друг апелативен състав в старопрестолния град.

Обратно в новината

Коментари - Отмениха присъдите по делото за влака София-Кардам | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпросното развитие на делото се очакваше и накрая ще се стигне или до оневиняване, или до условни присъди. Защото...случаят не е такъв, за какъвто го представят и пр. и т.н. ...и за умен човек като теб не е трудно да се досети за какво става въпрос.

за информация на всички раследването от самото начало умишлено е заведено друга посока и най интересното че в началото шафнера беше избял а сега му засичат времето в ситуацията

аз пък чух от командос че било прозрачно ясно, че са заложени взривни устройства, за което свидетелстват експертизите. но вместо да назоват името на причинителя (защото го знаят), те хванаха тези хора да си изтрият мръсните ръце с тях.

По време на управлението на Тройната ламя,и най-вече под вещото ръководство на Несръчко,станаха толкова много тежки случаи с толкова много жертви,че се чудя защо близките не съдят тогавашното правителство за това?Вместо да се правят на отворени -да плащат и да гният в затвора!Представете си как щяха да се държат те,на мястото на сегашните?

Ама ако един от загиналите или ранените беше роднина на някой прокурор, доживотните не им мърдаха. За убийство и за опит за у бийство.

Най-лесно се наказва "дежурния старшина". Който е бил в казармата знае за какво говоря....

Това със заключването на спалните вагони бе безумно. Виновен за трагедията е този, който е издал тази заповед, както и компанията, която експлоатира 40+ годишни вагони и локомотиви. Правилно съдът е оправдал шафнерите и правилно е насочил вниманието на първата инстанция към шефовете. Днес спалните вагони са отключени, всички врати се отварят и няма никакъв проблем със сигурността. Аз лично често ги ползвам и мога да кажа, че новите рециклирани спални вагони си возят супер. Лятото са пълни. Скоро пътувах до Добрич с такъв вагон - шафнера беше направо извънземен (айде да посмаля - извънбългарски :-) - изгладена риза с ръбове, учтив, на гарата в Добрич в 6.15 сутринта помагаше на пътниците с багажа и кавалерски подаваше ръка на пътничките да слязат...

та пляс... Войниците и офицерите в концлагерите не са били виновни, демек заповеди са изпълнявали. Напротив - тия тъпи, охранени и апатични говеда по вагоните и шофьорите на влака са първите и главни виновници за тази ужасна трагедия и трябва да гният в затвора! Естествено и шефовете на железниците и съотв. министър трябваше да изхвърчат веднага дисциплинално и да бъдат също съдени. Но тая измет от персонала трябва да се научи, че има отговорности, а не само да събира бакшиши и да си гледа кефа по време на пътуване, т.е. на пост!

Чета ти глупостите и се чудя как е възможно да си толкова ограничен. Силно се надявам точно на теб никога да не ти се налага да вадиш хора от горящ влак или сграда или каквото и да било, понеже отговорността за теб явно има друг смисъл.

Светла им памет на прекрасните деца на Добрич! А на истинските виновници за тази трагедия...да им даде Бог време да осъзнаят вината си и никога да не внасят бракуваните вагони на Европа,за да се облагодетелстват;да не издават малоумни заповеди за ОКЛЮЧВАНЕ на живи хора,които при това си плащат;да си изпълняват съвестно служебните задължения;да подменят престарелите вагони-убийци...и още много просветление . И да не забравят,че най-прекият път към просветление е ...страданието!Като не работи правосъдната система в тази"ДЪРЖАВА"...колко много работа оставяме на Господ...

да се забрани на медиите да отразяват престъпления, за които после никой няма да получи присъда! Какво само ни занимават... тоя хванали оня хванали, какви ли не престъпления и накрая няма виновни! Новините са вече само криминална хроника и черна статистика!

БГ ЦИРК

в цирка е весело.. но ако си купиш еднопосочен билет в говеждия вагон, в посока смъртта няма да бъде ЦИРК.. а непоправимото.

Извинявам се много, но бг влакове, БДЖ, приличат на превоз на добитък.. На едно магаре не може да се търси отговорност, защото е магаре, но тъй като хората НЕ са магарета, а хора, редно е да има ОТГОВОРНИ ЗА НЕЩАСТИЯТА НА ДРУГИТЕ.... семейства, хора, а не добитък.

Тия двамата нещастници ги осъдиха за това, защото просто някой трябваше да опере пешкира. На тяхно място можеше да бъде всеки един от нас!

Постави се на мястото на жертвите, които са загубили най ценното - собствения си живот... на това място се постави.

и какво, ще търсиш някой, на който да си го изкараш? ами излез на улицата и утрепи някой, само защото е жив а твоят близък - не... какво са виновни шафнерите, че има заповед да заключват? защо е този ламтеж да ги накажат, сякаш с брадва са секли главите на загиналите...

Обстоятелството, че след този пожар възникнаха и няколко други (за радост без жертви) навява на мисълта, че основният виновник НЕ е само злополучният началник (за мене той е беспорен съпричастник в размера на трагедията с девет жертви) издал заповедта за заключване на вагоните (което облагодетелствува персонала в изпълнение на служебните им задължения - т.е. вместо да контролират и съдействат за преодоляване на проблеми те чисто и просто елиминират възникването им, БЕЗДЕЙСТВАЙКИ през работно време), А (ПРИ)ГОДНОСТТА НА ПОДВИЖНИЯ СЪСТАВ ДА ОСЪЩЕСТВЯВА ТАЗИ ДЕЙНОСТ!!

1. виновна е ракията , махморлука и дебелащината. 2. мръсотията на бдж

Преди време пътувах с влак от една европейска гара и гледам един МЪРЛЯВ влак на съседния коловоз, като от стар филм. Помислих си, че снимат филм на гарата,... но беше - БДЖ, мръсотия... до шия. Поразяваща гледка. Основната причина за ИЗЛИШНИТЕ НЕЩАСТИЯ Е нашата колективна бг кочина, ние сме една колективна кочина и БЕЗОТГОВОРНОСТ !

БДЖ означава Български държвани железници. Докато са държавни всеки който е на власт ще ги точи, докато не станат частни няма да се оправят.

това го обясни на соцялистите. те правят кочината, в която живеем. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да така е 456. Сигурно не вярваш, но ако видиш бг влак на Европейска гара, стои като влак за превоз на добитък. Представям си влака... Сф- Кардам....

В грешка си. БДЖ означава Боже, Докарай ни Живи!

"...заключване на страничните врати освен с ключ каре и с щифт.." абе тоя нормален ли е?тоя е за затвор!

виновниците. Единствената им вина е че не са усетили пожара своевременно и сигурно не са успели да реагират бързо. Но нима минават тренировки дза това или инструкции и симулативни тренировки за различни инциденти????? Или им изчитата на две на три някакви инструкции и хайде- подпишете се че сте били осведомени.

Най-после нещо смислено ! Това с виновния Шафнер си беше направо гавра с обществото ни ! ( И с Шафнера също ) ! Помните ли падналия на Руска територия Полски правителствен самолет ? Ако същото беше станало с Българския такъв , виновна със сигурност щеше да е ... Стюардесата !!!

Ако помоли капитана,тя самата, собственоръчно, да вдигне самолета ?! И кво праи капитана ? Натиска колчето на автопилота и подава джой-стика в ръцете на стюардесата. И, т.н.

Най-добре ще бъде ако се отмени (изрине) цялата съдебна система. Няма никаква полза от една неработеща система.

Тогава дайте и да се отмени /изрине/ и цялата държава. От нея полза никаква /освен за "държавниците" /.

да отменим целя бълргаски народ ведно с цигани , турция и всякакви, че само хабим прекраното място и природа

Ако основната причина за смъртта на хората са заключените врати по заповед на шефа (и предполагам в разрез с противопожарните изисквания), е виновен шефът.

Явно не са само заключените врати виновни. Не ви ли прави впечатление, че напоследък зачестиха авариите във влаковете. И та САМО в Северна България. Няма грешки в южната част на страната. Защо ли? Сигурно, защото за северната "дестинация" се пускат само старите влакове. Я погледнете какви влакове има в южна посока. Тъпо, но факт.

Мислех, че само на мен ми е направило впечатление. Най-хубавите влакове с най-много вагони вървят по линията София - Бургас, явно защото някой жп шеф има път по тази линия. А знаете ли какво представляват влаковете по балканската линия Ст. Загора - Русе? Не стават за превозване и на добитък, камо ли за хора и дори и в празнични дни пускат само по два вагона, а е пълно с туристически групи и студенти. В БДЖ си нямат и най-малка представа как се пътува по тази линия. Нечовешко е!