17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЯМА ДА СЕ УЧУДИМ,АКО ГИ НАКАРАТ ЛЕТЦИТЕ ДА СКАЧАТ ОТ САМОЛЕТА БЕЗ ПАРАШУТ.

Подобни трагедии са причининие от управляваващите. Но както винаги те са недосегаеми и грешката е в този, който изпълнява задачата. Жалко за човекът и семейството му! Никой не може да върне нещата. А най жалкото, че виновните ще се измъкнат без да им пука

кой и как е пусната мишената ? на кава височина и каква скорост хорозонтална?? кой е сгъвал парашута на мишената? защо не работи катапулта, щото сме виждали задействане на земята и пилота е спасен!

Именно, няма становище, защото няма самолет и кутия, няма оглед, експертиза.Ако нищо не казваха, докато намерят самолета, щях да ги разбера, но когато предварително почти завършиха случая и всичко им е ясно, веднага подбужда съмнение, че лъжат, а сега те друго немогат да правят, Радев е дал команда ала бала.

жената е в шок спрете да я цитирате

щом каракачанов каза че трудно се пилотира на тъмно, какво има да се говори повече!

Че е трудно в тъмното, трудно е, но от командният център на стрелбите, своевременно е трябвало да да дадът отбой на задачата като са констатирали, че целта е паднала под височина 5 000м.Така казаха специалист участвали е подобни занятия. Или което е по вероятно, в командният център са чоплили семки е този момент.

Сега на женицата да и плащат заплатата на пилота, докато му срока за пенсиониране, изчислена на база последната 1/2 година средно месечна заплата, а след срока на пенсиониране - пенсия. А не да и изказват съболезнования. На нея и без тжва и е тежко, а разни идиоти и я репликират.

Не знам кой е виновен, но официално становище няма. Няма нищо намерено, можещо да хвърли обективна светлина. Няма публична версия с детайли на това, което е известно. Мнооого натовски авери - фадък йок. Т И Ш И Н А. Няма и данни за историята на самолета. Пилота имал 13 часа нальот. Ами колкото са му дали, толкова. Самолета колко нальот има, кога е ремонтиран, къде! Нещо доста тишини крещят ...

Без черните кутии не могат да кажат нищо със сигурност. А те още не са намерени. Така че, няма как да има официално становище.

Да кажат каквото се знае. За ремонтите, за ресурса на самолета, за състоянието ме. А после инф. от кутиите ще се наложи върху известното. А ОТАН що прай? Нали ученията са съвместни.

Само си задавам въпроса защо? Защо го правят? И си отговарям , защото НЕ ИСКАТ да се намери кутията, Не искат да се намери самолета и СЕ ОПИТВАТ ДА ВНУШАТ ПРЕДВАРИТЕЛНО, БЕЗ ОГЛЕД НА МАШИНАТА, БЕЗ ЕКСПЕРТИЗА ОТ КУТИЯТА, ЧЕ ПИЛОТА Е ВИНОВЕН. НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ МОРАЛА, ЗАЩОТО ПРИ РАДЕВ ГО НЯМА. ИСТИНАТА ЗА САМОЛЕТА ЩЕ СЕ ОПИТАТ ДА ЗАТРИЯТ, ПОТУШАТ, ЗАЩОТО Е ЯСНО, КАКВО Е СТАНАЛО. БИЛО Е ИЗНЕНАДА ЗА МАЙОР ТЕРЗИЕВ, АКО НЕ БЕШЕ, ЩЕШЕ ДА СЪОБЩИ. ПЪЛНИ ЩУРОТИИ РЪСЯТ, А НЯМА ОЩЕ ОГЛЕД. СЪЖАЛЯВАМ ЗА МАЙОР ТЕРЗИЕВ, ТОЙ ЗАГИНА КАТО ГЕРОЙ, ЗАЩОТО БЕ УДАРЕН. ДА ИЗВИКАТ НАТОВСКИ СЛЕДОВАТЕЛИ И КОРАБИ ЗА ДА РАЗСЛЕДВАТ, НА НАШИТЕ НЕМОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА САМО ПО ЕДНА ПРИЧИНА, РАДЕВ НАТИСКА ВСИЧКИ. МАХНЕ ЛИ СЕ РАДЕВ, ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ИСТИНАТА.

И откъде иимаш данни, че е ударен? Може да ги предоставиш на следователите, предполагам си очевидец? Или просто дрънкаш глупости?

Подкрепям напълно казаното от вдовицата на майора. Много грешки на много нива. Пилота не е имал шанс за жалост. Успех и късмет на жената в предстоящите битки с живота. Лека му пръст на Майора!

А тя откъде знае, че не е била пилотска грешка? Да не е пилот-инструктор, че да може да оцени уменията му?

Що не вървиш на майка си в путката, бе смотаняк.

Защото в момента е в твоята!

... няма как да твърди, че не е пилотска грешка.

skromna35

Защото ТОЙ е бил пилот-интруктор!

Всеки може да сгреши, мир на праха му.

Истината е във фактите, които вече се премълчават. Виновните: 1. Който ската парашута така, че не се разтвори. 2. Неговият непосредствен началник - че не е проверил. 3. Бездеййствието по веригата за обратна връзка от пилота, подал сигнал за бързо снижаване на целта, към колегата му, насочен да я порази.

Нато хич не им пука за вас, добре е да го разберете на американцуте също не им пука ще плачете за наште братя славяни от русия ама ще е късно

Ти нормален ли си? Някой по света да плаче за дивата азиатска орда? Тях ги викат само диктаторчетата, когато не успяват да убиват достатъчно хора.

Ако някой продължава да вярва в слабо умните версии за пилотска грешка или не изправен самолет, би било редно да се опита да помисли логично. Не е нужно да си експерт, за да стигнеш до извода, че самолетът е бил свален. Един изтребител, който е изпълнявал учебна задача и всяко негово действие се е следяло и записвало, рязко изчезва от радара и никой не знае къде, защо и какво се е случило. Натовските ни "партньори" дори не си мръдват пръста да помогнат при търсенето. А черната кутия на самолета, ако изобщо бъде намерена ще бъде неизползваема и няма да даде отговор на въпроса. И тук е редно да се за питаме как се стига до тази трагедия и защо? Много ми се иска да вярвам, че става въпрос за инцидент, но не мога. Възхищавам се на съпругата на пилота, че в този тежък момент намира сили да продължи да се бори за истината и за честта на съпруга си.

Лудите пак изпълзяха.

си зле с правописа, второ - плещиш, колкото да кажеш нещо, видно е, че ти липсва инфоирмация. Предложена е помощ от натовска страна, но е отказана. Най-вероятно е пилотска грешка, но е нормално съпругата да се опитва да защити честта му, макар, че едва ли е накърнена. Тази професия е опасна и тези мъже са наясно с рисковете. Това трябва да подсказва здравият разум.

......"не вижда уредите и разчита на подадената информация отвън. При всички тези факти, да го снишиш под 1000 метра, за да гони целта, а може би под 500 метра, с тази скорост, в тъмното без уреди, където небе и море са едно и да изтъкнеш, че това е вследствие на 12 часа нальот само на пилота е прекалено."....... Уредите се виждат. Особено в непрогледна нощ - лети се по уреди! На това ги учат още в Училището! Все повече се убеждавам, че е пилотска грешка! Техниците са невинни!

Пилотът сам се се е самоубил. Черна кутия няма да намерят. Жената няма кого да съди. Ония калинки ем са чисти, ем няма да й плащат. Всичко е цирк за да не плащат обезщетения и да не се водят дела срещу щаба. Човека в случая няма значение

Има една приказка за умрелия или добро или нищо, но жена му не спира да напада. От всичките и обяснения не разбрах само мъжът и какво е правил в самолета след като от него не зависи нищо. Не вижда , не знае, не може. Та за какво се е качил. Едва ли е смятал че е на екскурзия.Освен това е бил на пилотиран самолет, а не на дрон.

Самолетът се е взривил при стрелбата и за това не могат да намерят тялоъо и черната кутиа Самальота е ремонтиран в Русия и на всички е ясно къде водят следите, НО НЕГОВИТЕ ГЕНЕРАЛИ ЩЕ ГО ИЗКАРАТ ВИНОВЕН за да замажат случая!!!!!!

Извършен в Полша, а не в Русия?

самолети точно в Полша ги ремонтираха! Впоследствие се оказа, че поляците нямали лиценз за извършване на тези ремонти!

НАТО предложи тебето на БГ да се обхожда и пази от друге натовски държави, но НАШИТЕ / РАДЕВ ОСНОВНО/ НЕ СЕ СЪГЛАСИХА. РАДЕВ Е ОПЕРИРАН ОТ СЪЧУВСТВИЕ. СТУДЕН КАТО ДЪРВЕНО ЖЕЛЯЗО.

Е, то е ясно че като пилота лети 12 часа за 6 месеца и другия персонал около него е работил колкото да осигурява тоя самолет в полет 12 часа за 6 месеца.

Казаха, че нямат техниката, за да търсят на такава дълбочина.Ами защо са тези учения- те трябва да са готови за всякави ситуации от типа"ако"....и били го чакали да се върне.Ама какво чакате?Човекът е можел да катапултира,но не е имал време и това ме навежда, че е изпратен прекалено ниско, а не че той е допуснал грешка.По бих приел да му е прилошало, но обикновено винаги умрелият поема удара за обвинебия, защото няма как да се защити.

точно Радев беше против нашите пилоти да тренират с нови самолети.

Трябва вече руските самолети да се ползват за тренировъчна стрелба със ЗРК. Да ги пускат с автопилот и нашите момчета и момичета да ги целят със зенитни ракети .. да се научат как се свалят руски самолети.

По-скоро трябва такива като тебе да се ползват за тренировъчни стрелби. Да те пуснат с една мишена залепена за гърба и нашите момчета и момичета да те целят с автоматични оръжия да се научат Как се премахват пълни идиоти от генофонда. Защото ако зависеше от идиоти като вас сигурно досега българското небе да се охранява от турски самолети а пък защо и не е турската армия да бъде пусната тук за да ни "охранява"...

това е човешка грешка на пилота и няма техническа неизправност. Каква ви го старши специалист- любовницата на генерала на ВВС.

Затова ли ви държат дирника да плюете по българи като този пилот и по Русия...шибаняци много ви е страх да не би българите да ви изритат краварски подлоги и да си върнат живота и суверинитета и туристическите и братски отношения с Русия...

че азбуката не идва от македонската нация която твоите руски братя заедно със сръбските и българските комунисти измислиха. ти кажи още че скъпата руска братска газ ни присяда... ще си купуваме от другаде благодарение на г-н Борисов. Ти кажи на руските си братя да си плащат данъците че българските пенсионери на това чакат.. не на рубли като теб.

колко пилоти загинаха,А? колко още български деца ще са сираци заради купени политици с рубли. Това е престъпление и предателство и е време за военен съд за тези които очакват руските терористи и окупатори да им ремонтират качествено самолетите . Нима очаквате ВРАГЪТ да ви ремонтира самолетите така че да не падат..

Значи Полша ни е враг според теб. И Украйна. А че няма тренировъчни полети по стандартите на НАТО са виновни, екипажите ли?

Правилно. В следващите тренировки ще участваме на кукуво лято, като дойдат американските.

Поднасям съболезнования на съпругата и децата!!!! В авиацията обаче съществува обективен контрол с технически средства ( така наречената "черна кутия") и САМО ТОВА е съдията на станалите събития!!! Всичко друго е плямпане по медиите!!! За съжаление военната авиация взима жертви навсякъде по света! Примери колкото искаш! И никой не е застрахован да допусне грешка!!! АМА НИКОЙ!!

Сигурно освен черна кутия има и снимки от спътник, и записи на кой в кой момент в каква посока е стрелял и още какво ли не.

В следствие на последното събитие , организирам инициатива: издигане на мемориал на загиналите от ВС , вследствие на некадърността и/или овчедушието на висшите офицери и килограмите генерали от ВС.

Случилото се не е никаква грешка. То е предумишлено убийство, извършено от политиците питекантропи, които съсипаха въоръжените сили, както и цялата българска държава, за да напълнят своите търбуси. Огромна вина имат и мълчащите (лижещите) ръководители на всички родове войски.

Пропуснах най-важното. Не по-малка е вината на лизачите на политиците. За да обслужат своите господари, те използват всеки възможен повод. Дори и смъртта на този човек!

#КОЙ "Всеки нормален човек на практика е нормален само отчасти." Зигмунд Фройд От "политическа реализация" и брутално налагане на "законите" до "Радевото мълчание" Защо журналистите и политиците в България не отговорят с факти на един много прост въпрос: "Защо България е на първо място в целия свят по обща смъртност за ...2019/2020/2021 г. и защо това е неоспорим факт." Населението в България е 6.9 млн. от тях над 400 човека умират на всеки 24 часа - 2021 г. България е на първо място в целият свят по обща смъртност - 15,433 на всеки 1000 човека за 2019 г., 18 на всеки 1000 човека за 2020 г., 21.1 на всеки 1000 човека за първото тримесечие на 2021 г. Над 70 % от работещите в България, заплатата им е до 1001 лв., но след взетите задължителни данъци и задължителни "осигуровки" (скрит данък) от тези 1001 лв, реално за цял месец "заплатата" е 782 лв., с други думи, над 70 % (мнозинството, а НЕ малцинството) от "работещите" в България разполагат с 26 лв. за цял ден, а тези пари стигат само за храна на един човек, а за: деца, дрехи, обувки, лекарства, ток, вода, транспорт, течни и/или твърди горива, книги, задължителни предпазни маски и т.н... Над 30% от мъжете, над 15% от жените или всеки трети мъж и всяка шеста жена в България умира преди да навърши 65 г., и затова пенсионните им вноски и другите им задължителни "осигуровки" са отнети в полза на държавата (реално това не са "осигуровки", а скрит данък). Това е неоспорим факт, но защо ти мислиш, че няма да си третия или шестия, колко удобно, но за #КОЙ. За тези над световно много погребения на всеки 24 часа за всеки 1000 човека в България, над 65% процента от все още живите, те не могат да платят за погребението на близките си, защото за "най-евтиното" погребение цената е над 1500 лв., но това е само първото задължително плащане, защото има и второ (след 1 година) задължително плащане, а то е също над 1500 лв. България е държавата с най-високата смъртност и най-ниска раждаемост в света за изминалата ...2019/2020 г. и досега - 2021 г. Това показват данните на Световната здравна организация, „Индекс на болниците“ в областта на Акушерството и гинекологията, и World Population Review, и НСИ. Комбинацията на ПОСЛЕДНО (или близко до последно) място по раждаемост и ПЪРВО място по смъртност извежда България като АБСОЛЮТЕН СВЕТОВЕН ШАМПИОН по съкращаване и заличаване на българските граждани в България за изминалата ...2019/2020 г. и досега - 2021 г. Защо Ви ограбиха и заробиха ШЕПА "хора", ето защо: "Бедността БЛАГОПРИЯТСТВА хората да бъдат ИЗНУДВАНИ. Бедността ПОДТИКВА хората към действия, които иначе НЕ биха извършили. Бедността ПОМАГА хората да бъдат ЛЕСНО манипулирани. Разликата между свинете и бедните хора е, че на свинете НЕ им се НАЛАГА да работят за помията: физическа, ментална и емоционална с която ги хранят ВСЕКИ ден." Но тези факти, никога няма да бъдат показани от "обективните" и "нископлатени", много над 10000 лв. заплата всеки месец, журналисти в България.

Главнокомандуващия Радев трябва да си подаде оставката..

Я се прочети пак и спри алкохола!!

Във ВВС отдавна има корупция. Ей на Радев като беше там си назначи любовницата на държавна ясла. Е как ще има пари за нови Ф 16 и нашите пилоти са принудени да летят с руските самолети които доказано са некачествени и постоянно падат без да са били в бой.

ща иба в газъ педраз ти летял ли си та ривеш ма

Съболезнования за съпругата на летеца и ако тези нейни твърдения са верни, то трябва да има задължително оставки.

тия безделници

Бъдете сигурни,че черната кутия няма да я намерят. И да я намерят,ще я изпуснат още по дълбоко. Затова и наеха чужди фирми да я търсят. ПредАтелите няма да се спрат пред нищо.

Г-жо., искрени съболезнования за загубата. Нека е светъл пътя на майора. А сега, можете да бъдете сигурна , че в края на краищата , ще изкарат майора виновен с мотив " не е преценил правилно ситуацията и не е реагирал адекватно". Но вие и неговите колеги изисквайте следното: - кой и как е планирал учението, - обезпечено ли е било учението по всички правила на военната наука, - каква е била истинската задача на пилота на катастрофиралия самолет? Тези въпроси не са напразни , особено последният в него е цялата загадка. Търсете справедливостта.

А бе тази черна кутия изобщо има ли Подводен маяк за локатор - Underwater locator beacon

Няма маяк. Такива има само в ГА.

Тази жена спейки до пилота и тя е станала опитен пилот и хвърля светлина върху случая, иначе ние щяхме да бъдем в неведение.

Няма пилотска грешка а руски боклук който още е във ВВС. ВВС на Индия от 1971 година насам е загубила 482 изтребителя „МиГ” съветско и руско производство. Това е разказал военният министър на Индия Аракапарамбил Куриан Ентъни . При инцидентите са загинали 171 пилоти (35%), един член на екипажа, осем военнослужещи и 39 мирни жители. Според Ентъни причини за катастрофите са технически неизправности По-рано беше съобщено, че през последните 3 години Индия е загубила 33 изтребители 27 марка МИГ и СУ , както и 10 вертолет сделони в Россия

Абе направо кажете кой свали самолета на майор Терзиев и не ни занимавайте с глупости !

ти байчо пилот ли си бил авиатор ли си бил та даваш акъл да та иба

Ох, ужасна работа ! И ако продължаваме с членството ни в НАТО, хората ни ще продължават да гинат в мирно време !

Ако не бяхме в НАТО, сега войниците ни щяха да бъдат пратени в Украйна и Белорусия да се бият с коренното население. Подобно на руските..

Браво на съпругата, която има куража да изнесе важни факти, за които иначе не бихме разбрали! И разбира се да го защити от опитите да прехвърлят вината върху него!

Не че нещо, ама на 48г. не е ли малко късничко да се управлява боен самолет? Не съм видял пилот във Формула 1 над 40г. възраст, камо ли самолет да управляваш с над 1000км/ч

не че нещо,насрян мухъл,ама а дано те сполети смърт ня близък заради чужди грешки,а?:)Не че нещо,ама айде тогава да сереш,а,майка ти манталска,а:)

Обяснете ми, де - то да слагаш минуси е лесно.

Няма как да обясниш на глупага нещо,което няма да разбере.

ела с една туба вазелин и щи обясна педераз

Всеки пилот при прослужени 10 години изтребителна авиация има право да се пенсионира, но има право и да продължи да служи до пределна възраст 57 години. Два пъти в годината се минава авио-лекарска комисия (пълни медицински прегледи) независимо от възрастта и ако становището е "годен" имаш право да летиш. Авио-лекарската комисия има да те спре от полети временно или завинаги. 48 годишен пилот с добро здраве е в разцвета си и при това с много опит.

Нарочно пилотите са оставени без нальот. Водят се такива само на хартия. Така е не само във ВВС И във спорта е така, в цялата територия наречена България. Демократ ска му работа. Брутален капитализъм

Колкото казаха истината за баретата Шарков и за м-р Терзиев ще е същото

пожелава на всички дето си мислят, че грешката не е негова следните специалисти: 1. механика на колата им да има 12 часа стаж за 6 месеца 2. Лекаря който ги лекува да има 12 часа стаж за 6 месеца 3. Зъболекаря им да има 12 часа стаж за 6 месеца 4. Готвача в ресторанта който им готви да има 12 часа стаж за 6 месеца 5. Счетоводителя им да има 12 часа стаж за 6 месеца Само добри специалисти като пилота. И после грешката е някъде другаде, но не в тях.

на майка ти кирливата циганска минджа е с мноооого брикет стаж,знаем,не се плюнчи:)

Асанчо се обади. Кога ти го изкараха от устата бе? Още смърдиш.

...ЗЪБОЛЕКАРЯТ ТИ ДА РАБОТИ С МАШИНА ОТ 1980ГОД. И ДА НЯМА ТУРБИНА С 300 000 ОБОРОТА, СЪЩО И ДА НЯМА КОНСУМАТИВИ КАТО МОДЕРНИ И КАЧЕСТВЕНИ ФОТОПОЛИМЕРИ, а да ти слага амалгама от 1950 год. С ДОБРИ ПОЖЕЛАНИЯ КАТО ТВОИТЕ!!!

Доста смешно и жалко е да се обяснява женицата чрез постове във фейсбук...

Но да се плюе по женицата по форумите е тежко и гордо, нали? Тежи и на жената - пише. Кому пречи? Тя поне му е жена и има все пак някакво отношение, поне емоционално, за разлика от мен и теб, например.

Можеш само да си мечтаеш за такава жена, но нямаш шанс предвид коментара ти.

Съпругата на пилота определено не е женица, а жена.

Парламента гласува чужди самолети да охраняват въздушното пространство на България. Утре ще кажат ,че МиГ-29 е ненадежден и край. За първи път чужди самолети ще кръжат над нас. Когато не храниш своя армия ,ще храниш чужда. Едни стотици милиони евро ще отиват за чуждите самолети, най-вероятно турски.

ако цената е по ниска от това да поддържаме собствена бойна авиация, а ефекта е същия ... не виждам проблем ... обикновен аутсорс не знам как ще се справят с многомилионните армии тръгнали на поход за превземанена наши територии само ... ще измислят нещо предполагам

На мафията й е все тая кой ще кръжи горе, важното е на митницата да са нейните хора. Ако имаше държава поне зенитни системи и дронове можехме да си произведем или да си купим. Сърбите свалиха стелт с ракета изстреляна от рамо.

и то без да го виждат :)

Казах им аз да сложат фарове ама не. Спестиха.

То е ясно, че болката на тази жена е супер голяма, но да се обяснява през фейса е кофти и най- вече да се изказва без да е ясно, какво се е случило реално не е ок. Може да е пилотска грешка, може и да е дала дефект някоя система. Всичко може да е.

Генералите казаха този самолет лети над 2000 метра, не е правен като СУ за борба с танкове. В случая е летял под 1000 метра за какво става въпрос? Това е учение винаги могат да го коригират.

47-годишният Майор Терзиев пилотира МиГ-29 от години и е един от най-опитните летци на база "Граф Игнатиево". В най-важния ден за Българската армия - 6 май, той е избран да пилотира водещия изтребител МиГ-29 във формацията, която прелетя над столицата...доста под 2000 м