Коментари - Вдигнаха истинска сватба на Роженския събор, гърмяха пушки, викаха войводи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Родопските хора са тежки,но пак имат неверотно хубави носии.Аз харесвам ръченицата и шопските като темпо.

Добра новина. Гърмяли, но няма убити.

Много хубаво събитие. За тези, които го наричат бутафорно и псевдопатриотично - организирайте нещо по-изискано. За мен по-изискано, уникално и непреходно от музиката и по-специално българската народна музика няма. Това, че всяка година съборът е по-мащабен е положителен знак.

Да ме прощаваш, ама "събитието" си е чиста чалга, въпреки липсата на чалга ритми. Съборът беше истинско събитие до 1996. Днес е бизнес. Което не омаловажава таланта и труда на музикантите и певците.

Прекрасно беше на Рожен, както и на всички български фолклорни фестивали. Браво на организаторите, на мега талантливите изпълнители. Уникално о о о . Честито на младите сладури, живи и здрави и се връщайте. На всички нпо фекалки и и секва сащисана измет. Духайте го...

Това се е техен празник, на родопчани. От запад дойдоха строителите, готини са, бачкат и имат, групи от Бг на запад по 10,20 души, а децата им тук на държавна, правят деца, раждат, имат по няколко коли. Палачинка та вече е обърната. На празника са отишли наши заможни от дс, по на 80 г. Християни. Беден човек българин, съдран чувал. Истината. Живеем сред мохамедани и тук и по родните си места и много повече ги познаваме от историците. Някои обичат турския, други Русия, а за запада гейма не одобряват, само мънимъните им. Бойко са.., но... Удар под кръста. Добри хора има от всички. Догодина пак, но се очудват за комшии християни.. Този празник за техните... Мълчи и слушаме вече, без гласни букви сме пред тях чорбаджиите

Да пишеш без да си пиян или дрогиран

Всичките тези прояви на български патриотизъм са прекрасни сами по себе си. Въпросът е последният да не си остава само с носиите, гайдите и хората по ливадите, а да се пренесе в сферата на личната ни отговорност за реалните, ежедневни обществени проблеми. И особено много - за качеството на отношенията помежду ни. Иначе ще си остане поредното обикновено краткосрочно патриотарстване, в стил "В механата" на Ботев.

Фолклорно-патриотичен кич. Селска работа.

ТИ С МОЦАРТ ЛИ СЕ ПРИСПИВАШ?! ИЛИ С БАХ?! МНОООГО ГОУЕМ ГРАЖДАНИН?!

Но платени от чужди посолства.на умника,който пише,че подобни прояви са признак на чувство за малоценност...ами трябва да се обърне към германците с техния Октоберфест,с техните национални носии,сирачета и бира,към французите ,които имат. подобни събирания във всяка френска област,към шотландците,които започват всяко събитие с шотландска поличка и гайди,и дори американците с техните родеа и кънтри фестивали.

И там има селяни.

Селяци!

МУНЧО!

Цървули нема, гайда иска! Днес с носиите патриотично, а утре ще пита на кой да даде рушвета. Българска обич.

Голям кеф!

а имам имаше ли да вие?

С две думи - простотия до шия.

Те това е голямата част от народа - по простата и по тъпата като този боклук!!!!!!!!!!!!!!

"...гърмяха пушки, викаха войводи..." Е па на маса сме така! Иначе ни изтрепаа мангалете по селата - старци, баби, командоси, все!

Негативни коментари за тоя чуден Български празник ... Явно извънаредно са активирани освен редовите нпо-дебили и орките от катуните ;)))) България ще пребъде , свиквайте с тая мисъл , шломци / асановци . Ще се задавите в собствената си омраза , аре друм към югоизток !

Ти не си Любак, а си чист МЕНТАК. Но доколкото разбирам си още малък, може и да прогледнеш някога... евентуално.

Любака, да ти го дам под мусака. Аман от псевдо българи-патриоти, форумни войни. През останалото време се криете като мишки. Хюмне недоклатено.

...и какво и е "истинското" на тази сватба Лиляно?

Като питали булката как е минало, сигурно е отговорил с баналното "Апнааме, пийнааме - тези три неща".

Поздрав за всички туристи и досадници из природата, от един наивник, дошъл тук с презумпцията, че ще вдигне народа като мине с четата, пък накрая вместо легендата за турски курушум в челото, отнася български в гърдите от заговорници в четата му. Това е нивото и то не от вчера, а патриотари мразя повече и от предателите: Тежко, тежко! Вино дайте! Пиян дано аз забравя туй, що, глупци, вий не знайте позор ли е, или слава! Да забравя край свой роден, бащина си мила стряха и тез, що в мен дух свободен, дух за борба завещаха! Да забравя род свой беден, гробът бащин, плачът майчин, - тез, що залъкът наеден грабят с благороден начин, - грабят от народът гладен, граби подъл чорбаджия, за злато търговец жаден и поп с божа литургия! Грабете го, неразбрани! Грабете го! Кой ви бърка? Скоро тоя не ще да стане: ний сме синца с чаши в ръка! Пием, пеем буйни песни и зъбим се на тирана; механите са нам тесни - крещим: "Хайде на Балкана!" Крещим, но щом изтрезнеем, забравяме думи, клетви, и немеем и се смеем пред народни свети жертви! А тиранинът върлува и безчести край наш роден: коли, беси, бие, псува и глоби народ поробен! О, налейте! Ще да пия! На душа ми да олекне, чувства трезви да убия, ръка мъжка да омекне! Ще да пия на пук врагу, на пук и вам, патриоти! Аз веч нямам мило, ддраго, а вий... вий сте идиоти!

Чудя се ,как още не са те изтрили...Същите мисли и аз изразих на два пъти ,вярно ,с мои думи,далеч съм да се меря с титана Ботев ,но явно на редакторите не им отърва да НЕ изпълняват нарежданията си на тези от ,които зависят . Мижитурки -долни !

Това е много неприятно политическо мероприятие на сметката на добрите и бедните хора.

Найс, а?

коментираха новината за новите самозвани роженски войводи" със следните думи: " Ай, диннини сиктимини, Керата пезевенк !"

Прави впечатление че най много обичат страната лица отишли на другия край на земята което дори не искам да коментирам как се нарича, но е толкова обидно за нас които сме останали тука да си носим кръста.....

Едни хора си спретнали съборче на народното творчество и животновъдство, а на други им колят прасенцата по вина на проклетата чума.

ДА СИ ОБИРАТ ФЬШКИИТЕ И ДИМ ДА ГИ НЯМА.

А развяха ли чаршафа на булката и пиха ли сватовете блага ракия???

Че и войводи ли са се писали някои, бе ? Дошли от на майната си да правят бутафории...

Прекрасна природа , вълшебна музика и песни , хора се вият , усмихнати хора , малчугани с грейнали очи , родният трибагреник огрява празника ... в сърцето на свещенната Родопа Планина . Напълни ми се душата . Заредих се със Светлина и Красота за цяло лято ;))) Много любов и късмет за младоженците , големи сладури , лъчезарни ... Със здраве ;)

Толкова ви трябва на вас, малоумници. Затънали сте в лайна, ама една чалга с малко кебапчета и лютеница ще ви върнат доверието в светлото бъдеще. Сиктир.

Нещо си се объркал , драги Келеш ;))) Рожен и чалга , няма как да се случи . Съчувствам ти за фекалното битие , дано се оправиш . Бъди здрав :)

ако знаеш тия три дни колко съм ви псувал че не мога да си стигна до работата и да си я върша както траябва, ще се самоубиеш! съсипахте ни и празника, и делника, и планината и ливадите!

АЙДЕ ДА НЕ ВИЕШ НА УМРЯЛО, ТИ ЛИВАДИ ИМАШ, КОЛКОТО И АКЪЛ- Т.Е. НИКАК! КАЖИ КАТО СИ СОБСТВЕНИК, В КОЕ ЗЕМЛИЩЕ СЕ НАМИРАТ ТВОИТЕ ЛИВАДИ,А,СОРСОЧЕ?! АЗ МОГА ДА ТИ КАЖА, ЩОТО ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ, ИМАМ И ЛИВАДИ, И ГОРИ, И КЪЩА ДО РОЖЕН! ЧАКАМ ТЕ ДА МИ КАЖЕШ КОЕ ТИ Е ЗЕМЛИЩЕТО! СОРОСИ НЕЩАСТНИ,ПЛИТКОУМНИ,ДЕТО ИСКАТЕ ДА ОВЪРГАЛЯТЕ ВЪВ ВАШИТЕ СОБСТВЕНИ ДУШЕВНИ ЛАЙНА ЦЕЛИЯ НАРОД!

ако имаш къща до рожен, или на рожен, най вероятно си каун от хасковско!

В КОЕ ЗЕМЛИЩЕ СА ТИ ЛИВАДИТЕ,МУНЧО?! ЧАКАМ ТЕ ДА МИ КАЖЕШ! И СЛЕД ТОВА ЩЕ ТЕ ОТКРЕХНА МОИТЕ КЪДЕ СА! А КЪЩАТА НА ДЯДО МИ Е НА ПОЧТИ 100 ГОДИНИ, НЕЩАСТЕН ПЛАГИАТЕ!!! КАКТО И ГОРИТЕ И ЛИВАДИТЕ!

в караманица, каунино! там от шест къщи, петте ги купихте кауните и вече не приличат на родопски къщи, а на каунски! и на самия рожен е същото ония в дясно от пътя, с оградата от талпи и гипсовите сърнички зайчета и тнт-каун тоя от ляво над параклиса- каун по горе по пътя към картофохранилището - каун по пътя към караманича - кауни, единия дори си дава коптора под наем на други кауни в караманица - също кауни!

ЦЦЦЦЦ! НЯМА ТАКОВА НАСЕЛЕНО МЯСТО ОТ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ! МАХАЛА Е МУНЧООО,МУНЧО! ВИДЯЛ СИ НЕЩО В ГУГЛЕТО,А?! КАРАМАНИЦА Е МАХАЛА ОТ ПРЕДИ СОЦА ОЩЕ! НЕ,МУНЧО,НАПРАВИ ВТОРИ ОПИТ! ПРОЧЕТИ СИ НОТАРИАЛНИЯ АКТ,БЕ!

Бирата беше ли по три лева. Кебапчето по 1,50? Минералната и тя. Картофите със сиринИ по 3,00 лв.? Такива бяха условията към "ресторантьорите". Или пак ви го натаковаха?

Че откъде ги намерихте? Освено от Албания, за съжаление, не се сещам откъде сте ги намерили.

Какви войводи. Само на маса и пияни до козирката. 30 години унищожават България и прогонили Народа и от нея. Циганите се рост като зайци Българи не, се раждат. Само на геролтия и печене го докарвате. Кърваво хоро трябва да играете сърце с смелост да напълнени, дом да загърби те Родина и народ от гибел и закриване да спасяване, с не базирани и фойерверки с бутафорни пилоти да правите.

А, да, тя е рокаджийка и бицепса и е колкото на мъжа на Биляна Йотова. Друс-друс...

Хайде сега Курнела и Радев да ги поведат към София да гътат правителството. Имат пушки и войводи.

Като има се яви Цачева всички ще избягат. Първо ще я освиркат по скорошна БЪЛГАРСКА ТРАДИЦИЯ

КУРНЕЛИЯ НЕ Е ДОСТОЙНА ДА ГИ ПОВЕДЕ! МОЖЕ ТИ ДА СЕ ПРОБВАШ,ГЛЕДАМ, ГОЛЕМ МЪЖ СИ! И ДА ВИЕТЕ, И ДА НЕ ВИЕТЕ,НА РОЖЕН ИМАШЕ НАД 200 000 БЪЛГАРИ! ИМАШЕ МНОГО МУЗИКА,ХОРА,ЛЮБОВ И ПАТРИОТИЗЪМ! ЗНАМ,ЧЕ ТОВА МНООООГО ВИ ДРАЗНИ!

Яко заработва един клетник с 2-3 ника жълти центове ;)))) Жалкарите нпо-фекалки пощръкляват при всяки Български празник с вековни традиции , а те са през ден и направо им се стопиха лагерите от малоумно словоблудство . Плюй , отмини и с юмрук ги отвърти :))) Живи и здрави да са младоженците ! Прекрасен спомен за цял живот ще им остане . ГОРЧИВОООО ! Да пребъде прекрасната България . УРААААА !

За един младоженец питам? Тъпак си.

Кога си си преглеждал дробчето последно?

Бутафорни сантименти и псевдопатриотизъм. Масовка.

Познах те! Прекрасно резюмиран коментар, достоен за Шеркин!!!!

Здрасти, аз бях.

Фланелките, пардон Т-шъртите, са традиционни от едно време. Особено с надпис Jack&Jones... Селяндури-граждани има навсякъде. Баш тях ли трябваше да показвате?

Браво на младежите, но г-жата дето им пожелава 9 българчета да родят не е ли разбрала, че цялата компания живее в Англия и хич няма намерение тук да ражда. Ще си идват на гости за 2-3 седмици и обратно, във входа в който живея от 24 вече 6 апартамента са празни по тая причина

Село, родно село! Аман от евтин патриотизъм! Държавата потъва, а гастарбайтерите вдигат анахроничен годеж. Селяндури!

Гледайте платените от турското посолство тролове - колко нещастни са тези рязани азиатци! Да пишат във форума против толкова хубавото българско събитие, Да наричат над 3500 фолклорни групи деградирали! Споко, идва времето в което ще ядете дебелия балкански... азиатци!

Живи и здрави! .... Губи ми се Цветан Ц. с цървулите и калпака :)

Има майстори, да му шпакловат Асансьора.

Браво! Прекрасно събитие, в най-българската част ба Бългрия - Родопите! С най-хубавата народна музика и народни носии! Не могат да го преживеят това някои съседни държави без характер, голяма завист

Какво значи "най-българската част ба Бългрия"? Другите части по-малко български ли са или какво?

НАЙ-БЪЛГАРСКАТА Е ДА! ЗАЩОТО Е НАЙ-МЪЧЕНАТА! И ДО ДЕН ДНЕШЕН Е ТАКА! ЗАЩОТО Е НАЙ-ИЗСТРАДАЛАТА! И ВСЕКИ, КОЙТО ЧУЕ ДУМАТА РОДОПА, НАСТРЪХВА! НИКОЙ НЕ НАСТРЪХВА НА ДУМАТА ВИТОША! ЗАЩОТО ВЕДНАГА СЕ СЕЩА ЗА ТЪПИТЕ КЕСТЕНИ!!!

Съседните държави ни се смеят, мила моя, а не ни завиждат. И отркито ни казват, че го правим от чувство за малоценност, а не от усещане за величие и национална гордост. Твърдя го, защото съм го чула буквално като коментар от чужденци, а не защото така предполагам.

Браво !

А кога тези 250 хил. деградирали гладници ще дойдат да заврът в кучи задник МУТРАГЕНЬО от Банкя???????????

Никога, защото за там си трябва гръбнак, пък те имат основно търбух. Да не е казал вчера поетът това, което сякаж е писано вчера по актуланост: Пием, пеем буйни песни и зъбим се на тирана; механите са нам тесни - крещим: "Хайде на Балкана!" Крещим, но щом изтрезнеем, забравяме думи, клетви, и немеем и се смеем пред народни свети жертви! А тиранинът върлува и безчести край наш роден: коли, беси, бие, псува и глоби народ поробен! О, налейте! Ще да пия! На душа ми да олекне, чувства трезви да убия, ръка мъжка да омекне!

СОРОСИАДИТЕ ИМАТ НОВА ОПОРНА ТОЧКА- ДА ЦИТИРАТ ТРЕСКАВО Т.Е. ДА КОПИПЕЙСТВАТ ЦИТАТИ ОТ БЪЛГАРСКИ ПОЕТИ-ПАТРИОТИ! ЩОТО ЗА ЦИТАТИ ТЕ АКЪЛ НЯМАТ, НИТО УСЕТ!!! ОЩЕ ПО-СМЕШНИ СТЕ ТАКА,ОЩЕ ПО-ЖАЛКИ В НАПЪНИТЕ СИ!

Живи и здрави да са младоженците и дечица български да имат, колкото искат!

Ботев добре го е казал във "В Механата", идиоти.

Браво младежи! А мутрата Борисов не посмя да се покаже за да не му покажем "народната любов". Ако сте забелязали Борисов избягва да присъства на масови народни прояви, освен на организирани от ГЕРБ платени такива, като предизборните с джипа по строящи магистрали с платени привърженици размахвайки знамена и държащи плакати с лика на вожда.

Тъпото беше там и се чуваха,как бият чановете в главата му...

Селска работа...

Келеши? Не пристъпвайте напред?