Местан критикува управляващите заради Възродителния процес

Лидерът на ДПС Лютви Местан излезе с позиция по повод 30-годишнината от самозапалването на поета Мехмед Карахюсеинов - Мето по време на Възродителния процес.

Обратно в новината

Коментари - Местан критикува управляващите заради Възродителния процес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

абе Козел,смени плочата,ама не можеш.Ти си също като героя в едина стара сценка с Мирча Кришан. За каквото и да ставаше дума,той все казваше "КРАСТАВИЦАТА Е 99% ВОДА"

Не усещате ли етническо напрежение, породени от ДПС? Тези само се чудят за какво да се чоплят. Явно искат да предизвикат война. Що не си стоят мирно и кротко, ами са тръгнали да подклаждат омраза?

До кога ще ни дразните с тоя мръсник? Той няма мозък да измисли нещо друго мозъкът му вече е като на склеротик шизофреник.Прост вече е искуфял и за пенсия.Жалък мошеник който мисли българите за прости. Да живее България вън предателите и подстрекателите .Местан е ТЕРОРИСТ иза затвора защото подстрекава турците и циганите към неразумни действия които са опасни за България.Съд за този мерзавец и затвор а за партията им няма място в България Да си вървят в Турция и да се извинят те на хилядите обезглавени или насилствено потурчени българи изнасилени и поругани от разбойническите орди идващи от Сирия в миналото. Така пише в историята за турското нашествие в европа защото Истамбул не е бил преди Турски.

А защо не вземе да коментира, как са ни потурчвали насила и са изкалали българското население.Вземали са момчетата за еничери пак без съгласието на майките....все "благочестиви " работи.

Това е най-малкото което трябваше да ви се случи. И ти добре го знаеш. Но целият възродителен процес ти и Доганчо превърнахте в една хубава дойна крава. Лапнахте цицата и не ви се изпуска, а за електората си видно е нехаете. Вятър.

павле,павле дали ще се забрави БАТАК, АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ, РОДОПИТЕ И ДЕЛИОРМАНА, КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА,ВАСИЛ ЛЕВСКИ, ХРИСТО БОТЕВ,СТЕФАН КАРАДЖА, НЯМА ДА ТИ ГИ ИЗРЕЖДАМ ВСЕ ПАК СИ ЗАВЪРШИЛ БЪЛГАРСКО УЧИЛИщЕ И СИ ГИ УЧИЛ ПО ИСТОРИЯ , дет вика един от вашите ,АЙ,СИКТИР ,няма и не можете друго затуй все дъвчите тоя лайнян възродителен процес ,то аслъ за друго не ставате , керати

Този пронивен човек и такива като него не разбраха ли, че те трябва всеки ден да се изминяват на българи, сърби, гърци и др. за безчестията на турците през 500 те години робство на Балканите! По-прости от нас няма, разрешихме и им партия, за да ни ядат парцалите ....

Не си спомням вече точно, четох го преди десетина годинии и ме е яд сега, защо не си го записах точно тогава, но бяха някакви спомени на небезизвестния Костадин Чакъров!?Един ден, в средата на 1989 година, го извикват спешно в кабинета на Тодор Живков и там вижда, че в заедно с Живков в кабинета е и Ахмед Доган!?Какво е правил там и какво са обсъждали Живков и агента "Сава", надали някога ще узнаем!

След като е добре известно, че Доган и Местан по онова време са били агенти на Държавна сигурност (Доган - агент Сергей и Сава, Местан - агент Павел) и като такива най-малкото са шпионирали своите събратя, то не мога да разбера как могат да гледат избирателите си в очите, докато говорят тези приказки. Аз лично, със собствените си очи съм виждал Доган заедно с Добри Джуров да слиза от военен хеликоптер, кацнал на поляната на стадиона в Кърджали...

Правилно - не трябва да бъде забравен! Не трябва да бъде забравено и потурчването на християнско население -българи, гърци през 60-те години на 20 век в Турция! Защо никой не говори за това? Защото това е държавна работа и никой не смее да се меси. Сега там никой не смее да търси реванш и извинение от държавата, защото знае какво го чака - веднага ще го обявят за изменник и враг на държавата ! А за измяна турските закони не прощават! Така че да престанат да ровят с "възродителния процес"! Трябвало е да го започнат още в началото на 20 век! Благодарение на толерантността на българите сега по тези земи има хора с турско самосъзнание, потомци на турската беднотията, която не се е изселила заедно с турските войски след Освобождението! Щом са приели да живеят в България - да се държат като български граждани, а не като поданици на Турция! Ако не им отърва - границата е близо, да поемат натам !

Безумната наглост на комунистическия агент "Павел", участник във въродителния процес срещу турското население в България, продължава ли продължава!?Нито дума, коя партия предизвика и осъществи този "процес"!?Българската държава според него, разбирай българите, били виновни!?И този неописуем негодник и подстрекател на етническа омраза, ще ми говори за етнически мир в страната!?

Явно е, че ДПС има интерес от разделение на българското общество и винаги ще прави така , да има противопоставяне и ясно очертана етническа граница. Много сили имат интерес от това народа да бъде противопоставян по всякакъв възможен повод. Най-големия интерес да бъде така е именно на ДПС.

Човек трябва да знае кога да спре. Възродителният процес беше осъден категорично от всички демократични партии в България, при това не един път. БСП поднесе публични извинения наскоро, а българският народ изрази своята съпричастност още през 1990 година - на митинга срещу насилствената смяна на имената на мюсюлманите! Не може, обаче, тази тема да е във фокуса на новините всеки ден в продължение на четвърт век, още повече когато се повдига от ДПС - партията, която беше 20 години на власт и буквално ограби целия ни народ, включително и бедните, отрудени мюсюлмани. Българската държава трябва да обърне сериозно внимание на други трагични исторически събития, които не са получили подобаваща оценка от нашето общество - геноцида на тракийските българи през 1913 година и арменския геноцид през 1915 година. Това са чудовищни престъпления, при това не на средновековната Османска империя, а на новосъздадената младотурска националистическа партия. Голяма част от наследниците на многомилионните невинни жертви - българи и арменци, днес живеят в България и имат право държавата ни да почита паметта на унищожените им роднини, така както почита жертвите на Възросителния процес.

да делим хората на чистни и престъпни само. не го слушайте мазния лицемер

Господа вождовете на атака и пф пазят загадъчно мълчание , защо ли ?

Ама стига с това изнасилване на демокрацията от този червен ибрикчия!Мнооого взе да прекалява.Спешно да се забрани вноса на турски бракми-газови пушкала!!!!!

Без да ставам етнически нетолерантен, но... КОЙ изкла сума ти и народ при превземането на България? КОЙ разнасяше глави набучени на колове? КОЙ насилствено помохамеданчи толкова Българи? КОЙ устрои Баташкото клане? ЧИЯ армия устроистарозагорските ужаси? КОЙ устрои погрома над тракийските Българи? КОЙ устрои погрома над Арменците?

Интересно обае че нама КОЙ да му ги зададе тия въпроси в парламента!Патриотите от ПФ и А ТАКА МЪЛЧАТ И ТЕ КАТО ЗАДНИЦИ!

А тракийците за тях има ли давност

Местана е превъртял с тоя възродителен процес! Нека поговорим за ГЕНОЦИДЪТ над АРМЕНСКИЯ народ и нека го гласуваме в парламента!!! Турция е извършила ГЕНОЦИД над АРМЕНЦИТЕ! П.Яворов е свидетел има го и писменно в ситхотворна форма! Месатне бегай да цункаш Станишев и циганьорите!

Само над арменците ли, а кланетата в България какво са били - който не изповядва ислям получава обезглавяване . И по исляма и по Библията същото количество турци трябваше да бъдат обезглавени , но Т.Живков ги погали с перце и им смени само имената.

ха сега да ги видим реформаторите колко са радетели на демокрацията... или толкова са се ояли през прехода, че са забравили за тежкия режим... всяко престъпление на комунягите трябва да бъде осъдено от всички демократично мислещи хора!!!

А защо Местан ага не отнесе въпроса към Бойко ефенди? Знае ли Местан какви ги е вършил Борисов в Дулово 1989?

Защото Бойко е на Ердоган баш-аркадаш и пред Ердоган Местан не преде... Аркадашлъка се базира на това че ББ даваше търговете за строителството на магистралите на турски фирми, а те неофициално са на Ердоган.

София придобива значимост през турско изпреварвайки старите столици Търново, Плиска, Преслав. В града е имало 35 джамии и повече от половината население са били мюсюлмани. Днес има само една джамия, а над 110 църкви православни, няколко католически, няколко синагоги до днес са в отлично състояние в Истанбул. Не е вярно че отоманците са разрушавали и унищожавали, и днес Света София си е цяла целеничка, защо Акропола и редица други сгради на Балканите не са разрушени и унищожени и пита се кой народ е див и варварски.

София далеч не започва с турците. Достатъчно е да спомена за Църковният събор в Сердика, който е свикан през 342 г. в Сердика (днешна София) от императорите Констанс и Констанций II, за да се осигури църковен мир в Римската империя. Съборът се разтуря и разделя на 2 конкуриращи се събора. Разходи се около ЦУМ и се поинтересувай какво е разкопано там. По време на вторито Българско царство, Средец е бил вилна зона за търновските боляри. Само Пред ЦУМ и пред градинката пред халите 2010г бяха разкопани 9 малки църкви, на които течаха спасителни разкопки, а това е само една уличка Сега много от джамиите из страната са събрени, но те са строени на мястото на църкви или направо са пригаждани църкви за джамии. Искаме ли обратно минарета в страната си?

На практика тогава християнството се разделя на католицизъм и източно православие. Именно в най-старият все ое действащ християнски храм в Европа. А под негоима римска базилика, по- надолу още по- стари основи...

До кога Местан ще плюе по българите ?Тези които трябва да се съдят за възродителния процес са в неговата партия и в партията, с чийто бивш лидер се целуваха в устата по площадите...

а самият г-н Местан с какво име се яви на изборите за ВНС и защо? Владко, Владко, Зидаров, Зидаров... не така... престани да се заиграваш с тая тема, че не се знае накрая кой ще остане изненадан...

Я да се извини турция за изкланите българи и да плати обещетение даже ми се струва редно. Моето село три пъти е клано и палено. Затова и до ден днешен турчин не живее там, хора не останаха в селото, но турчин няма да смее да се засели...

призиви си заблуждавал и своите. Демагог, популист, неискрен. Това е той.

МЕСТАНЕ , НАЛИ ПУБЛИЧНО СЕ ЦЕЛУВАХТЕ И СИ ПРОСТИХТЕ СЪС СТАНИШЕВ . АЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ ПИСНА МИ ДА ТЕ ГЛЕДАМ И СЛУШАМ . ПО-ДОБРЕ КАЖИ КОЛКО ДАДОХТЕ НА МАНГАЛИТЕ ДА УЧРЕДЯТ НОВАТА ПАРТИЯ.

Нека всички български партии на тази дата и това място почетат паметта на жертвите на тероризма в България. По това ще разберем коя партия е българска, кой е терорист, кой демократ, кой чуждопоклонник и изменник на родината в която се е родил. Ако партиите имат силата и смелостта да го направят, агент Павле няма да има какво да каже. Време е българите да покажем, че не сме рая на такива турски мекерета.

Като всеки демократично мислещ човек съм против смяната на имената без съгласие на хората.Но не мога да си разбера ,двойния стандарт на нашите у международните демократи .В Латвия към името и фамилията на всеки руснак ,гражданин на страната се слага едно " С " .Това не е ли едно и същи с нашито "ОВ " КЪМ ТУРСКИТЕ ИМЕНА .Защо никой не протестира за отношението на латвийските власт към етническите руснаци в Латвия.

Е бре Павел ефенди,та ти по онова време нали беше биз-бизе ортак с комунистите и им съдействаше активно и подмолно действаше против своите си!В твоя мизерен живот,ти винаги си бил ветропоказател,затова думите ти са без никаква стойност!Защо до изброяваните от тебе жертви не наредиш невинните хора,загинали при вашите бандитски атентати при гарите Буново,Пловдив и тук там още!?Е,верно е,че те не са свързани с комунягите,а са плод само на идеологията на вашата партия ДПС.Защо не честваш годишнините от смърта на тези дечица,жени и невинни хора!Господин ВЕТРОПОКАЗАТЕЛЮ,вземи и се скрий някъде в адските дълбини и не се появявай на яве из българските медии,защото провокациите ти вече отвращават и бедните и потъпкани турци в България!

Шило

Павле, Павле, ти и Сава не само си сменихте имената, не само участвахте активно в този процес, ами че и други получихте от ДС. Поне малко уважение прояви към електората, който ви избира, че някои от тях наистина пострадаха в защита на своята идентичност и възможност за самоопределяне.

Ей,цървул ти си този който проведе възродителния процес.Защо питаш кой?Ти си този ,който всеки ден от трибуната на БЪЛГАРСКИЯ парламент насаждаш омраза.Ние турците не мразим ,мразим теб и доган ,доносници подли.

И сега кой рови в етническия мир .....

Никой не напада турското население, и те са потърпевши и страдат от "ръководството" на ДПС, което ги ограбва и заробва! Не ми е ясно само толкова ли са слепи тия хора, та не виждат истината? доган и местан, и други като тях, станаха милионери, а турците се гърбят по баирите да си изкарат прехраната /Не е правописна грешка изписването на имената им с малки букви - не ги уважавам изобщо!!!/

ПРЕДИ ДА ГОВОРИШ ЗА ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС ПЪРВО ЩЕ СЕ ИЗВИНИШ ЗА 500-ТЕ ГОДИНИ КЛАНЕТА НА ДЕЦА ЖЕНИ И СТАРЦИ; ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ, ОГРАБЕНИТЕ СЪКРОВИЩА, НЕЧОВЕШКИЯ КРЪВЕН ДАНЪК И ВСИЧКИ НЕИЗБРОИМИ БЕЗЧИНСТВА ПОТРЕСЛИ ЦЕЛИЯ ЦИВИЛИЗОВАН СВЯТ КЪМ КОЙТО ВАШАТА ДЪРЖАВА НЕ ПРИНАДЛЕЖИ ПОРАДИ ПРИМИТИВНАТА СИ ЖИВОТИНСКИ ФАНАТИЧНА СРЕДНОВЕКОВНА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА. СЛЕД ТОВА АКО НЕ МОЖЕШ ДА ГОВОРИШ БЕЗ ДА ЦЕДИШ ОМРАЗА ПРЕЗ ЗЪБКИТЕ СИ В БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ЩЕ МЪЛЧИШ!

Далеч не е само това. Нека Местан да каже къде са асимилираните българи от турската част на тракия. Аз самия съм наследник на прокудените и клани българи през 1913г. това не е чак толкова отдавна. Нека да обясни в народното събрание защо селото от което произлиза майка ми се казва - Преселец.

Няма да ти отговори. Те и турската държава (наследница на Османската империя) когато става дума за насилие над други етноси (арменци, българи, гърци, кюрди и т.н.) получават внезапна и пълна амнезия. Погледнете го само с какъв приоритет ще се занимава в парламента, с "пакет от закони за преодоляване на възродителния процес". УНИКАЛНО! Разбирате ли, че този човек не го интересува държавата, където се е родил и живее. Реваншисъм до дупка и анадолски слугинаж. Мръсник до мозъка на костите си.

Днешните помаци из нашите земи не са ли насилствено помеханиданчвани? Това не е ли също насилствената асимилация? Не знам г-н Местан какво мисли по въпроса.

Това са етнически беси, а не тюрки. Древното тракийски племе беси е живеело из Родопите, а в Северна България са живеели други траки- гетите. Никакви етнически турци не са тия заблудени овци. Освен това много изповядват алианство- последователи на пророка Али.

ПРЕДЦИТЕ на помаците в България са били насилствено помеханиданчвани - цели села и родове. И много други примери могат да се посочат за насилствена асимилация. Аз наистина не знам каква е позицията на ДПС по въпроса.

Meстане омръзнал си на всички.

След всичко казано от Местан нека му припомним за това:' Даваш ли, даваш, Балканджи Йово? - Даваш ли, даваш, Балканджи Йово, хубава Яна на турска вяра? - Море, войводо, глава си давам, Яна не давам на турска вяра! - Отсякоха му и двете ръце, та пак го питат и го разпитват: - Даваш ли, даваш, Балканджи Йово, хубава Яна на турска вяра? - Море, войводо, глава си давам, Яна не давам на турска вяра! - Отсякоха му и двете нозе, та пак го питат, разпитват: - Даваш ли, даваш, Балканджи Йово, хубава Яна на турска вяра? - Море, войводо, глава си давам, Яна не давам на турска вяра! - Избодоха му и двете очи, и го не питат, нито разпитват, току си взеха хубава Яна, та я качиха на бърза коня да я откарат долу в полето, долу полето, татарско село. Яна Йовану тихом говори: - Остани сбогом, брате Йоване! - Хайде със здраве, хубава Яно! Очи си нямам аз да те видя, ръце си нямам да те прегърна, нозе си нямам да те изпратя!

Аз съм Българин, простотиите на турците не ме интересуват ! Като не им харесва тук да си ходят в турция !

невероятно нахалство!!!заставаш пред наця чието развитие е спряло за 5 века. българя на българите! които не се чуства българин да се разкара! особено от управлението.

Турската мюсюлманска партия след като търси справедливост, нека това да се отнася и за останалите българския граждани. Нека да се кара по реда на събитията. 1)Баташкото клани и другите турски диващини по време на турското робство. 2)Арменския геноцид. 3)Терористичните актове на турците около т.н. процес на преименува. = Държавата следва да извърши проверка на законността на строителството на всички религиозни храмове след 10.11.1989 год., също така да се изиска да бъде доказан произхода на парите.

Като ще се връщаме в турското робство, да се върнем по-назад - когато Каин убил Авел... Да чоплиш стари рани за днешни политически ползи не е патент само на ДПС.

Турската мюсюлманска партия когато бяха на власт толкова много се бяха загрижили за обръчите си от фирми, че не им остана време за помислят за електората си. Сега когато останаха на сухо и вече никой не им обръща внимание, започнаха отново старата си песен.

Хайде бе, не се ли изтърка този възродителен процес. Като агенти на ДС докладващи кой е срещу него, Местан и Доган много добре знаят кой го измисли и проведе това преименуване и трябва да спрат да занимават нормалните хора с него. Това си е дело на БКП и ДС и българският нарон не носи нито вина, нито отговорност за това. Май не им остана нищо повече за да залъгват електората си и затова са се хванали като удавник за сламка за преименуването.

НА 9 МАРТ 2015 СЕ НАВЪРШВАТ 30 ГОДИНИ ОТ АТЕНТАТА НА ГАРА БУНОВО ..... НЕКА ПОЛИТИЦИТЕ ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ - ГЕРБ , БСП , АТАКА, ДПС , ВМРО, СДС ИЗЛЕЗНАТ ЗАЕДНО НА МИТИН "НЕ НА ТЕРОРИЗМА"