Евростат: Над 331 000 души в България са на възраст над 80 г

Към 1 януари 2015 г. хората на възраст над 80 години в България нас са били малко над 331 хиляди души, което прави около 4,6 на сто от цялото население у нас.

Обратно в новината

Коментари - Евростат: Над 331 000 души в България са на възраст над 80 г | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как да си гледам децата в България като не мога да ги пратя на училище без да застраша правата на шофьорите. Ако ги кача на автобуса ги пък, ще ми ги наричат деца по презумпция, но пак ще им искат доказателство, че са деца и билет ще им искат също. А мога да осигуря деца на България само ако оживеят при раждането, 'подпомагано' от освирепели лекарки - само обобщавам родната картинка визирана в последната седмица в Дир.бг. Сори, ама защо да я има България, като и мангалите по света имат по-човечно отношение към собственото си бъдеще.

В България живеят по-малко заради климата.Ако е по-топло,нямаше да има толкова грипове и пневмонии.

Единствения начин да живееш дълго е да остарееш.

"Анализът отчита също, че при хората над 80-годишна възраст най-дълго живеят жителите на Франция - средно още 11 години." Значи чукнеш ли 80-така отивай във Франция! Ще живееш още 11 г. Въпросът е как да достигнеш до 80 с тази наша здравна система - руска рулетка?

Обаче въпросът е - Какво правят БСП и ДПС с тези хора когато дойдат избори ? На тази възраст хората едва ли могат да си представят бъдещето! Те живеят главно със спомени. Това е начинът да бъдат лесно манипулирани от злонамерени политици!

Добрата новина е, че средната продължителност на живота в България е сравнително висока. Лошата е, че населението застаряване.

... старост-нерадост!

Съгласно статистиката около милион и половина са всички пенсионери. Също съгласно статистиката работещите са около милион и половина ( от които само около 500000 граждани са почивали активно през последните почивни дни пак съгласно статистиката). Какво правят останалите около 4 милиона граждани на България ( слагам грешка 20% за всички категории граждани )?

И що си мислех, че пенсионерите са 2.5 милиона. 1 милион са само пенсионерите по инвалидност. Деца/студенти де са в твоите сметки?

България е бяла държава! В Русия средната продължителност на живот е 10 години по-ниска от българската! И това при положение, че ромите в България живеят по-кратко дори от руснаците и свалят възрастовата граница! НА ПРАКТИКА БЪЛГАРИТЕ ЖИВЕЯТ 15 ГОДИНИ ПОВЕЧЕ ОТ РУСНАЦИТЕ!

Забравяш водката - най-големия приятел и враг на блядовете! Колко ли души е пратила в гроба...?

Абе живей си живота, прави нещата които ти харесват, не се притеснявай. голям праз, че няма да доживееш до 85 години, а само до 75. Много ли ще ти харесва да са сурнеш с бастун навсякъде, да пиеш по една шепа хапчета, половите ти органи да са хванали паяжина, ама ти да се тупаш в гърдите: "Вижте ме аз доживях до 85."

Кошмарът на НОИ се увеличава!

Все пак са много оцелелите над 80 г, въпреки "райските" условия в България.

... не е пробвано само с ДДТ.

въпреки демокрадците!!!

ТОВА ЩЕ РЕЧЕ ЧЕ ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА НА ЖИВОТА Е ВИСОКА ИЛИ ЧЕ РАЖДАЕМОСТТА Е НИСКА!?

младите се изнесоха в чужбина! Ако бяха тук процента щеше да наполовина от този в момента.

У БГ през 2018 всеки втори ще бъде ром или бежанец

Изродите ни внушават ,че старците живеят твърде много ! Ми хайде да ги изтрепем ,че да облекчат фонд пенсии !

я колко много народ е доживел преклонната възраст от 80 + години! баце как не се е сетил и с това да се похвали?!?

Така ще е! Младите не искат да работят за без пари! Каква наглост! Работа му даваш, а той на всичкото отгоре иска заплата и осигуровки, гледа в джоба на чорбаджията. И на всичкото отгоре заминава да бачка в чужбина. Докато ББ-Т и шайка са на власт, а образованите и културни хора са избутвани безпардонно в периферията ще е така. Но това е само началото. И по-зле ще става. Всеки народ си заслужава управниците, защото сам си ги избира.

И детски градини искат хората, и качествено здравеопазване, и ред и сигурност искат. Но от ББ това не може да се очаква. Айде всеки дружно да гласуваме за креатаурата му Цецка-Мецка, защото можел да се разсърди!

Само с последното не съм съгласна. Тия ги видяхме как се "избират" и даже не си крият фалшификациите.

И кого са ти предложилли на "избори" досега дето можеш да очакваш нещо по-добро, айде кажи си не се срамувай.

Тъкмо научих магарето да не яде и то взе ,че умре!

Една статистика,за хората над 80 години,това ли ви е проблема евроуправници? Къде е информацията за хората до 18 години и съответно дела от местното и натресеното население в ЕВРОПА?Каква част от местното население от 18-30 годишни са учащи или работещи(натрисаните орди това не ги касае)?В България имало 331000 над 80години и в това ли ви е проблема дами и господа управници?Какво направихте,за стимулиране на раждаемостта от българи???Изпълнихте препоръките по ПЛАНЪТ,населението да е около 6 милиона,но с цената на какво?Със съмнително настояще и ужасяващо бъдеще,ЕВРОПА в тази си форма умира!!!Какви са тия прогнози за следващите 50 години???Етническия състав в Западна Европа,вече е променен и затова бързате с Източната,знаейки че НИЕ неможем да ви се противопоставим.Именно вие евро-управници,получавате големите възнаграждения,за тази РАЗРУХА.Заделяхте от държавните си бюджети средства и получавахте от мюсюлмански организации,зада интегрирате тия орди през последните 50 години в ЕВРОПА.Отрупвахте ги с всевъзможни социални помощи(идвали от страни от 3-тия свят),зада се размножават,а НАС ни стиснахте за гушите и ни задушихте!!!Грешката ни е в това,че приехме вашите унищожителни за нас норми,а за тия които дойдоха от 3-тия свят,те не ги спазват!!!Поставяйте колкото си искате минуси или изтривайте мненията ни,не ми пука,защото и от ВАС управници,вече нищо не зависи!!!!!!!!

данъчни проверки , да се разбере как са оживели до сега с тези пенсии и конфискация на половината имущество , а парите да се разпределят на бежанците

хаха как се сети само :) Ами да - нашите родители и прародители на улицата, а орките да се настанят по техните домове! Боже, опази!

Семейство мои близки, на възраст над 80 години, с обща пенсия 400 лв./2х200 лв./, за да оцелеят продължават да работят откакто са се пенсионирали, през последните години вече не могат да работят на полето и обработват само двора на ръка, като отглеждат всякакви зеленчуци, благодарение на които се изхранват.

А най-добре е да се пенсионират само ченгетата и военните на по 40 г. с хубави пенсии и магистратите с по 20 заплати, всички други да работят до сетния си дъх, какви са тези лигавщини пенсии и т.н.! А всички млади и свестни хора да бъдат изгонени от България! Боко, ГРОБ и политическата мафия могат да ви го гарантират!

Ужас! Срам за управляващите! Веднага да се вземат мерки да намаляването им...с вдигане на пенсионната възраст с още 10 години! Да земат да мрат на работните си места!

"64,6% от тях са жени и 35,4 процента мъже". Какво правим с пенсионната възраст за жени и мъже? Нали били равни половете?

ами, живейте бе, с-с-с-с :)

Жените тормозят мъжете затова мъжете умират по-рано. Но не знаете какво е приготвила СЗО. Ваксини за жените, които намаляват продъжителността на живота на жената. ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ са . Ще ги изравнят след 20 години. Ще се напълни с дебели и болни жени, покрай смърдящите и мършави старци.