Ирански самолети ударили ИД без съгласуване със САЩ

Ирански самолети са нанесли удари срещу джихадистите от сунитската радикална групировка "Ислямска държава" в Ирак през последните дни.

Обратно в новината

Коментари - Ирански самолети ударили ИД без съгласуване със САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На Иран не му трябва благословията на Америка, те не са част от слугинажа им

съгласуване със сащ - означава предупреждение на ис.

А САЩ от кого взеха съгласие :) ?! Добре е ,че са ги ударили ,но отдавна в света никой не иска съгласив от друг за нещо :).

ами ако в този момент инструкторите от цру и мосад са били на позициите на идил? Не бива да се избиват инструкторите, те са "наши"!

Лелеее руски самолети, ирански самолети. Тия американски военни ще почнат да сънуват кошмари и да подават оставки. Веднага да се прати един отряд психолози да ги успокояват.

Американците са царе на мръсните номера! Свалям им шапка - най-добри са! Боядисваш няколко самолета с цветовете на военната авиация на друга държава, изрисуваш на няколко места нейното знаме и ето ти самолети на другите. Сега е важно да нанесеш няколко удара по "своите" и то височина от която да видят изрисуваното знаме на самолетите и ето ти конфликт!

да не би и Вие да сте чели само "Винету"?

мързелчо пише: абе кой ще даде и 5цента или 5копейки за поста ви във български форум бе хора кой го е грижа за това - остава да си пишете тук - като мен от скука и лентяйство :) я се хванете сега на истинска работа и не се заблуждавайте че видите ли от някое посолство ще ви платят постовете :)))

Те СУ 25 са си Иракски. Иран им ги върнаха. Получиха и няколко от Русия. Също купиха втора ръка СУ 30К които са бивши Индийски. Сигурно още миришат на къри.

По-добре на къри, отколкото на л..на

Аферим,машала,тук има и веселяци-зевзеци!

Координирали не координирали, някой разбрали имало ли е бомбардировка или не, иранският военен отрича, статията е пълна боза....Иначе не е лошо чалмите да се самоизбиват!

Не одобрявам тона ти. Тук става въпрос за борба срещу крайно радикални групировки, които избиват наред и бих го казал по друг начин: добре е, че и от мюсюлманските държави разбират проблема. Браво на иранците бих казал.

ти човеек представяш ли си в България да имаме премиер на място и президент и някой да бутне малко пари на банда цигани морално пропаднали да им слож главатар да му дава пари и акъл и в същото време офицялно да ни бомбардира държавата под предлог че ще ни отърве от тея същите цигани с руски гранотомети и калашници - които естествено са купени конпрабандно със долари да речем - ееми ей така клатят сирия това е целта на занятието Ислямска държава няма - това е шайка отървани бесни мангали спонсориани от САЩ

Последно Иран или Ирак? Говори се за ирански самолети и после "Джон Кърби обясни, че е задължение на иракското правителство е да координира въздушните удари," Оправете си текста.

ЯНКИ ГОУ ХОУМ!!! ЯНКИ ГОУ ХОУМ!!! ЯНКИ ГОУ ХОУМ!!!......................ИИИИ МНОГО СЕ КЕФЯ ЗНАЧИИИ НЕКА ГО ПОСТАВЯТ НА МЯСТОТО ИМ ТЕЯ ИЗКУКАЛИ ЯНКИ - СЪС КОНТРОЛИРАНИ МОЗЪЦИ ОТ ХИТРИ ЖИДОВЕ........и ДА ВИ КАЖА НЕ Е ДА НЕ ХАРЕСВАМ АМЕРИКА -ХАРЕСВАМ ДАЕЖЕ В НЮ ЙОРК В МАЯМИ ВЪВ ВЕГАС ИСКАМ ДА ОТИДА ПО РУТЕ 66 ДА СЕ ПУСНА НА ТАЙМ СКУЕЪР ДА СИ ПООДЖИТКАМ И ФРАНК СИНАТРА ДА СЛУШАМ АМА В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ СЪВСЕМ ИЗКРИВИХА ИДЕЯТА ЗА АМЕРИКАНСКАТА МЕЧТА И ДЕМОКРАЦИЯТА БЬЕ - К'ВО ИМ ПРЕЧЕШЕ ДА СИ ПРОИЗВЕЖДАТ КРАЙСЛЕРИ И КАДИЛАЦИ ДА НЕ ХАРЧАТ ПАРИ ЗА ВОЙНИ И ИНТРИГИ ПО СВЕТЪ ПА И ТЕ САМИТЕ СИ ИМАТ ЗАПАСИ ОТ ПЕТРОЛ - ЕЕ ПАК ЩЯХА ДА СА ЛАЙФ ИС ЛАЙФ

САЩ - Ейй к'во правите бьее ще фалираме ще се обезсмислим като нация няма да ни бръснат за слива вече по света а и тъкмо преведохме на ислямска държава пари да си купят руско оръжие контрабандно а вие взехте че точно дето трябва ги нацелихте тц тц тц толко време им пращаме пари и тайни планове как да се държат на тея кухи диви арабели - за да може после да си ги грмим и да се доказваме като герои - а ся минахте набързо потрошихте ги и за нас к'во остана ???

Браво на иранците!

Иран има основание да се съмнява къде хвърля бомби САЩ , дали над сирийската армия или над изпратените и финансираните от САЩ ислямски терористи!Затова са взели нещата в свои ръце !САЩ какво толкова пискат , та Иран не е част от НАТО!

Поредни русофилстичен тъпанар се изхожда малоумно. Какво общо имат ударите на Иран в ИРАК със Сирия и армията на Башар?

С този си пост сам се обиждаш, макар да наричаш друг "тъпанар". Простичко е. Американците хвърлят бомби където си искат защото могат. Е... щом това е критерият - и други могат. И го показват. Дали изобщо трябва да е така е друга тема.

Аз се чудя как така американското разузнаване е проспало създаването и разрастването до такова ниво на ИД. ;) Някой от службите на САЩ ще даде ли някакъв отговор на блеещото стадо?

идил = made in usa Не вярвам да сте чак толкова НАИВНА!

;)

Американските и еврейски престъпници се дразнят,че Иран бомбандира обучените от ЦРУ и МОСАД терористи.

Ах, иранците..., ах! Ще объркат сценарият на постановката.

Ми много ясно бе кво ще им се обясняват на тия американци, да не са им роднини нещо...

Най-накрая и на персите им писна да им се мотаят краваро/жидовски креатури , прикрити под ид , около границата : )))) Имат ресурса и могат да ги попилеят за дни . Стига да не завие на умряло " демократичната " общност... Щото са вложили милиарди за дестабилизиране на района . Надявам се и занапред Иран да не координира действията си с когото и да било . Не са и длъжни . Суверенна страна са за разлика от други и действат в режим на отбрана . Със здраве : )

Абе това кравари....за простите мужици ли иде реч??

Да да, за тебе е !

мда тогава да обобщим православните кръстоносци и велики националисти и антиислямисти са фенове на държава в която е забранено да се танцува... и задържат хората които ами си танцуват... и които казват: самото съществуване на ционисткия режим е обида за човечеството "и че" ционисткия режим и ционистите са раков тумор. Дори ако една клетка от тях е оставен в един инч от (палестинска) земя, в бъдеще тази история (на съществуването на Израел) ще повтори. "[22] Ахмадинеджад каза още, че Израел скоро ще бъде завършено, и че" народите на региона скоро ще завърши узурпатора ционистите в палестинска земя "

Като изключим това с танцуването /излизай повече и по-далече от американското посолство и ще имаш по-актуална информация;-)/ мисля,че си написал хубави неща;-).

10:45 Когато искате да пишете разни "умни" работи, трябва преди това да изкарате сериозен курс по български, защото не се разбира какво искате да кажете. А за подстрекателски изказвания дори и в България съдът издава истински присъди!

Защо с Ф-4 Фантом? Нали наскоро Иран направиха собствен стелт самолет - "Президентът Махмуд Ахмадинеджад заяви, че самолетът Qaher F313 има "почти всички позитивни особености" на най-усъвършенстваните изтребители по света."

питат умници като теб. За какво им е стелт срещу камилари, можеш ли да ни светнеш ?

Както някой беше писал - САЩ намериха достатъчно слаб противник за раптора и го пуснаха в употреба. Точно това искат да покажат Иран - че срещу ИДИЛ може и с АН2, да използваш самолет, който след час летене ще пребиядисваш 47 часа е глупаво.

Интересно САЩ и Турция удрят ислямска държава, а жертвите са от сирииското население.Пълна лъжа и измама, целта е свалянето на Башар от власт, но ислямистите са създадени от САЩ и ще им потърсят сметка.Това ще се случи и със страните от Арабския свят, хиляди жертви, разрушения, няма да им простят тези държави на янките.

Иран предпочитат за армията си допотопния Фантом, пред ''модерния'' боклук СУ 25. Факт.

Да ти пожелая ли този боклук СУ25 да рапоти по теб. И тогава ще разбереш нямкои фундаментални истини за живота.

Ф4 фантом е изтребител, а СУ25 - щурмовик /самолет за непосредствена подръжка на сухопътните сили/. Руският аналог на Ф4 е МиГ21. Относно модерността: Ф4 е от 60те, а "модерния" СУ25 от 70те. Не пиши глупости като не разбираш.

Абе, тва американско разузнаване голяма работа бе. Не разбраха как руснаците влязоха в Крим, 3 месеца не можеха да намерят 2-3 пленени от ислямистите самолета (щото много трудно да се следят летищата) в Сирия, не разбрали как няколко ирански самолета влезли в Сирия и трупясвали ислямисти. Ама видиш ли, руснаците били тъпи ..

Ти пък. Американските спътници откривали змия в пустинята. И химически оръжия в Ирак, и руски танкови колони в Донбас. Накрая само змията се оказва там.

е да, ама не било змия, а ...... на ген. Демпси, който точно в този момент доказвал на "бойци" от ИДИЛ, че е обрязан... помислили го за шпионин и за малко да го свитнат... ;)

Тъпунгер, поне разбирай какво четеш, вместо да се правиш на умник! Пише ясно:Разполагаме със сведения, че иранците са нанесли удари със самолети Ф-4 "Фантом", заяви говорителят на Пентагона Джон Кърби, цитиран от АФП и БТА. Ти какво очакваш да свалят Иранските самолети ли? Баси тъпите русофилистични свини.

Додо, много си тъп!?

Ф-4 Фантом Тип изтребител Производител МакДонъл Дъглас, САЩ Първи полет 1961 г. -------------------------------- Су-25 Конструктор Павел Сухой Производител ОКБ Сухой Първи полет 22 февруари 1975 г.

Су 25 е щурмови самолет и е предназначен за работа по наземни цели и е доста далеч от изтрелбителите.

Че откога ИД летят? Не са ли наземни цели? И що изстребители са атакували наземни цели? Абе на умен кретен ли се правиш?

що пък да ги предупреждават аз си мислех че американците нямат сухопътни сили в раиона,ама може да се окаже че имат такива с чалми и големи бради за да неги разпознаят докато реят глави

и сега какво? Иран да не вземе да разбие ИДИЛ и да развали играта на война в Сирия и Ирак на САЩ!? Иначе те щяха да се мотат там 3-4 години и да се правят на "велики", вместо да смачкат едни 10 000 бойци за 1 месец.

В иранската армия използват американски самолети за отговорни операции. Руските бракми като СУ ги ползват за тренировки, или ги харизват без пари на който ги поиска.

Тъпако, да ти е известно от коя година са основните американските самолети Ф-15 и Ф-16 ?

Той едва ли знае,че е имало бронзова епоха...

Айде кефи се там на тъпите американци, дето разбрали за бомбардировките от ТЕЛЕВИЗИЯТА. Кефи се там на твоите дебили, дето 3 месеца търсеха 3 сирийски самолета, дето били откраднати от ислямистите - откъде да се сетят тъпите американци да следят ЛЕТИЩАТА дето са под контрол на терористите. Язък за рекламата на американското разузнаване по филмите и видеоигрите.

И как разбра, че са разбрали от телевицията, бе роклук? Или трябва ваднага да тичата и да казват какво са видяли? Баси простата русофилистична гнус.

Тази ИД си е 101% проект на Обонго и съратници. Въобще не се заблуждаваите. Тактиката им се нарича стимул-решение. Те суздават проблема и те уж го решават с цената на цивилни жертви които използват като жертвоприношение в добре сихронизирани астрологични дати за да удовлетворяват шефовете си от 4D и междинните на 3D-4D където няма енергия освен тази която хората трансформират с телата си и излъчват като еманации а някои консумират както ние консумираме нашата храна. Такава е истинската картинка макар да не ви се вярва. А колкото до ИРАН, ИРАК, ОБОНГО и разни други от това ниво те са просто илюминатски аватари. Целите сме ние хората които им служим за храна, за игрички между тях си-(разните илюминатски фракции, техните аватари и техните мулти измерни господари). Театъра е пълен, а на финала е важно ние да не сме в час какво става и защо и да гинем когато им потрябва енергия и шерпи в 4Д и междинните области между измеренията. Извинявам се ако на някои му е сложно да възприеме това но съм го виждал от първа ръка при астралните ми обиколки.

Браво Астрален Расист, Всичко вече ни е ясно! :)))

"от първа ръка при астралните ми обиколки" ...... :)))))))))))))) Внимавай с тази ръка, човече! Че май си попрекалил! Намери си жена, може 4-D.... А сега сериозно - "обиколките" из света на слугите адови не са напарвили никого нито по-умен, нито по-силен. Не се заигравай с тези неща - добронамерен съвет!

Помислете добре: излизайки окончателно от играта с ИД срщу Сирия, Турция - чрез Путин и постигнатите съглашения - тия дни ще покаже на США, че всякаква активност по подпомагането на ИД и срещу властта на президента Асад в Сирия, е вече напълно безсмислена - катарски (евентуално ирански) газ повече няма смисъл да стига до Европа, понеже турция ще си има руски газопровод на десетократно по-ниска цена и без нуждата тръбата да преминава през размирен регион. Така че Сирия няма да падне под американски ботуш, и следващите месец-два самите бедни янки ще се откажат от подкрепата на "новата Ал Кайда" - ИД. Путин с един ход (макар и на нас и на него да му се искаше да е чрез ЮП) подреди пъзела в Близкия Изток, обезсмисляйки войната там! Аз ако съм на седедристите, си вземам кърпичката и ще плачкам...

Това 'США' на какъв е език е ???

Хайде всички "гости" да се прибират по стаите,че визитацията свърши.....е за това сме в това положение,всичко знаем(като евнусите) само дето не го можем а най-вече великите анализатори от позитания и пуделите от юруш:)))))

много се забавлява като гледам как православни кръстоносци и антиислямисти се кефят на държава ръководена от краен ислямист - духовник :))))))))) карикатури

"Краен"? Пазят си границата и държавата,това им е крайното. Иди в Техран да видиш как се носят жените и после сравни със Саудитска Арабия. Прекрасна страна,развита въпреки "санкции" и ембарго. Шиитския ислям покровителства науката и изкуството, а сунитите само четат Корана и всичко друго е "харам".

краен краен и предишният президент на иран казваше че всички евреи трябва да бъдат избити и иран създадоха хизбула които направиха атентат в България!!!!

и не знам дали чухте за онези ирански младежи които са преследвани от властта защото са направили клипче на което танцуват на фона на хепи (песен) и проблемът е че в иран е забранено да се танцува...... идеално свобода!!!!

В "крайния" Иран, жените учат висше образование и работят и като хирурзи дори!

няма разлика между действията на Украйна и действията на ИД. Разлика има само в това, че Иран едва сега започна да защитава шийтското население в Ирак. И така трябва да бъде. Не трябва да се очаква тъй наречената коалиция да свърши нещо в Ирак извън интересите на Запада.

Има, и то огромна. Но не и принципна.

ИРАН решително да стане лидер на региона за да се стабилизира тази гореща точка на света. Те имат ресурса и възможностите.

Явно на шиитите от Иран вече им омръзна да чакат и сами ще се справят със сунитите от ИД ,с които достатъчно се мразят...

да ,ако Америка не се намесваше,тоя проблем отдавна щеше да бъде решен...Иран има достатъчно сила и ресурси да ти смаже...

една независима държава, която сама решава как да действа и носи отговорност за действията си!

Поне в случая врагът им е общ и съвпада с врага на всички останали държави. ИД са сами.

сами , сами , колко да са сами ИД , като са наши хора и половината за от западна европа,а?

аа не там несъм сигурен турците си траят а турците са патерица на американците-и от де се появиха тия иранци та са напът с един въздушен удар да развалят постановката

интересно е че освен американците изненадани от ударите били и от ислямска държaва-щото ударите не били съгласувани с тях както е в хореографията

американците не са могли да ги предупредят навреме.... Може и да с ауцелили някого...

Позицията на Асад, Турция, Иран и Русия е ясна. Въпросът е САЩ на чия страна са?

на ИД много ясно то си е тяхно отроче

Аз ли изпускам нещо или Пентагона е научил за удара (ако има такъв) от телевизията ?? смях в залата ... а най редовно снимат руснаците настъпващи в Украйна ... изводите ги оставям на вас ... ако можете да ги правите

Браво много точно казано-Техеран не е като подлогите в София

Когато тъпите хамериканци бомбардират- може?!??Когато това прави друг е противозаконно?!?!??? Стига преиграване!!САЩ да не са "хванали" Бога за ......РА???

Децата могат да бъдат пляскани само от родителите им....

Сега ФАЩ ше ги накажат с някоя бомба за масово унищожение ,че Иран е дръзнал да бомбандира без тяхно съгласие

Каква точно е идеята когато се казва "хамериканци" - нещо не мога да схвана, или просто е за да сме по оригинални в тъпите си постове?!

Тази Ислямска държава я удря, който иска... Никаъв ред!

като си отговориш на въпроса до колко това е държава и кой я нарече така, ще ти стане ясно, че това е нещо съвсем различно от държава. Това е една боксова круша, чрез която САЩ показва на света колко е силен и какво ще се случи на тези, които не ги подкрепят.

Тия могат да ударят и САЩ, без да съгласуват с Обама...

Редактора да прочете малко повече или да спомене и това-"TEHRAN (FNA)- Top military officials in Tehran strongly rejected western media reports alleging that Iranian fighter bombers have struck ISIL positions in Iraq in coordination with the US."Ако иска ще му го преведа.

delly

Моля, четете, преди да пишете! Или искате да Ви го преведем?

Чета цитира ТАСС,но не и Техеран.Опровержението на официален Иран е много по-голямо и директно.Това което поствам беше излъчено на 25 минута след като американеца се изцепи.В първата редакция от рано сутринта изобщо не се споменаваше възражението на Иран цитираха само американеца.

Щом Иран се намеси, време е и за Русия да изтества новите технологии и ракети. Удобен момент, пък и керосинът е евтин.

Иран ударили без съгласуване със САЩ. Че с последните друг освен плевнята се съобразява?

Уж, Иран и САЩ се гледат намръщено, а пък, едните купуват оръжие от другите. Кой с кого, идиги разбери.

По време на ирано-иракският конфликт в началото на 80-те, САЩ въоръжаваха Иран, а СССР-Ирак. Та американците са си пробутали старите F-4, а за руснаците не знам какво са пробутвали.

Тези учение ли са правили та са стреляли по мишени. Казва се цели. Мишените са на полигона бе бомбетаааа.....

кат превеждаш от ингилизки target означава и двете... и кат не си курсант или военен няма как да знаеш разликата. но си прав, де!

Ами на ингилизки за мен таргет си е цел. Ама освен да се превежда от ингелизки, требе и на български да се мисли.

Американски изтребители Ф-16 атакуваха джихадистите.БРАВО

онова СУ пак американско ли беше?

абе .. Европа се е надигнала да признава палестина ... искат да делят Ерусалим на две ... геополитикът митов не се ли е изцепвал нещо

Сега е зает да събира лайкове във фейса под снимките с Кери. Утре ще изложи позицията си. Да се надяваме да не изложи цяла България... отново.

България е признала Палестина преди много години, може би 35, и даже на бул. Баучер си имаха посолство. Европа чак сега загрява

кбо е това 35

имаш право бг признава палестина през 1988 бг външно мин въпреки че е окупирана

След зачистването на Християните в Сирия и Ирак, Египет следва зачистване на Ционистките Фамилии ръководещи НАТО, САЩ, Англия и "ЕС", организирали тези локални войни и геноцид! Жална им майка!!Един Мъдрец от Изток каза ясно:" Аз виждам унищожението на разрушителите!"

Ха дано,ама надали......