САЩ атакуваха по въздух джихадистите близо до Багдад

САЩ нанесоха въздушен удар по позициите на екстремистите от групировката "Ислямска държава" в близост до иракската столица Багдад.

Обратно в новината

Коментари - САЩ атакуваха по въздух джихадистите близо до Багдад | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе САЩ по-добре да информират сирийците, че иначе асиметричният отговор може да е срещу частните нацистки батальони на олигарсите в Украйна.

Объркахте/побъркахте/ ме напълно.Как янките ще бомбардират Сирия,а те ако отговорят ще ги смятат за агресори

От началото на мирният период след втората световна война са се провели към 300 регионални войни,избити са близо ДЕСЕТ МИЛИОНА души,а бежанците са над 50 МИЛИОНА! Всичко това се случи при наличието на Органиацията на Обединените Нации,отговарящи за мира по света и грижите на двете свръхдържави-САЩ и Русия!

И когато някой произвежда и продава оръжие, той определено не носи мир на света!

Нещо не ми е ясна схемата. Първо дадоха оръжие през Турция и Ирак на джихадистите да се бият срешу Асад в Сирия. Не успяха да го премахнат защото Русия се намеси. Сега бомбардират същите джихадисти които уж бяха им съюзници. Май цялата работа е оборот на оръжие да става. Обновяват си арсенала, да не им изтече срока на годност на бомбите случайно.

имаше един велик филм "Войната на Чарли Уилсън". Вярно че беше за Афганистан, не за Ирак ... но то е същото. Филмът беше велик, защото имаше една страхотна сцена. Разравяше се за изслушване в сенатската комисия. Преди това постоянно (всеки път) даваха много милиарди за оръжия, за да са воюва с руснаците. Накрая изгониха руснаците. И сега накрая искаха еднократно няколко милиона долара за училища, щото всичко е разрушено. Е, за училища няма пари!!! Дори малко милиони. И човека каза нещо от сорта, "Това вече ще свърши зле, щото тези деца познават само война и нищо друго...." ...

трепайте ги от въздуха и не забравяйте,че българин ви светна за тази възможност.

А ДИР да спре да ме трие вече два пъти щом спомена Мойсей. Ами то е вече ясно, че сте евреи. Защо се срамувате да споменаваме вашето "величие", баш мошеникът на земята, че и думата е произлязла от неговото име!? Че като ви е срам, спрете да вършите мърсотиите в цял свят! Чифутин и срам - боже Йехова, какво говоря! Това е оксиморон, невъзможно нещо. Та той всеки ден прокламира, че евреин да излъже гоя е най-праведното нещо, а ако го убие и му изяде джигера, е празничен банкет за евреина!!!

Жалко че са наблизо позицийте на държавната власт ,иначе ядреното оръжие е отличен отговор на тези зверове.

Малкият, ако 73 ти е набора, значи си двайсетина години по-малък. Твоят призив за порасване е правилен. Забелязъл съм ,че на всеки 2-3 години човек открива небивали неща от окръжаващия го свят, включително от световната политика. Направо ужасяващи!!! Така че има да откриваш поне 10 световни ужаса докато растеш. Все още не си ми обяснил и с една дума, как е изопачена действителността?!

"наивник",сам си си го написал а и по ЕГН-то ти е видно,че си живял цял живот в робство и друго не познаваш.....прочети какво е казал Мойсей на хората си до като ги е извеждал от Египет

ако прочетем ,,старият завет,, виждаме ,,съвременният свят,, с един ,,богоизбран народ,,!!! християните си четеме ,,новият,,???

Пич понеже ДИР вече два пъти ме трият и ти не виждаш отговора ми, сега да ти дам втория отговор, много благ на вид и чуване, ако ДИР позволят. То те си знаят, че се отнася и за тях та, поздрава ми: Давиебамвайката долначифутска, антихристи и гадове, изродени дегенерати, убийци на планетата, долна мършава сган!!!

Ти си толкова морски вълк, когото си в час и по тая тема!!? По-скоро морски плъх, като съответстващо на гледната ти точка!

Ти забравяш ли, че американците им ги подаряваха само до преди два месеца, докогато се биеха срещу Асад?! Ехх, кога ще проумеете, че тия военни действия в Близкия Изток от няколко години до днес са най-мастийската врътня на жидомасоните от САЩ и Израел. Три пъти си извъртяха дупетата без срам и без мярка.

Практически е невъзможно екстремистката групировка Ислямска държава да бъде победена без сухопътна операция. Това заяви в интервю за италианския в. Стампа американският генерал от резерва Джей Гарнър, оглавявал първата временна администрация в Ирак след свалянето на Саддам Хюсеин, предаде ИТАР-ТАСС. В случая става дума за територията на Сирия, уточни Гарнър. Единствената възможност за победа над ИД е да изпратим специални сили на САЩ, които да извършат сухопътна операция, каза той.

специалните сили на САЩ вече се омазаха при влизането в Ирак преди години. Те не знаят какво е сухопътна операция.

Много благодаря! Ако вие навлезете в моето въздушно пространство, без съгласуване на всеки удар, аз ще поканя Русия да инсталира свои ракетни комплекси земя въздух и аз от мое име ще ви пляскям ласкаво по задниците! Чифутския номер няма да мине, уж за да трепете ИДИЛ, а всъщност да стреляте по мен.

Ем чи с ко да джиткат, бе батка? С опели и лади ли?

Я ми обясни, какво изопъчава, нещо не съм в час?!

Заплахите от страна сша са показателен пример за засилваща се НЕМОЩ!!!

Няма ли нормални държави или международни институции които най-накрая да спрат пълната простотия , идиотизъм и прилагане на двойни стандарти от задокеанската фирма наречена САЩ ??? Толкова ли са слаби или подкупни шефовете на ООН, Китай, Русия ,Индия ??? Идиотизмът се състои в това, че САЩ сами създават и въоръжават талибани, Алкаиди, радикални ислямисти, Садам и т.н за да ги използуват срещу своите конкуренти, а когато тези образования рано или късно се обърнат срещу своите сбъркани създатели , САЩ натискат другите да вадят кестените от огъня давайки жертви . Нека задокеанските глупаци си изпратят собсвени сухоземни сили за да се оправят сами с простотиите които са натворили. Ниукой не е длъжен да им бърше лайната!

Бизнесът с оръжия е много доходен.

1000++ евалата, че има още нормани хора, че от кончита вурст и ГМО хората съвсем им се изгладиха мозъчетата

те руснаците не правят и не изнасят по цял свят оръжия...само самовари и прахосмукачки....селски идиоти,що си не пиете хапчетата

Асад ще е минало. Вече си измислиха повода да го нападнат - ако атакува американските изтребители бомбардиращи ИД в Сирия. А те ще бомбардират, макар, че нямат съотвеното одобрение от Асад. Както е тръгнало, ще сме свидетели на пълномащабна световна война, май.

Глупчо, днес САЩ вече са съюзници на Асад. Сами ще свършат мръсната и скъпа работа по авиационните бомбардировки. А Асад не е глупав, ще си пие кротко питието в сараите си, ще кима одобрително и ще одобрява реванша на тъпите янки.

На Асад ще му спретнат една провокация тип "малайзийски самолет и ще го нападнат "пълномащабно".

САЩ не могат да бъдат съюзници на Асад. По простичката причина, че Израел продължава да натиска щатите да нападнат Иран. А Сирия е последната пречка това да се случи. Ястребите не са се отказали от плановете си. Прости си търсят нови начини да ги осъществят.

УС(р)А-нато дава верен пример как да се "демократизира" териториата на Марихуянските щатци.

!!!ВНИМАНИЕ!!! Aко искате да знаете какео наистина се случва по света и нйа-вече зашо войните нямат край - прочетете книгата: Никола М. Николов - "Световната конспирация " - има я в електронен вид - просто потърсете в link Когато кача линка - администраторите го трият!!!!!!!!!!!!!

Сега ще ги разбутат за нула време

дя-до

Бе кой знае? От колко години усмиряват Ирак, при положение, че идеята беше да приключат за по-малко от година? За Афганистан да не говорим. Май американската армия е велика само на учения.

деди, велики са на кънтър и в холивуд.

МОЛБАТА НА ЕДИН БРОКЕР ДО ИСЛЯМСКИЯ ХАЛИФАТ : ... ПИЧОВЕ , ВРЗРИВЕТЕ ЕДИН САУДИТСКИ ПЕТРОЛЕН ТЕРНИНАЛ :)))

Работим с предплащане!

"ТерНинал" - така в Детройт ли му викате или у ваше село?

Изумителна е глупостта на целия свят който си затваря очите и сляпо следва сащ в "борбата" им срещу тероризма!сащ сами си създават врагове защото тази държава може да живее само във война!Наложиха "демокрацията" в уж подкрепящите тероризма Либия и Ирак и сега в тези до скоро светски и сравнително цивилизовани държави се пръкна ИД, въоръжени с американски оръжия...И вместо Еропа да хвърля пари и усиля да се пази от тълпите аборигени които влизат всеки ден за да празнят социалните ни системи и да живеят по собствения си цигански начин по земите ни, се харчат пари и умират хора за съюза със сащ

Хора, време е да се събудите малко. това, което се случва, е желано, закономерно и напълно логично. САЩ не си създават сами война с ИДИЛ, нито са си сменяли политиката по отношение на ИДИЛ и Ал Кайда, напротив, даже са последователни. Тези групировки, и много други, са маши - те служат за постигане на определена цел, тяхната работа е да убиват по поръчка без да питат. И те това правят. Путин като сецна САЩ в ООН, ми САЩ си намери другия начин да влезе в Сирия и пак с помощта на същите маши. И сега ще правят едно театро по телевизиите, такова холивудско театро - едни ще бомбят, други глави ще режат и така филма ще тече и хората ще се плашат и ядат пуканки. А който не иска, ще му спретнат и на него един филм, я майдански, я малоазийски, квото дойде. Терор е другото име на хорър, а сценаристите са винаги едни и същи.

Joni, приятелю, по изказ и особено по правопис явно си в 5-ти,6-ти клас.Затова, момченце ще ти препоръчам да работиш върху правописа си особено, когато употребяваш думи с Я.А с инфантилизма си се изявявай пред другарчетата от класа.

не разбрах къде е новината ... американците бомбардират ИД от една седмица вече ... от друга страна какво се очаква от нас ? Да ликуваме и викаме ура защото американците се опитват да си обършат гАзо след като създадоха, въоръжиха и финансираха ИД с цел да бутнат Асад ?

ПО НАШИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ ПРИЗНАВАТ ЧЕ ДЖИХАДИСТИТЕ ОТ ИСЛЯМИСКАТА ДЪРЖАВА ИМАЛИ ОБЩО С ВЕРСКАТА ВОЙНА МЕЖДУ МЮСЮЛМАНИТЕ СУНИТИ И ШИИТИ (ХИЗБУЛАХ , ИРАН, АСАД И ПРОЧИЕ) ... :)))) .... ИРАНЦИТЕ ПЪК КАЗАХА ЧЕ НЯМА ДА УЧАСТВАТ В ЕДНА КОАЛИЦИЯ СЪС СПОНСОРИТЕ НА ИСЛЯМИСТИТЕ ОТ САУДИТСКА АРАБИЯ , КАТАР И ЕМИРСТВАТА :))

Борбата на САЩ с Ислямска държава в Ирак и Леванта е като да граеш сам със себе си на канадска борба. Първо ги въоръжаваш в Сирия, после ги атакуваш в Ирак и (каква случайност!) - в Сирия, като междувременно фрасваш по някоя и друга бомба и на асадистите...

Заглавия, като:"САЩ вече настъпват по ВЪЗДУХА "...показват журналистическа простотия и неграмотност. По въздуха не се НАСТЪПВА!

Ех само ако нашите самолети на бяха стари и ръждясали и ние бихме отишли да се борим с ислямистите... Ама какво да правиш, съветска техника.

Цинично е,но ме предизвикваш-като искаш ходи се бори,можеш да им затъпяваш ножовете,примерно.

Тези от ИД нали уж са 31 000. Добре де Ирак е над 33 милиона Бахти супермените завладха 33 милиона в Ирак и още 22 в Сирия и светът прави коалиция и не може да ги спре.

АКО ДЖИХАДИСТИТЕ ВЗРИВЯТ НЯКОЛКО КОЛИ С КАМИКАДЗЕТА В САУДИТСКИ, КАТАРСКИ И КУВЕЙТСКИ НЕФТЕНИ ПОЛЕТА .... ... ЕФЕКТА ЩЕ Е ТЕРМО-НУКЛЕАРЕН .... САМО ОТ СКОКА НА ПЕТРОЛА , АМЕРИКА ЩЕ ЗАГУБИ СТОТИЦИ МИЛИАРДИ ДОЛАРИ :)) .... ИСЛЯМИСТИТЕ ИМАТ МИЛИОНИ ПОДРЪЖНИЦИ И МНОГО ОРЪЖИЕ , И МОГАР ЛЕСНО ДА НАПРАВЯТ ТАКИВА БОМБИ - КАМИКАДЗЕТА .... ОБАЧЕ НЕ ГО ПРАВЯТ ???? ВЪПРОСА Е ЗАЩО - И ТОЙ ИДВА С ДРУГИЯ ВЪПРОС - "ИМАТ ЛИ СИ ДАСКАЛ КОЙТО ДА ГИ КОНТРОЛИРА ИЛИ НЕ "??? ...

А какво ли ще се случи ако чеченци вземат та гръмнат няколко руски терминала а???Ей,селски дебил...продали сте си гъзовете на всякакви изроди но пак няма да просъществувате дълго....пенсионираните русофилистици са вече пътници както и разните резняци по света

иха какъв вой сащ нямали мандат от ООН да бомбардират сирия!!! щото путлер има мандат да превзема територии!!! и нали точно руснаците спират ООН за сирия и си пазаят второ поколение тиранин там!

Русия има военна база в Сирия. Защо мислиш че САЩ толкова се натискат да влязат там.

да, това е единствената средиземноморска база където руски бойно кораби може да стоят и бъдат обслужвани технически. затова е стратегически важна за Русия. не за фашингтон, те си имат десетки бази, целта е да няма дори една на Русия. нахални тъпанари...

Да се атакуват и да се изтрепят взаимно - класически приятелски огън ; )))) Само не пострадат хора....

Лавров е предупредил Кери да внимават с бомбардирането на Сирия.

А Кери си го премести и обеща да си направи "секуро":)))))

САЩ е забъркаха тази каша сега да си я оправят

и какво ни казваш всъщност ти сега?? ясно е кой забърква тези каши, въпроса е КАК ще се оправят.

САЩ финансират Кюрди, като "помагат" за създаването на още дена конфликтна зона. Турция какво мисли по въпроса....

какви са тези идиотщини?? решили били фашингтонските мутри, че трябвало да бомбят Сирия и точка? а къде е т.нар. ООН? а другите държави, да не говорим за разрешение от самата Сирия? що за поредна супер наглост са изявили пихтиите от фашингтон? да си бомбят 'цели' у тях!

Я ми кажи, ама честно, мразиш щатите щото е мода или си убеден, че е империя на злото? Аме момче, ти имаш ли и най-малка представа за какво пишеш? Ама ако ти олеква, що пък не!

боже, какъв неадекватен 'коментар' по темата! тръгнало оценки на мнение да дава, горкото то....

При толкова свобода на словото пак трябва да четем между редовете. Значи САЩ нямат голям мерак да унищожат ИДИЛ и затова ще бомбят от време на време нещо си из Ирак( помните ли хирургическата бомбардировка над Китайското посолство в Белград), и така между другото ще избомбят и цели в Сирия които едва ли ще са на ИДИЛ щом отсега САЩ предупреждават Асад да си наляга парцалите че да не го отнесе в бързината, така както навремето американски ракети изтрепаха част от семейството на Кадафи, балабар с персонала на резиденцията му в Триполи.

Явно единствения пазител на християнството от халифата е САЩ. Русия само се прави че и пука за християнството ама нищо не прави по въпроса. На нея и е важно да краде земи от съседите и нищо друго.

Какво, какво?!?

Ей много филосов,народила тая земя българска,ама все дървен.Та затова и халът ни е такъв и държавата.Почистихме си собствения з-дник,та тръгвахме чуждите да обслужваме.

Значи, да обобщим.Референдума за присъединяване на Крим към Русия е нелегитимен, а бомбардировките над суверенни страни без международни санкции са легитимни.Значи, волеизявлението на рускоговорящите в Югоизточна Украйна и защита на същото от правителството на Украйна е нелегитимно,а начина, по който бе завзета властта в Киев е легитимна.Значи, отцепването на територия от суверенна държава и създаването на изкуствена такава(Косово) е легитимно, а местните избори в Крим отново нелегитимни.Бомбардирането,анексията и свалянето от власт на редица правителства на суверенни държавиI(Сърбия и Ирак, Гренада,Панама,ХаитиСомалия и т.н.) е легитимно,но претенциите за самостоятелност на ЛНР и ДНР е нелегитимно.Подкрепата за съмнителното правителство на Украйна със съветници и доброволци от страна на САЩ е легитимно, но подкрепата на несъгласните и борещите се със същото правителство-нелегитимно.Провеждането на учения на територията на Украйна от страна на САЩ и съюзниците им е легитимно, а провеждане на такива от Русия на собствена територия-нелегитимно и провокативно.Май някои съвсем са си загубили мярката и наистина се вземат за богоизбрания народ.

Колкото и да обясняваме на проамериканците ,какво е нация няма никога да разберат !АМЕРИКА няма нация !Тя е сбор от нации Богати елементи от Америка искат да станат по още по богати Намират си прчини да водът воини с различни начини Русия им попречи в Сирия !Веднага оперативно направиха Укаина враг на Русия и с украински ръце водът воината Кого и как няма значение за поставената им цел -парите

"Нация" и "етнос" - открий разликите.

Очаквайте скоро провокация, в стил "малайзийски самолет".

Последните 70 години след ВСВ русия и сащ постоянно си играят на доброто и лошото ченге, баламосват останалите, а всъщност си делкат света. Време е европа да започне да води самостоятелна политика независима от сибирци и американци...

привидно всички смятат и мислят, че ЕС е маша в ръцете на САЩ, но колко се замислят, че САЩ може да е лошото куче на ЕС, което не жали средства в борбата срещу лошото-Русия и джихадистите...

Няма разлика между имперските амбиции на сащ и русия. Ама тъпите русофили не могат да го разберат това :D

От отходния канал на Кремъл пристигна нова опорна точка: Ислямът и джихадът са сътворени от САЩ и от световният капитализъм през 7ми век, за да откъснат пролетарииата от борбата му за победата на комунизЪма и на СССР! :))))))))))))))

Малко сбърка - "уахабизмът" е сътворен в 20в. от съюзникът на САЩ Катар.

Щом казваш :) Не споря - защото е същото; едни ислямисти подкрепят други...

Дедо липсва ти въображение. Освен това не те бива в троленето, нямаш идеи си неграмотен. :) Всички джихадисти нацисти в Белене.:)

Истината може да мине и без въображение :) Затова не съм и кремълски трол ) Каква е тази носталгия по Белене бе другарю? Белене не беше ли комуноидно престъпление срещу човечеството? :)

Най силни сме! На 11-ти спасихме пентагона. Сега още Ебама е с глава ! Богати сме, продаваме пушкала за долари и петрол на всички. Създадохме джагалите за да върви търговията. Създадохме АлКайда и сразихме червените боклуци. Сега ще пласираме в Украйна. Непобедими сме - сразихме виетконг, кадаифа, хюсеина, талибаните. Громим по-всички части на света.

Ей така тихо и повратливо ще бомбят и Сирия, ще свалят Асад и на негово място ще сложат някой ИДИЛ-иец, пък вие вярвайте как САЩ се борят срещу най-големите и страшни главорези ислямисти. Явно добре се справят ИДИЛ-ците, послушни са и ще бъдат възнаградени, разбира се... вие пък да не си помислихте, че някой настъпва в суверенна държава и променя нейните граници в разрез с международното право? Ко, не!

ти какво предлагаш? Да оставят джихадистите на спокойствие ли?

Никой не им налага икономически санкции. Това не те ли навежда на разни мисли

абе, хора събудете се най-после, бе! От какви парцали ви е страх? Ако тези или които и чалми да са били някога реална заплаха за САЩ, досега да са ги затрили от лицето на земята. Трябва всички на Запад да ги е страх от някакви страшни главорези, за да може общественото мнение да е на страната на американците и да даде право за безогледно бомбене. Без ООН, Конгреси, межд. право и там такива смешни истории... Заплахата е във вашия телевизор!

Този път даже и путлерчо трябва да благодари на американците. Защото спасяват и неговото дупе. Ако не бъдат спряни ислямистите ще стигнат скоро и до Кавгаз. Ама путин е прекалено зает да граби украйна и не вижда тази заплаха.

Ти луд ли си бе тия никога няма да посмеят да пристъпят руската граница, защото знаят че смърта им е неизбежна а най-вероятно и мъчителна.

Ще те разочаровам ама ислямистите са фанатици и не ги е страх от нищо. Камо ли от путя :D. На тях руските опорни точки за величието на русия не им минават. Защото техните глави са промити с опорни точки по-мощни дори от кегебейските :D

А сега де самопрочети,напъни си двете мозъчни клетки дето имаш,това го казвам само от любезност и се опитай да се проумееш.

Добре , че Русия си даде съгласието, иначеСАЩ щяха да обикалят още света и да се молят.

раша има да обикаля и да се моли за чушки и домати

Цивилизацията е доказала отдавна, че не слуша полуприматите от тайгата. Справка- Ирак, Афганистан, Сърбия... Либия, преди това са пак Афганистан.. Корея, Виетнам...

Доколкото разбирам, американците ги е страх да воюват с бойците в Северен Ирак. Бутат "иракската" армия напред, а те се само осъществяват въздушна подготовка и поддръжка.

Американците въртят оборот на оръжейната си промишленост. Обстрелват камилари с оръжия за милиарди :) Филми, филми...

Едното не изключва другото,идиотията му е нормалното му състояние.

И ето как без ООН и вето САЩ нападнаха Сирия

и без позволение на конгреса на уса

Потвърждавам!! Османлиите преди по границата със Сирия помагаха на " опозицията" срещу Асад с оръжие , влизане на тяхна територия ,когато ги свият, Обстрел на правителствените сили на Сирия от чужда територия , МА... ,сега обърнаха плочата! Друга песен пеят!?