Коментари - Вързана, гладна и жадна: Роднини на 104-годишна жена с обвинения към видинската болница (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Възрастните пациенти след операция с анестезия или тежко боледуване, могат да имат периоди на възбуда и обърканост. Нарича се Психорганичес синдром. Това често става вечер, през нощта и при смяна на обстановката. Получават се илюзорни възприятия, зрителни халюцинации и объркване за време и място, махат си системите, стават от леглото, може да паднат и да се ударят. Налага се частично фиксиране с оглед предотвратяване на себеувреждащи действия и седация с медикаменти. Добре е да има придружител, което в случая явно не е било така, обикновено отказват. Ако внучката беше останала с баба си в болницата, най-вероятно щеше сама да помоли да фиксират баба й, при първите прояви на възбуда и обърканост.

такива внушения се правят от "лекари". По същия начин убедително и кротко, но коварно говореха навремето старшините и офицерите на новобранците, за да им приспят вниманието и да ги хързулнат накъдето им е нужно. Използавйки титлата, и благи и човешки уж думи, и думички, се оправдава насилие и безотговорност. Много е удобно да се обяснява "кротко", зад което "кротко" се крие нещо друго - коварно. Работата на лекарите е да бъдат човеци и да си вършат работата като човеци, а не да киснат по форумите и да внушават добро поведение. Тези трикове са известни вече. Именно заради такова приспивно говорене на хората им е свършило търпението. Тука написаното е приспивна песен за лека нощ. Да бъдат така добри "лекарите" вместо да "приспиват" вниманието на хората да си потърсят правата където му е мястото, и да се борят за правата на пациентите, както и за техния живот - а именно в парламента, лекарския съюз и така нататък. Приспивните песни работя само върху слаби умове.

Докторите, това се индивиди със садистични наклонности, които са намерили социална реализация в лекарската професия.

От 35 години в Германия, изпратила и възрастни хора, както и приятели, никога, ама никога не съм виждала фиксиране на хора в не-психиатрично отделение. Срам и позор сте, да го сугестирате като нормално!

Това не прилича на синини от връзване, а от абокати. Майка ми излезе от болница с две посинели ръце, защото трудно й откриваха вена.

Разбирам огорчението и негодуванието на роднините, но трябва да се отчетат и някои факти: 1. отдавна по общинските болници няма достатъчно персонал, който 24ч. да е наличен и да наблюдава какво правят пациентите във всеки един момент. И да има НЯКАКЪВ персонал, той е в предпенсионна възраст, всичко младо и кадърно е или по София или в чужбина. Общинските болници са мизерни, занемарени, със затворени отделения и оттам излизаш с повече инфекции, отколкото си влязъл. 2. хора с такива заболявания/деменция и пр./ често си махат абокатите и катетрите, и могат да направят бели. Плюс това буйстват и не всеки път разбират, че всъщност ги лекуват. За оставянето без храна и вода и на студено не мога да кажа.

45 години стигат, стигат...времето е наше, наше.

От собствен опит: друго подобно място с НЕчовеци е Неврологията на болница 'Софиямед', където баща ми беше връзван, с поставена тръба в гърлото без да има нужда (но за да е по-лесно на санитарката), с редовно объркани лекарства, въздух с системите, ужасно отношение на лекари и сестри към болните.

лично аз съм бил в неврологията на същата болница преди 7-8 години, и мога да разкажа ПРЕД СЛЕДОВАТЕЛИ доста грозни неща...но у нас всяко безобразие е служебна тайна..

Виждали ли сте изобщо следи от връзване или повечето сидрънкате на ангро.

посинени китки от какво са бе... амн от специалисти и разбирачи

абокат

Нека някой знаещ и проклинащ да каже какви трябва да са действията. Стъпка по стъпка за една жена в тази ситуация. Не казвам, че е добре в много болници, мизерия и безразличие и нощем всички се покриват и няма ни доктор ни сестра ни санитар. Но нека за този случай да кажат Какво и как е правилно да се направи

С добро отношение, с човечност, със състрадание, с разбиране, с грижа, с доброжелателност, със старание. Това е така наречената "хуманна професия" и хора без сърца и без добро възпитание не им е мястото там. Моят дядо беше лекар, истински лекар, и всичките му пациенти го обичаха. Обичаха, защото той се държеше с тях като с хора. Ставаше нощно време, качваше на каруцата и ходеше човека при всеки на място да му помогне, колкото е възможно. После се прибираше, преобличаше се и отиваш е на работа в болницата. Имаше безкрайно уважение към него. И докато беше жив не ми е било нужно да ходя по болници. Всъщност, много знайко правилното е "лечебница", а не "болница". Ето ти огговора на празния въпрос, който задаваш.

Българинът е мръсно и неблагодарно животно .Лекували 104г в болница.Знаете ли в Европа кога щеше да влезе Бабата болница След няколко години чакане.Била вързана,ми на 104бсбата е дементна със сигурност,а такива пациенти си вадят абукати и катетри ,което е опасно за тях.И въобще на всички коментиращи пожелавам да стигнат поне до 104години и да не стъпват в болница

Такива са- нечовеци! Думи нямам! Подобно отношение с баба ми на 88г, влезе в МБАЛ СВ Марина Варна за проблем с бъбрек, първата вечер останах с нея. Дежурната сестра не знаеше и влезе посред нощта с крясък и блъскане на врата, като ме видя вътре понамали децибелите. Това беше първата нощ. После и причиниха инсулт от уплаха и лошо отношение. След няколко дни ни казаха че е невменяема ( заради инсулта) и са я преместили в друго отделение. След 2 седмици почина. Ако я бяхме оставили да си страда от бъбрек, нямаше толкова бързо да свърши със сигурност. За храненето и даването на вода е друга тема, въпреки че купувахме такава и се молехме на санитарите, едва ли са я хранили. Ужасни чудовища са българските медици или поне 90% от тях. Нашето здравеопазване не струва- затова все гледаме призиви за дарения и събираме капачки. Проклинам ги!

практика е в болниците (концлагерите) да връзват пациентите. Мога да покажа снимки на болната ми майка, която вече е покойник, на които в къщи се виждат белезите от връзването. Това не са лекари, а садисти. Добре, че си я прибрах навреме. Да неговорим, че личната й лекарка - доктор Декина от бившта 3-та градска болница, сега национален кардиологичен център, така и не благоволи да дойде в къщи да и напише смъртния акт. Скри се. Крайно време е да се говори с имена и факти. В същата таци болница са ме правили на маймуна. Говори се, че някои лекари по време на нощните смени оикалят по нощни посещения, за да обслужват пациенти срещу 200 - 500 лева. Може да не е вярно, но някак си на менм исе врява. Защото преди година, когато вуйна ми беше на легло с пирон в става на крака, само за едно посещение се искаха 85 "официално". А работата на личните лекари е именно тази - да посещават пациентите си на място, за да не се разнасят зарази, и за да не се тъпчат болниците ненужно. Но в болницата хората нямат достъп да близките и може да се прави всичко, къде законно къде не.

Сигурно внучката е очаквала някой да седи до нея 24/7 . Дъртата сигурно е тръгнала да прави бели та да я вържат , иначе надали доктори и сестри ще си правят труда да се занимават

Господ да ти е на помощ, като те достигне!

Държава в която всички си мислят че разбират повече от лекарите и учителите, е ......... в списъка на ООН за най-бързо изчезваща нация!

Дааа.. Особено за поколението купило си дипломите.. А в кой век работят болниците, с този затворнически манталитет, да не можеш да идваш на свиждане на близките си когато пожелаеш??

ИЗРОДИ!! Дано Господ ви върне всичко!!

Че внучката е недоволна и сипе присъди и заключение ясно, че е във фейсбук ясно НО!!!! ЗАЩО ДИР.БГ публикува недоказани обвинения и разпалва омрраза към хора ... Няма и дума от персонала? Няма и дума от министерството При възрастните хора лесно се пукат съдове о стават сини, а престоят в болница не гарантира 104 годишна да излезна поне като 70годишна БЛС спи ли? Не е ли редно да заведе дело. Администрацията на Болницата спи ли? Има медицински одит, следствие, прокуратура и съд да изяснят и наложат наказание ако се налага..; И тогава да четем в дир.бг за това нарушение е наложено такова наказание...

И какво! Да си мълчим за случващите се безобразия ли?!? Що за робска психика? За тия НЕчовеци в тая долнопробна кочина във Видин трябва не просто съд, трябва да им бъде забранено да практикуват тази толкова благородна професия!

да допълня. Робската психика се възпитава на село, обикновено от майката към децата. Това е зародиша на корупцията, което след това се е превърнала в национален манталитет. Защото децата, които биват раждани от любов и с любов са много малко. Повечето са "произведени" с едничката цел да се грижат за родителите си. Тези деца биват манипулиране от невръстна възраст посредством храната и глада. Схемата е проста но ефективна: слушкай ще ядеш, ако не слушкаш няма да ядеш. Ето това е генезиса на робската психика, на всичкото насилие. Онези, които го възпитават са крити зад "дуварите" на селските къщи. Но тук се тава въпрос за селяните, които се трудят и които имат сърца, а за селяндурите, които прости, подли, алчни, агресивни, общо взето диваци, каквито има само в България, що се отнася до Европа.

"..обяснили на внучка й...". Правилно е "обяснили на внучкаТА й" - допълнението в случая е членувано. какви са тези русизими в граматиката и синтаксиса?

Тия нейни роднини в кавички не си я гледат, ами тръгнали да упрекват. Това е българинът - небрежен към родителите си и вечно някой друг му е виновен. Я да си я гледат бабата и да не занимават цяла България със собствените си претенции.

малоумник. И без това има достатъчно простотия и без твойте безмозъчни напъни.

Това не се претенций,това е масово явление в отношението ни към болните възрастни хора.Цари простотия,непрофесинализъм в отношенията с хората.пренебрегване.Само защото си много възрастен и пречиш на удобството на всички.А един ден всеки от нас ще остарее.

Затова като четете за пребит лекар, да знаете, че е имало защо.

Най-добре избийте всички лекара и си живейта богати умни красиви задрави и ВЕчно....

Затова скоро като се лекувате само с чесън и ракия защото всички лекари и мед. сестри са избягали по чужбина, да знаете, че е имало за какво. Така и така сте големи всезнайковци, защо изобщо ходите при тия "нечовеци"