Коментари - Вързана, гладна и жадна: Роднини на 104-годишна жена с обвинения към видинската болница (снимки) | Днес.dir.bg

Коментари - Вързана, гладна и жадна: Роднини на 104-годишна жена с обвинения към видинската болница (снимки) | Днес.dir.bg

Коментари

Затова като четете за пребит лекар, да знаете, че е имало защо.

Тия нейни роднини в кавички не си я гледат, ами тръгнали да упрекват. Това е българинът - небрежен към родителите си и вечно някой друг му е виновен. Я да си я гледат бабата и да не занимават цяла България със собствените си претенции.

малоумник. И без това има достатъчно простотия и без твойте безмозъчни напъни.

"..обяснили на внучка й...". Правилно е "обяснили на внучкаТА й" - допълнението в случая е членувано. какви са тези русизими в граматиката и синтаксиса?

Че внучката е недоволна и сипе присъди и заключение ясно, че е във фейсбук ясно НО!!!! ЗАЩО ДИР.БГ публикува недоказани обвинения и разпалва омрраза към хора ... Няма и дума от персонала? Няма и дума от министерството При възрастните хора лесно се пукат съдове о стават сини, а престоят в болница не гарантира 104 годишна да излезна поне като 70годишна БЛС спи ли? Не е ли редно да заведе дело. Администрацията на Болницата спи ли? Има медицински одит, следствие, прокуратура и съд да изяснят и наложат наказание ако се налага..; И тогава да четем в дир.бг за това нарушение е наложено такова наказание...

ИЗРОДИ!! Дано Господ ви върне всичко!!

Най-добре избийте всички лекара и си живейта богати умни красиви задрави и ВЕчно....

Затова скоро като се лекувате само с чесън и ракия защото всички лекари и мед. сестри са избягали по чужбина, да знаете, че е имало за какво. Така и така сте големи всезнайковци, защо изобщо ходите при тия "нечовеци"

Държава в която всички си мислят че разбират повече от лекарите и учителите, е ......... в списъка на ООН за най-бързо изчезваща нация!

Сигурно внучката е очаквала някой да седи до нея 24/7 . Дъртата сигурно е тръгнала да прави бели та да я вържат , иначе надали доктори и сестри ще си правят труда да се занимават

Дааа.. Особено за поколението купило си дипломите.. А в кой век работят болниците, с този затворнически манталитет, да не можеш да идваш на свиждане на близките си когато пожелаеш??

Господ да ти е на помощ, като те достигне!

практика е в болниците (концлагерите) да връзват пациентите. Мога да покажа снимки на болната ми майка, която вече е покойник, на които в къщи се виждат белезите от връзването. Това не са лекари, а садисти. Добре, че си я прибрах навреме. Да неговорим, че личната й лекарка - доктор Декина от бившта 3-та градска болница, сега национален кардиологичен център, така и не благоволи да дойде в къщи да и напише смъртния акт. Скри се. Крайно време е да се говори с имена и факти. В същата таци болница са ме правили на маймуна. Говори се, че някои лекари по време на нощните смени оикалят по нощни посещения, за да обслужват пациенти срещу 200 - 500 лева. Може да не е вярно, но някак си на менм исе врява. Защото преди година, когато вуйна ми беше на легло с пирон в става на крака, само за едно посещение се искаха 85 "официално". А работата на личните лекари е именно тази - да посещават пациентите си на място, за да не се разнасят зарази, и за да не се тъпчат болниците ненужно. Но в болницата хората нямат достъп да близките и може да се прави всичко, къде законно къде не.

Това не се претенций,това е масово явление в отношението ни към болните възрастни хора.Цари простотия,непрофесинализъм в отношенията с хората.пренебрегване.Само защото си много възрастен и пречиш на удобството на всички.А един ден всеки от нас ще остарее.

Такива са- нечовеци! Думи нямам! Подобно отношение с баба ми на 88г, влезе в МБАЛ СВ Марина Варна за проблем с бъбрек, първата вечер останах с нея. Дежурната сестра не знаеше и влезе посред нощта с крясък и блъскане на врата, като ме видя вътре понамали децибелите. Това беше първата нощ. После и причиниха инсулт от уплаха и лошо отношение. След няколко дни ни казаха че е невменяема ( заради инсулта) и са я преместили в друго отделение. След 2 седмици почина. Ако я бяхме оставили да си страда от бъбрек, нямаше толкова бързо да свърши със сигурност. За храненето и даването на вода е друга тема, въпреки че купувахме такава и се молехме на санитарите, едва ли са я хранили. Ужасни чудовища са българските медици или поне 90% от тях. Нашето здравеопазване не струва- затова все гледаме призиви за дарения и събираме капачки. Проклинам ги!

И какво! Да си мълчим за случващите се безобразия ли?!? Що за робска психика? За тия НЕчовеци в тая долнопробна кочина във Видин трябва не просто съд, трябва да им бъде забранено да практикуват тази толкова благородна професия!

Българинът е мръсно и неблагодарно животно .Лекували 104г в болница.Знаете ли в Европа кога щеше да влезе Бабата болница След няколко години чакане.Била вързана,ми на 104бсбата е дементна със сигурност,а такива пациенти си вадят абукати и катетри ,което е опасно за тях.И въобще на всички коментиращи пожелавам да стигнат поне до 104години и да не стъпват в болница

Нека някой знаещ и проклинащ да каже какви трябва да са действията. Стъпка по стъпка за една жена в тази ситуация. Не казвам, че е добре в много болници, мизерия и безразличие и нощем всички се покриват и няма ни доктор ни сестра ни санитар. Но нека за този случай да кажат Какво и как е правилно да се направи

Виждали ли сте изобщо следи от връзване или повечето сидрънкате на ангро.

С добро отношение, с човечност, със състрадание, с разбиране, с грижа, с доброжелателност, със старание. Това е така наречената "хуманна професия" и хора без сърца и без добро възпитание не им е мястото там. Моят дядо беше лекар, истински лекар, и всичките му пациенти го обичаха. Обичаха, защото той се държеше с тях като с хора. Ставаше нощно време, качваше на каруцата и ходеше човека при всеки на място да му помогне, колкото е възможно. После се прибираше, преобличаше се и отиваш е на работа в болницата. Имаше безкрайно уважение към него. И докато беше жив не ми е било нужно да ходя по болници. Всъщност, много знайко правилното е "лечебница", а не "болница". Ето ти огговора на празния въпрос, който задаваш.

да допълня. Робската психика се възпитава на село, обикновено от майката към децата. Това е зародиша на корупцията, което след това се е превърнала в национален манталитет. Защото децата, които биват раждани от любов и с любов са много малко. Повечето са "произведени" с едничката цел да се грижат за родителите си. Тези деца биват манипулиране от невръстна възраст посредством храната и глада. Схемата е проста но ефективна: слушкай ще ядеш, ако не слушкаш няма да ядеш. Ето това е генезиса на робската психика, на всичкото насилие. Онези, които го възпитават са крити зад "дуварите" на селските къщи. Но тук се тава въпрос за селяните, които се трудят и които имат сърца, а за селяндурите, които прости, подли, алчни, агресивни, общо взето диваци, каквито има само в България, що се отнася до Европа.

От собствен опит: друго подобно място с НЕчовеци е Неврологията на болница 'Софиямед', където баща ми беше връзван, с поставена тръба в гърлото без да има нужда (но за да е по-лесно на санитарката), с редовно объркани лекарства, въздух с системите, ужасно отношение на лекари и сестри към болните.

лично аз съм бил в неврологията на същата болница преди 7-8 години, и мога да разкажа ПРЕД СЛЕДОВАТЕЛИ доста грозни неща...но у нас всяко безобразие е служебна тайна..

Разбирам огорчението и негодуванието на роднините, но трябва да се отчетат и някои факти: 1. отдавна по общинските болници няма достатъчно персонал, който 24ч. да е наличен и да наблюдава какво правят пациентите във всеки един момент. И да има НЯКАКЪВ персонал, той е в предпенсионна възраст, всичко младо и кадърно е или по София или в чужбина. Общинските болници са мизерни, занемарени, със затворени отделения и оттам излизаш с повече инфекции, отколкото си влязъл. 2. хора с такива заболявания/деменция и пр./ често си махат абокатите и катетрите, и могат да направят бели. Плюс това буйстват и не всеки път разбират, че всъщност ги лекуват. За оставянето без храна и вода и на студено не мога да кажа.

посинени китки от какво са бе... амн от специалисти и разбирачи

45 години стигат, стигат...времето е наше, наше.

Това не прилича на синини от връзване, а от абокати. Майка ми излезе от болница с две посинели ръце, защото трудно й откриваха вена.

абокат

Възрастните пациенти след операция с анестезия или тежко боледуване, могат да имат периоди на възбуда и обърканост. Нарича се Психорганичес синдром. Това често става вечер, през нощта и при смяна на обстановката. Получават се илюзорни възприятия, зрителни халюцинации и объркване за време и място, махат си системите, стават от леглото, може да паднат и да се ударят. Налага се частично фиксиране с оглед предотвратяване на себеувреждащи действия и седация с медикаменти. Добре е да има придружител, което в случая явно не е било така, обикновено отказват. Ако внучката беше останала с баба си в болницата, най-вероятно щеше сама да помоли да фиксират баба й, при първите прояви на възбуда и обърканост.

такива внушения се правят от "лекари". По същия начин убедително и кротко, но коварно говореха навремето старшините и офицерите на новобранците, за да им приспят вниманието и да ги хързулнат накъдето им е нужно. Използавйки титлата, и благи и човешки уж думи, и думички, се оправдава насилие и безотговорност. Много е удобно да се обяснява "кротко", зад което "кротко" се крие нещо друго - коварно. Работата на лекарите е да бъдат човеци и да си вършат работата като човеци, а не да киснат по форумите и да внушават добро поведение. Тези трикове са известни вече. Именно заради такова приспивно говорене на хората им е свършило търпението. Тука написаното е приспивна песен за лека нощ. Да бъдат така добри "лекарите" вместо да "приспиват" вниманието на хората да си потърсят правата където му е мястото, и да се борят за правата на пациентите, както и за техния живот - а именно в парламента, лекарския съюз и така нататък. Приспивните песни работя само върху слаби умове.

От 35 години в Германия, изпратила и възрастни хора, както и приятели, никога, ама никога не съм виждала фиксиране на хора в не-психиатрично отделение. Срам и позор сте, да го сугестирате като нормално!

Докторите, това се индивиди със садистични наклонности, които са намерили социална реализация в лекарската професия.

Коментари - Вързана, гладна и жадна: Роднини на 104-годишна жена с обвинения към видинската болница (снимки) | Днес.dir.bg

Коментари - Вързана, гладна и жадна: Роднини на 104-годишна жена с обвинения към видинската болница (снимки) | Днес.dir.bg

Коментари

Затова като четете за пребит лекар, да знаете, че е имало защо.

Тия нейни роднини в кавички не си я гледат, ами тръгнали да упрекват. Това е българинът - небрежен към родителите си и вечно някой друг му е виновен. Я да си я гледат бабата и да не занимават цяла България със собствените си претенции.

малоумник. И без това има достатъчно простотия и без твойте безмозъчни напъни.

"..обяснили на внучка й...". Правилно е "обяснили на внучкаТА й" - допълнението в случая е членувано. какви са тези русизими в граматиката и синтаксиса?

Че внучката е недоволна и сипе присъди и заключение ясно, че е във фейсбук ясно НО!!!! ЗАЩО ДИР.БГ публикува недоказани обвинения и разпалва омрраза към хора ... Няма и дума от персонала? Няма и дума от министерството При възрастните хора лесно се пукат съдове о стават сини, а престоят в болница не гарантира 104 годишна да излезна поне като 70годишна БЛС спи ли? Не е ли редно да заведе дело. Администрацията на Болницата спи ли? Има медицински одит, следствие, прокуратура и съд да изяснят и наложат наказание ако се налага..; И тогава да четем в дир.бг за това нарушение е наложено такова наказание...

ИЗРОДИ!! Дано Господ ви върне всичко!!

Най-добре избийте всички лекара и си живейта богати умни красиви задрави и ВЕчно....

Затова скоро като се лекувате само с чесън и ракия защото всички лекари и мед. сестри са избягали по чужбина, да знаете, че е имало за какво. Така и така сте големи всезнайковци, защо изобщо ходите при тия "нечовеци"

Държава в която всички си мислят че разбират повече от лекарите и учителите, е ......... в списъка на ООН за най-бързо изчезваща нация!

Сигурно внучката е очаквала някой да седи до нея 24/7 . Дъртата сигурно е тръгнала да прави бели та да я вържат , иначе надали доктори и сестри ще си правят труда да се занимават

Дааа.. Особено за поколението купило си дипломите.. А в кой век работят болниците, с този затворнически манталитет, да не можеш да идваш на свиждане на близките си когато пожелаеш??

Господ да ти е на помощ, като те достигне!

практика е в болниците (концлагерите) да връзват пациентите. Мога да покажа снимки на болната ми майка, която вече е покойник, на които в къщи се виждат белезите от връзването. Това не са лекари, а садисти. Добре, че си я прибрах навреме. Да неговорим, че личната й лекарка - доктор Декина от бившта 3-та градска болница, сега национален кардиологичен център, така и не благоволи да дойде в къщи да и напише смъртния акт. Скри се. Крайно време е да се говори с имена и факти. В същата таци болница са ме правили на маймуна. Говори се, че някои лекари по време на нощните смени оикалят по нощни посещения, за да обслужват пациенти срещу 200 - 500 лева. Може да не е вярно, но някак си на менм исе врява. Защото преди година, когато вуйна ми беше на легло с пирон в става на крака, само за едно посещение се искаха 85 "официално". А работата на личните лекари е именно тази - да посещават пациентите си на място, за да не се разнасят зарази, и за да не се тъпчат болниците ненужно. Но в болницата хората нямат достъп да близките и може да се прави всичко, къде законно къде не.

Това не се претенций,това е масово явление в отношението ни към болните възрастни хора.Цари простотия,непрофесинализъм в отношенията с хората.пренебрегване.Само защото си много възрастен и пречиш на удобството на всички.А един ден всеки от нас ще остарее.

Такива са- нечовеци! Думи нямам! Подобно отношение с баба ми на 88г, влезе в МБАЛ СВ Марина Варна за проблем с бъбрек, първата вечер останах с нея. Дежурната сестра не знаеше и влезе посред нощта с крясък и блъскане на врата, като ме видя вътре понамали децибелите. Това беше първата нощ. После и причиниха инсулт от уплаха и лошо отношение. След няколко дни ни казаха че е невменяема ( заради инсулта) и са я преместили в друго отделение. След 2 седмици почина. Ако я бяхме оставили да си страда от бъбрек, нямаше толкова бързо да свърши със сигурност. За храненето и даването на вода е друга тема, въпреки че купувахме такава и се молехме на санитарите, едва ли са я хранили. Ужасни чудовища са българските медици или поне 90% от тях. Нашето здравеопазване не струва- затова все гледаме призиви за дарения и събираме капачки. Проклинам ги!

И какво! Да си мълчим за случващите се безобразия ли?!? Що за робска психика? За тия НЕчовеци в тая долнопробна кочина във Видин трябва не просто съд, трябва да им бъде забранено да практикуват тази толкова благородна професия!

Българинът е мръсно и неблагодарно животно .Лекували 104г в болница.Знаете ли в Европа кога щеше да влезе Бабата болница След няколко години чакане.Била вързана,ми на 104бсбата е дементна със сигурност,а такива пациенти си вадят абукати и катетри ,което е опасно за тях.И въобще на всички коментиращи пожелавам да стигнат поне до 104години и да не стъпват в болница

Нека някой знаещ и проклинащ да каже какви трябва да са действията. Стъпка по стъпка за една жена в тази ситуация. Не казвам, че е добре в много болници, мизерия и безразличие и нощем всички се покриват и няма ни доктор ни сестра ни санитар. Но нека за този случай да кажат Какво и как е правилно да се направи

Виждали ли сте изобщо следи от връзване или повечето сидрънкате на ангро.

С добро отношение, с човечност, със състрадание, с разбиране, с грижа, с доброжелателност, със старание. Това е така наречената "хуманна професия" и хора без сърца и без добро възпитание не им е мястото там. Моят дядо беше лекар, истински лекар, и всичките му пациенти го обичаха. Обичаха, защото той се държеше с тях като с хора. Ставаше нощно време, качваше на каруцата и ходеше човека при всеки на място да му помогне, колкото е възможно. После се прибираше, преобличаше се и отиваш е на работа в болницата. Имаше безкрайно уважение към него. И докато беше жив не ми е било нужно да ходя по болници. Всъщност, много знайко правилното е "лечебница", а не "болница". Ето ти огговора на празния въпрос, който задаваш.

да допълня. Робската психика се възпитава на село, обикновено от майката към децата. Това е зародиша на корупцията, което след това се е превърнала в национален манталитет. Защото децата, които биват раждани от любов и с любов са много малко. Повечето са "произведени" с едничката цел да се грижат за родителите си. Тези деца биват манипулиране от невръстна възраст посредством храната и глада. Схемата е проста но ефективна: слушкай ще ядеш, ако не слушкаш няма да ядеш. Ето това е генезиса на робската психика, на всичкото насилие. Онези, които го възпитават са крити зад "дуварите" на селските къщи. Но тук се тава въпрос за селяните, които се трудят и които имат сърца, а за селяндурите, които прости, подли, алчни, агресивни, общо взето диваци, каквито има само в България, що се отнася до Европа.

От собствен опит: друго подобно място с НЕчовеци е Неврологията на болница 'Софиямед', където баща ми беше връзван, с поставена тръба в гърлото без да има нужда (но за да е по-лесно на санитарката), с редовно объркани лекарства, въздух с системите, ужасно отношение на лекари и сестри към болните.

лично аз съм бил в неврологията на същата болница преди 7-8 години, и мога да разкажа ПРЕД СЛЕДОВАТЕЛИ доста грозни неща...но у нас всяко безобразие е служебна тайна..

Разбирам огорчението и негодуванието на роднините, но трябва да се отчетат и някои факти: 1. отдавна по общинските болници няма достатъчно персонал, който 24ч. да е наличен и да наблюдава какво правят пациентите във всеки един момент. И да има НЯКАКЪВ персонал, той е в предпенсионна възраст, всичко младо и кадърно е или по София или в чужбина. Общинските болници са мизерни, занемарени, със затворени отделения и оттам излизаш с повече инфекции, отколкото си влязъл. 2. хора с такива заболявания/деменция и пр./ често си махат абокатите и катетрите, и могат да направят бели. Плюс това буйстват и не всеки път разбират, че всъщност ги лекуват. За оставянето без храна и вода и на студено не мога да кажа.

посинени китки от какво са бе... амн от специалисти и разбирачи

45 години стигат, стигат...времето е наше, наше.

Това не прилича на синини от връзване, а от абокати. Майка ми излезе от болница с две посинели ръце, защото трудно й откриваха вена.

абокат

Възрастните пациенти след операция с анестезия или тежко боледуване, могат да имат периоди на възбуда и обърканост. Нарича се Психорганичес синдром. Това често става вечер, през нощта и при смяна на обстановката. Получават се илюзорни възприятия, зрителни халюцинации и объркване за време и място, махат си системите, стават от леглото, може да паднат и да се ударят. Налага се частично фиксиране с оглед предотвратяване на себеувреждащи действия и седация с медикаменти. Добре е да има придружител, което в случая явно не е било така, обикновено отказват. Ако внучката беше останала с баба си в болницата, най-вероятно щеше сама да помоли да фиксират баба й, при първите прояви на възбуда и обърканост.

такива внушения се правят от "лекари". По същия начин убедително и кротко, но коварно говореха навремето старшините и офицерите на новобранците, за да им приспят вниманието и да ги хързулнат накъдето им е нужно. Използавйки титлата, и благи и човешки уж думи, и думички, се оправдава насилие и безотговорност. Много е удобно да се обяснява "кротко", зад което "кротко" се крие нещо друго - коварно. Работата на лекарите е да бъдат човеци и да си вършат работата като човеци, а не да киснат по форумите и да внушават добро поведение. Тези трикове са известни вече. Именно заради такова приспивно говорене на хората им е свършило търпението. Тука написаното е приспивна песен за лека нощ. Да бъдат така добри "лекарите" вместо да "приспиват" вниманието на хората да си потърсят правата където му е мястото, и да се борят за правата на пациентите, както и за техния живот - а именно в парламента, лекарския съюз и така нататък. Приспивните песни работя само върху слаби умове.

От 35 години в Германия, изпратила и възрастни хора, както и приятели, никога, ама никога не съм виждала фиксиране на хора в не-психиатрично отделение. Срам и позор сте, да го сугестирате като нормално!

Докторите, това се индивиди със садистични наклонности, които са намерили социална реализация в лекарската професия.