Трус във Вранча усетен в Северна и Източна България

Земетресение с магнитуд 5.5 във Вранча бе усетено около 21.15 часа в Северна и Източна България. През нощта имаше 5 вторични труса.

Обратно в новината

Коментари - Трус във Вранча усетен в Северна и Източна България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През 20 век са станали 13 силни земетресения в България с магнитуд по РИХТЕР от 5 до 7.8 и интензивност по МЕДВЕДЕВ, ШПОНХОЕР,КАРНИК от 7-10степен.Магнитудът изследва освободената енергия в огнището, а с интензивността се измерва силата на въздействието върху сградите и съоръженията на повърхността на земятаПри всяка следваща степен на интензивност сеизмичното въздействие е два пъти по-силно от предишната степен. нека се замислим как се строи, какъв турски циментсе внася и как се рушат най-уязвимите първи етажи. Ще изредя само местата, където са станали земетресенията:Шабла, Крупник - Кресна/два пъти/, Ямбол, Горна Оряховица, София, Чирпан, Поповица-Пловдив, Чепеларе, Разград, Велинград/два пъти/, Стражица.

не се притеснявайте БОЙКО БОРИСОВ ще забрани земетресениятя

не се притеснявайте, ако земетресението не я унищожи тази територия наречена българия заедно с жалките мизерници които я населяват, техния скъп лидер бойко -тъпото ще го направи.

и пенсионерите да не забравите да си изхарчите 40-те лева преди да пукнете калпав материал такъв.

40 малки ракийки са това

Този не събрал толкова оръжие поради стах от ядрена война. Вероятно е член на терористична организация или е незаконен търговец на оръжие. Прикритието му е насажданата омраза срещу Русия.

В отговор на HAARP Русия пък разработи Сура изследователски център с йоносферен нагревател, разположен близо до град Василсурск, на около 140 км източно от Нижни Новгород, Русия. Руснаците разработват и система за управление на климата, наречена Кълвач. При нея се излъчват нискочестотни вълни, способни да предизвикат смущения в атмосферата и да изменят посоката на въздушните течения. Неотдавна скандалният руски политик Владимир Жириновски заплаши света и по-специално агресорите от САЩ, че руснаците също имат климатично оръжие, подобно на HAARP. То може да унищожи всяка част от планетата и да убие за кратко време над 100 млн. души разкри Жириновски. Той предупреди, че цели континенти могат да заспят завинаги и че това не е взрив, а едно доста тихо и спокойно оръжие.

пияндурници са го предизвикали земетресението

Аз мисля че главната причина е за земетресението е дупченото за шистов газ и румънците нали почват извличане на газ близо до българската черноморска граница

Защо нямаше по улиците полицаи с мегафони? Цв.Цв.

И в Стара Загора се усети.

Тоя ме уби.За тези които не са чели-появи се някакъв проф по астрономия който доказа че луната влияе на земетресенията.Хвала на такива форумни учени.

Прочети що е то Гравитация и как си влияят небесните тела преди да се възмущаваш тук!

Aбе тъпотии,ма ти си май най -тъпият!А чул ли си че приливите и отливите са също свързани с луната?

Явно е време да почетеш малко история за човек на име Рафаеле Бенданди, приятелче. А инак на нас само едно такова нещо ни трябва в съсипаната ни държава и ще свършим нацяло!

Аз лично няма да те обиждам, защото тя природата достатъчно те е обидила. Земетресенията не могат да се предсказват ( поне не и повече от минута преди самото събитие), но за сметка на това много добре се знае от какво се влияят и това са много фактори най-важните от които са : - движение на топли потоци в мантията, - движение на между континенталните плочи, -Гравитацията на Слънцето луната и други близки небесни обекти. - Центробежните сили на въртенето на луната - Движението на ледници - наличието на така наречените Разломи и т.н.

Да-а, тъпото си е тъпо...............

А бе не го ли хванаха тоя Рихтер?

Във Вранча имаше 1977 силно земетресение и в Бг също няколко месеца по късно. Дано не се повтори.

Аууу това пре 77-ма година беше страшно,в Шумен имаше цел блок потънал до 2 рият етаж,ами в Стражица......?

04.03.1977 във Вранча, беше усетено най-силно в Свищов, където се сринаха блок и общежитие. Загинаха хора! В Стражица беше през 1986 и е 5.7 Между другото вторичните трусове от снощи във Вранча продължават със сила 2.0 ... 2.7

ХААРП (HAARP) !

Cамо не мога да разбера как изчислиха, че границата на Pумъния с Mолдова е на около ч00 км от софия, cлед като до Cилистра са около 700?!!!

ако докажеш че между сф и силистра са 700 км ще получиш нобелова награда.

700, но зависи през къде ще минеш за по пряко

Баце, от София до Варна са 450км през Търново. не знам как и с какво сметна София Силистра 700км

Прости сте бе!!Той ги смята 700км прес Бургас за по направо.

E 700 км са! През Благоевград-Пловдив-Ямбол-Плевен-Варна-Силистра.... :D

Глупаци, на мен ми падна комина!!!

На тези години, няма начин да ти се вдигне комина дори и с хапчета.

аз съм в Плевен сега и в механата усетих нищото.

...максимумът на новолунието.Новолунията и пълнолунията играят отключваща роля при земетресенията поради наслагване на честотите и трептенията на земната кора - т.нар. резонанс от физиката.

стига глупости бе.тук всеки цървул знае повече от професор.

..по астрономия, но не ти се сърдя,защото с глупостта и простотията и боговете напразно се борят!

какво цъкате минуси.айде обяснете положението на луната със честоти и трептения на земни пластове.още повече въпросният тъпак сигурно не знае и че пластовете са с различна плътност.все едни нобелисти сте се събрали тук.то да не е хороскоп това.

Само дето това е поне 15-тото земетресение във зона Вранча от началото на месеца. Май всички фази на луната са виновни.

В северо-западна България никога не е имало земетресение!

добре,а във Враца 70-те или там не е сврзпдн блг.

кви 10-15 секунди тия не са добре.... люля ме поне минута и тъкмо да заспа и спре.... егати ....

А сега споко,минало заминало:) Радвайте се на живота и това е. Лично аз не усетих нищо,котката си кърмеше котенцата и изобщо не показа никакви признаци на безпокойство.....живея в Лудогорието.

Кви котенца декември месец ве? Да не си на тропиците?

Ами такива,пет броя защото майка им беше с инжекция против разгонване:)))

Az go usetih ot 9ia etag,kato 2 valni

Това е нищо бе.Голямото земетресение на територията на България тепърва предстои в близките 50 години.Поне съдейки през периода на предишните такива -1901 ,1923-а 1977-а.За ваше знание тук на около 1000 години веднъж става земетресение от IX-a степен последното няма да казвам кога е било,но по-предишното е около началото на сегашното летоброене.

Земетресенията, не работят по този начин - няма подобна закономерност. И не могат да бъдат предсказани на база времеви интервал, т.е. минали били 100 години значи му е дошло времето. Подобни хора като теб, трябва усърдно да се избягват, докато не се поправят и спрат да дрънкат глупости.

коя,коя ,коя година.Я пак!

На Мен пък гласовете Ми говорят, че в близките 200-300 години ще има земетресение в БГ... поживем-увидим?

И В ХИСАРЯ ГО УСЕТИХМЕ

не изперквайте.Заливат ни само негативни сюрпризи от всякъде, но когато човек споделя дори и във форума е по добре отколкото да е сам със страховете си. Нищо страшно няма за сега,лека нощ бъдете здрави!

Точно така. Не се паникьосвайте. Погледнете картата за земетресенията през изминалата седмица по света. Ще установите, че е имало далеч по-силни земетресения. Който се е поуплашил повечко: мента, глог и валериан (капки/таблетки) и до 20-тина минути ще му стане по-спокойно.

ебОлатЪ е виновна.Побесня,че не ни е ФаналЪ и са ни го връща.аууу и ко ш'Ъ прайм с'я?

Според някой чужди сайтове е било 6,3 бала.... Дано да няма повече,че планината Вранча е страховито място.Според учени тази година е цикъл за силен трус.Дано тези са освободили напрежението.

Коя степен по МСК е било на територията на България ?

Какво се вайкате като почти никой не го е усетил трябва да е между 3-а и 4-а степен с тоя хипоцентър на 40 км дълбочина.

Споко! По-добре, по-честичко, но по-слаби треусове.

"Земетресение с магнитуд 6,0 притежава 32 пъти повече енергия, отколкото - такова с магнитуд 5,0. Това означава, че разликата от две нива, 5-7, например, представлява земетресение което е близо 1000 пъти по-силно." ТАКА.....значи 1000 земетресения 5.0 заместват едно от седем.значи недайБоже още 999 като това и ще бъдеш "прав",а ние ще се успокоим.

Плевен усетихте ли го? Аз да ,но малко.

Не, аз съм от Плевен и нищо не усетихме.

нали сме некачествен материал трябва да ни чистят защо е необходимо да ни уведомяват

За какво да ви уведомяват? Че сте проста и безотговорна измет ли? Това би трябвало да си го знаете.

Това земетресение ми докара лоши спомени за Свищов от 04.03.1977 год. 21.19 часа. Тогава бях студентка там в първи курс. Беше ужасно. Хвърчаха линейки, беше студено ... беше тъжно. нямахме лекции..

В Русе беше.... същата картинка. И на фона на това... на този спомен... като чета някои коментари.. как се ебават хората с тези сериозни неща.. паравят се на духовити.. а всъщност е идиотско. Хора, молете се да не се повтори 19770ма година, че тогава ще ревете!

През 1977год. рухнаха два блока защото бяха със строителни дефекти. Като зная какво е новото строителство и как се строи без никакъв контрол сега ако има едно такова земетресение новото строителство ще се срине поголовно. Рухналите сгради ще са стотици.

вече са 6 трусовете в румъния

в Ловеч се усети само по високите етажи

Времето, за разлика от парите, НЕ се НАТРУПВА. Ако се чувствате добре, НЕ се безпокойте - ще го ПРЕОДОЛЕЕТЕ. Никой НЕ бива да бъде ИЗКЛЮЧЕНИЕ. Ако се живее сред луди хора, ТРЯБВА да се научи КАКВО е лудост. Маймуната си остава маймуна, ДОРИ и да е ОБЛЕЧЕНА с костюм и вратовръзка. Учените глупаци са най-лошите ГЛУПАЦИ. Нищо на този свят НЕ може да се извърши без грешки, ЗАЩОТО глупаците са ТАКА изобретателни. С отстраняване на причината ИЗЧЕЗВА и следствието. Приятно - ще бъде ТОЗИ миг, който НЕ ОЧАКВАШ. Хората повече ВЯРВАТ на очите си, отколкото на ушите си. Необходимостта НЕ знае закон. Брадата РАСТЕ, а главата нищо НЕ знае. Чест е НЕ да попаднеш в рая, а да те ИЗГОНЯТ от ада. Времето Ви...Свърши.

Нищо не разбрах.

ПРИродата няма морал,нито чувство за добро и зло,тя си има закони и си ги следва.Библейски заплахи също не пробутва,тя се движи по същите тези закони

antani

СПОКО БРЕЕЕ преди малко разтресох майчето манолова

Уж казват че последващите трусове са затихващи,а третия в 23.05 е по-силен от предните два.

Аз не съм усетил нищо. И бурето с ракията не помръдна.

ivo10

Тресат се само олигофрените около бурето.

Не е задължително! Може някои от последващите трусове да е по-силен!

Ей,няма да се спи тази нощ...

В София малко трудно ще го усетим, на 400+ км от епицентъра. А и много зависи къде се намира човек по време на труса. Едно е усещането ако си на улицата или на 1-2 етаж, друго е когато си на 18ти етаж. Също и конструкцията на сградата оказва влияние.

Усетих го съвсем ясно на 3ти етаж в Лозенец, в София.

Не трябваше да приемат Вранча в ЕС. Сега има да го клати Евросъюза кога си иска.

Гледайтииии, завиждайтииии, тука паднъ мазилкътъ от тавана, в мъзъта зелиту се присечи

Аз съм в Букурещ, на 3 етаж-гредоред, и мога да ви кажа че люля дълго, но нищо не падна. В града няма нищо паднало=поне така говорят,по точно пишат на флеш лента по телевизиите тук.

Този трус е нищо в сравнение с финансовия ,който очаква България.

4-ти етаж - усети се слабо.

На 30 км от Русе в посока Силистра на Дунава се усети силно.

предмети не са падали.(във Варна) Но диванът се разстресе доста силно.

Във Варна на втори етаж панелка нищо не усетихме.

В залива на Севастопол се е появила силно отровната японска риба Фугу, по известна като риба балон.

Дошла е да те търси

София, ет. 11- нищо не се усети!