Стотици декари под вода в Русенско, ново свлачище край Варна

Обстановката в Русенско се усложнява, след като река Русенски Лом преля. Стотици декари са под вода. Край Варна се активизира ново свлачище.

Обратно в новината

Коментари - Стотици декари под вода в Русенско, ново свлачище край Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

CCR-Do not go out tonight - it is a bad moon on the rise. I fear rivers over flowing

Значи активирането на свлачището е от 2-3 години и тепърва ще се изготвя доклад..Браво!

Ако си бяха сложили по едно фургонче в лозята не щяха да имат проблем хората, ама те йог ще строят палати. И сега к,во държавата им виновна. Сечете и строете, а после плачете!!!!!

поразиите,които фирмата дпс стори с изсичантето на горски масиви,ще се плащат от народа десетилетия наред!!! сегашното правителство не може с магическа пръчка да оправи ситуацията,но поне може да положи основите на една войона срещу изсичането на България!!! Бойко,спри ги,и народът ще ти повярва,иначе пак ще те свали!!!

Не е страшно изсичането, а липсата на залесяване. Я да влезе като закон за един декар изсечена гора да се залесяват два или три декара, да видим дали няма да се оправят нещата.

сега е точно моментът да се прояви хидроинжерната мисъл на един известен хонорарджия! айоде,докажи,че си заслужаваш хонорара!!!

Само след 2 дни температурите ще паднат под нулата и,как ще се оправят тези хора,не ми се мисли!!! Всичко ще замръзне,където е мокрено,дори дигите! Отново дават жълт и оранжев код за почти цялата страна,но това са само статистики,никой няма да тръгне да проверява язовирите,никой няма да си помръдне пръста,а просто ще чакат и каквото стане! Дано хората поне се опазят,а за тези наводнения не мога да повярвам,че вече всичко не е нарочно...

Няма отичане. До септември ще си е чуден развъдник на комари и други твари.

Вилите на право имащите отиват на първа линия !

Без да съм експерт мога да си представя, че едно дърво "изпива" хиляди литри вода годишно. Когато отсечеш хиляди дървета, остават милиони кубици вода, които се стичат свободно по склоновете и отиват в реките, които от своя страна правят наводненията. Спешно ни трябва забрана на износа на сурова дървесина и национална залесителна програма. В противен случай ще станем като Бангладеш, всяка година половината държава е под вода. Там поне е по фактори независещи от тях, а ние тук сами си го правим или по-точно няколко фирми на ДПС ни го правят.

Да не говорим, че растителността задържа свлачищата.

В САЩ съм виждал такава територия, която е разделена на 20 годишни пояса и като отсечат 20 годишните дървета от единия край, от другия насаждат 1 годишните и така всяка година си има по едно и също количество 20 годишни дървета за сечене и гората като обем си стои една и съща. То трябват закони и държавна политика за опазване на природата, а не ПР акции.

Да видим сега, колко са били застрахованите? На останалите управляващите ще са им виновните.

"Ум царува, Ум робува, Ум патки пасе."

Безумното строителство във Варненско ,огромни "вили", септични ями, сами са си виновни. Като няма мисъл в главите е така. Жалко, но факт.

Вода ще газите, жадни ще ходите.

Хайде,стига с тази Ванга. Напълнихте й устата с всякакви "пророчества". ........................................... Мир на душата й!

Само предупредителните табели, придружени с някой и друг предупредителен изстрел ще решат проблема.