Порой и градушка внезапно се изсипаха над Варна

Силна буря удари центъра на Варна в неделя следобед. Порой и внезапна градушка се изсипаха в града в продължение на около 30 минути.

Обратно в новината

Коментари - Порой и градушка внезапно се изсипаха над Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един НАГЪЛ тюфлек се изтъпяни по ТВ-то и каза че каналите билЕ чистени основно месец май, но не каза през кой век преди Христо

да мине по улицата зад общината и да види кога са чистени шахтите... надявам се да им се е наводнил паркинга и стола, че да стоят гладни... га.дове мръсни!!!

дъждът не беше чак толкова голям, колкото се опитват да ни убеждават... токава са наглост и безочие... потника що не звънна пак на SUPER винету, да дойде да издуха облаците?... банда клоуни

Аз съм от Бургас и тук не капна и капка дъжд, само беше малко облачно. Ето разликата между Северното и Южното Черноморие. А синоптиците винаги лъжат за температурите като изкарват, че на север е по-топло отколкото на юг.

това как да разбираме, че от Бургас сте се МИНАЛИ?

Еееееех . Като бях малък във Варна улиците се миеха, каналите се чистеха и лятато имаше насадени " пламъци" по целия бул " Владислав" ..... После дойде "" демакрацията""..

да, но не само по "Карл Маркс" /сега Владислав/ имаше цветя... преди 2-3 години комшията купил и насял пред блока цветенца - минават 2 бабишкера, с по 3 бастуна, навеждат се и гепят цветята с корените... не сварвам да хвърлям квото има от терасата... избягаха като 15 годишни, нямах никакъв шанс да слизам да ги гоня...

На правешкия хитрец-тогава,се престараваха с цветята!

а сега за индиянския крадец - той кара по магистралата със 120, а пред него с 200 слагат 'хасфалт. къде е разликата? - отг: Моят живот (мина) и техните милярди (натрупаха)

Пропуснах - че някога Варна беше обявен за градът с най-много пдлези и за най-чистият град, цвнтралният площад се миеше всяка нощ, а по улиците - цистерни, понякога дори с ароматизирана вода. А към всичко по-горе да не забравим символичните цени на детските храни и дрехи, държавните дотации, всеобщото напълно безплатно здравеопазване и авторитета, уважението самочувствието че си българин. И с основание!! За собствено самочувствие, ако искате погледнете статията "България, която изгубихме" link И всичко това ни бе отнето срещу всякакви обещания и евтини шаренийки, и банани целогодишно, като за щастливи аборигени и маймуни:-((. А Варна сега - за мръсния централен площад съобщиха дори по телевизията, но поне за Денят на Варна/15.08./ бе измит, но градинката на Червения площад е кошмарна, подлезът дори до ВИНС е мръсен, а асансьорът за инвалиди - нещастна работа, както и този на централния подлез:-((. Има програма за ремонт на основните пешеходни зони, но "главната" улица към ЖП гарата си е същата и направо да те е срам!! Т Така че, както днес каза един млад човек, че ние, средното поколение сме имали късмета, щастието да живеем в най-хубавото време, а сега младите ...:-((. Прав е!! Но престъпниците от прехода няма да са първите, които се изживяват като вечни, а като се обърне палачинката ... А тя неминуемо ще се обърне!!

Извинете, адресът е: http//link

Съжалявам, адресът не се появява нито при копиране, нито с набиране, но и заглавието е достатъчно, в Гугъл

тези благинки се плащаха с кредити и когато спряха да ни ги отпускат, понеже не плащахме по предишните, комунягите казаха ние сме до тук, оттук нататък сами се оправяйте, взеха, което беше печелившо за жълти стотинки и ни зарязаха да плащаме кредитите им в пълна мизерия. Стига сте се заблуждавали, че сме имали избор и сме избрали нещо. Те избират вместо нас вече 72 г.

Аа, не са ни зарязали. Комунягите продължават да вземат кредити на наш гръб и да повтарят, че "предишните са виновни". Само че, със сегашните кредити не мият улиците.

Нещо не ти харесват асансьорите за инвалиди защото не работели. По тошково време работеха ли:)

открийте СМИСЪЛА: Сега: има 'хасанЦиори - не работят; Преди: няма 'хасанЦиори - т.е. пак не "работят" а сега кажете кой е на кирия? ОТГОВОР: - който гушна поръчката и % за винету.

Питам: как е в Аспарухово след пороя за който се говори?!

Канализацията в града стои запушена още от времето на Христо Кирчев. Варненското ВиК си живее още в социализма. Мърди, корупционери и некадърници. За да ти направят 3 метра водопроводно отклонение чакащ 2 месеца и плащаш почти 1400 лева.

При соца проблема на ВиК беше че имаше режим за да се регулира подаването на всякъде, както и недостига на ток също. Сега ВиЙ спира водата, защото се направиха хиляди нови жилища и самата мрежа не е пригодена за това и не издържа на натоварването.

Винаги правеха профилактика и спираха водата по Великден!

при това запускане, канализацията няма никакъв шанс за възстановяване... щом вертикалните канали са "бетонирани" - буквално - кал, пясък, ситни и едри камъни, клонки и листа - предполагам и хоризонталните тръби са в същото положение.

Егати смотания град! Малко дъжд и всичко е под вода. Сигурно там живеят най-тъпите българи в източна България.

Със сигурност в твойто село всичко е наред.

Защото дават всичко на Софийските дупета да ги харчат за околовръстно и метро , а като си купят "лятна къща във Варна" искат всичко да е на ред.

Брюкселските батковци помагат на развитието,направили цялата "изостанала социалистическа" България - Венеция,и па се оплаквате "бугаристанци" такива...... Пияни мужикистанци,срам нямате разб`раш ли.......

колко пъти трябва да се наводни ул. Девня че да оправите канализацията кмете водата днес в 1947 беше 45 см тези който сме с джипове добре ама имаше закъсали 12-15 и 2 автобуса . Кво правим кмете

Всяка година е така във Вярва по това време...поне откакто ханъми Ебем Хептен беше министър на бедствията и авариите и съсипа Борбата с градушките, разпродавайки площадките и техническите съоръжения на безценица на цигани и турци близки до ДПС. Отделно че канализацията е запушена.

Полигоните за градушките никога не са били предназначени за градовете. Пазят се само земеделски площи.

Въобще не е внезапно. Бог да пази България! Бог има ВИНАГИ последната дума...

Ти въобще незнаеш какви внезапни явления има: - Зимата - идва внезапно, особено внезапно Януари и Февруари, дори Март... - Още по внезпно идва изгрева и залеза, при това ката ден... - а пък това дъжд?!?!? само сер.гея го я е измислил тая гадост или поне орехчето., ако тия двамата не са са мръсните синоптици...

Любка Кумчева и Минчо Празников 'хубо ги бяха окошарили... - направили им ревизия и не им излязли 3 бури, 5 циклона и 12 облака.

Във Варна, преди великата демокрация, в пред индианският период, често-често идваше един ЗИЛ тип ла.й.нарка и с един голям шланг чистеха уличните канали. ЗИЛ-а сигурно много отдавна се е повредил, съшо както и управниците ни, защото не съм го виждал, а каналите са пълни догоре с пръст, листа и др... сигурно вече са се бетонирали... сигурно и в другите градове е така...

Ам чи така е. И аз отдавна не съм виждал кмета с лопатата да се гъзи по шахтите.

КметЯ е най-добре, ако е качествен и има акъл му стига и един телефон да има... и всичко в града/селото да е наред. А който го срещне да го поздрави. А не само да се снима по ТВ-та, да реже ленти... и да го псуват и новородените...

ми то сега само максуда е по голяма от тогавашна варна бре!

...ти да видиш Възраждане, Възбуждане, ВадиСливово, Компотена градина... вече и по дърветата са накацали от села и паланки... вечер пред всеки блок ДЕРНЕК

Така беше, през гадния социализъм.Не съм му адвокат на онова време,ама все нещо се вършеше.

Ха, и защо гаден? Напротив, тогава студентите и учениците не им се налагаше да работят, тъй като образованието поначало беше напълно безплатно, а родителите им работеха и получаваха заплати с които можеха и да ги издържат, и да си построят собствено жилище/гореизброените жилищни квартали са от тогава, нали/, и да си купят НОВА кола, и да ходят семейно на почивка, и да се пенсионират на 55/60 години с прилична пенсия, нали? Нямаше безработица, невъзможно беше да се работи без трудов договор, да не си получиш заплатата, осигуровките и заплатите да не са реални!! Нямаше неграмотни, клошари и просяци, Втора употреба, напротив - погледнете си снимките, как се обличаха хората, никой не крадеше чаршафите прострени в междублоковите протранства и т.н. Ограничаване, забрана на кое, на Бийтълс ли:-))?? То бива безогледна пропаганда, ама чак пък съвсем през просото - та още тогава Тангра в "Богатство" не пееха ли: "Дали след време тука под звездите прозорецът ще има светлина дали тогава пак ще слушат "Бийтълс" и вечните поети ще четат" Че нещо в даден момент нещо било ограничавано или забранявано, е и? В Полша сега се канят да забранят абортите, в Англия поначало са забранени, в скандинавските страни поначало алкохолът се ограничава, а Елвис Пресли в началото на кариерата си е бил забранен в САЩ, но не зная до края на живота си все да е хленчил, че бил и как бил репресиран:-(( и т.н.

Нека видят какво ни е на нас във вътрешността на страната, а те цяло лято се припичат като гущери. Ние пък днес се пекохме...Ненормална работа в ненормален регион, всичко се преобърна. А, да ви се похваля - цяла една гилдия е държана в тези празнични дни у дома си, защото не са й превели ни лем заплата и хората нямат какво да ядат, камо ли да излязат и идат някъде. Някой скоро беше казал иронично, че сме забогатели исме се видели с пари, та сме се юрнали в Гърция....Какво безочие, да оставиш колегите си без пукната пара! И даже да им честитиш независимостта! Гавра.

за това че си без пари, се сърди на вожда си.... днес ще вали във Варна, утре в друго село... досега все наводнения показват по ТВ-то от разни места... един кирлив ТВ дърдорко не се сети да пита как е канализацията, деретата... и пр. Само ходят като лешояди на мърша...

и коя е тази гладна гилдия??

Хаха, варналиите, кво се случи бе, нали вашият град беше най-прекрасното нещо на света, а? Пак ли ви удари дъждеца, а? Па ние софетата си пихме биричката следобяда и никакъв дъжд не е имало! Е, сега нищо де, то малко дъждец няма да ви навреди, нали сте си на село у провинцията, требе да сте свикнали на подобни неща!

тъп кат градински охлюв

че кво му е на охлюва... има си къщурка грижи се за нея ;)))) казва се КУХ като празна лейка :)) или като туба. имаше един лаф - Софиянец, от на 2 туби бензин от София

Chefo77

Той все още си е най-прекрасния град. Утре всичко ще е изсъхнало, а ти цял живот ще си все същия комплексиран мухльо, на когото цървулите му стоят на табелата на София.

Вас ще ви люшне земетръс.

Млъквай бе,кестен.

Интеуегентен софианец си виждъм.

От как Софиянци ни натресоха демокрацията, вече не е най-хубавия град. Всичко отива за метрото. Ама колелото се върти. За това пък нямаме си лъвов мост с бежанци.

И във Варна ли ремонтираха улиците същите идиоти като в Ловеч? Стеснили са каналите и са махнали джобовете за улавяне на мръсотията... Елате в Ловеч да видите булевард "България" при по-сериозен дъжд - плавателен канал, а идиотите на държавна хранилка се чудят и маят какво да правят...

по правилно да кажеш: - ... същите ли КРАДОХА и във Варна... ;)))) ОТГОВОР: - ВСЕ СЪЩИТЕ, И ВЪВ ВАРНА И В БУРГАС...И В ДОЛНО УЙНО - ОТ 25, 70 ИЛИ 125 ГОДИНИ, ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ.... САМО ИМЕТО СИ МЕНЯТ... ОТВРЕМЕ НА ВРЕМЕ...

Стомашни мкиселини - Стомашната лигавица е 98% вода. Ако не и давате достатъчно вода, солната киселина я разяжда. Аз имах киселини 20 години, но не пиех вода, само половин литър на ден. Сега вече 2 години нямам киселини, но пия по 3 - 4 литра вода на ден, тук съм описал всичко подробно в книгата "Завещавам Ви здраве"

Смятай, че вече си напълно ръждясал!

С бира става ли или само вода

става и с бира, но ако си правиш клизма с нея!

4 литра вода на ден пиеше колата ми преди да и сменя гарнитурата на главата

викаш оправихте и простата ;)))

Човече, толкова ли си я закъсал, че си правиш автореклама като спамиш? Продаваш ли я тази книга и имаш ли медицинско образование като даваш такива съвети за лечение?

Човече, толкова ли си я закъсал, че си правиш автореклама като спамиш? Продаваш ли я тази книга и имаш ли медицинско образование като даваш такива съвети за лечение?

Келеш, с досадния си спам си правиш още по-лоша реклама и дори някой да е имал желание, НИКОГА няма да си купи загубената ти книга. Всъщност, защо не го блокирате този спамър?

а всичките 20 години ли си описал подробно, или само последните две??