В яслата: Ще ти оскубя косата, говедо мръсно!

Варненска майка сложи записващо устройство на 2-годишното си момиченце, за да разбере защо то плаче и не иска да ходи на ясла. Записът съдържа брутални обиди.

Обратно в новината

Коментари - В яслата: Ще ти оскубя косата, говедо мръсно! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на времето с постъпването в яслата дъщеря ми получи бронхопневмония. Слагали ги на гърнетата и отваряли през зимата прозорците за проветрение та дано дойдат по-малко в следващите дни. В детската градина беше съвсем друго. Директорката на яслата - злобна претенциозна женица, в детската градина хората бяха нормални.

Нанасянето на такива травми може да остави отпечатък за цял живот. Уволнили я и готово! Една ефективна присъда от 1 година ще вкара нещата в релсите.

Не знам ама... от нещата които чета и научавам напоследък постепенно и твърдо стигам до извода, че Земята трябва да се ВЗРИВИ и всичко да започне отначало...

толкова агресия във форума така ли възпитавате децата си

Търсете проблема в държавата... Хората на същата са психичнозатормозени от живота, а там, при отглеждането на деца, не може да работят подобни... Да, ама НЕ! Няма вече нормални.... И виновна и невинна е ...

След тези записи и заплахите за затвор, недай си боже да вкарат някого - а представете си колко хора ще искат да упражняват професията за по 200лв заплата. Майки - търсете си начин сами да си гледате децата или да плащате скъпо и прескъпо за гледачки. Това е положението. А сложилите камери на децата си мислят, че правят добро. Има един наскоро канонизиран за светец гръцки монах. Неговата мисъл е : "Истината, без справедливост не е свята". Много хора схващат истината като оръжие. И я използват като такова.

Човек много трябва да мрази детето си, че да го даде на държавна детска градина!

Не всички хора имат възможност да водят децата си в частна детска ясла или градина. А тази Тинка веднага да бъде уволнена!

Като уволнят Тинка ще дойде Минка и все тая.Проблема не е в конкретния персонаж!

"...според мен проблема е на цялото общество. Обществена тайна е лошото отношение на голяма част от персонала на детските градини и ясли, но до кога ?! Не може да продължава така, та нали именно нашите децата са бъдещето на България!" Егати идиотката тая родителка: 1. неграмотна /пълния член липсващ/. 2.Вероятно тя се е държала нагло с учителите си и ги е изнудвала по същия начин и със същите похвати и сега й се връща и ще й се връща търкано докато е жива и тя и копелетата й; 3.Ако бъдещето на БЪлгария са разлигавените лекета на кифли като тази, толкова по-зле за България!!!

Трябвало е да го набият. щото след някоя друга година лигавото й изчадие на семплата майка /захвърлила детенцето си безценно в ясла/ ще я млати за пари за дрога, ще я прати в старчески дом и ще трови живота на невинни хора. питате се кои са родителите на тези, дето убиват по пътищата, дето ви пробутват отрови в храните, не ви лекуват вас и престарелите ви родители като хората и ви мачкат в качеството си на висшестоящи в службиците ви? еми ето тези са-дето вместо да се запитат абе нашия келеш колко струва и как го търпят хората, слагат подслушвателни устройства.

Лигавото изчадие? Моля?! Това е детенце на 2 години. Какво разбира то?! То просто плаче за мама,а тя го бие и нагрубява и вие я защитавате..Не мога да повярвам! А го е оставила в яслата, защото майчинството в България е 2 години, а бабите се пенсионират твърде късно. Ако темата беше за продължителността на майчинството в България, спрямо други страни, щяхте да ревнете срещу майките, че били лигави и мързеливи...

Тъпанарка!Това е тази служителка.Лош човек.Добре, че са я разкрили.Браво на родителите!Няма нищо незаконно.Това да не са ви СРС-та.Несериозните коментари тук също ме отвращават.Морала ни е стигнал дъното и копаем още надолу.

Със сестрата са постъпили несправедливо. Подслушването е незаконно. Тя трябва не само да бъде възстановена на работа, но и да бъде обезщетена за незаконното подслушване.

Никога не съм одобрявал това детско заведение наречено "ясла". Яслата е за крави, овце и пр. рогат добитък ... а на децата до 4г. мястото им е при родителите, баби лели и т.н., а не в подобни детски заведения.

Децата на 4, отглеждани при баби, не смеят да се пуснат от полата на бабата/майката. Проблемът с "яслите" и "градините" е, че заплащането е ниско, децата са много, а контролът е слаб или никакъв. Резултатът е налице. Трите преждеспоменати фактора са взаимно свързани. Например ако се затегне контролът, няма да има кандидати за работа. И така :)

Така е . Човек от вън трябва да души и да разследва тайно държавната комунистическа организация за да докаже на началниците и че нещата в повереното им ведомство никак не са добре и те самите шефове никак не се интересуват какво става вътре . Трябва на сила да бъдат заставени да се заинтересуват и да държат под постоянен контрол подчинените си .

"Говедо мръсно с говедо", ей тва най ми хареса, от сега ги гласят за говедарника.

Прокуратурата веднага да се самосезира за незаконно подслушване от страна на майката! Тая си е позволила да постави подслушвателно устройство в играчка и да подслушва персонала! ТОВА Е УГЛАВНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Наказанието е лишаване от свобода от 2 до 5 години!!! За мен майката е престъпница, а не мед, сестрата!!! Съдът следва да се произнесе по това престъпление с подслушването.

Нашите деца са много глезени и по правило невъзпитани. Родителите им смятат, че всички са им длъжни и са способни да разпънат на кръст всеки, който се опита да вкара лигавите отрочета в правия път. Та такъв е и този случай! Горката медицинска сестра, полудала от изтъпленията на разглезените дечица си е позволила да им се скара. Та това е голям проблем?! Аз пък ще ви кажа, че без бой няма възпитание, особено при малките, та те са си истински животни, които разбират само от бой! Народната приказка за възпитанието е: "Со кротце, со благо и сос малко кютек!"

как е възможно да има такива коментари, засрамете се, деца нямате ли? Никога не се бие едно дете, подобни обиди и бой са признак на слабост и непрофесионализъм. Има десетки начини да сложиш едно дете на мястото му и дори да не говориш и да не го докоснеш. Но такива простаци дето си бият децата и настояват, че това е начина... това е позорно!

Айде стига с превземки и дивотии! Българите знаят, че децата трябва да се поотупват отвреме на време, което е абсолютно необходимо за доброто възпитание! Тия дето не ядат бой стават лигави наркоманчета, мързеливци, безотговорни и като цяло пропадат!

Агресията поражда агресия.. после гледаме клипчета на деца, които се бият, унижават и обиждат. "Каквото сеем, такова ще пожънем" са казали хората и е много вярно. Утре това дете така ще си решава проблемите, с бой и обиди.. Жалко, много жалко..

незаконното подслушване също е агресия

Моят син също ходи на детска градина. Харесва му там, отива с желание. Просто си личи, че се отнасят добре с децата. Същевременно учителките успяват да наложат дисциплина. Значи може. И между другото, по мога да приема едно плясване по дупето, отколкото грозните епитети, с които тази жена е наричала,децата.

аз все още не мога да проумея, защо мацката си мисли, че нейните деца са бъдещето на България. Сигурно е млада и наивна. или пък във Варна все още не ги е настигнала сганта. Тук в София на всички ни отдавна е ясно, че ние българите нямаме бъдеще в България.

каква мацка бе тъповат фейс като на типична провинциална кифла с претенции без покритие.

Трудно ми е да се съглася, че проблемът с грубия персонал в детските заведения е толкова масов...особено за малко по-големите деца....синът ми е почти на 3 и вече знам дума по дума какво им гововрят учителките и какво им казват като ги слагат да спят...като записващи устройства са децата, а ходи на детска едва от няколко месеца.... Разбира се това е двупосочна улица, сигурно "пее" и какво си говорим в къщи :-)) Но все пак обществото трябва да се стреми в тези заведения да работят максимално подготвени и стабилни хора....

Опаааа-максимално подготвени хора ли казахте.Колкото и да са подготвени хората полза никаква докато не се започне от общинските инспектори.Говоря като цяло за предучилищното възпитание.Знаете ли какви хора са инспекторките-Ангелова и Кръстева.Знаете ли възраста на повечето директорки на детски заведения.Знаете ли каква е заплатата на един учител с ПКС и магистратута по Детска и начална училищна педагогика.А празходете се до някоя детска градина сутрин когато водят децата и погледнете младите родители с какви коли и джипове си возят децата и се позаинтересувайте по колко заема изплащат учителите.Вие ще кажете-Ами да не са ставали учители, а те ще ви отговорят-ами не си водете децата в детска градина.Така ли ще се говори.Днес слушам по радиото, че пожарникарите искат увеличение на заплатите защото от 8 години нямат такова.Така е и при детските учителки.Проверявали ли сте по колко деца са в група и какъв е норматива.Някой поставял ли е въпроса, за извънредния труд на учителите-повече деца в групата, повече работа, съответно по-голямо заплащане, да ама нанай-както казва циганчето.Със 600 лева заплата трудно може да се съсредоточиш и да работиш качествено със толкова ценно и деликатно нещо каквото е малкото любимо същество.Така, че подкрепяйки учителите за достойно заплащане родителите и обществото подкрепят своите деца и тяхното бъдеще.

Съгласна съм с всичко казано. Но не мислите ли, че промяна би трябвало да има в цялата система, не само в заплащането. Бих подкрепила учителите в исканията им за по-високи заплати, наистина е неотложно, но те трябва да са тези, които да изискват не само пари, но и реформи за по-добро образование. Работейки в системата, преподавайки материала, наложен им от Министерството, бидейки професионалисти, знаят много добре къде са слабите места. Нека застанат с лицата си, и с имената си и да изискват! Безумни неща се учат, а учителите застават пред децата и ги преподават! И по-високите заплати няма да променят това за съжаление.

Ох,не спря да хленчиш колко кредита имаш !!! Не можеш да преглътнеш на хората лъскавите джипове и това е,все в тях са ти очите. АКо не си мотивирана да се държиш човешки с децата,и 10 000 няма да те мотивират.

ха ха та това не е нищо ново. преди няколко десетилетия като ходих на детска градина. лелката заплашваше че ще ти излее супата в пазвата. учителката дърпаше уши. а пък имаше едни близнаци, от съседната група, които бяха направили нещо и тяхната учителка ги доведе в наща група свали гащите и ги удари по задниците.

Учудващо е,че повечето писачи тук подкрепят такова възпитание.Стокхолмски синдром... Ту някаква жертва не спря да наднича в колите и джиповете на родителите,явно там и е проблема !!!

чуваха се и удари! Господи - поне ти я накажи!!!

говориш,за този,същия дето е дал на българите охолен и луксозен живот без да са си мръднали пръста,че всичко им осигурява той,пада им от небето,той ли да я накаже,хахаха,цял един народ краде,лъже,дерибейства и паразитира на чужд гръб и остава ненаказан,тука за някакъв изрод(поредния от 7 млн.подобни) ще се тревожим

правосъдната ни система е виновна. Дава карт -бланш на всеки да излива гневът си за всичко - дали мъжът ѝ я е бил, дали любовникът ѝ изневерил, дали е завидяла на някоя колжка - давай - бии безащитното - то не може да се оплаче. А ако го хванат - ще се водят дела до естествената й смърт.

кой нормален човек ще употреби такива думи не само за детенце, но и за голям човек - само олигофрен. Тази ама тя била медицинска сестра, не мога да си представя, че е с такова образование.Явно и в къщи говорят така.

имаш пред вид като във форума

навсякъде и за всичко сме разграден двор. Това се очаква от простаци/чки, не само отношението към дечицата, а и крадат яко и никой не го проверява, защото ВСИЧКИ КРАДАТ

Е защо цъкате тия минуси??? Напълно праве човека! Това, че ни ви харесва, както ина мен не ми харесва, не значи, че не е прав! Няма справедливост!

и двете ми внучета бяха в детски ясли във Вашингтон. Първото нямаше и три години като постъпи. Там бяха три черни възпитателки. Главната мис Роуз - просто родена за такава. Справедлива, строга но и добра. Децата много я обичаха и досега шестанйсетгодишвният ми внук си спомня за нея. Когато децата упорито не можеха да заспът ги вземаха на ръце и ги полуляваха. Там имаха почти всекидневно наблюдение - не само за отношението към тях, но и за прилагането на знания.

Ама мнооого лъжеш бе, ахмак!!!

тази заслужава съд! как може да бие, скубе и се кара така на едно съвсем малко и беззащитно същество. Видях майката изглеждаше интелигинтна, но на нейно място, аз съм баба, бих я оскубала така, че половината ѝ коса да остане в ръката ми.

нещо друго ми направи впечатление

ПЕРСОНАЛА КРАДЕ ЯКО !!!!! ВСЕКИ ДЕН ОЛИО,МАСЛО,КАШКАВАЛ,СИРЕНЕ, САЛАМИ,ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ.

Да, да бе! Ама и брашно крадът, мамка им! А даже и хляб понякога зимат за къщи тия!

Кой ги контролира? Има ли работеща държава? Има ли Бай Хой, и какво прави той?

Това ако е моето дете, на тази уволнението ще и е последна грижа. Бял ден няма да види.

стига заплахи

Ако детето беше мое, тази побойничка щеше да се похвали на другия ден със счупени зъби и лицева кост, липсващи кичури коса , счупени ребра и бушонирани очи. Всичко има няма 2-3 минути където няма свидетели. Да му мисли ако попадне на моето и реши да прилага педагогиката си!!!

За жалост този запис може много успешно да бъде атакуван в съда! Един двуличен адвукат като Мичковски и тая сестра не само ще я оправдаят и ще я върнат на работа, а и обезщетение ще й дадат!

А майката, която си е позволила незаконно да подслушва си е директно за затвора! От 3 до 5 в Сливенския при строг режим!

чуйте се само колко сте агресивни форума каква е разликата между вас и записа

Глупости, забележката към майките е да си гледат децата до 3г.Но и в детските градини не е по-добре отношението към децата им.

Крайно време е да се изменят условията за приемане на медицински сестри на работа с бебета и малки деца-задължителен психотест, изпит за психическо здраве, записи от скити записващи устройства и явни камери във всяка детска градина и ясла. Непрекъснато видеонаблюдение чрез интернет!!! не може всяка луда кучка за се гаври с децата, а местните власти да си затварят очите и запушват ушите, докъто скандала не гръмне в нета!! Тая поредна психопатка да бъде съдена!!!

Това си е така открай време. Никой не обича чужди деца, особено ако трябва да се грижи за тях. Тези хора, дето работят с беззащитни деца, просто забравят кои са. А и повечето са прости и озлобени, животът им е скапан като на повечето българи и си го изкарват на децата. Само видеонаблюдение може да ги притесни и евентуално да подобри отношението към децата в детските заведения.

За отношението към беззаюитнете мъници спор няма.За тази работа са нужни хора с огромно търпение и любов към децата.Нека има контрол над персонала, нека има и психотестове.Днес сутринта минах покрай дтското заведение.Там се мъдреше автомобил-микробус на някакжа телевизия спрял на тротоара,а зад него работеше преносим генератор.Няма лошо.Нооооо.....дали тези клщкрски и злобни журнаялистчета се позаинтересуваха защо заплатите на работещите в детските заведения за октомври осхте не са изплатени, а до края на годината трябва да се изплатят още 2(две или общо стават три заплати) С какво работещите ще платят просрочените сметки и такси за своите деца.Кой ще запише какви ги дрънкат и лющят в Община варна или в министерството на финанси или образование.За едно дете вдигаме олелия до небесата, а за няколко хиляди потърпевши от детските заведения мълчим като задници.Как мислите , справедливо ли е, а.

По твоята логика заради неплатена заплата,да избият всички деца или да им нанесат трайни психически увреждания ???

А тази с бебетата, лудата, дето ги бие по главата с шишета? Нали има записи и камери на всеки ъгъл. Няма оправия оскотяването, и пари да има такъв човек, душата му е оскотяла.

Как е възможно такова отношение към едно съвсем малко дете...?!

ТАзи идиотка като не може да търпи деца, защо се е захванала на такава работа?! Такъв психически и физически тормоз може да даде отражение на целия живот на детето.

скоро и тук ще се наложи да вземат лекари и сестри чужденци

не ми хвалете и запада за детските градини смея да твърдя от опит ,че в областа на предучилищно възпитание сме по добре от тях и те трябва да се учат от нас това ,че се е случило нещо в една детска градина не означава ,че навсякъде е така сигурно има какво още да се желая за децата но нашите по добре гледат децата и условията са по добри запада нямат опита за социални дейност и сега се учат пък и учителките им все емигранти

а бе ти нормална ли си???? кога се върна от т.н. запад, бяха ли децатата ти в тяхните ДГ??? много си компетентна, няма що.. гледа си собствения двор, стига с този запад.... заминат, БЯГАТ все на запад и все съветски слути плюят

какъв е този речник защо обиждаш така

Абе г-жо, ти явно живееш в някое гето! Много моля не говори глупости и лъжи по форумите, излагаш се! Хайде, че се натрупаха чинии, отиди да ги измиеш!

Точно така е, децата в целодневното градини на запад нямат легла, а заспиват където сварят. Едно заспало зад едни големи възглавници за сядане и не можеха да го намерят, като беше дошъл бащата да го прибира. Бяха изпаднали в паника, добре, че беше баща англичанин, а не индийка майка, защото щеще да им затвори нърсърито. Моят син ходеше по 2 часа само, защото градините са безбожно скъпи и всеки ден се връщаше или с панталони мокри до коленете или с ръкави мокри до ушите.

винаги е имало и ще продължава да има подобие на медицинската сестра и обслужващият персонал. на запад никога не може да ти се случи, това което се е случвало и през социализма, с тая разлика, че при бай Тошо нямаше камери. Учителката в детската градина веднага беше уволнена по времето на бай Тошо... От ясла в детска градина, не е искал да се храни и пр. и се е започнало не само с обиди, а и побой над х дете. Добре, че бяха уведомени от чистачката за случващото се ... и т.н. Наши познати млади хора са водили на запад малки дечица на 5 г. и при вземането на детето жената от персонала на запад е попитала Х , коя е причината за плача на детето...последвало е обяснение от страна на Х... и така на другият ден е трябвало майката на детето да се срещне с персонала и да даде обяснение за плача на детето. И както казва Х на запад законите са строги, ако не може да докаже майката` ти отнемат завинаги детето... а бг вариант оставям на вас... Не подкрепям деянието на медицинската сестра, но тук в бг си има органи, институции... , всичко е до възпитание у дома, семейството ... ДА ЖИВЕЕ ЕС, ние сме се запътили за там, и очакваме някой .....

откровено подкрепяш доносничеството

НеСлучаен

Човече, от вчера пишеш глупост след глупост! Толкова неадекватни постове скоро не съм виждал! Отчаяно защитаваш една недопустима линия на поведение, което ме кара да мисля, че с голяма вероятност си част от системата. Лошо, много лошо!

Медсестрите са кът и мат'риялът закономерно става некачествен.

Директорката - абсолютна селянка с вид на гримирана краварка, какво друго сте очаквали от такива... интелигенти?!

представям си ти каква си щом имаш такъв изказ

Красива съм и имам много обожатели.

Днес, чакайки да заплатя месечната такса на детето ми за градината, присъствах на разгор между директорката на градината и медицинската сестра. Директорката изрази позиция, че нищо кой знае какво не се е случило с това дете от яслата.. Една две обидни думи не било голяма работа. Както и че затова тя забранявала да се вкарват детски играчки в градината, че не се знаело кой можел да ги запише и да ги омаскари... Оставям изводите за Вас.

Варненското семейство е постъпило незаконно. Без разрешение от съдебната власт е използвало специално техническо средство за да задоволи нездравото си любопитство с което е нарушило правата на сестрата. Поради това уволнението на сестрата е незаконно и тя би трябвало да си потърси правата и да иска обезщетение

Аз ако я хвана таз сестра... само на сестри ще ми стане...

и с какво се различаваш от нея

Поздравления за сполучливия никнейм. Добре, че има БХК да защитава правата на такива откачалки.

Правите се че обичате децата, но всъщност мразите хората които мислят различно а за възпитанието и послушанието на децата отговарят родителите и не всички го правят, всеки ден виждаме в мола буквално родителско безхаберие.

Явно всеки ден си в мола :D:D:D:D

там работя

работа си наясно с работата и заплатата за тази работа. Оттук нататък няма какво да обсъждаме колко не му се работи, защото е малка заплатата. За тази точно работа кандидатки винаги ще има. Могат да се наберат по спокойни и възпитани хора, има и хора които обичат децата.Те са винаги непослушни защото са деца и още не знаят кое е правилно, но ние трябва спокойно да им казваме това. Всеки ден и спокойно , както със своето дете.

А ти си от друга планета паднал явно. Няма сестри и затова директорите са принудени да вземат и такива, с явни отклонения, но с дипломи.

По времето на комунизма, ходех и на ясла и на детска градина. Имам само хубави спомени от там. Другарките :) бяха твърди но справедливи и когато ни се караха винаги имаше защо. Бяха грижовни и не само никога не бяхме гладни но имаше награди за децата които искаха допълнително. Разбирам че оскотяването на народа и бездържавноста след 89г се е отразила негативно и на яслите и на детските градини и се чуствам късметлия че моето дете имаше шанса да ходи на ясла в Англия. Макар отношението там да не беше такова каквото на мен ми се искаше, сега виждам че техния подход е бил по правилен. Искрено съжелявам че хората в България са принудени да търпят такова отношение по яслите и детските градини особено като знам че е възможно да бъде и по друго ядче.

Ако проверите графика на работното ѝ време ще разберете защо е истерясала. Законен график в България се разписва от трима началници по веригата.

Рибата се вмирисва откъм главата! Директорките на детските градини се правят на ни чул ни видял,децата се бият ,хапят ,персонала ги обижда и бие,къде е контрола?не са им ниски заплатите,напротив!

За теб и твоите възможности може би 350 лв. "чисто" е добра заплата.

Изгонили една лелка а тя цялата градина е за уволнение. Не може една от тях да прави такива неща а другите нищо да не са знаели. Няма такъв филм.

А ми даваха директорката която беше гримирана като чалга певачка. Изкуствени мигли 15mm. Едва ли е в час какво става в повереното и учреждение.

Няма проблем да изгонят и останалите. Проблемът е че ти не искаш да те назначат и да покажеш пример как трябва да се работи.

Такова поведение е недопустимо за медицинска сестра в детско заведение.Макар, че яслата, в която работя, се намира на края на града ни е предпочитана пред много други.Отдавна не е правен ремонт на сградата, в краен квартал сме, но е важна адекватната грижа и доброто отношение към децата.Човек, който работи с деца, трябва да е много търпелив, внимателен, отговорен, да обича децата.Ако това му е непосилно, то трябва да смени професията си.

А ти като си внимателен, търпелив и обичаш децата, що си ги захвърлил/а в градина? Не ти ли се къса мйчиното сърдце като го мислиш, че не знаеш ни дали е яло, ни дали е спало, ни дали некое зверче не го е набило, ААААААААА? Щото е по-лесно, нъл тъй! Нека позная-изтърпяваш ги със стиснати зъби събота и неделя и в понеделник с нетърпение ги водиш други да ги търпят, хахаха!

явно заплахите не са случайни

за това, че сме неблагодарни към учителите и медиците е много лоша черта и може да платим висока цена.

Не че по принцип не сте прав, но точно в този слуай да вмятатате подобна реплика е меко казано глупаво.

в този форум може да линчуват човек без съд и присъда

Сигурно трябва да сме "благодарни" на жената, която тормози децата в яслата??? Много малоумно изказване.

неблагодарността към добре работещия, а за нетърпимостта по отношение на лошо отношение към деца в ясла. Много малки деца.

Това изобщо не е новина. Такова е нивото на поне 80% от българите. Селяндурски манталитет. Пълно е с отрепки, които така крещят и по собствените си деца. На улиците, в транспорта, навсякъде. Какво очаквате за отношението към чуждите деца.

така се пише и във форума