Борисов: Дадох нашите претенции на Ердоган, те също имат

Представих нашите претенции към Турция. Като се започне от тракийските бежанци, та до изселниците. Има доста претенции и от турската страна.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Дадох нашите претенции на Ердоган, те също имат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никакви двустранни срещи, никакви комисии няма да могат да решат проблемите на България, които се въртят от години единствено само на лакардии. Така както турската страна притиска пряко Европейската Комисия за своите си въпроси, така и България задължително трябва да урежда и да решава не само наболелите проблеми за Тракийските бежанци, но и всички останали, натрупани през годините проблеми, единствено и само чрез Европейската Комисия. И тогава ще има не малко затруднения, но тогава ще има и резултати.

Пак лъжеш Борисов!

Чета тука глупостите на кухите червени глави и ми става смешно. Как ББ бил страхливец и не смеел нищо да каже на Ердоган, и как ако била КУРнелията щяла да го направи на пух и прах Ердоганя, щяла да му покаже кой е мъж и още ред други простотии. Жална ни майка България с такава опозиция от дървени, чугунени и прости кратуни. Та тъй де, тя левия та.шак и агент на Иван Костов, синята принцеса, която разяжда социализма отвътре щяла да извоюва всичко, което според Турция ни дължи, само като погледне Ердоганя и той се напикае от страх. Виж, ако му врътне една свирка, когато в много бъдеще време стане Премиер, може да се доближи до истината...

"България НЕ СМЕЕ да покани Путин, а Ердоган смята да го кани постоянно" - наистина това безумно впечатление си остава. Жалко за глупавите ни и безхарактерни политици. НО: "Най-големият успех е, че след замерянето с претенции и реплики през медиите, сега вече се връщаме на масата на преговорите, всеки със своите мотиви и този канал на диалог трябва да продължи да работи." - това наистина е добре. Само не забравяйте да обяснявате на Турция, че е азиатска държава и мястото й не е в Европа.

Предателите на България, под давлението на САЩ регистрираха Турска партия и я вкараха в парламента да кове българските закони.След това чинно отидоха в Турция и на ниво премиери се извиниха за 3 убити турци през Възродителния процес. Турция 140 г. не се извини за хилядите жени и деца зверски изклани в Батак и Перущица

За турците,а на нас толкова години ЕС решава да се реваншират турците,,за геноцида,а нашите се набутват,за някъкви имоти които са на бъл земя и са ни използвали 500години.А защо само нашите изселници са с ,,двойно гражданство,,просто икономическо съвременно робство

"...че Реджеп Ердоган и Доналд Туск са играли футбол в Полша преди време и са били дузпи, каза още Борисов." Ерго, може да спретнем и едно мачле. При всички положения ще е по ползотворно. Ще стопите малко масчица!

Какви претенции могат да имат турците към България? Тук те са дошли като завоеватели-номади, покорили местното население с жестокост, ненавиждани и нежелани. Повечето от онова, което наричат свои културни паметници са разрушени тракийски светилища и християнски черкви, върху които изградили минарета и ги превърнали в джамии. За да престанат претенциите, трябва тези храмове да възстановени в първоначалния им вид. А политиците задължително да минават през изпит по история, за да пазят националното достойнство.

Мислех че това са думи на някой древен Византиец, а то на българин (вулгарос)

А какво е древен византиец? В многонационалната Византийска империя в определен исторически период е имало и много българи. И не бъркайте древния индоевропейски народ българи с някакви злобни измислици, резултат от нескопосан превод!

Суверенитетът на една държава означава и Достойнство! Борисов трябваше да каже на Ердоган,и то на пресконференцията, че сърцата на всички българи са в Одринска и Беломорска Тракия.Трябваше да му покаже,макар и дипломатично, че подобни изказвания на Ердоган са открит опит за намеса във вътрешните ни работи.За мигрантите - страшен парадокс - САЩ забъркаха войните в Близкия Изток и след провала на политиката им , подхвърлиха "горещия картоф" в пазвата на Европа. Именно фрау Меркел френетично заставаше зад мигрантите, които без критерии, обяви за "бежанци". Така самите германци дадоха тлъст коз в ръцете на Ердоган - огромен брой мигранти.И сега ще му плащаме за това, което Меркел надроби. А американците, те къде са ?? Друго обаче ми прави впечатление, и се чудя...На какво основание Турция навлезе с армия в територията на суверенна държава?? Къде е изобщо ООН?? Хора, това е погазване на международното право - открай време, Турция си влизаше в Ирак както си иска. Сега пък почна да завоюва градове в Сирия.В този пъзел се чудя къде е товарищ Путин?? И си давам отговор, че войните са само интереси.Добре де, руснаците са загрижени за сирийския народ и кюрдите. След като турците нагазиха там, защо Путин не ги удари?? Какво ще стане обаче, с икономически проекти и интереси? До тук с благородните войни.По-ме притеснява това, че ако в обозримо бъдеще се стигне до военна инвазия на комшиите, никой няма да си мръдне пръста за нас. А хората, които унищожиха армията ни са си на свобода.Морално "чисти и неопетнени". Че и акъл дават...

Освен Турция, незаконна окупация на Сирия прави и САЩ, която въоръжава бандити и завзема територии, като и нанася удари върху армията на суверенната държава!

те може би имат претенции, ние си искаме своето и това не са претенции а основателни искания

вкараха си по един автогол

Нерешените въпроси между България и Турция се неглижират и политиците си заравят главите в пясъка. Още не са уредени пенсиите на изселниците в Турция. Тук се дискутира, дали някой ги е карал да се изселят насила или са се изселили доброволно. Това няма отношение към въпроса. Дори и доброволно изселилите се не губят пенсионните си права. Например, ако някой от САЩ, Англия или др. получи пенсия там и се изсели доброволно, примерно в България, не губи пенсията си! Друг нерешен проблем е възсатовяването на мюсулманските културни паметници на територията на България.

Два пъти ти отговорих, че лъжеш най-безочливо, но не знам защо ми трият коментара. Въпроса с пенсиите на изселниците е решен! Взима се трудовия им стаж в България и се прибавя към този в Турция. Затова се пенсионират на 45-50 години, а не както в БГ на 65 г. И с българския си паспорт обикалят безвизово из цяла Европа, работят където искат и ползват всички блага на ЕС.

Подменяш истината! Помня, че имаше тайни организации, които подтикваха хората с турско мислене /подчертавам го, защото много от тях не са турци/ да се изселват. "Бедни, онеправдани, лишени от права и свободи" изкупуваха цели магазини, та в някои градове се принудиха да излизат в принудителни ревизии, за да не останат празни складовете. Изнасяха всичко, което могат да натоварят. А колко изучени тук специалисти в различни области подарихме на Турция, да не споменавам. Сега имали претенции, представете си!

Претенциите към водите на България много добре са скрити в изброяваните маловажни такива! Обръщайте внимание и си отвааряйте очите и ушите не на 4, а на 16!!! Ако управляващите наистина позволят на друга държава да държи водния резерв на България - е те тука наистина вече трябва да започне да играе тоягата! Няма такова нещо / суверенна държава, а друга държава да й управлява водите. Това ще е камъчето, което ще обърне колата на този политически ред! На хората вече наистина им писва от такива политици!

Иве, а бе наистина ли не знаеш дали водата тече надолу или нагоре!

Водата на българска територия е българска собственост, ако искаме ще я вкарваме в язовири, ще я отклоняваме към водоеми, ще строим ВЕЦ-ове, ще я насочваме за поливане на земята за селско стопанство или ще я пренасочим към Гърция или към морето. Какви са тия измислени претенции?

Много ясно накъде тече водата. Тогава що ревете, когато Тунджа придойде и има опасност да залее земята край Одрин? Това е, щото тече надолу и не зависи от хората. Господ решава.

Дай боко стенограма а ние сами ще преценим какво си дал и какво си поискал:(((( Празнодумието ти е пошло вече ама с какво да го проумееш...

Ти пък кой беше? Още малко ще поискаш и ключа от апартамента, в който си държа парите, а?

Първо стенограмата от резила на ушатия фатмак, дето руския патриарх го нахока като слугинче счупило стомната!

едно голямо нищо!

Защо ти представяш нашите проблеми, а не ЕС? Макар, че е все същото. Ако перефразираме Сталин: Колко дивизии има ЕС?

Мама му стара ще взема да имигрирам в държава, където нема джендъри, мюсюлмани и на която никой отвън не може да извива ръцете. Какви са претенциите на турците, след като 500 са се разполагали на нашите земи и дори в момента живеят на наши територии?

Коя ли държава отговаря на всички тези условия...

ВИЖТЕ СЕ КАКВО СТЕ БЪЛГАРИ - ТЪПИ ПРОСТИ И СЛЕПИ - ШАНТРОПА СМЕ А НЕ НАЦИЯ В КОЯТО ДАЖЕ ЦИГАНИТЕ С ПОВВЕЧЕ ПРИЛЕГИЙ ОТКОЛКОТО БЪЛГАРИТЕ

Колкото и да ревът червените кратуни и псевдо демократи от Дай България ,Б.Б.-4,5,6.... !!! Нищожества сте ,няма кой да го спре !!!Това което Герб направиха ,всички преди тях взети заедно не са направили за България !!!

И какви са претенциите на туркия? защо не е написано? А иначе покрай топките в грлавата на Бобо, в главите на медиите също се появиха топки. Какво ни интересува, че туск и редджи са били ритнитопковци на младини?

Пенсиите на българомохамеданите от "Възродителния процес"!!! Като че ли някой ги е карал да ходят насила в Турция! Бяха пощурели тогава! България им отвори границите, те си мислеха, че там ги чакат реки от мед и масло... Тръгнаха тогава като аслани, върнаха се като...

НАСИЛА НИ ИЗГОНИХА ПЕДАЛ ТАКЪВ

ТИ НЕ СИ ПРАВ. ТОГАВА ТУРЦИТЕ ГИ ГОНИХА, НАСИЛА, ДА СИ ОТИВАТ. ГОНИХА ПОЧТИ САМО ОБРАЗОВАНИТЕ, КУЛТУРНИТЕ, ТЕЗИ С ОТВОРЕНО СЪЗНАНИЕ, СПЕЦИАЛИСТИТЕ В ВСЯКАКВИ ОБЛАСТИ! ЗАЩОТО ВЪВ ТЯХ БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ВИЖДАХА ЗАПЛАХАТА, И ЗАЩОТО ОТ ДРУГА СТРАНА НА ТУРСКАТА ДЪРЖАВА И ТРЯБВАХА СПЕШНО ТОЧНО ТАКИВА ХОРА - С ПРОФЕСИИ,ИЗУЧЕНИ,ЗНАЕЩИ,МОЖЕЩИ! НАЙ ВАЖНОТО НА ГОТОВО И ВЕДНАГА. Та истината за възродителния процес е много на дълбоко скрита. Все още има хора,коти я знаят,но не искат да я огласят. Велики сили и велики интереси са замесени,а ние сме само отнасящите го.... ! И само се дърлим със това което ни е поднесено за истина!

Ами както много наши си искат пенсиите от слугинажа по запада така и те ако имат необходимия стаж имат право на това независимо къде живеят.. Пощурели бяха ама пак от приказки и подмамване от страна на Турция която не вярваше че Живков ще отвори границите и ще ги пусне да си ходят а се надяваха на метежи в България..

Какъв почитан генерал Борисов! Тъп, посредствен, прост страхливец. Като го гледам и за пожарникар не става, защото ще се уплаши от огъня.

А тиквата дали ще спомене нещо, защо целия демократичен свят нарита миризливите азиатски крепостници на путлер, а ние тук пак се снишаваме и се правим на умрели лисици? Иначе му е хубаво да цоца евро парици, бялата златка да ходи по петзвездни хотели в Париж, ама иначе изпълняват безпрекусловно командите на Масква.

ТОЗИ НЕГОВИ РАБОДАТЕЛИ РАБОТОДАТЕЛИ НИ ПРЕВЪРНАХА - ПАПЛАЧ - СВИНЕ И ЛЪЖЕ ПАТРИОТИ

Ето сега никой няма да ни защити от турците защото без братушките сме само куп ла-на !!! Всичко което имаме е благодарения на тези които ниги наричаме от 1989 врагове - ПСЕТА И ВЪЛЦИ ИЛИ ПРОСТО ПРОСТАЦИ СМЕ - А НЕ НАРОД

Дуспите са най-важни! Тъпанари....

Прекрасна среща! От която се видя ясно, че няма и няма и да има никакъв напредък по нито една точка от претенциите на Турция, и че ЕС категорично отказва да преговаря с Турция за членство в ЕС, за безвизово придвижване на турците в ЕС и всичко останало, което иска Ердоган. Но ние това си го знаем, турците не искат в ЕС, а чисто по ориенталски изнудват ЕС за пари, нищо повече. И заплашват с пускане на бежанци в Европа от война, която самите турци разпалиха в началото. Европа БИ СЛЕДВАЛО ясно да осъзнае колко тежи съюзничеството на Турция и да ЗАЛОЖИ на България, като гранична зона на ЕС с ислямистка Турция. Европа отново гледа тъпо и мълчи! Същата Европа, която чрез митнически споразумения и други врътки направи от Турция икономически и военен гигант.

Срамувам се от този дето се нарича м-р председател. Вместо да е настапателен ,този направо се нас.а. От къде да му дойде самочувствието,от образаванието ли което има,от постигнатото ли,от миналото си ли,направо още повече ни закопава всеки ден.Какви бежанци?Та те са обирани по границата от граничарите на този престъпник и от там по живо по здраво ,кой ,където пожелае. Тъй ще си умрем, опозорени от тези крадци дето се наричат управляващи. България вече е ТРУП. Срамувам се. Няма един свестен от този проклет преход.

Колкото до образованието, Реджепа дори няма и висше образование, но умело притисна цяла Европа.

За 9 години този човек нито веднъж не е защитил българските интереси- нито пред Турция, нито пред Русия, нито пред САЩ, нито пред ЕС. Затова той е удобен за всички тях (затова го и хвалят), но е вреден за България.

"дипломатическата стратегия" на "водещия политик на Балканите", срещу мегаломана от Анкара!?"Стратегия", която мегаломана с лекота отби и вече не можеш се оправи с него!?На исканията на българската държава, за ужасяващия геноцид през 1913 година, той ще ти каже, че Възродителния процес е много страшен и българската държава трябва да плаща цена за него, а също и за пенсиите!Естествено цена, която мегаломана ще определи! Ако му кажеш, че те ти дължат 10 милиарда обезщетения за геноцида примерно, той ти казва, че ти пък му дължиш на него 20 милиарда за неща, които той е решил, че иска да му се платят!?Не знам, кой го е учил на дипломация "водещия политик", ама некадърник до некадърника мила моя майно льо, в тази нашата пуста, все непрокопсала държавица!

И понеже са играли футбол Ердоган ще си го премести в другия клачол, ама само топките.

Не те ли е срам, Бойко? Че си се бил насл е ясно, ама и да разказваш подробности за това, така, че всички да го разберат... Не ти ли е унизително? 1. Благодарил си на Ердоган за липсата на емигрантски натиск? Ти тъп ли си? Първо- емигранти си минават през България като разграден двор. Второ- дори да е намалял натиска- нали за това Европа плаща милиарди на Турция за това? Даваш му козове за да си поиска още ли? 2. Ердоган имал претенции за т.нар. "възродителен процес", когато на недоволните им се предостави опция да направят каквото решат и да напуснат ако не се идентифицират с България. Не е имало геноцид както спрямо нашите изселници от Тракия, не е имало гонения и извращения. Освен това, никой не им е конфискувал имотите и имуществото. Ти, от друга страна, я си подхвърлил някакъв намек за тракийските изселници, я не. И още: Турция имала претенции за мюфтийски имоти? Кво по дялите е това сега? За управлението на водите?!?! Кви са тези глупости? Че и добре си си водил записки, нищо не си пропуснал от претенциите на онзи. Жалък си Бойко. Никакъв опит не си направил да постигнеш нещо. Не казвам, че щеше да успееш при този изключително нагъл и нахален противник (да, противник, а не партньор), но можеше да пробваш.

Е. Йончева ходи по границата и брои дупките и те се "запушват"?

БОИКО Е СЪЩО КАТО БАДУРА ОТ ШОФОР ПОЛИТИК НЕ СТАВА - НО А НИЕ ЗАКАКВО СМЕ - НИЕ СМЕ - ПРОСТИ ЦИГАНИ

Цялата тупордия на бай хой беше да си направи пиар акция! Резултат никакъв! Пиха по един шербет и се разотидоха. Но бай хой отново се изяви като световен "политик"! Тия неща ги умее!

В този ред на мисли, ББ трепереше до последно дали неговия Тайпи ще дойде. Добре, че поне дойде, иначе ПиАра му тотално отиваше на кино. А Алекс Алексиев (по бТВ) им го каза директно - файда от тази среща ЙОК, ЧОК ЙОК!

Бий за да те уважават ! Това е отправната позиция в политиката от както съществува човечеството !

То ако ставаше само с бой, сега щяхме да се бием с ЛЪКОВЕ и стрели!?

Браво на Бойко Борисов за организацията /като изключим превода разбира се/. Моето впечатление че Б.Б се справи добре като домакин, Ердоган показа класа и култура на голям политик, Туск и Юнкер изглеждаха жалки смотаняци.

че Доналд Туск беше на срещата,а не Доналд Тръмп???

резняците пак изработиха тъпите ганювци- с две ръце ще компенсират частни имоти на разни неизвестни селяндури, те ще ги продадат кон за кокошка да си ремонтират партамента,а в същото време ще получат държавни вакъфски и мюфтийски имоти с ясен нотариален акт в градските центрове за строителство на джамии!

Бойко поставил пред Ердоган нашите пренеции, но той щял да си помисли, защото и той имал претенции, и след създаване на комисии, които да преговарят, чак юни, юли може да има развитие. Дотогава всичко ще е забравено. Желязото се кове горещо!

Ердоган доказа, че с твърд тон, в прав текст си поиска всичко, което беше решил, скара се на ЕС, че го държат пред вратата, поиска си пари, и изобщо той ръководеше срещата, а другите се съгласяваха с него отстъпчиво. Показа, че е фактор и може да прави каквото си иска. А ние къде сме в схемата?

Къде сме в схемата ли ?! На вратата ! А дузпите бие Ердоган !

излагация за домакините като организация. Първия гаф направи самия Борисов като обърка Донал Туск с Доналд Тръмп.Превода който беше осигурен беше пълен провал, и ако така се превежда и на евро лидерите...и на гостите на евро председтелството ....нямам думи. Барисов допусна само три въпроса да бъдат зададени от международните журналисти...и прекрати пресконференциятапод предлог че някой ще си замива. Единия въпрос беше на БНТ-Ирина Цонева,втория на турски журналист... който за жалост не се чу зарадинеспособността на преводачите да го преведат..и третия на Ройтерс. Толкова си можем.

.

Господа предлагам да изберем Бате Бойко за главен ибрикчия на Ердоган.

Няма смисъл, тъй като той вече има дългогодишен "успешен" стаж на същата тази длъжност.

Ииии според мен...страхливия Бойко..едва ли е поставил претенциите ни пред турчина..реброом..!?А.. това го споменава ,колкото да удовлетвори исканията на всички нас и на своите в коалицията ..-патриотарите..,да поуспокои топката....!?

подмивайте жълтото , нищо че смърди

И ОНЯ СДУХАН АНГЛИЧАНИН СЛЕД СРЕЩАТА С ХИТЛЕР ,КАЗАЛ ВРЪЩАЙКИ СЕ В АНГЛИЯ-НОСЯ ВИ МИР...

Голям МОШЕНИК И ЛЪЖЕЦ

ЗАПИСИ! Аз на тоя НЕ ВЯРВАМ!Това че му е шушукал на ухо не върши работа , от мънкащ пълководец нямаме нужда!

Срам българи! Призовават ни да благодарим на Турция , че ни пази границите! Плюят ни в лицата! Поругават паметта на българските войни! Ние просто и тъпо гледаме. Срам за всички нас!

Червените недобити отрепки на драскотещия без гащи -таско ахмака пак безчинстват в евронатовска България по госзаказе из маскве!

Верно само за поднасяне на шербет става ..

Абсолютен продажник.

Интересно какви претенции може да има Турция?! През 13 век България е завладяна при война от Османската империя и 5 века са си правили каквото искат с местното население!!!Трябва да си гьонсурат/по тяхному/ за да имаш претенции!!!!

vasil

Българските земи са завладени към края на ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ,при ПОРЕДИЦА от военни походи на османците.

Лошо впечатление създадоха абсолютно неподготвените преводачи. Явно това ни е една от многото големи беди в политиката. С такива преводачи не само се загубваш в превода, а и има сериозен риск от тежки проблеми. Снощи това правеше отвратително впечатление и е свръх спешно тези некадърници да се сменят веднага.