Външно министерство с коментар за обрата във френското предложение

Действията на българските институции не могат да излизат извън рамката, създадена с решението на 47- ото НС във връзка с разширяването на ЕС и процеса на преговори на РСМ, уточниха оттам

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"България може да има каквато си иска за позиция за македонският език, но това не е позиция, приета и от Европейския съюз заяви Буяр Османи. По думите му въпросът с македонският език е решен и всички лъжи, свързани с него трябва да бъде развенчани." Значи Буяр Османи ни е нарекъл лъжци... Интересно как е реагирало МВнР на това?

Киро и кокорчо за гърмене сте вие....

Някой въобще прочете ли някъде какво точно е френското предложение и какво нашите дупетати са подкрепили? Защото нищо конкретно никъде не се казва, а макетата се фалят, дека франсетата им напраяле по-добро предложение.

Всички които гласуваха за отпадане на ветото трябва да да бъдат съдени за измяна, като народни предатели.

Абе какво има да му се мисли бе.... Когато сме ратифицирали френското предложение то е било 1, ако след това има промяна, то тя не е приета от нашето НС.... Какво излиза в момента - ние приемаме един текст на един .. условно договор, макетата приемат друг текст на този договор и после договора е приет.... ами не става така.... В момента ще имаме два еднстранно подписани договора и никой от тях не е действащ! Да си гледат работата!

Айде стига с тоя език. Факт е че македонски език съществува. Достатъчно е да се признае че е създаден през двадесети век.

Имам френски телефон "Вики"който има меню на "македонски"но на Български няма.Всеки сам си решава за Френските свирки.

Ех Кирчо...ех Кирчо защо баща ти не те е хвърлил на майка ти в устата!

Искам да видя обесени политици в България.

Искаш ти…

A AЗ ЗАСТРЕЛЯНИ КАТО КУЧЕТА ЗАЩОТО ТЕ ТОВА ЗАСЛУЖАВАТ ДАЖЕ СРАВНЕНИЕТО С КУЧЕ Е ДОСТА ХУБАВО ЗА ТЯХ ЗАЩОТО КУЧЕТО Е ПРЕДАНО ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ А ТЕ ЗА ИЗЛАМНИЦИ ВСИЧКИТЕ СМЪРТ НА ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ КОИТО ПРЕДАДОХА БЪЛГАРИЯ ...

френското предложение, както и промяната по него? Защото, някакси нямам вече вяра на приказките от 1001 нощ на правителството в отставка....

Пак Франция ни го вкара из отзадзе, по мето Шеварднадзе

До киро боклука?!!! Киро,за тези ти безсрамни действия протия БЪЛГАРИЯ,ще получиш много лошо наказание от Бог!!!! После да ме се сърдиш на някого!!!

е описана от Петко Р. Славейков още през март 1877 г.: "Немци, френци, англичани наши са враждебници, дружни с нашите тирани, наши са изедници. Спекуланти са омразни - интерес им покажи, че да виж дела проказни и чифутски в тях лъжи."

Вече съм дърта и повяхнала ама още ми се е§е. Давам си гз@ на всеки ако ще и македонец да е. Въртя дудуци безплатно на всички евродепУтати

МИСЛИ ЗА ШАЙКАТА !!!! Не смятах че мога да го кажа,ДАНО се провалите и децата ви също и внуци да нямате!!!!!!!!!!!!!!

Браво Колега напълно съм съгласен и те поздравявам . Питам се какво да правим със ШАЙКАТА която на всяка цена желае да управлява БЪЛГАРИЯ в неин ущърб.????!!!! ----------------------------------------------------------------------- 2022-07-02 17:35:32 ???? (нерегистриран) На 24.06.2022г- една шайка родоостъпници,плюха на всичко българско в измислената БЮРМ ,носете проклятието на предците ни- дали живота си за кърваво парче земя,от нашата майка България! Жалко за Самуил,за братя Миладинови,за Гоце,за Даме ,за Менча Кърличева,за Спаска Митрова! Плачи Българии!

Тези добре ли са?! Ако има промяна, трябва пак да мине през народното събрание!!! Ей лъжци!!!

На 24.06.2022г- една шайка родоостъпници,плюха на всичко българско в измислената БЮРМ ,носете проклятието на предците ни- дали живота си за кърваво парче земя,от нашата майка България! Жалко за Самуил,за братя Миладинови,за Гоце,за Даме ,за Менча Кърличева,за Спаска Митрова! Плачи Българии!

Колко сложно обясненено, че Франция “съюзника ни” ПРЕЕБА! Хахаха -ПП Киро, Ленчето и ококорената катерица от ледена епоха ни продадоха! -ГЕРБ с Борисов простака ни продадоха и предадоха -Румен великия пилот на руски таралясници ни продаде и предаде! СЕГА ЯСНО ЛИ ВИ СТАНА КАК НИ ПРЕДОХА 240 глупака от бг парламента?

Само една корекция - глупаците сме ние, че търпим тази измет

Съгласен!

Да точно така е време е да грабват калашниците

Да грабваме

170 предатели от ПП, ГЕРБ, ДБ и ДПС. Възраждане и ИТН гласуваха твърдо "против", а БСП гласува "въздържал се" и 4души "против".

Само малко им отпуснахме юздата И веднага надигнаха глави Нямало да можем да им се месим в откраднатата история Езика македонски щял официален да стане и тн И тн. Нашите да внимават с балканците.Европа не ги познава Но ние би трябвало да ги познаваме Мошеници неблагодарни и тарикати от класа са.Тях трябва да ги държиш из късо и да ги владееш и научиш да имат страх и респект от теб.Не го ли направиш при първата възможно с ще те заколят Тези нещастници до вчера се молиха и бяха смирени като овчици.Французите им дадоха малко кураж с това предложение И веднага надигнаха глави.Представете си какво ще стане ако станат пълноправни членове на ЕС.

Може и да станат някога. Но тогава вече въобще няма да има такова животно като ЕС, тоест ще си челнуват в съюз само със себе си:)))

ЕС ще има Но Западни балкани вътре е утопично!!

ЕС може да има, но до кога СМ ще съществува? Сега 25% албанци ги командват, а после?

Вече май са повече от 30%, даже отиват към 40%

Слушах вчера коментара на френската посланичка у нас, как се обясняваше, че - да, наистина имало ново коригирано предложение, но то било "с незначителни и несъществени" по нейни думи промени. И как било трябвало да го подпишем БЕЗ да се подлага на ново разглеждане и гласуване в НС. От това обаче възникват две хипотези: 1. Всеки с базови познания по право е наясно, че промени, за които ответната страна твърди, че са "технически, несъществени, незначителни", обикновено засягат фундаментално целият смисъл на договора, и го обръщат на 180 градуса от първоначалната позиция. и 2. Всяка промяна, направена в последния момент, се прави именно с цел, да се вкарат неизгодни за едната страна клаузи и условия, които не са били предмет на обсъждане до момента в преговорния процес, и за които вече е било взето решение и принципна позиция. Отделно от това, всяка промяна направена след вече подписано споразумение/договор, не е правнорелевантна, и е без правна сила за подписалите страни. Именно затова френския парцал вчера се мъчеше да ни убеди да подпишем пак договора с измененията БЕЗ да се разглежда и гласува отново в Народното събрание - за да могат да вмъкнат и минат незабелязано тези уж дребни, но съществени промени, които с 99.99% сигурност са в ущърб на българската позиция по базовите пунктове и "червени линии" в предния вариант. Ако пък ние не подпишем новото предложение, но макетата подпишат само него, то цялото т.нар. "френско предложение" би било един голям правен нонсенс с два различни варианта на един договор.

Прислугата се използува ,но се уважава.Толкова за еврогейскота коректност ,честност,мъжка дума.Чест и коректност от френски президент ,та това е оксиморон.Разбира се всички родни предатели са били на ясно с процесите и какво ще се случи,та една магистрална про-титутка има по голяма част и достойнство от българското правителство, защото тя търгува сама със своето тяло , а тези продават цяла държава ,при това ,не живеят в нея.Все едно си нямаме тук на място ,та трябваше да внасяма от чужбина

Ама голям вой се надигна тука... Няма ли кой да го обясни по-разбираемо: скопските сърбомани, които сега са на власт, търсят начин да представят пред масово обработената в сърбомански дух македонистка тълпа своята капитулация като победа, защото иначе сърбоманите на Груйо и Мицко ще ги свалят от власт с обвинението, че тайно са се договорили за ,,бугаризация" на измислената СРМ. Османи -- понеже е шиптар и не се вълнува от македонистките глупости -- им го каза направо: ,,Това е последният влак за ЕС." Не го ли хванат, се прехвърлят на перона за Белград и Москва.

Скоро на перона за Русия ще се прехвърлят и други "прозападни" и "либерално-европейски" държави. Но още не го знаят. След 6 месеца, като си отворят хладилниците, и ги видят празни. Всъщност и хладилници няма да има, защото няма да имат електричество.

Нищо не разбрах. Загрижени сме за процесите в съседна държава . А за нашите искания, ?

На това му се вика "гениален" ход - даваш на всеки различно предложение, подписват си ги, гласуват си ги и всички са доволни! А после да се оправят както искат. Но защо ли ми се струва, че македонската версия ще е официалната и България пак остава прецакана ...

Гениално е за някой селски интригант, обаче, не и за голямата политика!

Ако Макрон е променил френското предложение, това не обезсилва ли уважаемата рамка и не налага ли НС да я прегледа и евентуално да я ревизира, ако не е фатално променена (когато пък да я отсвири)?

Дългочаканата газ ще е 30% от нуждите. Лена да каже откъде ще дойде останалата газ. А в Чирен са само 34% докато в другите страни резервите са над 60% запълнени...Млъквай или бягай около МС да не те хванат от Възраждане или ВМРО че не знаеш нито френски, нито македонски...

се е подписал под това изявление на Външно?

Как ли ще гледат милите ни депутатчета ако македонците отхвърлят французкото предложение. Ще пада смях.

Альоо, бугарите. Чакахте ракета от Путин а долете уй от Макрон. Хахахаха

па ти виде уй у тоа, бе?

Дрън-дрън ерина...Пуснахте и македонския език на който официално ще ни плюят в ЕП, ЕК, НАТО и през граничната бразда ! Ходете оплюти да ви се смеят по света...

Сега реакцията на нашите институции ще определи дали сме псунали и какво сме пуснали. Няма ли поне един номален депутъат в това НС, който да вкара гласуване относно промените в предложението? С какво се знаиамват тези комисии? И кой всъщност представлява Външно в наши дни? Май не е Генчовска.....

Как кой Сорос бе! Сина му александър Сорос е в Македония бе ! Затова е този вой! Да задоволим поредния евреин!

Трябва да се събудим, да се надигнем и ясно да покажем не само на Европа но и на света че ние сме хилядолетна страна дала много на света и народа няма да отстъпи всичко това независимо колко е платено на предателите,

По-добре съседите да не гласуват това предложение. След като им е казано, че то отхвърля всички исторически теми и признава измисления македонски език. А в същото време нито обществото, нито държавата България ще признаят подобна дивотия. Излъганите македонски очаквания ще бъдат само извор на ново напрежение. Цялата работа с това предложение е аматьорски претупана и надменно недогледана. И защо н ие този двусмислен текст и то променен постфактум? По-добре да им бяхме вдигнали ветото без да гласуваме този текст. с уговорката, че в процеса на преговорите ще се разбираме за спорните въпроси, отколкото да създадем впечатление, че сме обещани невзъможното за обещаване! Гласуването на 24.06 у нас беше катастрофа и всички замесени в него се опозориха тотално.

Не трябва да ни интересува какво ще гласуван северномокетата. Трябва ние да бойкотират новия документ /с измененията/

Гаранция Франция! Аз нали Ви казах! Тия само за свирки ги бива

Институцията приела френското предложение е НС. Съответно отговорът трябва да дойде от НС. На македонците им казват, че предложението е драматично променено, на българите казват, че няма ниаквка промяна - общо взето ни третират като деца-дебилчета. Промените трябва да бъдат разгледани от НС. И ако се налага да се гласува декларация, която да добави яснота към ситуацията. Или ше чакате всичк ода премине и да бъдем предстяавени пред свърпшен факт като общество , а депутатите да получат така желаното от тях уволнение?

Депутатите гласуваха без да са чели предложението. А тези, които са го чели не са разбрали какво пише. А са гласували, защото Кирчо им каза, че било най-доброто за България. Пък сега Кирчо го няма, ама решението е в сила. И те така.

Но формално погледнато - новото предложение не е гласувано и НС трябва да се изкаже и по него. Останалото би било правно-администратичен абсурд!

гаранция франция -америка плаща -на кирчо и кокорчо - завършили хаааааарвард -бо кулуци долни - трябва да се забрани на хора които не са живяли в България последните десет години да гласуват

Харвард? ... дрън-дрън ... някакъв вечерен онлайн курс с табелка ... Боклуци!

А тия ни управляват,,само заеми иприсвояване,,а сега и като дойдат и от Ес,яко ,,усвоПРИСВОЯВАНЕ,,Новите 800дни и после ,,дим да ме няма,,

Ни пречука,гаранция Франция.Но се намериха едни които уж се борят с корупцията,това им беше преоритет,а не ужасната инфлация и обедняването.Уроди ни уоравляват

...престанете да ровите, всичко е решено, било каквото било, няма връщане назад....

Гласуваното в НС предложение вече не съществува и ние не сме се изказвали по новото преложение.

Да се изгонят и 70 френски слуьители

Ще приемем и коригираното предложение на ЕС и Франция към РСМ. Просто чакаме РСМ да го одобри и ние ще го одобрим независимо колко лошо и нескопосано е това предложение и въпреки всичките негативи за България. Затова се чака само РСМ да го одобри, за нашите политици всичко е уговорено и ще го одобрят без дори да го прочетат и представят на хората какво пише в това предложение със всички съпътстващи го документи.

Щели били да се отразят негативно на процесите в съседната държава? Моля?!! Вие тях ли защитавате и сте се загрижили? Какво ни интересуват техните процеди? Имаме съмнения за предателство, никой не ги разсейва от вас, протестираме. Точка. Като ви е грижа РСМ- изчезвайте там.

За пореден път изразът "Гаранция - Франция" се прояви. За да вярваш на Макрон и ЕС трябва да си много глупав

Прочетох този отговор, но всъщност няма отговор. От 10 реда в тоговора на външно разбира само, че те не могат да ни кажат това и не могат да ни кажат онова, ами нямаше нужда да се прави това изявление от вуншно, в което разбираме,ч е те нмогат нищо да ни кажат, за да не нарушат интересите на РСМ - такива прости п.тки явно не са само от Кърджали.

То беше ясно, че ще клекнем и че след това ще ни извъртят номер

абе аз нали ви казах, че на педераси, евреи, педофили и най-вече комбинацията от тия трите, а именно макрон не може да се верва... ама вие ще си изберете и опуления педераст за премиер, след като избрахте бустрирания потни-фатмак, дето вдига ефките,е, и някои други, изчезнали самолети в бащинията на хазарската мафия. франсетата нахакаха ли ви го до ушите. всеки се ебава с българите, дето бог бил българин, все-ки тъп педераст! и всичко е за онез тридесевт сребърника, за които същите педерасти предадоха Христа си... хахахахааа а да, дъската ми хлопа и от пролуката струи светлина! която осветява ебалниците, педофили и психопати на ключови позиции! но, както и да е. ще ви гледам сеира докат се удавите в собствените си, изсрани говна, "демократи" имате ли още пари? хвърляжте ги в несъществуващата веч украина. гууд лък, и тенкю баби. Бог с нас

Леля Асена на новото правителство ще дойде с рокля с гол гръб ! Нали ще става министър председател!

Нищо не разбрах от тази позиция на външното ни министерство. Но всичко е ясно - нашето народно събрание гласува едно предложение, след което то се подменя по най- циничен начин от французите в ущърб на България и изпълнявайки желанията на боклуците от рсм, а се приема че ние вече сме го подкрепили с това гласуване. Къде е сега ББ да се изпъчи и да каже, че безрезервно вярна на ЕС, Франция и Макрон.

Всъщност всичко сте разбрали :) За жалост...

Казано на разбираем едик: Самуил вече не е български цар. Всичко продадохме за някой друг долар, даже и историята.

Външно, а да информирате хората, които си плащат заплатите, какво е гласувано от нашия парламент и какво е променено. И как така, България се съгласява с едно предложение, а сега трябва да даде съгласие за нещо, което въобще не е приемала. Външно, след като не казва, какво точно се случва, означава, че крие от нас. Това що за идиотия е, съгласили сме се с определени текстове, които дори не са добри за на, а сега още по-лоши. Това е безумие. Трябва да се оттегли и това съгласие и без това и от него няма особен смисъл. Да си прахосваме история и всичко, щото Макарон искал да блесне в Европа. Ма какво ни дреме Макарон какво искал, да не сме му колония. Не ни стигат американските окупатори, сега и тия.

Няма никаква поправка във френското предложение. Този шум е за вътрешна употреба в РСМ. Техните политици се опитват да прокарат предложението и си измислят неща за пред местната публика. В случая нашите просто трябва да мълчат. Това е.

Това макрон ли ти го каза или си чел поправките

Баш си требе да си мълчиш Какаду

Вижте статията за подробности: Павле Траянов: Ще настояваме България да признае македонско малцинство Изключително важно е приемането на историята до 1948г . Ако това не се закрепи, то автоматически сърбите в Македония ще почнат да искат признаване на македонско малцинство. Същото е и за езика. Създаден изкуствено 1948г. За всичко има достатъчно доказателства. И да имаш всичко и да мълчиш и да загубиш, това престъпление спрямо България. Аз не бих се наел да направя такова, на какъвто и пост да съм. Тези позиции в управлението, винаги са временни. По един или друг начин, ще ги освободят. Но позора, дето ще си лепнат, ще е за винаги. Както и този велик ЕС. Ще го има най-много още няколко години, щото вече взе да се изражда в диктатура. Но България и историята ни ще си остане. Освен ако някой не иска да остане в българската история , каквато убийствена и позорна следа остави Кирил Петков