Спасители: Има опасно вълнение и големи вълни в морето

Спасителите по Южното Черноморие предупреждават за опасно вълнение, като вълните достигат до един метър. От Центъра обаче успокоиха, че всичко е нормално.

Обратно в новината

Коментари - Спасители: Има опасно вълнение и големи вълни в морето | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо бъркаш мутрите със софиянците? Какво ще правят софиянци в Слънчев бряг?

Днес на Градина вълните не бяха големи и водата не е черна и срашна...

По преображение 6ти Август +/- 2-3 дни времето се обръща и винаги има вълни . Лятото бавно си отива, денят намалява за сметка на нощта. Посейдон взима жертви, удавници...

Е те тея не са софиянци

Какъв лнян цвят има това море..;.

Да ми пикам на Лугана и на СЕЛЯНИТЕ ПРОСТИ.Немали вече кво да пишите ве мишки непоръбени ами с морето се хванахте.ВСИЧКО КОЕТО Е НА 20 КИЛОМЕТРА ОТ МОРЕТО Е ПРОВИНЦИЯ

Море е, вълни ще има. В банята във ваната няма.

Кой Център съобщава и какво е "луган" и защо "обръщането на луган" е "най-страшното"????? Крайно неясна, леко заплашителна дописка, в края на която се съобщава, че всъщност всичко е нормално!!!

СОЛОГАН и мъртво вълнение са различни неща, като и баловете и метрите а такъв термин ЛОГАН като цяло няма. Също така информацията в статията е грешна и като цяло по-добре модератора да изтрие ""новината", че стават за боза.

Сологан е турската дума за единия вид мъртво вълнение. Наричат го "мека вълна", защото в тихо време има такава мъртва вълна.

Това е коментарът на "шматка": "Водата е зелена тъмна и страшна.Това може да го каже само див селянин море не видял" А вий, що го скрихте. Някой да не се припозна в дивия селянин?

Много точен коментар е направил потребителя ШМАТКА. Лошото обаче е че въпросните лица, които шматка посочва са с кетапи за спасители по морето, сещаш ли се.

Ох! Аз са притесних да не са по полето.

Оценката на вълнението на морето се прави по 9-бална скала. Вълни от 1,25 до 2,50 м. отговарят на 4 бала, което е умерено вълнение. Вълни от 2,5 до 4 м. са при 5 бала - неспокойно море. И така нагоре по скалата!

И колкой висока тъз скалА, да стигни морето девет бали, че да я залей?

Аз

За пръв път на море: - Малиий... Глей шо вода, шо нещо... - Смятай да беше ракия... - А... Чи колкой то, бе...

КВО НИ ПУКА НА НАС В ДЕТРОЙТА ЧЕ ЩЕ СЕ ИЗДАВЯТ НЯКАКВИ СОФИЙСКИ ПРИМАТИ ?

Пич, по морето има основно руснаци :) Не го пожелавай :) Софиянци сме по гръцко :)

Ти луд ли си софиянци им е скъпо тука бягат по румъния, гърция. Тука са само онея стопаджийките от софия и златотърсачките, основно чужденци.

murena

"ветровите вълни се свързват в една обща дълга вълна и ще го обърне на ЛУГАН, което е най-страшното" Сологан се казва тази вълна.

Може на някой от крайморските диалекти, да е луган вълната. Или пък журналистка да е чула - недочула... Друг е въпросът, че въпросните вълни изобщо не са резултат на свързването на ветровите вълни, ама чак такива подробности да изискваме от хора, които си мислят, че 1 бал е равен на 1 м. :))))

Може, но не може. Думата е сологан, и е на турски, и на български е мъртво вълнение. Което ще се получи след като спре вятъра. А вълни по 4 метра край бг има само в главите на журналистите-некадърници.

При сологана морето изглежда доста спокойно. Няма ги тези ветрови вълни, когато цялото море е на хармоника. Морето е гладко, а вълната по- мазна, полегата.Отдалеч ако погледнеш изглежда, че морето е спокойно, а реално когато го приближите започва голяма вълна

Не лъжете хората. Под 2 метра ще са.

4 метрови вълни по нашето крайбрежие, ще отнесат не само чадърите, шезлонгите, спасителните кули и заведенията, но и пясъка по повечето наши плажове.

Преде три години вълните заляха капаните и жп линията бургас поморие

Дреме ми на косматия ако ще и 10 метрови вълни да има!!!! Аз съм си у къшти!!!! До там колкот и да дуа нема да докара водорасли!!!!! Муахахахахахахахахахахахахахахаха

Типичен Ганьо

Това хубаво време у къщи?!!! Ти не си добре!

Аз

И вода има в морето... Пълно с вода, бе... Чак догоре!

Глупаци, 4 - ри метрови вълни или 4 - ри бала ??? Уточнете го това бе мамичката Ви тъпа да еба !!!

Защо искате това от журналистите, това е непосилно мозъчно усилие за тях. Не бъдете толкова жесток !

Е, те баш от такива като теб дето мамичаката им туй-онуй, са се навъдили тез неграмотни журналя, я!

СФетле, ти спУкойни кОроти ли прИТпУчитЪЖ? Браво! МУмичетата на тФоИАта вАзрЪЗт прИТпУчитЪТ шумни вЪканции с дискУтеки, барове с многУ еФтина пиАчка и диФ секс.

на 2з сам,но сам премлада и пуради това опстуятелството избягвам корорти вав бг...притполага по-спокоини дистиназиите като каорле,бибиони,и градо,но там е супер потходящо за един спукоен корорт. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Е-е-е, скрийте я тая, де!!!

Кво ти пука в тая жега!

E, не! Това не може да е истина!?!

Това е заради земетресението в Мариупол, което стана вчера.

Бе, хора, имате ли идея какво са 4 метра - какви ги пишете тука!?!?!

Какво е "луган"? Благодаря!

Последно, 4 метрови или 4-5 бала ще са вълните? :)))))

За профитата от Ир.беге това е едно и също.

Не си ли гледал филма "Кит"? Там новината прави от цацата кит, та и тук май така ще се окаже. Сутринта по Нова ТВ и те така почнаха - с вълни от 1 м., 1 и половина , та до 2. Тук и сега са вече 4.

Значи, много ме е яд като се заяждате с нашите "гениални" жорнализки или куреспонденки...Ся, кво толкоз - то било 3-4 бала, те казали 3-4 метра...ами то в журналистическия на такива неща не учат. Някой казват, че имало нещо , което се казва обща култура и което спасявало журналистите от това да пишат простотии и нелепици в репортажите си, ама ....

значи се задава ФЕКАЛНО ЦУНАМИ по Лайноморието ;))

Август винаги има жертви в нашето море...Ние се разглезихме със спокойното и безопасно море в Гърция и Турция. Чак сега след 8 години почивки извън България разбирам, защо се давят чужденците. Много е опасно нашето море и трябва да се спазват всички препоръки на спасителите, дори и повече....Дано няма жертви!

Това е най-верният коментар. Затова и ние с малки деца прдпочитаме Бяло море. Хем здрави се връщат, а май ще се окаже и по-евтино по плажа.

Страшна новина, нямаше да мога да спя от притеснение какъв е флага на плажовете в Бургас.

Защо се обаждаш тогава?

Ухааа, добре, че си взех бодиборда :)

Бодиборда е хубаво нещо! Особено, ако използвате и въженцето, което се връзва през раменете - така трупа няма да се загуби и ще бъде лесно и бързо изваден ;)) Напомням специално за всички дрифтъри и рейсъри - червеният флаг на спасителите е знак да влезете във водата след задължителна употреба на алкохол и обилна мазна храна.

Те така или иначе, не посещават охраняеми плажове, та иронията е напълно излишна.

Алкохол и дрога моля....Вече са по модерни!

d4

иронията Ви е неуместна. спасителите вършат онова, което условията позволяват. с морето шега не бива. който си мисли, че ще го изами-жестоко се лъже. четири бала не са за подценяване, уважаема!