В Рияд Си предложи на страните от Залива да използват Шанхайската борса за нефт и газ и юана

Сътрудничество в енергетиката, финансите и инвестициите, иновациите и новите технологии, аерокосмическия сектор, културата - това оферира на арабските лидери китайският президент

Обратно в новината

Коментари - В Рияд Си предложи на страните от Залива да използват Шанхайската борса за нефт и газ и юана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В срещата участва и емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани, чиято страна в момента е домакин на Световното първенство по футбол Само дето световното свърши пред няколко дена А в друга статия го закрихте преди да е почнал финала Ква медия сте?

Нещастниците които злорадстват по направление на Еворопа е все едно към България да злоратстват? Еь, как мечтая всички нещастници защитници на съветския съюз да се мобилизират и да отидат да щурмуват Бахмут..... Само тогава ще можем да си развием модерна и просперираща европейска България. Мисля че бях ясен ;)

Ехххх...Саше!!! Ти , колко си умен!!!

Китай си осигурява алтернативи на руския газ и петрол, обаче това било лошо за американците:)))) Защото ако китайците спят да купуват руски петрол и газ-американците ще фалират:))))))))

Смешков, ако Китай спрат да купуват руски нефт и газ, Русия ще фалира, а не САЩ. Пари за пенсии няма да имат в Русия и тогава джуджето ще забегне към Аржентин, като нацистките военнопрестъпници.

А Рияд ще му пращат удавените си остатъци от петрол.

Налазиха да защитават памперса пълен

Хайде, още един удар по хартиения долар... Кеф!

Платените руски тролове продължават да си мислят, че когато китай печели печели и русия:)))))) Вашата русия всеки ден все повече и повече се превръща във васал на китай. Пък китайците си гледат собствения интерес и не се хвърлят срещу целия свят само и само за да задоволят болните си амбиции, както прави путин. Тя не е резултат от всичко това ще е-русия ще бъде на нивото на едни роби копаещи ресурси за китай. И ще зависите изцяло от милостта и доставките от китай.

Ti naistina si smeshen i jalak

А???

Китай не е съюзник на русия. И не са признали референдума на путин.

Важното е Америка да загуби)))хахаха))))

Хората чертаят нов световен ред, а България отново е в лагера на губещите. Не може да сме толкова глупави?

В така наречения от теб нов световен ред русия е в ролята си на крепостен селянин

Крепостен селянин си ти, дже не искт да те приизнят з външна границ на "клуба на богтите" :))) Тъпак!

Значи аз съм крепостен селяни защото не пиша платени коментари като тебе? Я кажи тогава каква е ползата на русия от сближаването на китай и арабските държави и спирането за необходимост от използване на руски нефт и газ????? И второ-кои са съюзниците на русия дето признаха референдума на путин????

Шеих Тамим бин Хамад Ал Тани Урсула и САЩ да ми ги фани!

Какви хова са това. Не стига, че не зачитат евроатлантическите ЛБГТ ценности, ами и с долари не искат да си имат работа. Това е нечуван!

Си Джинпин го тури на Ва Шин Гтон

СА, Китай, Русия, Индия, Иран!!!!!! Хаха ЕС ще го духа яко!!!!

Алжир, Турция. Общо взето около 25 процента от световната икономика.

И ти си щастлив понеже не живееш в Европа ли?

Китай прие политика за сближаване със запад. Индия публично съди военните престъпления на русия. Ердоган публично заяви че русия трябва да напусне окупираните територии. Какво казваше платен руско тролче????

Първите опити на Китай да плаща нефта с юани датират още от 2007, но сделките с Оман и Дубай не са особено успешни, в периода 2015-2017 Китай плаща с юани на Ангола, Иран и Венецуела, и през 2017 година създава Шанхайската нефтена борса...а Русия, която все още е най-големият доставчик на нефт за Китай, също започва да приема плащания в юани. Колкото до Саудитска Арабия, Китай купува 25% от нефтеното производство на тази държава. През 1970 година САЩ и Саудитска Арабия сключват договор с който САЩ обещават на СА въоръжение и сигурност, а СА обещава да продава петролът само срещу долари... но през Март, тази година, базирайки се на опитът си от войната в Йемен СА обяви намеренията си да прекрати този договор, и тихомълком сключи 25 годишен договор за доставка на нефт на Китайската армия, като плащането ще бъде в юани, а на 7 Ноември, пак тази година, частната Жеджианг рефайнери сключи в Шанхай договор със Сауди арамко за покупката на нефт за 5.3 милиарда юана, и така вече не само държавните институции на Китай и Саудитска Арабия търгуват в юани... или с други думи по време на многократно отлаганото му посещение в Саудитска Арабия Си не е "предложил" а само е оповестил какви договори ще бъдат подписани;)

Дали не е отвъдокеански вой на умряло?

Време е за износ на малко демокрация в Рияд.

Много тежко ги въоръжиха. :-) Иначе причини ще изнамерят стотина поне, за да ги "демократизират".

Ние ще имаме ли юани за да закупваме петрол, дават ли ЕЦБ да печата юани. Честито, ще закъсаме яко, но ще е за добро. Преди щерките ги давах на запад в публични домове, те в Китай са дребни, дали си падат по високи жени? Трябва да се мисли за валута юани, как ще зареда резервоара?

А пък ЕС ,ще си пазаруват от Евреите в Ротердам..Там търгуват руски стоки..И всичко друго подложено на санкции..там е парата.

Лошите комунисти от Китай изкупиха всички стратегически места в света ,пристанища ,летища ,сгради парцели и т.н.От Катар и СА,също ..Значи тез европейци са излишни .

Опа.. А са?

Значи ,Азия ще си пазарува от борса в Китай ,с юан..А пък ЕС ще пазарува нелегално..на черно .освен ако не иска да влезе в схемата .Но се съмнявам .Ще го играят лоши до края ..Преди 50 год азиатците ходеха пеш ,,длнес искат петрол и газ + метали ..За ЕС един голяяям среден пръст .

И Китай завърза камък на давещата се Русия. С радост наблюдават как потъва и ако успеят да сложат ръка на Сибир.

Ти май не схващаш, че ние ще го отнесем най- много.

Аве кой ви каза раз партрнка за Китай и Сибир?!? То бива глупост, ама тази е направо в десятката да хване дикиш при умнокрасивите! Над 90 процента от хората в Китай живеят по южното крайбрежие. Кой луд ще тръгне към Сибир. Дори умно красавец не би го направил, а китайците са разумни хора, не като пробудените умнокрасавци.

Пък нека си крякат атлантиците от "цивилизования" свят, че Китай не подкрепял явно Русия!

Демократичния сащ дърпат от залежите на Ирак и Сирия от години..Гратис.

Разбира се това е лоша новина за ЕС + Сащ и подлогите им..Добра е за производителите на петрол ,газ и метали .минерали..Имаш крава ,пиеш мляко ..Сащ ще нападне Венецуела ,заради петрола ..Там в Южна Америка ,са у дома си...

Хихихи..китайците ги изнасилиха всички тарикати ...хихихи..Азия ,Брикс ,Шос ,ще наложат юана ,като главна валута..

Ами резултата е че петрола ще минава през повече прекупвачи, докато стигне до нас. Така че не мисля, че това е добра новина.

Се вайкате, на нас и Европа Фаш ще ни доставя, четири пъти по скъпо

Единственото сигурно нещо в този несигурен свят, изпъленен с хаос и непредвидени обрати е Китайската Комунистическа Партия, начело с другаря Си ! Венсеремос !

Петродолара капут!? И с него и цяла Гринголандия...

Хей. Това не е демократично !!!

Искрени поздрави на другаря Си !

От 1917 година чекаме Капитализъма и США да фалират !!! Дано поне внучетата доживеят да го видят ....

само дето са го кръситили технически дефолт, ама като немаш пари и чакаш да ти разрешат да си увеличиш дълга няма никакво значение как си го кръстил-)

EЙ Тъпак Майоре Китай ебаха Майката На ФАЩ !!! А Теб като Предател Те Чака Макаров 9.2 мм

Ти китайски трол ли стана щом вече като се говори срещу колхозна чайна вадиш виртуални патлаци! ХИ ХИ ХИ

стокооборот китай сащ - 587 000 000 000 доларес стокооборот китай рассия - 107 000 000 000 долари

ХИ ХИ ХИ Натиска се колхозната маймунка, ама арабина ХИТЪР! Знае къде са парите и кой държи ножа и салама! :))))

тоя е голям мръсник! страните от залива искат да използват московската борса и рубъла, а тоя подло се самопредлага!

Страните от залива НЕ искат да използват долара.

нъл това ти пиша, бе алкаш!! искат рубъла , шъ знайш!!

Въпросът е гола и надупена Европа с какво и от кого ще купува?

Ще се "декарбонизираме" и ще се върнем на коне, магарета и волове. :-)

Единствено от САЩ, ще ни носят демократизирани нефт, газ, квот ти пожелае душата. Кеф ти руски, кеф ти арабски, венецуелски.... Е! Срещу "маааалка" надценнка.

ЕС се разпада, но тия дебили, които го управляват още не знаят ... С никого няма да търгува ЕС - всичкото газ, мас и оцет ще идва от Русия, ще минава през Китай и официално ще се тръгува чрез петролната борса на ОАЕ - демек излиза като арабски нефт, газ и к'вото се сетите ... Там тавани няма, ще се търгува за поне 300 долара за барел. ЕС ще въртят зелени политики и ще снабдяват усрайна с оръжия, бело и още нещо докато могат и имат какво да изнасят. А то не остана... П.П. А ние, тук в БГ - ще се радваме на нов Народен Съд. Комунистите се завръщат, при това ноу хауто е китайско - разстрел и след разстела червей, куршумите на убитите ще се плащат от близките им ... БГ лева ще се върже с еурото за кратко - докато всичко даде фира и ес населението се нулира, занули и т.н. Хубавото е, че историята е циклична и винаги се повтаря. След създадените нац катастрофи от капиталистически уроди - винаги на власт идват комунисти. Но трябва да са истински или внос от Китай, че иначе психо десните отново ще се пребоядисат и ще целуват снимките на Сталин и Ленин ! А руснаците на такива най- се радват и ги издигат ... за съжаление ...

Отдавна Китай и Русия УДАРНО чистят АМЕРИКАНСКИЯ дълг.

Ако арабите го направят, това означава край на американският долар като световна резервна валута, и до голяма степен край на САЩ като световна империя!

Рияд Си предложи на страните от Залива да използват Шанхайската борса за нефт и газ и ЮАНА След смъртта на долара следва смъртта на сащисаната хегемония.

Нефт и газ на Шанхайската борса с юани? Освен Китай де

Правилно миличък, Китай ще купува с йоани а не с долари, за да не пълни джобовете на дедо Байдън.

Копейкаджия джендър хем трол?! Брррр И кво му пречи на Китай да купува с юани и сега? Ако са навити арабите да продават за юани де.

Че Китай малък ли е според теб?! Вероятно и Индия би се включила също.

Дет не може да се дишат с Китай Ще пазарува с Юани Верно?! Днес бояришника да не е безплатен в тролфермата?!

Ми то е достатъчно само Китай да пазарува в юани нефта

Плаща нефта с юани Или арабите нещо не са навити?!

Китайците са 1/5 от СВЕТОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ.

Индийците са почти толкова Кво купува китай срещу юани в момента? Кво купува И ндия срещу рупии в момента?!

Всички в Азия, освен може би Япония, но не е сигурно. :-) САЩ има огромни дългове и всички започват лека полека да избягват долара. Европтп също е в подобна ситуациия. Кофти, че пак сме на грешната страна. Дано да издържи западната система още едни 50 години, после няма да ми пука. хахах :-)

Ти да видиш А някаква конкретна статистика?! Или в опорките на пирожкин таквиз екстри нема?!