В Димитровград протестираха срещу мръсния въздух

Кметът на града Иво Димов застана на страната на протестиращите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Определено замърсяването е от Тец-а,ако си измил колата вчера,на сутринта стъклата са покрити с нещо черно и мазно отново..Когато беше спрян нямаше такова нещо..Иначе за пазара няма да е лошо също да се разкара от града и авто пазара,още повече,защото унищожава парк Марица..

Кмета от ГЕРБ за първи път подкрепя протест срещу дългогодишният проблем с мръсния въздух в Димитровград. А е кмет от 10 години!?? Защо мълча досега?

Защото вече ги е страх. Бокича не е на власт да си пази калинките.

Всяка седмица от петък до неделя колони от пушещи автомобили се набутват в града заради пазара. И след няколко часа се източват обратно. Всяка седмица - по три дни в града не се диша. Сигурно и Теца допринася за това , но там вредните газове се изхвърлят високо в атмосферата. Ама ние сме свикнали да скачаме само срещу това , което някой ни посочи с пръст. Питам се КОЙ.

И сигурно ежедневните сажди, които дишаме и чистим от колите и балконите са причинени от пазарджийските коли? Пълният с чернилка въздух се появи веднага след пускането на ТЕЦ-а.

Е оно не мое да зимат по 2000 лева и да им е чист въздуо. Ако са толко зле - айде да се сменинимо: - Они да да доодат у Види или Силистра - Ние у Димивград на томло - с големи заплати и евтино парно. Одма! Айде!

Пайнеро да не се скръндзи и да отвори кесиите. Два три концерта и ще замирише на "теменужки".

Няма сила на света, която да спре устрема на Христо Ковашки да печели пари за сметка на здравето на хората. Нито Рашков, нито работодателят му Радев.

То и няма в света сила която да те накара да мислиш .

Димитровград е градът на бригадирското движение. Изграден е от бригадири. Бригадирството е осбен вид каторга. През деня каторжен тежък безплатен труд /ангария/ а вечер в бараките секс до Бога. В барака спят 100 човека и от всякъде се чува пъшкане. После бригадирките бременни и България стана 9 милиона.

Брей, той тоя град не е ли строен през 50-те, ти както разказваш е ясно, че си участник в строежа. Ако тогава си бил/а в първа младост, то сега наближаваш 100. Интересно е все пак, ти от бременните ли си или от осеменителите?

той е от осеменените през устата.. ббаахаха

Браво на населението , заедно с кмета им , които се борят за по-чист въздух , но знаете ли, че цялата страна е в това състояние ?

Чак пък цялата страна...Индустрията я нарязаха на скрап. Преди във всеки град имаше димящи комини. Сега ги няма. Като нарежат на скрап и тецовете и те ще изчезнат.

Ама да видим

Няма други болести освен Ковид 19. Затова няма да ви обърнат внимание. Само с положителен тест се влиза в болница Другите умират без медицинска помощ навън.

i.eoldyrsj m,fjeij ye e следващият протест ще е, че им е студено!

Ангел Кунчев е умрял след ваксинация. Цялата държава крие смъртта на Сатана Кунчев. Кунчев склони милиони българи към самоубийство. От тях над 15 000 са на небето. Другите чакат своя ред към Рая. Който е оцелял след двете дози ,ще има шанс да умре след третата доза. Няма план да има живи ваксинирани след шестата доза.

Тцъ тцъ тцъ, чукам на дърво, че такова чудо като твоето да не ме сполети!!! Няма ли кой да помогне на тоя психар?

В плана за възстановяване е записана 2026 г. за затваряне на Тецовете. Енергетиците спаха и гласуваха за Кирил Петков, БСП,Има такъв народ и Дай България. Край на Тецовете до 5 години.

затова ли американците си построиха преди дестина години чисто нов модерен тец до стария тец1?

Като 41 годишна димитровградчанка ще ви кажа,че въздуха в Димитровград никога не е бил чист,ама никога. Изкуствено създаден град през комунизма ,тежка индустрия,мини,циментов завод във Вулкан,химически завод. Сега тец,химически завод,отопление на дърва и въглища,стари коли,които са наводнили града като хлебарки...Образуват се зимно време мъгли и заради положението му.Хасково е на 18 км разстояние,но въздуха там е коренно азличен. Накратко град, който никога не е трябвало да бъде създаван. И е на път да изчезне

Бай Тошо го наричаше "градът на голямата химия". И много се гордееше.

Колко хора измират от рак всеки ден заради мръсният въздух? Колко деца получават дихателни и белодробни проблеми заради мръсния въздух? Залагам, че е повече от ковид.

Не мръсният въздух а цигарите са причината.

Не може да се протестира срещу мръсния въздух. Но може да се каже, че е срещу замърсителите на въздуха

Държавната ТЕЦ 2 си изгради сероочистки и сега въпреки че и 8те и блока работят на макс, проблеми с въздуха няма. В американската ТЕЦ вместо сероочистка направиха една бутафория която не работи а дори и когато я пуснат не върши никаква работа. За тва на матрияла му мирише на сяра и реве. Едни другари откраднаха 20те милиона за сероочистката а аборигените да го духат.

Спокойно може да се разболявате и да умирате от мръсен въздух. това не е ковид, за който ги е "грижа" да не умрете от него на всяка цена. С мръсният не могат да ви отнемат права и свободи, както и да създават финасов колапс, че да ви поробят в цифров концлагер.

Но овцете си блеят и послушно изпълняват разпоредбите на "загрижените" за тяхното здраве

Хубав край, хубави хора!

Договорите с американците ги подписа другаря Иван Костов в последния ден като Министър председател. Другарите от Харвард няма да ги пипнат. бас държа.

Оня пловдивски клошар, който запали Тютюневите складове и Конюшните сигурно си е запалил чудото, та замърсява въздуха на изисканите и префинени граждани на Димитровград. Печките на дърва са причината, нали? Под вола теле търсите. Колко хора останаха да се топлят на твърдо гориво? Около 15-20%. Другите минаха на климатци, газ, ток. Значи не е това причината. Причините са- дизеловите катраници, които бълват отрови, макар и да са на 2-3 години и с Евро 6.Също и непочистените и неизмити пътища с два пръста прах, който колиъе вдигат във въздуха. Да не забравяме и горенето на боклуци. А ако не е виновен пловдивският клошар, значи виновен е Лазар Колев.

В Димитровград са на парно. Топлото идва от същия този американски ТЕЦ.

В ДИМИТРОВГРАД НЯМА ПАРНО!! Предимно дърва и въглища

ТЕЦа е американски. А американците не ги е грижа за аборигените. И не може да бъде затворен защото е американски.

Тец 3 не е американски , а на Ковачки.

Адски тъпо е, когато са те тровили повече от десетилетие, мълчал си и си се радвал на измамните обещания на една шайка за хубав и богат живот и сега изведнъж се сещаш, че това е било измама и нагла подигравка! И сега, дай да хвърляме обвиненията върху едно още несъществуващо правителство за да запазим образа на един покварен, корумпиран, самовлюбен Тулуп! Срамувайте се от себе си, жалки протестиращи, въпреки че имате право да протестирате!

Не само смятат, ами е истина, че единственото замърсяване идва от тецовете.

Интересно , защо ли мръсният въздух го има само през отоплителния сезон ?

Като ви тровят носете маски непрекъснато и ще се сетят , че не е заради КОВИД !

Този протест неминуемо ще доведе до падане на служебното правителство.

Така излиза.

Много моля другарите в Димитровград немедлено да прекратят хепънинга си, защото западните медии ще помислят, че протестират срещу управлението на най-успешния президент в историята на Республиката! Другаря Рашков пътува към мястото на събитието, за да ги вразуми.