Кабинетът не спира с работата по ”Южен поток”

Руската страна официално не е уведомила България за спирането на проекта „Южен поток“ и работата по него у нас не спира, става ясно след заседанието на МС.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът не спира с работата по ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДОКАТО НЕ СЕ РАЗБЕРЕ ВРЪЗКАТА ЕНЕРГЕТИКА-ИНДУСТРИЯ-БЕЗРАБОТИЦА-ПОПЪЛВАНЕ НА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ ОТ РАБОТЕЩАТА ИНДУСТРИЯ,А НЕ ОТ ДАНЪЦИ И ТАКСИ ОТ БЕДНИЯ НАРОДЕЦ ЗА ДА ГО ДЪРЖАТ В ПОДЧИНЕНИЕ-ТАКА ЩЕ БЪДЕ. ЮЖЕН ПОТОК Е НУЖЕН НА СТРАНАТА.

Няма как да спре дейността, защото много близки до ГРОБ другари накупиха парцели по трасето. Сега е редно държавата да продължи дейсността по ЮП и да им ги изкупи на десеторна цена, а после на тях да сади картофи.

Не спира с работата или не спира с разходите по "Южен поток"?! Проект без руската страна ли правят или имитират дейности с цел усвояване на средства. Ако ще плащат за складиране на едни тръби огромни средства на Домусчиев, за да печели и си изплати купеното пристанище, нека не ни правят на будали. Странното е мълчанието на опозицията, а за гражданските организации ровенето може да даде отговор на "Кой?"

недейте така другари! Как погледна обективно бе Койчо? На кой му трябват тръби днес?

Другарят Борисов,не напразно се хвали ,че е прост,но освен това е ренегат и демагог.Но селските му хитрини и тези на вЕЛИКАТА ЕНЕРГЕТИЧКА,а иначе само проста счетоводителка са смешни! Прости гербаджи.

За охарактеризиране на личността му подходи към : 1.Меркантилна система. 2.Сметкаджийски,търгашески. 3.Пристрастен към печалбата 4. Меркантилност - Изразява се в склонността към материализъм.Изгодата за него е на първо място и той би сторил всичко, за да постигне целите си, включително и до прояви на патология - убийство, садизъм и пр. Избери си едно или всички заедно , няма да сгрешиш.

Обективно погледнато, няма никакви пречки да има турски поток и южен поток - в Западната част на Черно море тръбата се разклонява на две, едната отива в Турция, оттам в Гърция и Италия, евентуално Албания и Македония, а другата отива към България и оттам към Сърбия и Унгария.

и за какво са ти толкова тръби... ненужна инвестиция. А и рашките немат пари и за една тръба дори

Явно техни хора са накупили земи по трасето и сега остават с пръст в г.з и се чудят как да ги компенсират!!! А и все пак работещите там за много хиляди на месец трябва някаква дейност да отчитата!!!

Както беше и с Дунав мОст 2 при Видин Аз познавам един учстник у схемата. Комунистическа гад е той

ПИПО

Наистина не разбирам защо продължава да се спекулира с подобни новини. Някой ви ги спуска от горе ли? Южен Поток, спря. Цялата техника се извозва за Италия. В Бургас всеки ден се товарят камиони. Отидете, снимайте, питайте и направете един репортаж като хората.

Така е, дори от вчера връчват предизвестията на "онези" 200 човека, които от септември остават на улицата! НО това са "обикновени" граждани. ТЕ нямат нищо общо с "другите", подбрани граждани, които продължават да се трудят по спрения проект ЮП - в София, за "средно 10 000 лева на месец";о!!! Този "експертен потенциал" ще да е много важен за нашите управници - явно затова го съхраняват, нищо че проект де факто НЯМА!

Е и ако съществуването на компания ЮП и плащането на заплати не е корупция на правителствено ниво, след ясното изявление на една страна по договора, че за нея въпроса е закрит, то ...май остана и по един шамар да им ударят на управляващите за да разберат истината. Няма ЮП и няма да има.

Кабинета не може да се оплаче от липса на апетит!

О-о-о-о-о, това е нищо!Има и няколко института по разни европейски,свободни,световни и пазарни икономики,които изследват влиянието на слънчевата активност върху растежа на ноктите.Там какви милиони се въртят, бедна ви е фантазията.

България е толкова изостанала и бедна заради подчиненото си положение и колхозна зависимост,десетилетя,от Русия!Всички,измъкнали се,от руската прегръдка,клопка,видимо напредват в развитието и стандарта си!България трябва решително да скъса с руските домогвания и влияние!

Един Казахстан е доста по напред.

И къде го видя това развитие?!?! Освен при корупцията и при все по- наглите кражби!!!

Тия са редки идиоти...

Ако прокуратурата не се е захванала да проверява законосъобразността на ЮП България- с по 10 хил. лв следна месечна заплата на човек, значи се превръща в съучастник.

Уважаеми ,коментиращи, не Ви призовавам да спрете да заливате с простотии, с нецензурен език, с полит. злоба бълг.политическо пространство, защото подобни коментарии могат да излизат само от наемници.Б-я имаше наемно лице за премиер, има и коментиращи наемници. Целта е да се създаде усещане за дестабилизация в Б-я, безнадеждност да се попречи Отечеството ни да тръгне с по.бързи стъпки към ЕС. Въпреки това патриотичните българи не бива да се отказват да коментират реалистично, разумно, да изнасят прикривани факти от нашата история, какъвто бе случаят с платените на Моска 32.5 тона злато за имперската Руско-турска война от 1877-1878 г.Решението на МС относно руските проекти не ме изненадва, Премиерът ни не работи искрено за благото на РБ, не Радан Кънев, а ББ с върви по стъпките на Ив.Костов. Заблудените българи ще продължават да гласуват за ГЕРБ, защото архитектите на полит.пространство в Б-я създадоха ГЕРБ така, че да няма истинска конкуренция на тази партия. Москва знае как да реди картите в Б-я, а ББ да се хвали, че народът го обича и гласува за него. Затова подкрепям мисълта, че ББ е по-вреден за Б-я от Орешарски, тъй като умело заблуждава.

"Имам си гадже, ама то не знае все още". Вие, господа нередовни депутати, водихте ли официални разговори с руснаците за това дали продължава проектът или не или чули сте нещо по медиите и сте доволни?

Демек правите;лството усвоява едн пари, фирмите на властта си смучат ресурс, а дали има смисъл не е ясно. После как бил станал гьола в Белене - ами е така. Харчите пари, после козирувате на някого и зарязвате инвестицията. Преди това крадете на макс. Мила картинка.

:)

Не, няма такова правителство! Честно! Как може да са такива главанаци!?!? Путин от Турция се провикна да им каже да си гледат работата, те заврели главите в пясъка, не им казали официално!!!! На това му се казва БЕЗОЧИЕ! Няма да мине през България, ясно е за всичк, те продължават да работят!!! Като работите и изплащате обезщетения, тръба ще мине ли от там? А, в окото ми корабче плува ли?

Ами ясно е, фирмите на драгите ни управляващи яко лапат в момента.

Да интересно само, колко ли милиончета се излапват за тоя дето духа.

Колкото повече , толкова по-добре.

Мечо Пух.

юп може да има и да е изгоден за всички при средства отпуснати за строежа на бг територия от ес естествено и като част от по глобална сделка

тате ще ми купи колело, ама друг път

Правилно решение на правителството .Ние да си построим газопровода , пък някои може и да реши да пръдне в него , пардон да пусне газ , което в конкретния случай си е едно и също.

газ от гъз пак е газ.

Абе къв Южен поток, кво чудо? Колкото Белене имаме , толкова и Южен поток ще имаме. Само харчат държавни пари за нищо!

Аха за нищо - държавните пари преминават в частни джобове. А едни будали затягат коланите с още някоя и друга дупка , по височайши призив.

Ураааа , имаме си кухи управници , а сега ще си имаме и кух газопровод.

Тея смешници освен да плямпат глупости за друго нестават... Строиха Козлодуй.. е посториха го, дообре няма да е козлодуй, нов реактор ще е с "наще" Уестинхаус. Е и това посториха.. онез видиш ли искали първо парите :). Набуко, пардон Накуко и него опаткаха за секудни.., наакаха се и с Южен поток ... После Боката полудя и се пропи - почна за некфи хъбове да бълнува... Е така става като вместо капитан на кормилото на кораба слагаш пожарникар :)

ама то и козлодуи е още активен,защо не,нали народната пара се харчи.

ЛУД УМОРА НЯМА!!НЯМА ПО-ТЪПИ ПАРЧЕТА ОТ ГЕРБЕРАСТИТЕ И ПРЕДВОДИТЕЛЯ ИМ-ВИНЕТУ....

СЕ НАТЯГА НА ШЕФА СИ В МАСКВА :)

Никой нищо незнае, ама ние строим :) Типична Бг картинка! Ако имахме такава енергия и когато трябваше .... леле земята да сме опасали с тръби :)

То и президента Плевналиев не спира да работи по "укрепване" на българо - руските приятелски отношения.

Кабинетът не спира . . . . Луд умора няма. Руснаците явно показаха, че нямат пари да го строят, а нашите вървят след коча и чакат да му паднат . . . .

Спирането е ЕДИН ГОЛЯМ МИТ. Някой хора в Бургас вече знаят че газпром сменя италианската платформа с норвежка която ще дойде по-късно тази година. Тази е смяна е продиктувано от по-добрата рентабилност на норвежкото оборудване което прави повече операции на място отколкото италианското. Междувременно ни дават малко възможност да се порадваме че са загубили интерес от нас а истината е че безумно силно искат ЮП но на техните си условия. Моето лично мнение е че ако някой докаже изгодата за България и народа и от този проект то той е редно е се случи но дотогава следва да се спре с всичкия този РУСКИ ЦИРК.

Ами тя изгодата зависи от същите циркаджии, трябваше да се съгласят да ни плащат 5 пъти по-голяма транзитна такса от тия 1.67 долара на 1000 кубика, които ни плащат в момента, за да можем спокойно да си изплатим двата милиарда кредит към Газпром и да спечелим нещо. И тъй като циркаджиите такова нещо не подписаха, не трябваше изобщо да влагаме и едно евро този проект!

--> Кой разреши Разходите ?! --> Кой даде обява и направи Публичен търг/поръчка ?! --> Кой Осигури Евентуалната приемливост ?! И Изобщо ---> Изобщо-някой от 'наште' 'управляващи' да Ни Е питал или - Поне уведомил ?!

си спомняш един български министър беше изпратен до Брюксел за да предостави правата за преговори за ЮП на брюкселските бюрократи....а там той бе приет от секретарката на бюрократа защото онзи имал "спешна" работа.......така че юридически БГ няма думата по отношение на ЮП...каквото и да се случва е по волята на ЕС

:) и кво показаха сенаторите на орешарски

Ами то не пречи да си бачкаме като в казарма, но все някой трябва да плати масрафа, а в случая са социално слабите в европейски мащаб у нас или ние плащаме гордостите държавнически.

Предлагам да започне мащабна работа и по проекта " Северозападна канафка" , така ще сме сигурни че ще има газ поне за 2-3 зими напред.

Или най-сетне проумяха, че всички държави в ЕС и извън него си гледат интереса, а само такива като нас послушно изпълняват нарежданията на тези които си гледат интереса и само ние, съгласявайки се с даваните ни указания и нареждания от всеки, постоянно губим и се обричаме и на бъдещи загуби от всичко това! Истината е че поне още две столетия синьото гориво ще бъде основна енергийнна суровина за всички от ЕС и извън него и за това всеки дърпа чергата при него да са и тръбите и кранчето, че така ще има и повече пари от другите които ще се вържат към тези тръби и ще са и зависими от това кранче.

Благодарение на ЮП нашето правителство осигуряваше работни места и назначаваше хора на работа, а сега герберастите спряха проекта и изхвърлят хора на улицата.

Кое е вашето правителство? Тройната коалиция ли? Е що подаде оставка, като вършеше толкова добри неща и се охраняваше денонощно така добре?

Трябва да са луди да спрат работа. В крайна сметка тръба ще има независимо от това дали към Турция ще има разклонение. Света е бизнес и ние можем да въртим търговия - факт

в тръбата и ша я пълниш... Та да са върти търговията.. Търговията със смилянския боб - дет ша ти го садим за теб, май ша е по-добре директно да си го продаваме... Няма да те хрантутим кат посредник на тръбата я...

тази новина или е измислена, или е целенасочена пропаганда. ВСИЧКИТЕ 204 човека, назначени в смесеното дружество, което се занимаваше с проекта СА ОСВОБОДЕНИ.

Тези продължават да харчат безсмислено наши пари.

ша стане Ва! Баба Ванга тъй каза!

И квото каза стана. Наближава 1 октомври. Гориш копеле.

И сега америкаците ще паднат на колене пред Боко Т, молейки го да спре Южен поток и руската инвазия на Балканите.

Кой фиансира това "работене"? Пак ли богатия български данъкоплатец?

Смесеното българско-руско дружество "Южен поток България", което трябваше да строи газопровода на българска територия, продължава да съществува и трупа разходи. А тези разходи са тайна, след като компанията не е изпълнила законовото си задължение да внесе финансов отчет за 2014 в ТР. Доколкото ми е известно, българската страна е взела заем от руската страна за проектните проучвания и подготовка. Явно дърпат средства от този заем, а ние ще го изплащаме като смахнати! Предполага се, че тези упражнения са, че България все още не е уведомена официално за спирането и се страхува да не бъдат заведени дела за бездействие. По този начин дори страната ни ще има мотив да търси своите права от "Газпром". Да, бе!

На практика тези разни процедури целят да се определи сумата, която компанията "Морски газопровод Южен поток български сектор" (100% собственост на "Газпром"), трябва да плати на българската държава за преките разходи и пропуснатите ползи по време на строителството и експлоатацията на обекта на въпросните територии, които са публична държавна собственост. А някои си мислят, че ще има ЮП! Ч такава тотална зависимост сме и от ЕС, и от Русия, че не можем да вземем едно радикално решение по който и да е въпрос!!!!!

Руснаците ни биха шута ма правителството не спира работа,че кога мечката е казвала,че ще троши кошери!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Клаузата Газпром" за защита на енергийната сигурност на ЕС, съгл. 3-ия енергиен пакет, чиято цел е да се предотврати масово разпродаване на стратегически енергийни активи на ЕС и да се гарантират равни условия за всички. Това означава отделяне на производството и доставката на природен газ от експлоатацията на мрежата за пренос. Операторите на газопроводи трябва да осигурят недискриминационен достъп до преносната мрежа на различни доставчици на електроенергия и газ". Интересно: с кое дружество държавата се готви да урежда вещни права ???? Това явно е залегнало и в подписания договор. Преоритет ма правителствата е да изберат кой от трите варианта да изберат. Избран ли е вече?

Нещата много се промениха, особено с цените на горивата и възможността за финансиране от Русия. На Путин в случая му беше много изгодно да спре ЮП с оправданието, че Брюксел не давал на България, а имаше само две три разминавания които можеха да се изчистят, после последва и театъра с Турски Паток

Айде простите русофилистични манияци от форума да решат най-подир: за "Южен пАток " ли сме или против. Щото, когато джуджето яростно обяви "спираме пАтока" -русофилската сган рева неудържимо и ля сълзи, сега Шуткин се умилква и "южен пАток" може и да го бъде-но русофилската смрад отново недоволна!! Айде осъзнайте се малко, сливи мазни-и вие като вашия перхидролен трол си въртите шут.ките на чекрък!!!