Москва: Проектът ”Южен поток” все още е спрян

Статутът на проекта за газопровод "Южен поток" остава предишният, работата по него е спряна, заяви пред ТАСС представител на руското енергийно министерство.

Обратно в новината

Коментари - Москва: Проектът ”Южен поток” все още е спрян | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано и никога вече да няма южен поток. " Великия Путин стана ортак с фесовете срещу България. Снеговия приятел Ердоган се хилеха самодоволно от Анкара за сметка на България. после видяхме какво стана. И пак има подлоги да го възхваляват. България я е имало преди "великата" ви Русия и Турция. Ще я има и след тях. Добре го запомнете Мижатурки.

Пак се изложи! И кой ще ти повЕрва следващия път ?? тука има тука нЕма газ, а ?

Южен поток не може да възкръсне поради това, че някой го желае. За изгражзането му е необходима техника каквато нямат нито Русия, нито България. За тръбополагане в Черно Море се изискват сециализираните кораби Saipem 7000 и Castoro Sei. Те стояха въ Бургас, в готовност няколко месеца през 2014 и 2015 г., но когато Путин обяви проекта Южен поток за закрит, корабите си отлаваха. Сега първият е в Eemshaven, северна Холандия, а вторият близко да град Valti, Западна Гърция. Първо - самото им мобилизиране обратно в Черно Море ще струва ограмни пари един такъв кораб е с наем над 150 000 долара на ден. Второ тези кораби са силно ангажирани и са наети от други клиенти за поне две години напред. Никой не е луд да изпусне питомното и да гони дивото плюс това да плаща и неустойки. От това следва, че Южен поток в близко бъдеще няма и не може да има.

Специалисти, 1500003652 знаеш ли колко прави (150000 на ден по 365 дни в годината по 2 години както казваш) ?! Някъде ти се пропуква теорията ;)

Таман Бацето се накукуружи и тц куйрук и кукушинка .

1 кило руски газ =2 кила рубли

Както винаги съм казвал мислите емоционално, а не с ума си.Е добре-ок-руснаците да спрат газта.А ние готови ли сме да захраним всичко с такива големи количества.Германия се опита да вкара английски втечнен газ от Северно море- е по-скъп и некачествен беше.Какво ще отговорите на работниците,чиито заводи са захранвани от газ и спрат производство.Научете се да мислите,не като единаци вълци, а мащабно и държавнически.Ако Южен поток бъде стартиран,то няма да е поради нищожната икономика на България, а заради Италия и тогава ще разберете,че съм прав.Нима ще оплюете и китайците,които имат 2-3 и то круни проекта в България.България няма нужда от жалки душици, а от бизнесмени,които да създават работни места.Факт е ,че Русия е най-голямата база на полезни изкопаеми в Европа.Щом Германия ,Франция и Италия отчитат това,кои сте вие да мислите противното.Мислете за гладния народ-никой от нас не се интересува от русофили и рософоби, а от тенджерата.

"....Е добре-ок-руснаците да спрат газта.А ние готови ли сме да захраним всичко с такива големи количества.." Ние- българите ли имате предвид?! Защото България потребява 2.5-3 милиарда куб.м. газ годишно- та- какво за България?

Да ние българите.Аз мисля,като бизнесмен, а повечете от вас ,като обременени политици.Ако е можело ,защо не са вкарали газ от другаде в големи количества да пробват.Ще ти отговоря-вие се плюете, а лобито на Нефтохима в Народното събрание е голямо-кихат мъни и никой не може да ме излъже.А и няма откъде наблизо да се вкара ,такова голямо количество-другото е фантасмагории.

The Руска рубла и Български лев паритет получава тук е актуализиран на 11 Jan 2016 . 1 RUB = 0.0236 BGN ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО- 1 РУБЛА ДНЕС, 11.01.2016Г. СТРУВА ДВЕ БЪЛГАРСКИ СТОТИНКИ- РАДВАЙ СЕ, РУСКИ НАРОДЕ, ЧЕ НИЕ, БЪЛГАРИТЕ ,УЖ СМЕ БИЛИ НАЙ- МИЗЕРНИЯ И БЕДЕН НАРОД, А ВИЕ СТЕ ГОЛЯЯЯМА СИЛА И ВЕЛИКА ИКОНОМИКА, С КОЯТО ВСИЧКИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ:D:D:D

Купувай рубли ,няма да сбъркаш.....бъди сигурен....впрочем пробвай да намериш..... и тогва прави изводи..

Не играя на борсата , но я следя и не съм "той", а 'тя"- т.е. не съм мъж , а съм жена. Сега остава като православен руснак да се ужасите, че една жена има интерес към борсовата търговия, фючърси и борсови сделки:) А съм училА за стоковите и фондовите борси в юридическия факултет...Сега май за 2ри път ще зяпнете, защото ЖЕНА е адвокат, а това е НЕПРИЕМЛИВО за руската православна "култура', нали?:)

гордееш се с валутен борд и три финансови катастрофи? Хахаха

проекта ЮЖЕН ПАТОК е спрян временно от ,кого от руският император ли ?Когато нямат никакви по -големи продажби -Южен паток спрян . Северен Паток спрян .Украински ПАТОК намален , Китайски паток неизгоден . Тогава да видим този велик политик -ПАТОК какво ще приказва и какво ще прави!Няма продажди НЯМА ДОЙЛЕРИИИ.ХА ХА ХА

Резултатът е ясен.Българските газопроводи ще се превърнат във въздухопроводи.

На вас, руснаците, все другите са ви криви. До сега не съм прочела коментар от руснак, който да е проявил 1 микрон самокритичност. Дали сме ви писмеността, но не можете да достигнете и най- елементарното ниво на самокритичност на българите. За това имате имидж на окъсани селтаци, които си въобразяват, че са първи богаташи- синдрома на парвенюто:)

По хубаво е да ни пъдават топъл въздух

Засилват се слуховете за предстоящо изключване на Рашата от Световната Търговска Организация за системно неспазване на правилата й, според cenzor.net.ua, препратка от УНИАН. Ми те, кат почти никой не им ще вече нефта и газа, а калпавите им оръжия са под ембарго, и без тва нямат с кво да търгуват ;-)

По-скоро е обратното, в Русия не вижда смисъл да участва в ВТО, защото трябва да "изпълнва" наложената й рамка, т.че по-вероятно е Русия да излезе, тя между другото, просто вече не ги спазва и то от доста време......

В руските медии "върви" следния виц за Южен поток: (Дали и това не беше морковчето, заради което се надяваха Путин да отиде Мюнхен, той пък взе, че отказа): - Ну, что, секс будет? - подкалывает его друг. - Да. я уже на 50 % договорился! - А как это? -Я согласен, а она ещё нет...

Има сили които коварно се опитват да ни играят зад гърба. Ние спряхме Ю. Поток и точка. Не си дадохме земицата на азиатите, не им позволихме да тровят евроатлантическите ценности с зловредният си газ. Някои сега се опитват да саботират това наше постижение, но това няма да стане. Ние си разбихме икономиката, ние загубихме почти всичко, но опазихме най главното, евроатлантическите ценности и сега няма да допуснем хякой да се опитва да ни лиши от тяхната светлина

евроатлантически ценности в Европа не вървят щото са ислямо-азиатски

Аналитиците на Morgan Stanley прогнозират срив на цените на нефта- "черната душа на Рашата"- на ниво $20 до лятото. Жалко, разчитах цирка да продължи поне до 2017. . . ;-)

"Сриването" на цените на нефта, не е толкова голяма беда за Русия. Рублата е плаваща, и падане на цената пак се запазва долу-горе стойността на рублата във вътрешен план. Например сега за 1 долар - 76 рубли, или ако стане за 1 долар - 90 - 100 рубли... вътрешния пазар работи с рубли.......

Ходи ги разказвай тези на баба си. Като затропа здраво Инфлацията всичко спира да се развива освен спекулаций и далавери. Ние не сме забравили Виденовата зима все още.

БългАриец

На всичко читаво у Рашата цените са в "у.е."(условни единици=$), сиреч за потребителя, имащ опр.количество рубли от заплата, цените скачат ! Не че не им съчувствам. . . ;-)

и канадците разчитаха

Почти 300 коментара- и само глупости.

Впрочем- очаква се цаворитът/ танзанитът да станат по-скъпи от диамантите, защото находищата им са силно ограничени/ 1-2/ и са на изчерпване:) Така, че- русия и диамантите си трудно ще пласира и няма да им вземе добра цена при продажба:)

В интерес на истината, добиват и малко диаманти, но кой ще им даде карт бланш да търгуват в Амстердам- "Меката" на търговията с диаманти?...Русията е във фалит и много се стараят руските тролове да изкарат този фалит огромен плюс за руската икономика:):):)

Американските бездомници - най- богатите бездомници в света!

Дреме ми за американците:) Интересува ме БЪЛГАРИЯ, ПАК БЪЛГАРИЯ И САМО БЪЛГАРИЯ, понял?

И вместо да се смееш, отвори официалният сайт на Тифани или на холандските бижутерски къщи и виж какво пише там за цаворита, руски плебей:)

Божеее, същите идиоти пак са налазили новина, свързана с Русия. ненормалните в България киснат по страниците да търсят внимание, а трябва да са в болниците!!

Представяте ли си какво ще стане, ако Путин сдаде властта, представяте ли си? -Ройтерс и Дойче Веле съкращават статиите си с 60%; -Маккейн умира от скука, Кери се пенсионира; -западните компании получават неограничен достъп до Сибирски нефт, Ротшилд си прави сърдечна трансплантация за 7-ми път; -Америка не може да накара европейците да купуват железария, военните продажби падат; -200 000 човека напускат армиите в НАТО и отиват на борсата; -Локхийд и Нортроп Груман фалират като Колт; -Сирия се разпада, турците избиват 2 милиона кюрди, Ирак се разпада, Иран си закрива реакторите в Техеран, Арак и Бушер; -Наш Плевнелиев мълчи като пукал, защото няма по кого да плюе; -Платените тролове от Козяк масово се регистрират в bg-mamma, няма хонорари за постване в Дир; -Падат посещенията в Дир и цената на сайта се срива, няма реклами! ... Ааааа, НЕ! Да ЖИВЕЕ ПУТИН!!

Бляновете на Боко и Пеевски за комисионни от ЮП са мираж. Абсолютно сигурно е ,че няма да има Патоци.Причини те са: -петрола ще е 20$ за барел 10 г. -никой не иска да финансира Газпром -руснаците нямат денги. -ЕС има нужда от друг доставчик. Лакомията на нашите мутри обаче е уникална-малко им е ,че са налапали всичко и се краде на 100% -мечтаят и за рублите на ВПутин. Няма такива боклуци като нашите...

Борисов отново се увърта около Пут.. и въпреки шамара на Лавров от 13 октомври миналата година и въпреки презрителния тон на П... той все към Кремъл и Доган го тегли.

И кво праят Норвегия и Саудитска Арабия, бай дъ уей? Аааа, ми говедата нъл се канят да изнасят??

Защо е малко вероятно "Южен поток" да се построи. 1. Ми при продължаващо падане на цената на Газа икономическата изгода намалява. Затова Русия ще се ослушва. 2. Варианта с тръби до България е директен удар върху Путлер, а джуджето трудно преглъща провалите си. 3. Ако цената остане същата, каквато ни я калкулира КГБ с местната агентура, то изграждането на българския участък е немислимо, неизгодно и крайно опасно за икономиката ни. Определено цената трябва да е от 2 до 3 пъти по-ниска.

Проекта е спрян, а не прекратен, РУСКИ ТРОЛЕ:) ВАШИЯТ ПУТЛЕР Е НАЙ-ОБИКНОВЕН ЛЪЖЕЦ НА ДРЕБНО И ТО ОТ ТЕЗИ, КОИТО СИ МИСЛЯТ, ЧЕ НИКОЙ НЕ ЧЕТЕ ДОГОВОРИТЕ:D:D

Знаеш ли колко му пука на Путин, че някакъв пикльо седи от два часа в някакъв сайт и врещи като нагъзен?

Ще му пропука на руския хитлер- руснаците могат да вдигнат ОТ ГЛАД втора октомврийска революция- тогава И ЗА ТЕБ няма да има папо от руското посолство;)

Gallup International опубликовал результаты опроса одобрения мировых лидеров. Первенство у Барака Обамы. Владимир Путин занял восьмое место.

Баси, ако човек погледне последните 100 коментара ЩЕСЕ УБЕДИ, че козяшките тъпунгери квичат на поразия. Нямат ни мира ни покой, И НЯМА И ДА ИМАТ!!!

Тъпунгер- който и да е трол има ли юридически знания и може ли да направи юридическа разлика между спрян и прекратен проект, а?;) Ти ще изкараш и руските, и неруските тролове масово юристи, а ВИЕ СТЕ НЕГРАМОТНИ ЮРИДИЧЕСКИ ХОРА:)

Президентът на Русия Владимир Путин е най-влиятелната личност в света според американското списание "Форбс". На второ място е президентът на САЩ Барак Обама.

Каквото и да се напише е ясно, че путлер е ЛЪЖЕЦ, защото той НЯМА ЮРИДИЧЕСКОТО ПРАВО ДА ПРЕКРАТЯВА ПРОЕКТА ЮЖЕН ПАТОК:) Просто в Споразумението от 2008г., ратифицирано и от България, и от русия, руският президент НЯМА такова правомощие:):) Така, че- който вярва на ЛЪЖЕЦА путлер, че путлер има правото да прекрати едностранно проекта юп ПО ЗАКОНЕН НАЧИН, е същото заблудено руско северно говедо като него:D:D:D

Ми айде съди го бе!?!!кво само квичиш тука????????

Проекта е спрян, а не прекратен, РУСКИ ТРОЛЕ:) ВАШИЯТ ПУТЛЕР Е НАЙ-ОБИКНОВЕН ЛЪЖЕЦ НА ДРЕБНО И ТО ОТ ТЕЗИ, КОИТО СИ МИСЛЯТ, ЧЕ НИКОЙ НЕ ЧЕТЕ ДОГОВОРИТЕ:D:D

Драга, Путин няма право да спира пАток, с него наистина той няма нищо общо, но той спря пОток.

Много ми е интересно сега какво ще кажат руските троллеи, след като самото руско министерство казва, че проекта ' южен паток"е със статут на СПРЯН, А НЕ ПРЕКРАТЕН проект :D

Ще кажат, че си тъп като галош. Няма значение дали ти пеян песнички или ти рецитират стихотворения, като четвъртития ти е отзад!

Ти си тъпият, защото: 1. СПРЯН проект значи. че при отпадане на разногласията м/у страните и подписване на протоколите им. проекта ПРОДЪЛЖАВА. 2. ПРЕКРАТЕН проект значи.че проекта престава да съществува и всички писмени споразумения за него се прекратяват- т.е. не се изглаждат разногласията и те са толкова големи, че ЕДНАТА СТРАНА го прекратява, И ТО С ПИСМЕН ДОКУМЕНТ ДО ДРУГАТА СТРАНА, тъпунгерчев:)

"...Работата по газопровода Южен поток не е възобновена, предаде ТАСС, като се позовава на представител на руското министерство на енергетиката. Газопроводът остава със СТАТУТ НА СПРЯН/ А НЕ ПРЕКРАТЕН/!!!!! ПРОЕКТ, заявил е източник от министерството..." България: туризъм, Южен поток и проституция - коментари в световните медии (Агенция Фокус) 11 Януари 2016 18:35 Агенция "Фокус"

Мдааа, един еБах и той умря.

Руските братовчеди да спрат да се правят на ощипани моми и да предложат нещо и без това няма да могат да минат без нас и ние без тях, така че да предложат нещо разумно и да си решаваме взаимно проблемите! Даваха на "партнерами" от Германия, САЩ, Турция и прочие, а те взеха, че им мушнаха ножче в гърба и сега какво пак българите се оказа, както винаги, че са най-добрите пичове! Да спрем фасоните и да си дойдем на думата!

"... и без това няма да могат да минат без нас "- ДА- ТОВА Е ВЯРНО, НО ТОВА- "...и ние без тях.." НЕ Е ВЯРНО- НИЕ СИ МОЖЕМ ПРЕКРАСНО без РУСКИЯ ГАЗ ПРИ ЦЕНА НА ПЕТРОЛА НА БОРСИТЕ ОТ ОКОЛО 35 $ ЗА БАРЕЛ....

И така- русия/ ПУТЛЕР НЕ МОЖЕ ЕДНОСТРАННО ДА ПРЕКРАТИ ПРОЕКТА ЮЖЕН ПОТОК ПО НАЧИН, КОЙТО Е РАЗЛИЧЕН ОТ ОПИСАНИЯ В ЧЛ. 18 , ПРЕДЛОЖЕНИЕ ПЪРВО ОТ СПОРАЗУМЕНИЕТО. За това СЕГА МОЖЕ ДА СЕ ПОЯВЯТ ВСЯКАКВИ СЛУХОВЕ, НО ЛУКАРСКИ Е ПРАВ ОТ ЮРИДИЧЕСКА ГЛЕДНА ТОЧКА.

е ние вече го изградихме (даже и черпихме), пак ли ще го почваме отначало

И още - Член 20 1. Това споразумение влиза в сила след получаване от страните по дипломатически път в писмена форма на последното уведомление за изпълнение от страните на вътрешнодържавните процедури за влизането му в сила и действа в продължение на 30 години. За правителството на Република България: Петър Димитров министър на икономиката и енергетиката За правителството на Руската федерация:Виктор Христенко, министър на икономиката и енергетиката министър на промишлеността и енергетиката

И аз имам един член!!

С безопасна игла ни плашиш май?!

Мисля че обаче сега условията ще са доста по добри за нас. Ще клекнат руснаците! Макар че ние пак ще се продадем ефтино навярно.......

СПОРАЗУМЕНИЕ между правителството на Република България и правителството на Руската федерация за сътрудничество при създаването на газопровод за транзит на природен газ през територията на Република България Ратифицирано със закон, приет от 40-то Народно събрание на 25 юли 2008 г.-ДВ, бр. 69 от 2008 г Член 18 В случай на възникване на обстоятелства, създаващи препятствия за изпълнение на задълженията на една от страните или разногласия по това споразумение, упълномощените органи на страните провеждат съответните консултации с цел достигане до взаимноприемливи решения за преодоляване на възникналите обстоятелства или разногласия и за осигуряване изпълнението на споразумението. Разногласията между страните при тълкуването и (или) прилагането на разпоредбите на това споразумение, които не могат да бъдат отстранени посредством консултации между упълномощените органи, се разрешават по пътя на преговорите между страните чрез оформяне на съответстващи протоколи

И докато нашите си играят тука има, тука няма, комшиите сърби май ще изземат бизнеса с резервни части за камионите камаз от другите ни комшии- турците. Има и още нещо, ама нашите медии си мълчат! Що така?!

не можете да ни СТРАХУВАТЕ таварищ путин!аз имам МОЯ ГАЗ,която произвеждам с МОЯ гъзопровод и която е повече от газта на всичките ви находища взети заедно!!боко от банкя

Честито товарищи путинуиди 1. 1.00 USD = 76.0295 RUB Путин започва при 1 $ = на 25 рубли! Днес 1 $ = на 76 рубли! Дерзай Вова, унищожи тази Империя на Злото! 2. 31.75 Цена (USD) за един барел суров петрол. Икономическата политика на Путин се превърна в катастрофа Руснаците очакват с нетърпение въвеждане на купони за храна

да бе, те долари ядат, смешник :)))))

Путин е великан, защото започва през 2000 при средна заплата 2223 рубли и при 27 рубли за долар, а през 2014 средната заплата скочи на 32611 рубли при 34 рубли за долар (с изключение на посл. 3 месеца) Този скок на средната заплата от 82 до 959 долара и това че дава на всяко дете 10 000 евро го правят великан, за разлика от нашите мравки!

Лукарски пред btv " Южен поток реално всеки момент може да бъде рестартиран, но няма нищо конкретно" Не може да е толкова прост и да се изказва за неща, които не са му ясни. Има договори, има споразумения, има ЕС и едно е ясно и на нас: такъв поток няма да има :) Може да е ручей с ново име и ннови договори!!!!!!!!

За да стане ясно на всички- че ми омръзна руски тролове да се правят на български юристи: 1. Има ЮРИДИЧЕСКА разлика между спрян и прекратен проект 2. Русия/ газпром УМИШЛЕНО НЕ ДАВА официално писмо на България за това, че путлер ЕДНОЛИЧНО от руска страна , ПРЕКРАТИ, а не просто спря проекта " южен поток' 3. Съществуването на такова писмо означава, че България може да съди русия в арбитражен съд за едностранно прекратяване на договора от русия , извършено по начин, различен от описания в Споразумението за южен поток и русия е ДЛЪЖНА ДА ПЛАША обезщетение с МИЛИАРДИ долара след постановяване на арбитражното решение 4. Описаното в т.3 иска да избегне путлер и за това не ни праща такова писмо

Ми съди ги бе!! Що не ги съдиш, ами врещиш в дир-а?? Щот си платен козяшки капут, затова!! Важното е да си вземеш напечатаните хартии от козяк и да си изпълниш нормата за постове!!

Мога да ги съдя САМО, АКО РУСИЯ Е ДАЛА ТАКОВА ПИСМО НА БЪЛГАРИЯ ОФИЦИАЛНО! АКО НЕ ГО Е ДАЛА, ЗНАЧИ, ЧЕ ПРОЕКТА Е СПРЯН, А НЕ ПРЕКРАТЕН, ВЪПРЕКИ ИЗЯВЛЕНИЯТА НА ПУТЛЕР! За това ВСЕКИ политик може да твърди онова, което му е изгодно- не само путлер, но и нашия абдал... АКО ПРОЕКТА Е ПРЕКРАТЕН, РУСНАЦИТЕ ЩО СИ ДЪРЖАТ ТРЪБИТЕ В НАШЕТО ПРИСТАНИЩЕ НА СКЛАД, А НЕ В ТУРЦИЯ.А?;)

По-бедни ,по-крадливи и по-прости от нас-не стават за бизнес.

Руснаците са по-бедни от нас, много по-крадливи и определено по-прости от нас Если в России начинают говорить о патриотизме, знай: где-то у кого-то землю украли Салтиков-Щедрин(1826-1889)

Религия им дадохме и писмо ,и що злато ни окрадоха, ама акъла не е чеп да им го...

Ей,лакомията на Боко и Пеевски накрая ще погълне държавата! Къв зор има България да строи някви ужасно скупи тръби при цена на петрола 20$ ?!?! Тва са страшно нагли и лакоми мутри.

България интерес няма , ама крадливите мутро-олигарси имат ! Цената на проекта от 1,7 млрд, странно набъбна до около 3 млрд, и май това не е края! Познайте кой- ще прибере разликата ?! tip... ( този/тези чийто фирми строят проекта )

Когато сутрин казва едно, на обяд друго, а на другия ден обратното, никой няма да си хвърля парите на вятъра и да се занимава с несериозника Бойко Борисов.

Ще видим газ на куково лято. Французите загубиха 2 милиарда евро заради глупостта да спрат продажбата на два кораба, ние загубихме основен енергоизточник. Защо? Защото една група европейски продажници се държи за полата на Америка!!

а не се държи за ушанката на картофаджията.

А дано. Това ще е шанс за нас. Политиката настрана. Икономиката на първо място.

Руснаците непрекъснато твърдят че потокът е спрян, а нашите че не знаят и че никой не им е казал. Такава каша, само в този регион може да се забърка.

Руснаците не случайно казват, че южния паток е СПРЯН, а не прекратен, защото путлер се изказа, че ПРЕКРАТЯВА проекта, а това значи, че РУСИЯ Е ТАЗИ, КОЯТО трябва да връчи официално писмо на България, че ЕДНОСТРАННО, преди изтичане на договорния срок , прекратява от своя страна проекта. Това значи ОГРОМНИ финансови загуби на русия- ако газпром ми е насреща в арбитражен съд. ще го попилея с такова официално писмо и руснаците ще плащат мноооого солидно обезщетение- в МИЛИАРДИ евро- за това не дават такова писмо на България...

Нали нямаше договор бе идиот??? Като лъжете на козяк, поне си записвайте простотиите!!!

СССР 2015-2016 : поток ще има, поток нЕма да има... ВЕрвайте им...

От азиатски цигани, европейци не стават.

Путин няма полезен ход Днес рублата падна на още 3 единици А нефтът на 3 долара

От 1000 години западните говеда лаят по Русия, не си оригинален!

Бай Ставри

не знам за 1000 год, но бях свидетел как се разпадна СССР

ХИЧ ДА НЕ СЕ УСЛУШВАТ НАШИТЕ ПРОДАЖНИЦИ,АМИ ДА СВЪРШАТ НЕЩО ПОЛЕЗНО ЗА ДЪРЖАВАТА!!!СЕГА Е МОМЕНТА ДА СЕ ВЪЗОБНОВИ ТОЗИ НУЖЕН НА ПОЛОВИН ЕВРОПА ПРОЕКТ!!!

Бойко открил южния поток в Южния парк. Ама нямало много вода. Абе Бойко, не знаеш ли че поточето през лятото пресъхва и газа на който мирише е от канализацията?

Край Варна шум се вдига, лъскат саби, щитове, ето Бойко пак пристига, воеводите зове: Съберете се, войводи, храбри орляци безброй; много войски и народи паднаха под ножа мой. Скоро гърда Московия ще да бъде в нашта власт, стягайте се смело вие, на пристъп щъ водя вас! В Кремлевските палати разтрепера се Путан, прати дарове богати в Генералския му стан. Не щъ дарове, ни злато! гордо викна наш Бойчан, мойто евроцарство е богато, златен е и моят трон. Сам Путан да се представи, нека той да проси мир! Нека поклон ми направи, па видя-щем по-подир. Мъчно, срамно на Путана; но какво да чини той? Веч бюджет му не остана, Санкции пак има с бой. И разплакан той излиза из влахернските врата, с чудотворческата риза и с молитва на уста. И когато той съгледа българските редове, гладни още за победа и за нови боеве той падна пред славни Бойко, унизено проси мир Остави ми само трона, давам всичко в тоя мир Рубладжиите в България скоро ще ядът мариз Мекерето сидераста нека гние във пандиз!! Шумят войски и войводи, вей се българският стяг, Бойко си умислен ходи, и прости на своя враг.

Борисов обяви, че Южен поток ще има! Точка! И въобще не ни интересува мнението на Москва!

В Мутрандия ще се строят само МУТРОПОТОЦИ по които Ердоган ще праща тарамбуки!! Излишното количества ще се съхранява в хранилището в Правец където ГЕРБ преди време си отглеждаше джихадисти с главен животновъд Младенофф!!!!!!!!!!!!!!