БЕХ не се съобрази със заповед на Щонов за ”Южен поток”

Уставният капитал на „Южен поток – България“ е увеличен на 397.6 млн. лв. въпреки заповед на министър Васил Щонов. Той подава сигнал в прокуратурата.

Обратно в новината

Коментари - БЕХ не се съобрази със заповед на Щонов за ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На Чехльото цирковите артисти не бива да се наричат "министри".Всички знаем за какво топуркат на манежа:да осигурят на криминалния престъпник още един мандат за кражби и убийства.

ама тях нищо не ги интересува освен путиновата Русия. Ама се разхождат по Европа без паспорти и визи - наглите маймуни. Та те както не се съобразяват ни с правителство ни с нищо могат и война да обявят на който си искат като руснаците в Украйна.Нагли, нагли комуняги.

И защо трябва да се съобразяват с тези подлоги?

браво,стига антибългарска политика и загробване на страната ни.

И от кога тоя близджия разбира от енергетика че някой да се съобразява с нето още повече като се знае че е двумвсечна подлога,,

Бех не се съобразил с заповед на принципала си?Ами сега министъра да подпише 10-20 заповеди за уволнение и готово!А за останалото -в съда и готово.Има ли някой тук да действа "през главата" на шефа си въпреки категоричната му забрана?

За да не остана наразбран -аз съм "за" ЮП по принцип...Е, имам известни съмнения за икономическата му обосновка които няма да се разсеят докато не видя договора....А за становището на ЕС хич не ми пука...

пука ама средствата от ЕС си ги усвояваме !?! не ти но държавата .така ,че няма как да не ни пука .

всяка суверенна и уважаваща себе си даржава би искала такив проект или такава тръба да мине през неината територя защото тогава полухцава транзитна такса която никак не е малка.основнят виновник тук са нашите неграмотни политици дето не умеят да оцтояват нашят национален интерес нито са наясно с между народните закони нито пак имат достоинство идва джон маккеи дава нареждане спират проект идва сергеи лавров пускат проекта евро комися праща писмо спира проекта идва руски сеф на газовата компаня пускат проект. зада те уважават другите трябва парво да уважаваш себе си .а ни е не го правим ас се питам ако подобен проект в германя или франця или италя дали щели да не питат за нашо мнение .

полухцавил си едни 5 лева, трол, мурзилка, рептил.

даржава неината територя основнят полухцава оцтояват нашят с между народните закони достоинство джон маккеи сергеи лавров евро комися руски сеф газовата компаня зада те парво ас се питам германя франця италя за нашо мнение .....

Руснаците се изтеглят от България. Спрели са да купуват имоти, а тези които имат имоти се чудели как да се отърват от тях. паниката ще обхване и тези които се решиха да се заселят за постоянно тук. така украинския вариант за братска дружба се отдалечава от България.

Не сме народ, а мърша. Казвам туй и ще свърша...

Ай дано! От вашите уста - та в божиите уши дано!

Те спряха да купуват и ингилизите бе, щурчо.

Все пак един и.д. министър не му влиза в правомощията да "заповядва" подобни неща, при това много сериозни! Той е там с правомощията да подготвят провеждането на избори!

Един другар от София го обясни в клуба. Трябва да затворят всички министерства, да не се върши нищо, да се парализира страната и само да се подготвят избори. Така искали и в Москва и на Бузлуджа и на Позитано. След като загубим изборите, щели сме да критикуваме остатъците от България и да обвиняваме за нашите неуспехи американските другари.

Хазартното в мен говори. Имам пресантиман. Залагам, че при референдум за ЮП, българския народ ще отхвърли проекта, защото ще изплува скъпата заробваща истина за ЮП. Време е за референдум.

Разбирам мотивите на газпром/рф да не иска прилагането на Третият енергиен пакет, защото така рф губи пари+ власт + контрол. Не разбирам друго - защо всички русофили/руски тролове вадят от десет кладенеца вода, но не коментират ТОЗИ факт, както и какви са ИСТИНСКИТЕ мотиви на газпром да не иска прилагането на Пакета?

"Третият енергиен пакет" не важи ли и за Австрия, Унгария, Гърция, Италия, Словения...?!!!! А за Северен поток на Германия?!!!

А вие наясно ли сте какво са подписали те и какво е подписала нашата страна? Я ни кажете за австрийския договор нещо повече!

анонимен

Важи,разбира се! Като газпром е сключила двустранни споразумения с Австрия, Италия- ЗАЩО В МОМЕНТА ВЕЧЕ НЕ ИМ ДОСТАВЯ ГАЗ,А? Защото газът 1во трябва да мине ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ! Ако газпром искат- да строят самостоятелна тръба от рф ДИРЕКТНО до Австрия или Италия или да наемат космическа станция и чрез нея да транспортират газ до Австрия и Италия- МОГАТ ЛИ?:)

Дебилните комуноиди и путиноиди тук, не могат да кажат колко точно ще спечели България от ЮП и колко точно "хиляди" българи ще работят на ЮП? Задавайте им постоянно тези въпроси. Те нямат отговор за тях.

Вече няколко месеца не мога да разбера какви са изискванията на ЕК за реализацията на Южен поток. Те ясно си го казаха, причината е политическа т.е. Украйна и войната там. Ето защо абсолютно неадекватна е позицията на правителството за спиране изцяло на проекта. Защо се убягва и това, че част от договора е КТБ, която е затворена и която трябва да обслужва строителството. Защо обаче пак никой не пита народа за този проект и за ползите от реализацията му, кой дава право на едни временни политици да определят дългосрочни стратегии и цели.

Кому е нужен ЮП и милиардните харчове по него, при наличието на готова, действаща и по-евтина газопреносна мрежа? Май само на бандата от Лубянка и на обслужващите я фирми. Дори и местните им слуги и майкопродавци могат без ЮП.

"...Вече няколко месеца не мога да разбера какви са изискванията на ЕК за реализацията на Южен поток..." Знаете ли какви са изискванията на Третият енергиен пакет? Те са: Разделяне на собствеността върху газа от собствеността върху газопреносната мрежа и от транзита на газа , както и достъп на различни източници на газ по тръбата -т.е. по тръбата да тече неруски газ и да има търговия на квоти . ТОВА НЕ ИСКА РФ/ГАЗПРОМ. И КАК ТОЧНО ГОРЕОПИСАНОТО ВРЕДИ НА БГ. НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС?

Не е честно. Задавате въпроси с повишена трудност. Как да ви отговорят бедните?

Много ясно, че няма да го иска. По тръбата не може да се продава руска газ с неуточнени примеси. Относно собствеността на тръбата, тя е разделена поравно във всяка държава, както е за северния поток. Така всеки ще има интерес от нея, а не да се извиват ръце по политически конюнктури...

Ало, пъстрият не си много прав!Като искат и другите да пренасят газ по тръбата трябва или да си направят тяхна или да участват във финансирането.Не съм длъжен да те возя в таксито без мангизи.

Все пак да попитам.Ако ЮП пропадне чия собственост ще бъдат онези продадени вече 358 дка на морето?

На прокуратурата и българското правосъдие.

Пак негова, защото няма да пропадне!

Сегашната сбъркана политика на Русия, ще ускори процеса на интеграция в Европа и развитието й в една държава. Тогава, ЮП може да се окаже съвсем ненужен, какъвто изначално е и да се намерят други решения за газа. Путин реже клона. Упорито и неуморно реже.

Демократа много уместно е цитирал Борисов за доставките на газ / азерски/от Грузия-газопровода до Поти.Дали новооткритата линия на ферибота Бургас -Поти ще бъде за траспорт на втечнен газ? И дали е необходима и диверсификация и на тези доставки за да пада цената на газа..... и сигурността на доставките,защото бая фериботи започнаха да катастрофират?

Колко струва да построиш два терминала и станциите за втечнен газ плюс поне един кораб за тази цел.

Бая пари струва.... отделно трябва да получиш благословия от някой,който да ти осигури газа и отделно някой да ти го купува.Сложничко е!

В грешка си. Няма станции, няма нищо, газът се пълни в шишета от 1,5 литра и така се транспортира.

Ако това за 60 млрд кубика газ е вярно, то тогава колко курса трябва да направи онзи кораб на онази госпожа за да прекара това количество газ?

Няма по-надежден източник за цитиране от Борисов. Сега могат да се пишат глупости с часове.

Американските подлоги много активни в тая тема,май на двоен надник им плащат да леят бълвоч срещу един значим национален проект.В ЮП поне ще се осигури работа на хиляди българи,а не като магистралите на тиквун тиквунов-ББ ,които осигуриха работа на турски фирми,а същото беше и със тецовете Марица от които купуваме сега най-скъпия ток.

Колко хиляди българи ще работят на ЮП? ЮП ли ще осигури онези стотици хиляди работни места, които обещава преди всеки избор БСП? Та, на въпрос. Колко хиляди?

ХАМЕРСКА ПРОДАЖНА ПАПЛАЧ КОЯТО НИКЪДЕ НЕ РАБОТИ И ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР ПИШАТ ТУК ПОСТОВЕ ПРОТИВ Б-Я

Рабтоим, работим. Работим за Сорос, който плаща в конвертируема валута, а не в рубли или у.е. И пишем не против България, а в нейна защита и против окупатора и агресора - Русия.

Та какво казваш- газТА - ДИРЕКТНО В ПЕЧКАТА И после:"БУУУУУУМ", така ли?:D

да напомним че манипулиращи този опасен проект не възнамеряваха първоначално да набутват България с огромни милиардни непосилни разходи на практика неизплащаеми/проекта е недопустим за изграждане заради увреждане на охраната на черно море.БЪлгария я набутаха ПИАР негодници които искаха на всяка цена да с е изграждат нови тръбопроводи и по наша територия иначе Идеята на Газпромаджиите бе да с е изгради подводната част до съществуващата мрежа

И как старата тръба ще поеме над 30 милиарда кубика годишно?

Сорри, грешка, 60 милиарда кубика.

ЮП е политически проект, чиято цел е да се реши създадения от руснаците проблем с Украйна, чрез съдавването на проблем с ЕС.Тоест, съвсем мъдро, руснаците правят проблем след проблем и се опитват да решават всеки предишен с нов проблем. Те нито имат техническата възможност да построят ЮП, нито имат парите да сторят това, нито могат да го напълнят, защото няма насрещно търсене за целия шумно обявен проектен капацитет на ЮП. ЮП е политическа и пропагандна акция, от която ще загуби България и ще спечелят близки до Путин фирми.

Защо соросоиди не публикуват договора или им е страх народа да види, че България печели от него, пък тези иуди искат да го погребат?

Защото чакат путиноиди да сторят това и като се знае точната сума на печалбата да получат наградата спомената по-долу. Колко лева искате да спечелите? Кажете колко искате да ви платя , за да назовете точната сума на печалбата която ще има България от ЮП?

При съществуващи цени за транзит може да се говори за минимум (украйна взима повече) 2.5$ за 1000 кубика. Проектната мощност на ЮП е 60 милиарда кубика, за която се предполага че ще се постигне в рамките на 10 години.

Днес руска компания е поискала да прави - нанопокритие на тръбите за ЮП, което да плащат и българите.

Предстои да се случи историческа несправедливост. Русия да загуби всичко зад Урал. Трябва да се случи друго. До Урал прибалтийски републики и в Средна Азия - Русия. Само така руските окупатори няма да изнудват България с проектите на си на ГРУ, като ЮП, Бургас - Александропулис и Белене.

Пенсионен въпрос. Колко би била пенсията на обикновения бузлуджанец, след 10 години с ЮП и без ЮП? Въпросът е социален и е желателно социалисти да отговорят на него, защото са социалисти.

Вдигам мизата. От 100 лева, на 150 лева,2 за този който отговори на поставените в - "100 лева" въпроси. 150 лева ви чакат, другари и другарки.

пич и 15000 лева да даваш, никой няма да ти отговори, понеже сега засега печалба от потока за България не се очаква. само евентуално може би вероятно след 20-30 години е възможно и да има някаква печалба.

Мислех си за по-близък хоризонт. След 30 години, газа може да не е това, което е днес, но още да плащаме ЮП.

След като се изплати кредита за тръбата.

Има ли някой тук който разбира от ЮП и може да обясни, защо с ЮП цената за пренос на газ през България се намаля чувствително от сегашната и защо България според проекта подарява 60 км. своя съществуваща тръба на руснаците, срещу- нищо?

Давам моментално 100 лева на този, който назове сумата която България ще спечели от Южен поток. Всички които знаят колко ще спечели родината от Южен поток могат да получат по 100 лева. Чакам.

България ще получи от трите най-дългото.Само някой друг руски шпионин ще се облажи като е предал българските интереси.

Питай соросииди, те знаят всичко!

Путиноииди нищо ли не знаят?

ВЪРОСЪТ Е НЕ ПРАВЛНО ЗАДАДЕН 1 КОЛКО МИЛИАРДА ЩЕ ПОЛУЧИМ !!! ТОВА ЕНЕРГИЯ И ОТ ТОВА ЗА КАКВИ ЦЕЛИ ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВА !!! АКО УРАНЖЕРИЯ (КАТО ПРИМЕР)ТЯ Е БИЛА НА ВЪГЛИЩА !!! ТЕЗИ ВЪГЛИЩА СА СТРУВАЛИ ПАРИ ЗА ЕДИН ТОН +СКЛАД +ОТ СКЛАДА ДО ПЕЧКАТА +ЧИСТЕНЕ +НАТОВАРВАНЕ +ПАК ТРАНСПОРТ !А ГАСТА ПО РАДАТА НАПРАВО В ПЕЧКАТА !!!

Ivan Nenov

А ГАЗТА ПО ТРЪБАТА И НАПРАВО В ПЕЧКАТА --ИЗВИНЯВАМ СЕ

Моля, обърнете се към учител по български и след това към клуба на фантастите, където може и да се впечатлят от въображението ви.

От тия руски газови бомби колко са загиналите,осакатените,останали без дом и коли?

анонимен

"...1 КОЛКО МИЛИАРДА ЩЕ ПОЛУЧИМ !!! ..." ЕЙЙЙ- ГЛАДНИ РУСНАЦИ- КОЛКО ОЩЕ ИСКАТЕ ДА НИ ДОИТЕ?! Освен това- ИМА ВЕИ, СОЛАРИ И ДРУГИ ИЗТОЧНИЦИ НА ГАЗ! Не случайно написах, че си НАХАЛНА РУСКА МУХА! Въпреки, че съм жена, ако един мъж е толкова досаден като теб, това ме ОТБЛЪСКВА и отвращава - мисля си:"Този е ЛЕПКА".Каквото и да са ти казали в одкб за българите- ЗАБРАВИ ГО! Както виждаш- НЕ СМЕ прости хора!

ти не ме разбра, най вероятно ще се наложи да живееш там, както и на повечето хора от България ще с еналожи да имигрират, това което се задава не можеш го разбра с дрънкане на жълти стотинки, това не е управляем хаус макар че в момента създавате деконструктивна среда която води до неуправляем хаус

И младите имигрират на запад че 25г руската мафия командва България.Огледайте се във вашето населено място.Които бяха преди 89г сега са същите на баницата.

ТАЗИ НЕКАДЪРНА ПАПЛАЧ СЕ ХРАНИ ОТ ХАМЕРИТЕ!!!

МИ КАТО СА НА ПЕНСИЯ КОИ ЩЕ ГИ ХРАНИ !!! ЗА ТОВА СА И ПРОДАЖНИЦИ

Ух тая паплач не ще да пълни кисията на Путлер.

Абе руски платен трол, като живееш в москва и си РУСКИ гражданин, как ще убедиш българите във форума, че защитаваш интересите на БЪЛГАРИЯ, а не на рф? Ти за толкова прости ли ни мислиш?!

като чете човек мненията във форума, остава с впечатлението че българина в голямата си част е не само прост, а изключително прост. 90% от тия, които се хвърлят като матросов на амбразурата да защитават потока не само нямат идея за какво става дума, ами мнението им се формира на база че щом европа казва не, значи ние задължително ще викаме да. ама ако питаш тия, които обясняват колко изгоден е проекта кое му е изгодното, мълчат като комунисти на разпит.

Ivan Nenov

А ЗА УМНИ ИЛ СЕ ИМАТЕ ???

Защо по време на либииската криза руснаците вдигат цената на горивата? Или използваха положението да изнудват.Помните ли?Цитат:Ще продължи ли с поскъпването на горивата в резултат на размириците в Либия? Заради проблемите в Близкия изток цената на петрола буквално се изстреля в последните дни, което според българските търговци на горива стана причина за скок в крайните цени и на нашите бензиностанции. Високите цени на горивата предизвикаха недоволството на превозвачите, които дори заплашиха да блокират с камионите си трафика в цялата страна. Не само транспортният бизнес обаче е засегнат от цените на горивата. Шоковото поскъпване на бензина бърка в джоба на всяко домакинство, тъй като предизвиква лавинообразно поскъпване на храните и всички основни потребителски стоки. Някои експерти вече прогнозираха, че цената на бензина тепърва ще расте. Потърсихме мнението на енергийния експерт Валентин Кънев, председател на Балканската и Черноморска петролна асоциация. Ето прогнозите и коментарите на Валентин Кънев:

Имперска Русия си представя, че е господар на света. ТУК НЕ Е МОСКВА И НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА Е ВЪПРЕКИ КОМИСИОНЕРИТЕ КЪМ РУСКОТО ПОСОЛСТВО: ОЛИГАРСКИ, ДЕБЕЛЯН, ХАМСТЕРА, МИКОУ И ДЕПУТАТИТЕ КУ.МДЖИЕВ И ТАСКО

най страшното е че москава ще е по силна и по силна и ще се наложи да живееш в америка където 50 процента о т населението са малциснтва и 50 милиона са без здравна осигуровка, и газа е евтин , ако има инвеститори балъци , и един ден ще с еплаща с лихвите, пожелавам ти да живееш в америка, даже настоявам

ТОЗИ СИГОРНО Е ЛУДНИЦАТА

РУСИЯ ИМА РЕСУРСИ ЗА КОИТО ЦЯЛ СВЯТ СЕ СТРЕМИ !!! МАДЛЕН ОЛБРАИТ КАЗА ТЕЗИ РЕСУРСА СА МНОГО ЗА ЕДНА СТРАНА !!! ТОВА НЕ Е ЛИ ЗАВИСТ А РУСИЯ Е ВЛАДЕЯЛА ПОЧТИ ЦЕЛИЯ СВЯТ БЕЗ ЮЖНА АМЕРИКА !!! ЗА ТЕЗИ КОИТО СЕ СЪМНЯВАТ НА ТУБАТА ИЛИ В ЯНДЕКС НАПЕШИТЕ ТАРТАРИЯ

Ами като си имат защо ни притесняват.Да си гледат кефа в Русия и да ни оставят на мира сами да се мъчим.

За коя Тартария да пишем в тубата? Тартария майор или минор? Въпросът има значение за Крим. А колкото до татаро - монголското робство което са преживели руснаците, те още са под влиянието му генетично и емоционално и това обяснява забавеното им развитие в сравнение с другите европейски народи, какъвто руския не е. Тартари.

газ трябва ли ни ? великобритания си има пък си купува от руснаците? що от руснаците ми не е от норвегия, да не би руския газ да е по евтин от норвежкия?

Да не продава само Русия газ?Ай сектир с тази пропаганда за деца.

тъп си като всички тролове от руското посолство. това че ни трябва газ е едно, а цената е съвсем друго. къде ни е гаранцията че утре, след година или след 5 руснаците няма да почнат да ни извиват ръцете с газа, както в момента се опитват да извиват ръцете на европа. дори да се построи южен поток, на нас ни трябва диверсификация на доставчиците, а не само на трасетата. а руснаците точно от това бягат, за това и двамата малоумници от бсп предложиха изключването на морската част от европейското законодателство.

Диверсификация трябва, но тя струва пари. Като искаш да се диверсифицираш си строиш тръба до Азербейджан и си вземаш газ от там директно. Но това да караш Газпром да построи тръба за да минава чужд газ по нея е меко казано грубо. Не че няма да минава, защото Газпром е изкупила почти целият средноазиатски газ и напрактика няма от къде да се вземе газ. Иран отпада заради ембаргото. И напрактика какво се получава - че ис диверсификация и без диверсификация газта пак ще е от Газпром само дето в единият случай ще са похарчени двойно повече пари, заради тъпотията на еврогейските чиновници, дето не знаят какво е това тръба и дали се яде , пие ли се или се навира отзад.

Какъв БЕХ - това е РУски енергиино-Мафиотски Холдинг!!! Кои са директорите??? А Борда??? Всичките руски ченгета!!! БЕЗ Изключение! В България НЕ важат Европейските Закони и Правила - каквото каже руската мафия - това става!!!

всичко държавно е мафия всичко американско е върховно , геноцид е с върховенство над всекви държавни национални интерси, Бех е мафия , както и българите сме мафиоти . дрънкат ли жълти стотинки в джоба ти за тези идиощини?

ДПС са против Южен поток през България, но не и Южен поток през Турция! Ай, сиктир!

Б. Борисов: Грузия може да доставя втечнен газ до България.Българските пристанища са единствената възможност за пренос на горивото от Каспийско море и Азербайджан през Грузия, тъй като през Босфора не могат да минават танкери с втечнен газ. За първи път виждам реална възможност за диверсификация на доставките на газ за България, заяви премиерът Бойко Борисов след среща с грузинския си колега Ника Гилаури, предаде бТВ. Българският министър-председател, който е на официалната визита в Тбилиси, доразви коментара си за сътрудничеството между двете страни в енергийно отношение като поясни, че Грузия може да доставя втечнен газ до България. Ако страната има пристанища за втечнен газ и може да доставя втечнен газ до българските пристанища на Варна и Бургас, ние ще поработим активно за меморандум за доставка на втечнен газ до нашите пристанища, каза на пресконференция след двустранната среща Борисов. Двамата политици подчертаха, че българските пристанища са единствената възможност за пренос на горивото от Каспийско море и Азербайджан през Грузия, тъй като през Босфора не могат да минават танкери с втечнен газ.

Как така ще се подчиняват, нали ще дойдат зелените човечета и ще си поиграят с тях на руска ролетка.:)

Използвате неправилно наименование. Не са зелени човечета, а вежливи хора

Строителството не може да бъде спряно без съгласието на Русия-според нейните разбирания трасето е вече руска територия! :)

Българският външен министър Кристиан Вигенин обяви, че Кипър може да доставя природен газ на България и други европейски страни от Централна Европа, за да се намали зависимостта от доставките на руски газ, съобщава ER/Associated Press. Вигенин заяви след разговори със своя кипърски колега Йоанис Касулидис, че Кипър може да играе важна роля" като коридор за доставки на газ за Централна Европа през Гърция. България не може да замени напълно руския газ, но съществуват възможности Кипър да стане бъдеще доставчик в средносрочен план. По думите му много работа трябва да бъде свършена по тази идея. Кипър откри по южното си крайбрежие залежи на газ - от 3,6 до 6 трилиона кубични метра газ. Иначе Вигенин се срещна с нашите сънародници в Кипър, събрали се за откриването на барелефа на патрона на едно от училищата - Никола Вапцаров. Българите, работещи и пребиваващи в Република Кипър са мост за взаимното опознаване на двата народа. Българската общност е добре приета и може да служи за пример за нашите общности зад граница. Пример за поддържане на връзката с родината са осемте български съботно-неделни училища, каза Вигенин. Външният министър връчи удостоверенията на завършилите ученици от различни класове. Децата представиха кратка програма, която включваше и стихове на поета Вапцаров. Министър Вигенин поздрави представителите на българската общност за солидарността и активността им, както по отношение на подпомагане на дейността на училищата, така и във връзка с културната дейност, която развиват. В срещата участваха и представители на асоциацията на кипърците, завършили образованието си в България. Размер на шрифта: a a a Последни от Политика До 10 дни мощен финансов фонд ще направи оферта за КТБ, обяви премиерът Служебният кабинет продължава чистката" на областни управители Покриваме цялата турска граница със защитно съоръжение Стана ясно кой кой е в НДСВ, обяви Първанова

А БЕ ПРОДАЖНА СВИНЯ КАКЪВ КИПЪР БЕ ДЪРВАР ЩО ЛЪЖЕШ ХОРАТА !!!

Продажник е всеки, който защитава интересите на Русия.

анонимен

ЛУДА РУСКА ДОСАДНА МУХА:D http://news.ibox.bg/news/id_546159361 Съдържанието на публикуваната статия идентично ли е със съдържанието на статията в цитираният линк - да или не?:)

Българския интерес преди всичко.Има ли конкуренция има и спад на цените.

То хубаво, ама няма и година време откак Турция сложи прът в търсенето на газ около Кипър, при това търсещата компания пак е съсобственост на... Газпром-)

Щели да участват в конкурс.Сега вече забрави!!!!!!Тук не командва Русия...мечтии.....мечтиииии

русия направи така че 25 години олигарсите и вилняха из българия създаваики и финансираики организираната престъпност, плашеше народа със сорос, отне нормалният живот на 2 поколения българи

Роската мафия с българския филиал заедно с тръбите вън от България.

ПРОВОКАТОР -ФАШИСТ

анонимен

ПРОВОКАТОР- РУСКИ ИДИ*Т:)

Пилат Щонов да не си измива ръцете с Брут Орешарски за спиране на ЮП, а да се хване на работа за изчистване на т.н. противоречия с т.н. правила на ЕС!!! Т.н. са, защото за Северен поток и за никой друг поток те не важат!!! Колкото по-бързо се задейства проекта, толкова по-добре!!! Защото и на децата е ясно, че Южен поток ще го има!!! Иска го Европа, иска го Русия, искат го европейците!!! Само у нас куп платени агенти са се запънали за започване работата по Южен поток и хич не ги е еня за интересите на България!!!! Та ние ли да сме държавата с най-продажните управляващи /като изключим Украйна/, чиято работа по тръбата чака половин Европа!!! Хайде, да се стегнат малко тези продажници горе и да разберат, че българският народ иска незабавни положителни действия по изграждането на Южен поток на българска территория!!! Или да слагат пак загражденията, този път не само пред Народното събрание, ами и пред МС и Президентството!!! Станахме за смях на норманлните хора от нормалните държави!

Ще може ли да си смените ника? Лекс значи закон, а от коментарът Ви е видно, че стоите на равно отдалечено разстояние и от ес закони, и от газовите ес директиви, транспонирани във вътрешното българско законодателство.

Не малко се разминавате с понятието "национален суветенитет"! Странно защо тези "директиви" не важат нито за Австрия, нито за Италия, нито за Гърция, нито за Унгария...Би трябвало и там да е в сила европейското законодателство!!! Дали у нас не го четат и тълкуват като дявола евангелието?!!

Кажете ми ,моляви,газ в България ще има ли ? И какво пречи да имаме .Газ нали това енергия !!! Целия свят иска и плаща за да има газ защото е енергия Енергия кинетическа или потенциална е винаги е нужна .Нима Бяългария няма нужда от енергия ,още повече че минава транзит по територията на Бъпгария

До коментар "Ад - това са Другите. ( лоялен ) 19.08.2014 18:15" Чакам да си признаеш грешката и да признаеш, че Споразумението от 2008г. е САМО за ТРАНЗИТ НА ГАЗ- НЕ И ЗА ДОСТАВКА НА ГАЗ ЗА БЪЛГАРИЯ:) Да видим сега- като можеш да "критикуваш"- както става ясно- без никаква причина- дали имаш и доблестта да си признаеш грешката:)

Ъ, нещо искаш да кажеш ли? Или ти се губят дни и часове, всъщност с кого си говориш?

анонимен

Ясно- не щеш да си признаеш - май още не си дорасъл до там- да си признаваш грешките:)

Има силно изразена форма на логорея.

Отваряш споразумението, стигаш до чл.4, четеш последния абзац: "Руският учредител ще осигури допълнителни доставки на природен газ от Руската федерация в Република България по газопроводната система при пазарни условия."! След това идваш тук и се извиняваш. Почерпката в Шератон я забрави, за да ти олекне!

анонимен

Ааа- това е нещо друго! ИЗВИНЯВАМ СЕ ! Значи - можело и да се чете, а и не боляло, не било нещо лошо, не може текста на договора да се изопачи като ПРЕРАЗКАЗАНА журналистическа партенка,м?:) Накарах ли те ДА ЧЕТЕШ най- накрая, детенце,м?:D Сега започваш ли да схващаш каква сила имат членовете на договорите и защо искам автентичното съдържание на Договора, подписан от орешарски?:)

анонимен

"...Почерпката в Шератон я забрави, за да ти олекне!.."Не забравям обещанията си и обикновено ги изпълнявам!

Ако не се лъжа ,на вас ли викат коммонист капиталист и пак коммунист или паразит

Южен поток е много необходим на България особено в създалата се ситуация в Украйна! Другото са подробности - "докато проектът не отговори на изискванията на ЕК". Знаете ли кога ще отговори? Когато се получи благословия от хамерите-тоест никога! Таман чрез хунтата хванаха кранчето на европа и да се откажат! Ще се бият до последния украински войник! Европа доказа че е хваната в мъртва хватка от САЩ и действа против собствените си интереси. Губят най-много бедните в ЕС-и България най вече!

Боже, до какво ли не води глупостта... Европата, тази дърта блудница, реши да се възправи на кривите си крака срещу руската мечка!!! И какво стана - вече залита да падне. Ако Путин й спре и газта, тогава така ще й припари на краката, че тя ще отлети в небитието, като баба Яга на метла... От друга страна такъв страх тресе Потрошенко, че той, завалията, започна да халюцинира: "Украинската армия унищожи руската колона от бронирани военни автомобили, която навлезе в страната снощи", съобщило украинското президентство пред Франс прес. Освен това храбрият хохол обсъдил ситуацията по телефона с британския премиер Дейвид Камерън, като го уведомил, че "украинските войници влезли в сражение с руската военна колона и я унищожили", информира Ройтерс... Говорителят на руското военно ведомство генерал-майор Игор Конашенков обаче заяви, че "не съществува каквато и да е руска военна колона, която да е пресичала руско-украинската граница нито през нощта, нито през деня."... Боже, прибери си вересиите. Киевските престъпници съвсем полудяха. Ами, как няма да полудеят, след като, както е казал нашият народ: "На страха очите са големи." Страхът от русите наистина им взе разсъдъка.

НАТО си е направил труда да анализира колко страшна е Русия за свободния свят-Русия и Европа са взаимно зависими от търговията с енергийни ресурси, тъй като европейците са най-големият клиент на енергия, а руснаците разчитат на вноса на технологии и капитал. Руските силоваци (от енергийния сектор) разглеждат тази взаимовръзка като неравновесна, тъй като Русия би издържала година без европейски капитали и технологии, докато Европа не може да преживее и 30 дни без руския газ (30 на сто от общия внос).

ПУТИН: Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти и издигна Русия от 36-то на 6-то място в света. Вдигна средната заплата в Русия от 80 долара през 2000 г. до 700 долара сега. Увеличи средната пенсия 14 пъти. Национализира 65 % от нефтената и 95 % от газовата промишленост. Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти. Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3). Увеличи военните разходи 30 пъти. Издигна Русия на 2-ро място в света по износ на зърно. (САЩ са на 4-то място). В момента строи няколко нови автомобилни завода. Забрани на депутатите в Държавната дума да имат банкови сметки в чужбина. Национализира ЮКОС и така защити интересите на държавата. Премахна закона "Споразумение за дележ на продукцията", приет от Елцин, за забогатяване на олигарсите Ходорковски, Гусински, Березовски и т. н., и за заграбване на руските нефтени залежи от американски и британски нефтодобивни корпорации. Развали договорите с американски фирми по нефтените залежи "Сахалин-1" и "Сахалин-2" и ги върна на Русия. Изгони от Русия хиляди чуждестранни съветници, внедрени от Елцин, и възстанови исторически истини. Организира най-пищната олимпиада в световната спортна история. Унищожи радикалните ислямисти. Смаза грузинската агресия. Предотврати американското нападение срещу Сирия. Върна Крим на Русия, тоест възстанови направеното от княз Потьомкин, Екатерина Велика, героите на Севастопол през 1856 г., героите на Севастопол през 1941 г. Има най-висок рейтинг на политик в света...

ама наистина браво на путин за направеното за русия. въпроса е за българия какво е направил? и ако прави нещо уж добро до кога и с каква цел? прекалено много се гордееш с постиженията на путин, явно си от школата на десе

Ние да не сме руска автономна република? Питин си гледа напредъка на Русия. Нали сме независими и велики европейци.

и целия еврогейски съюз се насра...хахахахахаахахахахахохохоххо...хо.хооооооо Юе му ядете главата докато не спрете да слушате ционистката хамериканска клик.....

Не мога да разбера кое е нередното в обществените пръчки в България по въпрос на Южен поток. Нали по същия начин пожарникарят спираше поръчките за едните фирми при строежа на АМ Тракия и ги даваше на други. Тогава Европейската Комисия нищо не казваше. Или Йотингер е решил да помогне на някой немски енергиен и на някой друг немски строителен гигант да се намесят в проекта Южен поток България. В България достатъчно продажни копелета има, които слугуват на Запада. Започнете с Президента и свършете с извънпарламентарните терористични организации Реформаторски блок и Протестна мрежа.

по добре да слугуваме не ес и на сащ отколкото на русия. руснаците са ми симпатични хора, ама света върви с бързи стъпки напред и или сме от прогресивните западномислещи, или ще изоставаме все повече

Робска душа си ти. Дай му да си избира господар! Дори Бай Ганьо е по-достоен от теб - ще извърти нещата в своя полза, като прекара и двамата големи.

щото се мислим за големи воиводи така и не си избрахме чорбаджия, мислим че това е лоша дума. а чорбаджията, шефут, премиерът, президентът би трябвало да са хора можещи и да ги уваяваме. ама щото не искаме никои да ни клеца и се мислим за велики, накрая ни клецат всички. нъсмаме уважение към можещите и знаещите, ние сме нихилисти и си сърбаме попарата и се дивим на путин... или на немците че правят мерцедеси. ама няма да как да преодолеем гордостта си и даискаме фа се научим, припрени сме като келеши

Пръчки = поръчки

Проблемът е, че "При равни други условия при изпълнението на строителството на ЮП предимство ще се дава на стопански субекти на държавите на страните" Тоест фирми от Германия, Англия и Франция нямат шанс да участват в изпълнението на строителството.

Да, да! По тълкуването на Йотингер западните фирми са ощетени при обществените поръчкии и не се спазва свободния достъп към пазара. Ако някой реши от България или Румъния да участва в Северен Поток или някой друг мащабен проект на Запада и го получи, ще почнат змии да бълват, че Румъния и България ще унищожат немския среден бизнес. В България имаме продажни прозападни предатели, които манипулират с цифри бедното население, което вярва на манипулативния журнализъм. Разберете, че докато не станете на крака срещу работодателите, експлуатиращи ви ежедневно и обслужващи интересите на ГЕРБ и РБ, ако не станете срещу ДПС и другите българофобски и русофобски проамерикански изчадия на ЦРУ, то ще тънете в мизерия и безизходица.

руснаците станаха толкова брутални ,че както се казва и танкове ще докарат да построят южния си поток! а за ползата за нас предполагам няма да има никаква някой другари ще вдигнат здрава пачка на наш гръб,ама така ни е тръгнало от самото начало на демокрацията! винаги сме се тикали в тези руснаци и колкото повече се натискаме по вече страдаме

Величков, ти сигурно работиш в туризма. Там съм срещал най-много русофоби в България. Във всички други браншове такива луди като тебе няма.

Русофоби, ама се мазнят като плужеци на руските момченца и момиченца, които зяпат сергиите по морето, само и само да каже "Мама, я хочу!"

Значи, като това недоразумение във властта Щонов спира "Южен поток", от зимата той ще ни отоплява. Като Окраината спре транзита на руския газ, защото за тъпите фашистки копе.у.ета това е единственият начин да извиват ръцете на Еуропата, Щонов ще го ползваме за газопровод...

ти купен ли си или прост?

Не, аз съм "умен, красив и интелигентен"!

К'ви са тия, бе! Държава в държавата?!

Кой управлява България и това държава ли е или е нечии протекторат?

ПЛЕВНЕЛИЕВ , СЕГА СМЕ ПРЕЗИДЕНТСКА ДЪРЖАВА .....!!!! КЪДЕ СИ , ДА НЕ СИ В ...МОСКВА ?